Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Mow
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Mow » 13 sep 2023, 14:29

DamirT je napisao/la:
12 sep 2023, 19:21
MortemHz je napisao/la:
12 sep 2023, 19:19
DamirT je napisao/la:
12 sep 2023, 19:11
U petak ce izgleda biti neki protesti ispred zgrade saveza
Gdje si to vidio?
Neka stranica na fb objavila. Zaboravio sam ime. Cekaju valjda samo da dogovore vrijeme okupljanja
I, nadje li stranicu :D time for some action :D
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 sep 2023, 14:56

Mow je napisao/la:
13 sep 2023, 14:29
DamirT je napisao/la:
12 sep 2023, 19:21
MortemHz je napisao/la:
12 sep 2023, 19:19

Gdje si to vidio?
Neka stranica na fb objavila. Zaboravio sam ime. Cekaju valjda samo da dogovore vrijeme okupljanja
I, nadje li stranicu :D time for some action :D
Vjeruj, nisam je ni trazio :mrgreen:
Znam da od toga svega nece nista biti vjerovatno, al opet javio ovdje za svaki slucaj :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 14 sep 2023, 21:16

Ja i dalje smatram da nama treba temeljna i radikalna reforma cjelokupnog sistema u Bosni i Hercegovini što se tiče fudbala. Nije ni loše što smo u ovakvoj situaciji, možda nekome i dođe u glavu da ovo ne vodi nigdje.

Treba nam višegodišnji plan oporavka i plan razvijanja mladih igrača. Nažalost, mislim da to nema ko ni predložiti, ni isplanirati, a još manje ima želje za provođenjem toga.

Naprimjer, današnja Belgija je produkt jednog takvog plana i dugoročnog razmišljanja.
How a small nation became a European football superpower
https://edition.cnn.com/interactive/202 ... -spt-intl/
The system wasn’t working.

By 2000, the Belgian national team had been stuck in a rut in international play for years. It had been two decades since its runner-up finish in the 1980 UEFA European Football Championship...

The problem was that there were limited options for young players to develop and funnel up into the elite ranks.
After the 2000 debacle, the Royal Belgian Football Association convened a working group to devise a plan to return the country to football prominence. Among those involved were Michel Sablon, then the technical director, and Werner Helsen, a former footballer-turned-sports scientist at the Catholic University in Leuven, just outside Brussels. Helsen was the first academic to apply the 10,000-hour rule, made popular by Malcolm Gladwell, to sports. Performance, he found, was linked to the number of practice hours. At the time, teenage footballers in Belgium practiced four or five times per week. (Games were often played on the weekend, which amounted to some 12 hours per week.) It wasn’t enough, Helsen thought. “We need to double the amount of practise,” he said.
They worked to establish “Top Sports Schools” across the country, where flexible curricula allowed students, beginning at age 13, to train for three hours every morning except Wednesdays. “The football training is integrated in the school plan, which means that these students can have a normal graduation,” Helsen said. Players would meet the threshold of 20 weekly hours—school and club commitments included—that Helsen believed was required for success.
https://bleacherreport.com/articles/278 ... um-process
Sablon commissioned the University of Louvain to carry out an extensive study on youth football in Belgium, which involved filming 1,500 matches across different age groups. He had worked closely with the clubs for some time, holding regular meetings with academy directors to exchange ideas and encourage them to contribute towards the changing face of Belgian football, but not everyone was convinced.

The university’s results, Sablon says, were a turning point. “That’s why we started with scientific analysis. If we showed the clubs the figures of young boys and girls playing at under-eight and under-nine, and they touched the ball twice in half an hour, no one can say that it’s good. We had the proof. We had the figures. And this was people who were known in football. The guy who made the analysis, Werner Helsen, was a player and a coach in the second division, so he’s a professor in university but also a real football man.”
https://www.theguardian.com/football/bl ... world-cup-

Mi čekamo nekog našeg Sablona. Čovjeka koji će uvesti bar neki sistem i red u naš fudbal.
Michel Sablon: The Man Who Re-Engineered Belgian Football
https://bleacherreport.com/articles/264 ... n-football

Dogan se blamira u onoj emisiji za utakmicu sa Islandom. Kaže, ograničava nas pravilo da igrači iz susjednih zamelja nisu stranci. OK, nije pravilo bajno, ali ko tebe sprečava da razvijaš igrače? Fudbal i jeste natjecanje/takmičenje, ako ti ne možeš proizvesti boljeg igrača na svom tržištu, onda o čemu pričaš?! Pusti klubove da uzmu igrača gdje mogu, jer neko ko ima pare neće da čeka nesposobne trenere da mu naprave igrača.
To pravilo treba i proširiti da bude još stranaca. Npr. sad je tri, neka bude pet.
Pa ja, ako će mladi igrači igrati samo radi merhameta nemoj ga ni stavljati!

Sve tražimo neke alibije. Nismo uspjeli igrača kako treba izbaciti od rata. Nikakvog plana.

Nema plana ni na klupskim nivoima, a da ne pricamo o nacionalnom gdje u Savezu sjede ljudi zadnje kategorije, bez ambicije i želje da išta promijene.
Na hajr da izađe sve ovo, svjetlo na kraju tunele se ne vidi. Samo mijenjati trenere A reprezentacije neće ništa donijeti, čak i pogoršava situaciju.

"Jarane nekako ovdje
Godine ti sporo lete
Ova zemlja ne trpi
Planere, vizionare i arhitekte
Predvidit' namjestit',
Ni'ko ovdje nema tu pamet"
Samo namjestit znamo :mrgreen:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 14 sep 2023, 21:59

Belgija ima pare za velike planove, mi nemamo.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 14 sep 2023, 22:10

Mi prvenstveno nemamo nikakav plan. Tek kada budemo imali plan znaćemo koliko to košta, a novac se uvijek može naći preko raznih fondova. A i zabluda je da mi nemamo para.

Također ne mislim da bi to koštalo pretjerano. Nedostatak sredstava je samo izgovor da se i ne počne pričati o tome. Čolpa da nešto planira? Kamiondžija da analizira?

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 14 sep 2023, 22:19

h1a2s3o4 je napisao/la:
14 sep 2023, 22:10
Mi prvenstveno nemamo nikakav plan. Tek kada budemo imali plan znaćemo koliko to košta, a novac se uvijek može naći preko raznih fondova. A i zabluda je da mi nemamo para.

Također ne mislim da bi to koštalo pretjerano. Nedostatak sredstava je samo izgovor da se i ne počne pričati o tome. Čolpa da nešto planira? Kamiondžija da analizira?
Aha,naši klubovi nemaju za kifle ali eto novac nije problem može se naći, mi imamo pare.
Moderni stadioni,moderni trening centri, kvalitetni treneri to je sve veoma skupo.
To da je tako jednostavno naći pare ,svaka selendra u svijetu bi bila fudbalska sila.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 14 sep 2023, 22:30

h1a2s3o4 je napisao/la:
14 sep 2023, 22:27
Spahic98 je napisao/la:
14 sep 2023, 22:19
h1a2s3o4 je napisao/la:
14 sep 2023, 22:10

Aha,naši klubovi nemaju za kifle ali eto novac nije problem može se naći, mi imamo pare.
Moderni stadioni,moderni trening centri, kvalitetni treneri to je sve veoma skupo.
To da je tako jednostavno naći pare ,svaka selendra u svijetu bi bila fudbalska sila.
Ti si jedan izrazito glup čovjek, ali mislim da ti to već znaš.

Da bi u nečemo ostvario uspjeh ne moraš odmah milijarde ulagati genije. Dovoljno je da se stvari pokrenu sa mrtve tačke. Eventualni profit možeš reinvestirati. Ali teško je to tebi objasniti. Po stepenu iritantsnoti i inteligencije, kao i privženosti lizanju Vicinog čmara možda si i Čolpa lično.

Da li svi klubovi moraju imati najmodernije trening centre da bi napravili uspjeh? Naravno da ne moraju. Ali da ulažu u znanje to moraju.

Uz pomoć Saveza naravno da bi bilo svima lakše, ali njih boli tuki za to.
Znači sam si shvatio da pišeš gluposti čim si počeo da vrijeđaš. :salut:
Kaže lik pare nisu problem.
Tako je jedino što razlikuje nas i Belgiju je plan ,pare su nebitne.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 14 sep 2023, 22:35

Molim te lijepo, nije to uvreda. Samo konstatujemo stanje. :kafa:

Pises o tome kao da je projekat od 100+ miliona eura. Kako drugacije da te posmatram?

EDIT: A ti nam, kao advokat Saveza, ovde dostavi plan oporavk našeg fudbala koji Savez ima. Bar toliko, kasnije cemo o novcu. Plan jel po tebi bar mogu imati.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 24 sep 2023, 14:21

Ljuti Krajišnici i BHF Slovenija i Austrija ovih dana rade na aktivaciji članova za proteste ispred Saveza u novembru.

Planiraju se istrajni i do sad neviđeni protesti, naravno ukoliko svi clanovi i simpatizeri shvate ozbiljnost situacije i odazovu se.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 24 sep 2023, 15:41

Imajednabrigada je napisao/la:
24 sep 2023, 14:21
Ljuti Krajišnici i BHF Slovenija i Austrija ovih dana rade na aktivaciji članova za proteste ispred Saveza u novembru.

Planiraju se istrajni i do sad neviđeni protesti, naravno ukoliko svi clanovi i simpatizeri shvate ozbiljnost situacije i odazovu se.
Valjda treba citav BHF da organizuje proteste, ili ako vec regionalno onda raja koja predstavlja BHF unutar BiH koji su mnogobrojniji. U ostalom trebaju SVE navijacke organizacije da se dignu kao 2008 ako se ne varam. Ko ne djeluje, sudjeluje!
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 24 sep 2023, 16:04

BHF je mnogo jaci i organiziraniji u dijaspori isto tako i Ljuti.

Valjda je odaziv za sad dobar i naravno qko vec idu u to onda ne sumnjam da ce nastojati sviju doci na noge iako iskreno mislim da to nije i nece biti ni blizu kao 2008 kada je bilo puno vise zara iako i ne sjećam se bas tih vremena
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 24 sep 2023, 21:19

Malo prije u "Istraga sedmice" na hayatu gostovali Glavas i Topic zadnjih 15ak minuta. Konacno je neko imao hrabrosti da kaze onako uzivo ko je kriv u savezu i da Dzeko zajedno sa starijim igracima trebaju da progovore.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 24 sep 2023, 21:28

Mow je napisao/la:
24 sep 2023, 21:19
Malo prije u "Istraga sedmice" na hayatu gostovali Glavas i Topic zadnjih 15ak minuta. Konacno je neko imao hrabrosti da kaze onako uzivo ko je kriv u savezu i da Dzeko zajedno sa starijim igracima trebaju da progovore.
I sta kad progovore, cuo si da je i glavaš rekao da to ne bi nista promijenilo. Mogu oni progovoriti savez ce ih suspendirati dovest ce neke iz borca, sirokog da ih zamjeni i to je to.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 sep 2023, 21:55

Sumnjam da ce imati petlje jednog Dzeku ili Pjanica da suspenduju. I Anel je suspendovan jer nije dosao na okupljanje, a ne sto bi progovorio o situaciji u savezu.

Jos pogotovo da se zamislimo da li bi cijela javnost stala uz Dzeku i Pjanica ili uz savez da se cijela istina kaze?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 24 sep 2023, 22:59

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 25 sep 2023, 02:13

Dan te yebo od silnih Bosnjaka cast reprezentacije spala na to da je brane dva hrvata

Veliki respekt pogotovo Marku Topicu :salut:

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 25 sep 2023, 02:16

Imajednabrigada je napisao/la:
24 sep 2023, 16:04
BHF je mnogo jaci i organiziraniji u dijaspori isto tako i Ljuti.

Valjda je odaziv za sad dobar i naravno qko vec idu u to onda ne sumnjam da ce nastojati sviju doci na noge iako iskreno mislim da to nije i nece biti ni blizu kao 2008 kada je bilo puno vise zara iako i ne sjećam se bas tih vremena
Naviajcke grupe iz BiH idu organizovano na tekme zajedno sa BHF i to ide bruka "ultra navijaca"...nez sad koje sve grupe idu organizovano al znam sa ima znatan broj Manijaka i RA, uz BHF za proteste bi ttebalo bit dovoljno da dignu ljude na noge

Evo prvi ja cu otic

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 sep 2023, 10:10

Prvo Anel, sad Kenan, samo nastavite da opet igraju igraci iz Premijer lige BiH :kafa:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 25 sep 2023, 10:17

Dotakli smo dno, mislim da je ovo gotovo, sto se tice sporta u nasoj drzavi, samo je zalosni sto ovi stariji igraci sute godinama i godinama o stanju u savezu i svemu... mislim da je sad kasno za bilo kakav popravni... sve dok se ne smijeni cijela grsnitura u savezu i ne bude nacionalnih kuraca.. od glavnog do domara ....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 25 sep 2023, 10:18

Neutral je napisao/la:
25 sep 2023, 10:10
Prvo Anel, sad Kenan, samo nastavite da opet igraju igraci iz Premijer lige BiH(Borca poznatijeg kao balkanska la masija) :kafa:
Samo malo update na tvoj post :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.