U boljoj formi je i bio Riad Bajic od Dzeke prosle sezone ali kakve to ima veze sa ovaj argumenat kad je Bajic igrao za mnogo slabijih klub, isto ko Ibisevic ako poredujes njegovu formu sa Dzekinu. Ali Mandzukic je igrao za JACI klubovi u isto vrijeme od Dzeke i bio u BOLJOJ formi, to nemozes prevrnuti na tvoju stranu koliko god pokusavas da to uradis. Mandzukic igra za bolje klubove i u boljoj je formi u zadnjih 6 sezona, to nemozes promjeniti. Napravi neki pravi solidan argumenat pa onda odgovaraj nesta meni, a ne pisati gluposti ko sto si sada uradio i onda zvati me obican troll.Ibizevic je napisao/la:
Kako nije nikad bio, dok je Džeko bio zakovan za klupu Citya - Vedo prvu sezonu u Štutgartu dominirao. Evo isto sada, Džeko ne može meda, a Vedo trpa i asistira. Ti si običan trol, neću više ni odgovarati na tvoje postove.
+1, prestani pisati, previse si logican za ove neznalice na ovom temu. Dzeko je bolji i od Messija i Ronalda ako pitas njiha.Evander je napisao/la:Ne vidim potrebu u opste porediti ova dva igraca, ali ako to vec radis, ne znam sta je problem pogledati istini u oci i biti realan.Unofficialpage je napisao/la:Mandžo nije nikad bio bolji od Edina niti će kad biti.
To sto je Mario bio kloc kad je dosao u Wolsburg, sto su ga u Zagrebu svi ismijavali i govorili najruznije o njemu, to sto je bio debela klupa u Wolsburgu, nema nikakve veze sa onim sto je Mandzukic kasnije uradio. Moze biti samo primjer sta se sve trudom i voljom moze uraditi. Odlaskom Edina iz Wolsburga, docekao je svojih 5 minuta i odlicno ih odradio. To mu je i donijelo transfer u veliki Bayern. Dosao je na mala vrata, imao malo srece sa povredom Gomeza koji je tad bio velika zvijezda, dokazao se i postao nezamjenjiv u jednoj takvoj masineriji. Otjerao kasnije Gomeza iz kluba.
Pobjednosni gol u finalu LP samo je slag na tortu koji ce mu vjecno obiljeziti karijeru. Da sumiramo, u jednoj ekipi kakva je Bayern, odradio i vise nego odlican posao, bio jako bitan igrac u osvajanju trofeja. Kasnije dolazi Guardiola koji i ako ne voli igrace kakav je Mandzukic, radi njegovih konstantno dobrih igara nije ga mogao izbaciti iz prvih 11. Kasnije se pojavljuje mogucnost da Bayern dzaba dovede boljeg igraca, Levandovskog, Bayern to i koristi. Mandzukic zeljan igre, odlazi u odlicnu ekipu Atletica. Prvi dio sezone rasturio. Dolaskom Toresa, pojavljuju se odredjeni problemi i postaje rezerva. Ali 20 golova u najacoj ligi na svijetu sve je sem slaba sezona. Nezadovoljan statusom, odlazi u jos jednog giganta. Nakon losijeg starta sezone, evo vec pocinje da rastura.
Analiziramo li 4 zadnje Edinove i 4 zadnje Marijeve sezone, po svim mogucim parametrima Mario je bolji i to je jedino relevantno.
Zato i jeste Edin zavrsio u raspaloj Romi, a Mario u Juventusu.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Honorar je napisao/la:Vidim da si dobar u matematike.BSBosna je napisao/la:Honorar je napisao/la:
Dzeko je postigao 17, 19, 15, 26, 6, i 5 golova u zadnjih 6 sezona. Samo jedan put je postigao barem 20 pogodaka u ovaj period i to je samo uradio zbog povrede drugih napadaca Cityja i sjajna forma od igraca kao Silva, Nasri, i Yaya. To ne zadovaljava nijednu kriteriju kada je u pitanje svijetski klas napadac, to on sigurno nio od 2010 do sad.
Mandzukic je postigo 20+ pogodaka u zadnjih tri sezona i izgleda da ce to opet uciniti i ove godine. 4 sezone izaredom da postigne 20+ pogodaka i to u tri drugaciji drazava, to je sigurno pravi svijetski klas napadac. Nemam pojma o kakvom kriterijom ili mijerilo moze se reci da je Dzeko bolji napadac od njega u zadnjih 5 godina, apsolutno nema nikakav argumenat o tome. Mandzukic je mnogo bolji od kada su on i Dzeko odlazili od Wolfsburga. Ako se nekako 'grijesim' sto ti pisem istinu, onda neznam sta da ti reknem. Ali to nije moj problem, nego je tvoj ako nemozes trpiti istinu.
Dzeko je u tih zadnjih sest sezona o kojima pricas dao 88 golova dok ih je Mandzukic dao jedva 70...![]()
10/11 (Dinamo & Wolfsburg): 10 golova
11/12 (Wolfsburg): 12 golova
12/13 (Bayern Munich): 22 golova
13/14 (Bayern Munich): 26 golova
14/15 (Atletico): 20 golova
15/16 (Juventus): 9 golova
To je 99 golova do Dzekin 88, dao je vise golova u ovih zadnjih 6 sezona.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prvo ides mi na zivce jer si naporan a drugo evo sta kaze whoscored.com o njima dvojici. Ovo ti je broj utakmica, broj minuta na terenu, broj golova, asistencija, zutih kartona, crvenih itd...
Prvo idu Edinove cifre:
Total / Average 234 15499 95 26 24 1 3.2 70.1 2.1 14 7.06
A ovo su Mandzukiceve:
Total / Average 190 13472 89 25 36 0 2.3 67.2 2.7 24 7.30
Dakle... Sine moj maleni da ti babuka to sve malo dokuci.... Dzeko je na 234 tekme dao 95 golova i upisao je 26 asistencija. Ovaj kockasti je odigrao 190 utakmica i dao je 89 golova i 25 golova.
S obzirom da je ovaj tvoj sto ga vrijednujes vise od Dzeke igrao za Bayern a tamo ako ne mozes natrpat' koliko hoces, ne mozes nigdje, ispade da je Dzeko ipak bio uspjesniji u svojoj klupskoj karijeri od ovog tvog.
A o reprezentativnom nivou ne vrijedi ni trositi rijeci, tu je Dzeko par svjetlosnih godina ispred ovog tvog Kurtinajtisa...[/quote]
Dao si mi statistike koji potvrdjuje da Mandzukic ima boljih average od Dzeke u njegovoj cijeloj karijeri i da je igrao za bolje klubove. Hvala ti na tome, dobro je da vidis da je Mandzukic uvijek bio bolji igrac. To potvrdjujes sa te statistike gore.
Sve ostalo sto si napisao ne interesuje me.