To ćeš najbolje znati po izboru sljedećeg trenera, dovedu li Inzaghija ili vrate Allegrija, znaš da ti od nekih velikih promjena neće biti ništa i stav uprave je da ih ne želi. Ako dovedu Poketina to je već nešto drugo, jedino ako Poketino ne pristane da mu se dovode nekakvi prosjek igrači kao što je pristao Sarri, a valjda je naučio iz njegove greške da to ne treba raditi.dinoo je napisao/la: ↑08 avg 2020, 16:13Svaka rijec koju si napisao je tacna. Ali ne znamo sta je receno na tom sastanku danas,jucer,prosli mjesec ne bitno. Mozda je sarri rekao ok prihvatam krivicu za ovu sezonu, dajte mi sad 300 miliona eura da napravim sebi sarriball...figurativno govorim. Mozda je sarri rekao ono sto mi ovdje svi pricamo da treba promijeniti 10 igraca sto je ne moguce...ko ce ga znati sta se valjaRaonffa je napisao/la: ↑08 avg 2020, 16:07Potrošiše Sarrija veoma brzo, nakon jedne sezone. Ja i dalje ostajem pri nekom stavu da je Sarri mogao promijenitu filozofiju igre Juventusa, ali zato je trebalo vremena i igrača, ne možeš ti čovjeku dovesti Rabiota, Danila i De Ligta i očekivati taj famozni Sarriball, ne ido to tako brzo jbg. Isto da sada Sarri ode u Inter, u qurcu će on za jednu sezonu iskorijeniti filozofiju koju su forsirali Spalleti i Conte godinama unazad.
Sa druge strane, greška je uprave Juventusa bila što su možda i pokušavali tako preko noći promijeniti filozofiju i nakon ziheraša Maxa dovesti Sarrija koji bi kao trebao promijeniti igru drastično. Realnije je bilo da su probali sa Poketinom (mada ni on tada nije bio slobodan koliko me pamćenje služi), koji je tu negdje na sredini između Maxa i Sarija, ne možeš reći ni da forsira ružan fudbal niti da igra neku preljepotu za oko.
Sarri je tu po meni ispao žrtveno janje raznoraznih likova iz uprave kao i pravih i lažnih zvijezda od igrača Juventusa. Da zna o fudbalu, pokazao je u Napoliju i Čelziju, tu ne bi trebalo biti dileme. Recimo, ja bih ga volio u Milanu, mislim da bi mu igrači Milana savršeno legli za njegov stil fudbala.
Mislim generalno mi (zapravo, govorim u svoje ime) ne znamo šta se tu dešava mimo utakmica i treninga, vjerovatno oni što drže konce u klubu imaju nekakvo opravdanje za svaki svoj potez, pa makar on bio i neuspješan.