Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 08 feb 2025, 12:36

MaroonBjelave je napisao/la:
08 feb 2025, 12:30
VensanKasel je napisao/la:
08 feb 2025, 12:00
08 feb 2025, 11:50
I ovog stručnjaka za avio saobraćaj optuziše za pedofiliju :shock:
Ode ovo sve u 3 pm
Nayebao je Alen pravo , šta ti je moć medija svi sponzori mu otkazuju , gotov lik ... 30 i kusur godina karijere završeno za 10 sekundi klipa ...
Ali nevjerovatno brate. Gledaš ga, lik naočit, svaka mu koju izgovori zlatna i onda ovo. E fakat buraz koji se qurac dešava sa ovim dunjalukom...
Trenutak slabosti , nekome zasmetao i vozdra . Mediji su toliko moćni da te pokopaju u sekundi , bio kriv ili ne ...

Zato naši mediji ne žele da podrže bojkot , jer su kupljeni :D

Evo mali podsjetnik kako su nas mediji dresirali tokom korone

slika
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 feb 2025, 12:41

Slatinash_7 je napisao/la:
08 feb 2025, 11:47
Quote 2: Evo praktičan primjer kako nije kod svih marža ista; U trgovini a.d. trade koja se nalazi 25 metara ispod posla gdje radim velika milka je do 7 KM cijene, dok je u bingu preko puta najmanje 10 KM, znači marža nikako nije ista a nabavna cijena jeste (možda čak Bingo ima i manju nabavnu cijenu tj.bilo bi logično da ima). Što ti hoće reći da bingo uzima 100% maržu na milku dok a.d. trade uzima npr 30%
Zavisi od koga nabavljaju Milku.

Imas firme koje idu direktno na sajam slatkih proizvoda (mislim da bude u Kolnu) i tamo dogovaraju nize cijene direktno sa fabrikom. Tako da im Milka u startu bude jeftinija. Neki dan je neko postavljao (mislim Asteriks) da je trenutno velika Milka sa ljesnjacima 1,99 Eura. Znaci sad firma ode u Njemacku i kupi tu Milku za 4 KM - dok plate prevoz i sve ostalo, plus njihova zarada, oni tu cokoladu A.D. Trade-u mogu ponuditi za 5 ili 5,50 KM.

Ako Bingo uzima od Nelta ili neke druge firme kod kojih su cokolade pravo skupe, onda im i na polici Milka bude skuplja.

Zasto Bingo uzme od Nelta, a ne od nekoga drugog kod koga je jeftinije - zato sto Nelt od njih uzima neku robu koju Bingo proizvodi, pa se bukvalno mijenjaju za robu.

Slatinash_7 je napisao/la:
08 feb 2025, 11:47
Da ti pokažem još malo bolje,bingo ima neto dobit po radniku 20 hiljada KM dok a.d. trade ima 12,5 hiljada KM neto dobiti po radniku,što ti je razlika 30% u korist binga a toliko mu je znači i veća marža..Ovim bojkotom se žele osvijestiti građani o ovim i sličnim problemima sa maržama i ostalim.. Sad ako to nekome nije jasno ja ne znam stvarno..
Logicno je da Bingo ima vecu dobit, kad ima veci promet i vecu zaradu. Npr. ja za taj A.D. Trade prvi put cujem, dok Bingo ima prodavnice po cijeloj BiH, od Trebinja pa do Brckog.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 feb 2025, 12:44

Nisu te mediji dresirali, već te dresirao onaj ko posjeduje te medije. Jer je većina medija u nečijem vlasništvu, da li političkih stranaka, tajkuna, vlada itd.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 08 feb 2025, 12:47

08 feb 2025, 12:36

Nayebao je Alen pravo , šta ti je moć medija svi sponzori mu otkazuju , gotov lik ... 30 i kusur godina karijere završeno za 10 sekundi klipa ...
Ali nevjerovatno brate. Gledaš ga, lik naočit, svaka mu koju izgovori zlatna i onda ovo. E fakat buraz koji se qurac dešava sa ovim dunjalukom...
Trenutak slabosti , nekome zasmetao i vozdra . Mediji su toliko moćni da te pokopaju u sekundi , bio kriv ili ne ...

slika
56 slučajeva, 56 trenutaka slabosti. :D
A na naše medije ne treba trošiti riječi. Sve ljiga do ljige. Baš nedavno čitam SBB i Gusinjski kratkonogi šnaucer najavili povratak u politiku :urnebes:
I odmah dan nakon toga od afirmativnih (hajmo tako reći) članaka za trojku, pljus, udariše po svima. Niko im ne valja.
To smo mi brate, evo studenti su ti najbolji primjer. Sad se sjetili protestovati za Jablanicu. :rol:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 08 feb 2025, 12:48

08 feb 2025, 10:22
admin je napisao/la:
08 feb 2025, 09:55
Ne mislim da će ljudi biti zadovoljni kad se marža u tržnom centrima smanji. Ako trošiš mjesečno 1000 km u Bingu, njegova marža koja je daleko iznad prosjeka je 80Km. Eto nek je prepolovi, uštedio si 40 KM, to nije neka razlika. Da ne kažem da većina ljudi nema 1000 km da potroši u Bingu, znaci pricamo o nekih 10-20 maraka mjesečno ili tri kutije cigara u mjesecu sto u biti svako može sam sebi uštedjeti ako želi i bez Binga i bojkota.

Da ne kažem da je i uz tu najveću maržu Bingo opet većinom jeftiniji od drugih, sto samo znaci da ima bolji poslovni model, vlastitu robnu marku, proizvodne pogone, a cijenom prati one koji mnogo gore rade jer samo preprodaju uvoznu robu.

Naš problem na žalost nije u toj velikoj marži, iako je velika, već u visokim cijenama zato sto sve sto kupujemo uvozimo, ne stimulisemo poljoprivredu ili bilo kakvu proizvodnju već je čak destimulisemo. Imamo strašno visok PDV na osnovne životne namirnice, visoke namete na rad jer finansiramo ogroman administrativni aparat… tako sa ne vjerujem u neke pomake kroz fokus na visoke marže u tržnim centrima (iako jesu visoke). Vise mi se to čini kao neka koska koja nam ke bačena da se odvrati pažnja od stvarnih problema.

Npr. Puter skoči sa 3 na 8 maraka i mi pricamo kako vlasnici prodajnih lanaca divljaju sa cijenama i bogate se a njima marža ogromnih 8%. Ako je ranije imao 1% (a nije) u te tri marke i povećao na 8% to je 3,21 Km. A ko je uzeo onih dodatnih 4,79?
Pisao sam ovdje prije par dana , kompanija u kojoj radim i poređenje kako su cijene vozila prije korone i sada duplo skočile , gume , servisi i održavanja sve skočilo 30% a mi ostavili iste cijene najma , stalnim klijentima čak i smanjili cijene . Rezultat ? Nikad jači , svake godine po dva puta dižemo plate plus bonusi , zaposlili 3 nova radnika , svima bolje uključujući i vlasnika .
Javio se i kolega @taba77 , isto potvrdio za njegovu firmu .

Poenta je ? Nas nije pravio gladan qrac , njih itekako jeste .
Kako god, nama s istim cijenama nikad bolje i nikad više posla. :kafa:

Ovi gladni nek nastave dizati cijene. :ljepota:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 feb 2025, 13:05

Normalno kad ste jeftiniji. Bolje rentat 10 auta danas nego 3. Kvantitet

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 08 feb 2025, 13:13

Bingo prepun. Bosnje su najgluplji ljudi na svijetu. :yawn:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 08 feb 2025, 13:33

alemsa je napisao/la:
08 feb 2025, 13:05
Niđe veze , franšize sve jeftinije od nas .

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 08 feb 2025, 13:37

alemsa je napisao/la:
Rentali smo mi i ranije 10 auta po danu, s tim da su cijene iste već godinama. Ne trčimo da dignemo cijene čim poskupi brašno, ne dižemo cijene kada se poveća minimalac. U tome je poenta. Mi svoje cijene zaključali prije 5-6 godina. A nameti za rent a car ogromni. O troškovima ne bih pričao, s obzirom da svi znamo koliko je sve poskupilo. Samo ću ti reći da nama, tj našoj firmi godišnje na 25 auta treba približno 100k KM samo za održavanja, registracije i kasko osiguranje. Ne računam ostale sitne troškove. :mrgreen:

Znači 100k KM samo da počneš raditi. Svake godine. :crazy:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 feb 2025, 13:40

08 feb 2025, 13:33
alemsa je napisao/la:
Niđe veze , franšize sve jeftinije od nas .
Pa kazes troskovi/odrzavanje duplo skocilo, sto aludira da su ostali mozda podigli cijene usluge a vi ostali isti, sto bi vas cinilo jeftinijim od konkurencije.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 feb 2025, 14:37

Imal na ovom svijetu postenog Bosnjaka da nije za vjesanja? Puni trzni danas kao da se nesto besplatno dijeli.

Ne laze Dodik kada kaze sa Bakirom se nesto dogovori pa ovaj slaze. Tako i ovi ostali, vjerovatno svi u drustvu pricaju da nece u Bingo i onda krisom odu.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 08 feb 2025, 15:03

slika
Nisu mu ovo prvi ispadi pa prije pola godine je ukrao medalju na nekom takmičenj, a i sam je prepotentna seljacina što se moze vidjeti u njegovim raspravama na blogovima

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 08 feb 2025, 15:14

TefalTava je napisao/la:
08 feb 2025, 15:03

slika
Nisu mu ovo prvi ispadi pa prije pola godine je ukrao medalju na nekom takmičenj, a i sam je prepotentna seljacina što se moze vidjeti u njegovim raspravama na blogovima
Tramvaje odvadi malo ;)

Ima Alen svojih gluposti itekako , ali i ti pretjeruješ .
Ja sam čitao njegove kolumne dok je bio u TANGO SIX , lik odgovarao normalno u komentarima , uvijek fine rasprave .
Na ZAMAAERO zna pretjerati jer je njegov portal , ali ni blizu kako ti opisuješ .

Lik 30 godina vodi te mažoretkinje na takmičenja , organizuje se razno razne dočeke i nikad problema .
Sad je sve to izgubio ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 08 feb 2025, 19:27

Vučića za Oskara :salut: :tokralju: :bow:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 feb 2025, 19:31

I found freedom. Losing all hope was freedom.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 feb 2025, 19:33

Yebo me dan kad procitah ovdje kola vanilija.
Kupih, reko da probam. Umalo ne povrati

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 feb 2025, 19:36

soxx je napisao/la:
08 feb 2025, 19:33
Od svih tih stvari najbolji su mi pepsi max lime i pepsi nitro

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 feb 2025, 19:41

admin je napisao/la:
08 feb 2025, 09:55
Naš problem na žalost nije u toj velikoj marži, iako je velika, već u visokim cijenama zato sto sve sto kupujemo uvozimo, ne stimulisemo poljoprivredu ili bilo kakvu proizvodnju već je čak destimulisemo.
Na cijenu hljeba utiče cijena pšenice, pored troškova rada, energenata itd. BiH je msm prošle godine na uvoz žitarica potrošila preko 200 miliona KM, od čega polovinu na pomenutu pšenicu.

Zvanični podaci iz klaonica kažu da nemamo dovoljno mesa za podmirit veći grad, na nekih mjesec dana. Hvale kvalitetan ćevap, a isti je vjerovatno od papaka krepale stoke iz neke oblasti u Poljskoj.

Holandija, koja je površinski manja (ne uzimajući u obzir udio pašnjaka), ima 10 puta više muznih krava od nas.

Kako da bilo šta kontrolišemo kad nam je proizvodnja skoro nepostojeća.

Max ovisni o uvozu i jedino šta narod može jeste da gleda kud vedri.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 08 feb 2025, 19:59

soxx je napisao/la:
08 feb 2025, 19:33
Hahahaha tako mene dijete nagovori da probam Takis Guacamola. Fakat ne znam što mi je to u životu trebalo. :mrgreen:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 08 feb 2025, 20:03

U peniju ima Dr Pepper sa vanilijom, nije loš, dobar aftertaste.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: denimen99, lol89, VivaLaStella i 8 gostiju.