Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 13 jul 2014, 21:48

KEC je napisao/la:Nakon zavrsetka srednje skole i jedne godine odmaranja kod kuce vrijeme je doslo da se pocne radit
za par dana idem s ocem na teren radit
i u planu sam uzet sb neki laptop zbog fb(cura naredila :P )
i sad da vas pitam kakav mn treba laptop da ak budem i u nekoj vukojebini da fatam signal od netaa jel treba imat kakve antene ili...
Ako ti samo za fba treba mobitel ti je dosta sto čes djabe bacat pare??
A za net ako si u vukojebini bgm da imaš antene oko laptopa signal nećeš ufatit hahaha jedino onaj USB internet da uzmes ili mobilni net na mobitelu ;)

KEC
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la KEC » 13 jul 2014, 21:56

JoseMourinho je napisao/la:
KEC je napisao/la:Nakon zavrsetka srednje skole i jedne godine odmaranja kod kuce vrijeme je doslo da se pocne radit
i sad da vas pitam kakav mn treba laptop da ak budem i u nekoj vukojebini da fatam signal od netaa jel treba imat kakve antene ili...
A za net ako si u vukojebini bgm da imaš antene oko laptopa signal nećeš ufatit hahaha jedino onaj USB internet da uzmes ili mobilni net na mobitelu ;)
Pa ovak ja bih trebao raditi negdje u Zivinicama sad nezz kakva je kod njih situacija
pa najvazniji mi je nett pa sad nezz za taj wi-fi dali ce fatat kak treba pa posto se nerazumijem u laptope najbolje mzd je snjima lakse dobijat kakav signal neg na mobu
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

nedim93
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la nedim93 » 13 jul 2014, 21:58

nema signala u vukojebinama :mrgreen:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 13 jul 2014, 21:58

KEC je napisao/la:
Pa ovak ja bih trebao raditi negdje u Zivinicama sad nezz kakva je kod njih situacija
pa najvazniji mi je nett pa sad nezz za taj wi-fi dali ce fatat kak treba pa posto se nerazumijem u laptope najbolje mzd je snjima lakse dobijat kakav signal neg na mobu
Ma opcije su ti laptop i USB net dobiješ limit tu ko ADSL nekad prije ili mobitel i 3g možda cak i tablet al ponovo samo fb ako ti treba mob ti je dovoljan bgm djabe da se ne trosis jer Wi-Fi nevjerujem da ćeš imat tj. Ako nema ruter tu gdje ćeš biti a nevjerujem da ce ce oko toga brinut :D

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 13 jul 2014, 22:03

Usb net kolko to kosta? ma kad odem probat cu preko moba pa ak nemogne probat cu s laptopom nac kakav polovnjak hebi ga nemam love za novii

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 13 jul 2014, 22:08

KEC je napisao/la:Usb net kolko to kosta? ma kad odem probat cu preko moba pa ak nemogne probat cu s laptopom nac kakav polovnjak hebi ga nemam love za novii
Ma USB net ti je isti net ko na mobitelu telekomov, samo et za laptope i fata svugdje, neznam ako mozes kako uzmi student paket u bht-u i djabe ti je net nećeš nista ga dodatno placat...
A po pravilu gdje god ufatis mrežu za mob trebao bi moć imat i net, al et probaj to ti je najbolja opcija ;)

KEC
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la KEC » 13 jul 2014, 22:09

KEC je napisao/la:Usb net kolko to kosta? ma kad odem probat cu preko moba pa ak nemogne probat cu s laptopom nac kakav polovnjak hebi ga nemam love za novii
Ma USB net ti je isti net ko na mobitelu telekomov, samo et za laptope i fata svugdje, neznam ako mozes kako uzmi student paket u bht-u i djabe ti je net nećeš nista ga dodatno placat...
A po pravilu gdje god ufatis mrežu za mob trebao bi moć imat i net, al et probaj to ti je najbolja opcija ;)
Hvala zivio ti mn 100godina ;)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 jul 2014, 10:29

gio10 je napisao/la:Sad mi se pojavi kursor na ekranu, ali je zaledjen, ne mogu ga micati niti otvarati,klikati sa njim, ako moze neko hit o pomoci,laptop mi je itekako potreban
Ja te volim, volim Željo..

forman
Kontakt:

Post Postao/la forman » 14 jul 2014, 11:28

gio10 je napisao/la:
gio10 je napisao/la:Sad mi se pojavi kursor na ekranu, ali je zaledjen, ne mogu ga micati niti otvarati,klikati sa njim, ako moze neko hit o pomoci,laptop mi je itekako potreban
Probaj prvo neki externi USb miš i vidi radi li... Ako radi onda mozemo dalje da idemo :D

Mozda se touchpad sam ugasi poslije logina, pa probaj kombinaciiju Fn+F9 da upališ opet.. Takođe provjeri i drivere za touchpad ( uradi reinstall )

Treća opcija je da startaš windows u safe mode pa da vidiš da li ce i tada prestati raditi..

Pozdrav
Zadnja izmjena: forman, dana/u 14 jul 2014, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 jul 2014, 11:34

Radi li tastatura. Ako je, idi: start(win key)>run i kucas :devmgmt.msc, provjeri u deviceu ima li kakvih upitnika ili tako nesto. Deinstaliraj u device manageru keyboard i miša te restartuj. Skini malwarebytes, pokreni ga u Safe mode, ocisti laptop.

I kao sto forman rece, na toshibinim laptopima treba kliknuti fn +f9 za enable ili disable touchpad..
- Ed Woodward for Prime Minister !

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 jul 2014, 11:42

Da li uopste ima taj safe mode na windows 8 i kako ga pokrenuti?

@trxel otvorio sam taj upravitelj uredjajima sto si ti rekao,, ali ne mogu nista sad jer tastaturom ne mogu upravljati u toj aaplikaciji,tastatura radi,ali izgleda samo misem mogu klikati na nesto u ovoj app

fn + f9 ne radi,ne reaguje na to

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 jul 2014, 11:46

Safe mode se (u 8-ci) pokrece na nacin: u RUN kucaj msconfig, zatim klikni na tab BOOT i cekiraj SAFE MODE. RESTARTUJ
Prije toga probaj nekako instalirati ovaj malaware. Kad udjes u safe mode, idi ovo prethodno sto sam napisao, ili idi (prt scr), tj. uslikaj taj device manager i postiraj ovdje.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 jul 2014, 11:57

Ne mogu nista sa ovom tastaturom uraditi,isto kao da sam osakacen,otvorim te sve aplikacije al dzaba kad tastaturom ne mogu usmjeriti na nesto sto zelim,i imam malware i otvorim ga al nema sanse da pritisnem na onaj scan.Posto mi je pos garancijom,vjerovatno cu ga odnijeti,samo mi recite jel se nosi u neki poseban servis bh telecoma ili ondje gdje sam ga kupio

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 jul 2014, 12:00

Ako nemozes uci u safe mode ni pomocu misa/tastature, onda ga def trebas nositi u servis. Ako je pod garancijom nosi tamo gdje si ga i kupio..

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 jul 2014, 12:02

Ok,hvala i tebi i ovom novom sto je na forumu :mrgreen:

forman
Kontakt:

Post Postao/la forman » 14 jul 2014, 12:16

gio10 je napisao/la:Ok,hvala i tebi i ovom novom sto je na forumu :mrgreen:

Uzmi nečiji USB miš obični i radit će 100% pa pokušaj safe mod i te zajebancije... Ali ako je pod garancijom preporučujem da ne čarkaš ništa nego da nosiš tamo :D mada nisam neki optimista da će ti to trajno riješiti xd

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 jul 2014, 12:25

Sad sam probao i sa usb misem,kursor i dalje zaledjen, yebi ga

Rece mi jaran da ako mi "huci" sad vise nego inace kad radi da je otisla neka nav. ploca,a istina je da se sad vise cuje kad radi nego jucer npr.Doduse nije sad extremno jako da se cuje,ali osjetim razliku

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 jul 2014, 16:20

I tako,slucajno mi proradi kursor haha ali sestvori drugi problem,tacnije ne mogu sekonektovati na net.u prostoru koji je rezervisan za mreze stoji crveni x i pise da veze nisu dostupne.. Zna li neko sta je u pitanju?

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jul 2014, 16:56

gio10 je napisao/la:I tako,slucajno mi proradi kursor haha ali sestvori drugi problem,tacnije ne mogu sekonektovati na net.u prostoru koji je rezervisan za mreze stoji crveni x i pise da veze nisu dostupne.. Zna li neko sta je u pitanju?
Bgm ti reinstaliraj sistem to ti je najbolja opcija ;)
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 14 jul 2014, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 14 jul 2014, 17:49

Windows has detected an IP confilcit. :crazy:
Još neki uređaj kao i moj laptop ima isti IP il kako već pisalo.

'ta je ovo ?
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, BaiMai, jasmin10 i 5 gostiju.