Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

rambo16
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la rambo16 » 21 jul 2014, 01:18

defanzivno sigurno najlošija
A.F.C. Bournemouth!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 jul 2014, 01:24

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:http://u20men.fibaeurope.com/en/coid_ZO ... de_on.html

imamo dva MVP-a U20... nazalost ovaj sto je pokorio A diviziju ne igra za nas...
Zar ovaj nije makedonskog porijekla također?
Bassha je napisao/la:Nisam upucen o tome igracu pa moze li mi netko da objasni kakve on ima veze sa nama ?
pa mali je rodjen u makedoniji, ali je dijete rina, ovdje je poceo i naucio igrati kosarku, pa onda u dresu bosne razvaljivao kao pionir (on, kobaslic i sin ace damjanovica)... sa 13 godina je bio bolji od pola 15-godisnjaka, ali mu naravno mi nismo poslali poziv u kadetsku selekciju... i turci ga vide, uzmu ga od bosne i dadnu mu drzavljanstvo... i evo dokle je on dogurao...

ja nisam mogao da vjerujem kad sam pogledao "cedi osman"... reko nije valjda stvarno ovo onaj mali osman dzedi... kad pogledam, fakat 1995. godiste, a nije se ni u faci promijenio toliko...
oni su ga odmah uzeli nakon onog turnira u turskoj, mali je ja mislim zabijao po 40 koseva... pa i bojan bogdanovic je bio na pripremama nase kadetske reprezentacije, pa je neko iz naseg tadasnjeg saveza izgleda dobio dobre pare da ga vise nepozove i onda dodjose hrvati i uzesega sebi....jednostavno FUJ za sve odgovorne u tadasnjem savezu!!! :evil:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 jul 2014, 01:27

i da naravno da su i braca sehovici bili nanokupljanju nase reprezentacije, ali i njih nismo uspjeli da zadrzimo... :twisted:

ma ja, kao da se prica na tome zavesava, tad smo izgubili i naseg tad najjaceg kadeta (edina alispahica - bio sa vrecom, gordicem i kikanovicem stub nase kadetske repke), jednostavno ga vise nisu zvali a slovenci ga onda doveli fino sebi... i moglo bi se ovjde nabrajati i nabrajati! :puke:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 21 jul 2014, 01:28

@van basten nabijam postove.nije brate telefon mi ocito pobudalio.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 jul 2014, 01:38

edinjo-bih je napisao/la:bio sa vrecom
gdje je sada igor? :?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 jul 2014, 02:26

Gdje igra Dedic? Odakle je?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 jul 2014, 02:34

bhsport je napisao/la:Gdje igra Dedic? Odakle je?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
U Kaknju,iz Viteza

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 21 jul 2014, 02:50

Nakon odgledane večerašnje utakmice, a i uvidom u statistiku na cijelom prvenstvu mislim da Glogovac više zaslužuje da igra za A reprezentaciju od Vrabca.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 21 jul 2014, 03:01

Svaka cast Juki za ovo sto je uradio na kraju kada su dodjeljivane nagrade i pehar, momak je pravi vodja na terenu. Slazem se da Buza i nije bas odigrao ovaj turnir kako zna, a negdje sam citao da vec godinu ili dvije stagnira, odnosno da njegov razvoj ne ide prema planu. Sto se tice Vrabca treba tu jos korekcija u igri, ali on je sada potpisao za Trier i vjerujem da ce tamo poraditi sa njime i otkloniti te nedostatke. Glogovac je odradio maestralno cijeli turnir i uopste me nebi iznenadilo da poslije ovoga i on ode negdje vani, ali i da bude pozvan na pripreme A selekcije. O Nurkicu ne treba trositi rijeci, momak je pokazao da je na ovom turniru dvije klase ispred ostalih i jedva cekam da ga vidim u dresu A selekcije. Nadam se da ce Amerikanci dobro iskoristiti njegovu meku ruku i da nece od njega napraviti centra koji ce biti opasan po kos u radijusu pola metra od istog. Ako bude islo sve po planu, na EP-u bi mogli izgledati jako dobro sa Nihadom, Mirzom i Jusufom.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 21 jul 2014, 03:50

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 21 jul 2014, 05:32

MetanorisBack je napisao/la:
Pasha je napisao/la:svaka čast momci! šteta što niste igrali u A-Diviziji i tamo biste sigurno ostavili pristojan trag...

jedina je šteta, što je Juki za samo dva poena pobjegla i titula najboljeg strijelca turnira. Gruzin Burjanadze je postigao ukupno 173 poena, a Nurkić 171.
Nope,Gruzijac je imao manje utakmica,Nurkić je zabio više poena,ali je ovaj imao malo bolji prosjek.
Sta ti pricas boga ti, taj Gruzijac je odigrao isto 8 utakmica kao i Juka i ovo sto je @Pasha rekao je istina, Juki su falila dva poena da se izjednaci na prvom mjestu sa njim.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 21 jul 2014, 07:20

edinjo-bih je napisao/la:i da naravno da su i braca sehovici bili nanokupljanju nase reprezentacije, ali i njih nismo uspjeli da zadrzimo... :twisted:

ma ja, kao da se prica na tome zavesava, tad smo izgubili i naseg tad najjaceg kadeta (edina alispahica - bio sa vrecom, gordicem i kikanovicem stub nase kadetske repke), jednostavno ga vise nisu zvali a slovenci ga onda doveli fino sebi... i moglo bi se ovjde nabrajati i nabrajati! :puke:
prije dva-tri dana sam citao intervju sa starijim sehovicem gdje on kaze da su mogli igrati i za BiH, ali da je sasvim normalno da igraju za reprezentaciju zemlje u kojoj su rodjeni, i takvu odluku sasvim sigurno treba postovati..
Volim te Bosno!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 jul 2014, 08:27

KK_Bosna je napisao/la:

pa mali je rodjen u makedoniji, ali je dijete rina, ovdje je poceo i naucio igrati kosarku, pa onda u dresu bosne razvaljivao kao pionir (on, kobaslic i sin ace damjanovica)... sa 13 godina je bio bolji od pola 15-godisnjaka, ali mu naravno mi nismo poslali poziv u kadetsku selekciju... i turci ga vide, uzmu ga od bosne i dadnu mu drzavljanstvo... i evo dokle je on dogurao...

ja nisam mogao da vjerujem kad sam pogledao "cedi osman"... reko nije valjda stvarno ovo onaj mali osman dzedi... kad pogledam, fakat 1995. godiste, a nije se ni u faci promijenio toliko...
jeli istina da su mu u KK Bosna rekli da nije talenat?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 jul 2014, 08:30

xavi26 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:i da naravno da su i braca sehovici bili nanokupljanju nase reprezentacije, ali i njih nismo uspjeli da zadrzimo... :twisted:

prije dva-tri dana sam citao intervju sa starijim sehovicem gdje on kaze da su mogli igrati i za BiH, ali da je sasvim normalno da igraju za reprezentaciju zemlje u kojoj su rodjeni, i takvu odluku sasvim sigurno treba postovati..
uz veliku preporuku mensura bajramovica koji bio ljut jer je neno preuzeo reprezentaciju od njega
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 21 jul 2014, 10:01

Nije istina da su muu rekli da nije talenat,nego ih je njihov otac odveo u tursku, jer imaju dosta familije tamo,a i dzaner,njegov brat, je dobio stipendiju za studije i mislim,ali nisam siguran,da je bio pod ugovorom efesa,i proslijedjen je u neki manji klub,u drugu ligu ili nesto tako
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 21 jul 2014, 13:34

Bassha je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Inače na nekoliko foruma se šuška o buzi u partizanu
To bi bilo odlicno Partizan je odlican za mlade talente :tokralju:
Ja bas i nisam tako ubijedjen da je Partizan odlicna solucija. Djoko Salic je tu otisao prosle sezone i bukvalno propao, bez obzira sto oni na centru nisu imali niti jednog prvoklasnog kosarkasa. U cijeloj sezoni kad se sve sabere nije odigrao jednu utakmicu. U Partizanu nemaju vremena da te cekaju, jer i oni pucaju visoko. Oni svojim mladim igracima nisu davali puno prostora za igru, bez obzira sto su cijele sezone imali problema s povredama i sto je roster konstantno bio skracen. Tu prvenstveno mislim na Andrica, Salica, Bezbradicu i Aranitovica. Samo ako mnogo odskaces kvalitetom, mozes dobiti priliku.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 jul 2014, 13:42

kobe24 je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Inače na nekoliko foruma se šuška o buzi u partizanu
To bi bilo odlicno Partizan je odlican za mlade talente :tokralju:
Ja bas i nisam tako ubijedjen da je Partizan odlicna solucija. Djoko Salic je tu otisao prosle sezone i bukvalno propao, bez obzira sto oni na centru nisu imali niti jednog prvoklasnog kosarkasa. U cijeloj sezoni kad se sve sabere nije odigrao jednu utakmicu. U Partizanu nemaju vremena da te cekaju, jer i oni pucaju visoko. Oni svojim mladim igracima nisu davali puno prostora za igru, bez obzira sto su cijele sezone imali problema s povredama i sto je roster konstantno bio skracen. Tu prvenstveno mislim na Andrica, Salica, Bezbradicu i Aranitovica. Samo ako mnogo odskaces kvalitetom, mozes dobiti priliku.
recimo da su glasine tacne
ovo je za sada trenutni roster partizana
Tepic, Dalo
Milosavljevic(?), Aranitovic
?, Andric
?, Bezbradica
Milutinov, Gagic, Salic
znaci da na 3 i nemaju nesto, a koliko citam dovodice jednog, maksimalno 2 stranca
i kako im je na 4 najpotrebniji igrac, onda bi trojku mogao pokriti buza
u tom slucaju djelio bi minutazu sa andricem sto bi znacilo nekih 15-tak zagarantovanih minuta u ABA i Eurocupu
u tom slucaju nebi bilo lose
ali opet covijek ne moze biti pametan

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 jul 2014, 13:46

partizanovi centri stagniraju otkako im je otišao neki trener, a vujosevic je uvijek znao sa bekovima, tako da buzi ne bi bilo loše da ode u partizan
nema potpisa

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 21 jul 2014, 13:56

Za Buzu su to sve glasine i to one najtise..Jer ovaj je roster ionako tanak jos kad bi im dodao Buzu(igraca koji jos nije igrao ozbiljnu kosarku) bio bi jos tanji..Vidim da se vise prica o dolasku Dangubica i Murica i sto bi bilo logicnije jer oni imaju ABA ligasko iskustvo i mislim da su dosta korisniji od Buze u ovom trenutku..
Jos jedan minus za prelazak njega u Partizan je ovo zadnje saopstenje Duleta u kojem je napao i Raskovica inace Buzinog menadzera zbog uzimanja velikog procenta od transfera Bogdanovica.
A Partizan bi bio pun pogodak za Buzu ako bi nekim slucajem nekad preso..Tu se radi maksimalno ozbiljno svaki dan,a to Buzi i treba plus zna se kakav je Dule trener.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 21 jul 2014, 13:57

ne vjerujem da će Buza htjeti u Srbiju..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: sagitarius i 9 gostiju.