Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Isnar
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Isnar » 27 jul 2010, 02:55

Jedina osoba koja razmislja slicno kao Ferguson je Cantona i on je moj prvi pik kad je u pitanju novi boss... 8-)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 10:23

Sir Alex Ferguson admits he has a decision to make on whether to include Anderson and Owen Hargreaves in his Manchester United squad this season.

New rules being introduced to the Premier League dictate teams must select a squad of 25 players, including eight who have been at the club for three years before they turned 21.

The squads must be submitted by 5pm on 1st September and clubs are not permitted to make any changes until the January transfer window.

The regulations have left United boss Ferguson with a dilemma over whether to call on midfield duo Anderson and Hargreaves for the first half of the campaign.

A comeback date for Hargreaves, who had a recent setback after double knee surgery, is yet to be set, while Anderson is unlikely to be fit before the end of September after a cruciate ligament injury.
Problem

Ferguson said: "It does give me a problem, but I have just got to wait as long as I can.

"I have to make a decision at some point of course and it depends on when I think those players can come back.

"Most of it (the squad) is formulated in my mind, but one or two I have to make decisions on."

Meanwhile, Ferguson has confirmed he is unlikely to take any risks with the fitness of Darren Fletcher and John O'Shea for the friendly against the MLS All-Stars later this week.

He added: "It is an issue for us at the moment. What we do not want to do is accelerate the injuries.

"We may have to leave them out of this difficult game. Other than that it will be a good challenge for us. Hopefully we get the result we want.

"It is the penultimate game of the tour and the biggest one. We appreciate the record the MLS has against the English sides - they are undefeated in these games."
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 jul 2010, 10:28

Isnar je napisao/la:Jedina osoba koja razmislja slicno kao Ferguson je Cantona i on je moj prvi pik kad je u pitanju novi boss... 8-)
Neznam bas koliko je Cantona dobar za ovaj posao. Nije isto voditi nogometnu ekipu koja igra na pjesku i koja igra na velikom travnjaku. Al def kao osoba,legenda kluba i kako je autoritavan ne bi bio los izbor.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 10:34

ma ima dosta kandidata ali ne kontam zasto sada raspravljati o tome kada imam precih stvari kao slijedeca sezona :D
Pa sam poslije reko tata

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 jul 2010, 12:04

Manchester United ce sigurno dovesti jednog igraca. Nece SAF ubaciti Hargravesa na spisak igraca za prvi dio sezone, tako da ostaje jedno mjesto prazno.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 12:16

ovaj je ovdje davno bio ali je jak: Engleska policija je potvrdila da su opljackana dva nogometasa u zadnja 2 dana. Ryanu Giggsu je ukradeno 11 EPL medalja, 2 medalje LP, 4 FA kup medalje i 3 liga kup medalje. Cescu Fabregasu, kapetanu Arsenala ukraden je toster u nedostatku trofeja..... :D :D :D
Pa sam poslije reko tata

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 jul 2010, 12:27

CLS je napisao/la:ovaj je ovdje davno bio ali je jak: Engleska policija je potvrdila da su opljackana dva nogometasa u zadnja 2 dana. Ryanu Giggsu je ukradeno 11 EPL medalja, 2 medalje LP, 4 FA kup medalje i 3 liga kup medalje. Cescu Fabregasu, kapetanu Arsenala ukraden je toster u nedostatku trofeja..... :D :D :D
Brutalan. Sad ce Pajo doci i reci onu svoju poznatu "Arsenal dominira" :mrgreen: :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jul 2010, 12:32

Trasimaco je napisao/la:Btw... prevoditi sta Fergie prica je veoma tezak zadatak. Inace engleski jezik govorim perfektno, ali brate dragi, ni to nije dovoljno kad Fergie prica. :lol:
Hajde Fergie se nekako i moze razumit, ali kad Carragher pocne na onaj svoj scouserski....Ko da grcki prica.

A sto se tice tekme, brine me sto Rafael stalno pravi kardinalne greske u odbrani. Sjajan je u napadu, ali brate dragi ne moze vise ovako ko djete igrat u odbrani. I protiv Bayerna je nas zayebo dobro, pa i protiv Tottenhama, ali tad ga je Nani spasio. A buraz mu je izgleda bolji u odbrani. Mozda nije toliko dobar u napadu, ali Fabio je nekako zreliji iako je manje igro u Unitedu dosad.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 13:47

po nekom mom misljenju ako ce ko doalziti kod nas to ce biti Ozil
Pa sam poslije reko tata

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 27 jul 2010, 13:51

CLS je napisao/la:po nekom mom misljenju ako ce ko doalziti kod nas to ce biti Ozil
na osnovu cega to kazujes?? tvoja zelja ili ...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jul 2010, 13:59

CLS je napisao/la:po nekom mom misljenju ako ce ko doalziti kod nas to ce biti Ozil
Slazem se. A rozlozi za to su po meni, njegova pozicija, godine, i cijena. Svi valjda vide da nam fali kreativac u veznom. Tu je Scholes naravno, ali volio bi da ima igrac koji je jos ofanzivniji. Nesto kao Scholes iz mladjih dana kad je dolazio u sestnaesterac cesto i davo golove. Jedne sezone je cak bio najbolji strijelac kluba ako se ne varam. Takav nam igrac treba. A Özil je mlad, i ne bi trebao bit previse skup posto mu je samo ostala jos jedna godina ugovora. Ja se nadam da ce doc, i kad bi doso, bio bi siguran u titulu. I ovako cemo se borit tu negdje u vrhu, ali trebat ce nam malo srece za titulu. Kao i Chelseau prosle sezone. A Özil bi se ja mislim fino uklopio i u onu 4-3-3 formaciju koju Fergie koristi u Ligi Prvaka. To jest na krilu, ne u veznom, nije dovoljno dobar trkac za to. Zamislite ovo u Ligi Prvaka:

VDS
O'Shea/Rafa - Vidic - Rio - Evra
Fletcher - Scholes - Park/Anderson/Giggs/Carrick
Nani - Rooney - Özil

BETON.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 14:01

dr.van nostrand je napisao/la:
na osnovu cega to kazujes?? tvoja zelja ili ...
nije zelja vec profil igraca, njegove izjave i cjena njegova ne mogu svabe traziti 30-40 mil za njega
Pa sam poslije reko tata

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 27 jul 2010, 14:08

ozbiljan interes za dovodjenjem Ozila ima trenutno barem 4-5 vrhunskih ekipa, tako da je njegova cijena poprilicno golema ali za takav kalibar igraca sigurno se isplati potrositi tako velike pare, pa koliko god da je cijena..!
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 14:13

Sir Alex Ferguson has admitted that Manchester United saved millions on Mexico striker Javier Hernandez due to signing him before the World Cup.

The 22-year-old is expected to make his debut by playing some part in United's pre-season friendly against the MLS All Stars on Wednesday in Houston.

Hernandez had already signed for the club by the time he made his name for the national team, scoring against France and Argentina to demonstrate what the Old Trafford faithful can look forward to this season.

Ferguson praised the contribution of his scouts and of Hernandez's former employers Chivas de Guadalajara in their negotiations for the player, hailing their levels of professionalism for keeping the deal under wraps.

"I think our scouting people deserve 10 out of 10 for identifying him before the World Cup and I think if we had been trying to negotiate after the World Cup it would have been very difficult," said the United boss.

"I think a lot of teams would have been after him and it would probably have cost us two or three times more.

"Our relationship we have built with Chivas has been excellent, they really were very accommodating in everything, the amazing thing was that no-one in the club said a word.
Full marks

"At Manchester United we find that almost impossible, news always leaks out at our club, but Chivas kept it quiet which was a marvellous asset for us and full marks for their professionalism."

Hernandez joined up with his new team-mates on Monday to train for the first time, but Ferguson was wary about giving him a substantial amount of game time and was keen to assess his fitness levels.

"He joined us today and so we have to ascertain what he has been doing in the last few weeks physically, we would like to use him in part of the game on Wednesday - partly because I know there is a big Mexican population in Houston and it would be a very exciting attraction for them," Ferguson added.

"Secondly we want to try to integrate him into the team as quickly as possible so those are the reasons we would like to play him but we want to just have a chat with him and see what he has been doing physically - I don't think it would be wise to play him without having any real preparation for this game.
Pa sam poslije reko tata

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 14:18

dr.van nostrand je napisao/la:ozbiljan interes za dovodjenjem Ozila ima trenutno barem 4-5 vrhunskih ekipa, tako da je njegova cijena poprilicno golema ali za takav kalibar igraca sigurno se isplati potrositi tako velike pare, pa koliko god da je cijena..!
ozbiljan interes moze da ima jos 100 klubova ali ako je SAf odlucio da ga dovede dovoljan je jedna razgovor :D, sto se love tice pa davali smo mi velike pare za igrace ali mislim da Ozil max 20 mil
Pa sam poslije reko tata

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 27 jul 2010, 14:26

znam da je Ozil izrazio zelju za prelazak u United,a ako ga zeli SAF, znaci da je sad do klubova da se dogovore...kako bi to bilo lijepo vidjeti....
silver & black

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 27 jul 2010, 14:35

ma nece tu biti visokih ponuda iskreno na ozilovom klubu je da prihvate svaku ponudu iznad 15mil i svaki jaci klub ce gledati da ga za sto manje love dovede, sve ce biti na njegovim zeljama i dogovoru sa klubom u kojem zeli igrati. On je pametan decko i hrabar nije pravio gresku Fabergasa i Dzeke koju su produzili ugovore sa svojim klubovima i trazili visoke plate, e sada bi da ih klubovi puste to ne ide tako. Dzeko je mogao biti danas u istoj situaciji kao i Ozil da nije produzio ugovor ali za to treba hrabrosti i mnogo vjere u sebe.
Pa sam poslije reko tata

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 27 jul 2010, 14:41

CLS je napisao/la:ma nece tu biti visokih ponuda iskreno na ozilovom klubu je da prihvate svaku ponudu iznad 15mil i svaki jaci klub ce gledati da ga za sto manje love dovede, sve ce biti na njegovim zeljama i dogovoru sa klubom u kojem zeli igrati. On je pametan decko i hrabar nije pravio gresku Fabergasa i Dzeke koju su produzili ugovore sa svojim klubovima i trazili visoke plate, e sada bi da ih klubovi puste to ne ide tako. Dzeko je mogao biti danas u istoj situaciji kao i Ozil da nije produzio ugovor ali za to treba hrabrosti i mnogo vjere u sebe.
slazem se, ok, ali sigurno momak ima dobrog managera , pa nije produzio ugovor ranijih sezona .. :)
silver & black

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jul 2010, 14:45

dr.van nostrand je napisao/la:
CLS je napisao/la:ma nece tu biti visokih ponuda iskreno na ozilovom klubu je da prihvate svaku ponudu iznad 15mil i svaki jaci klub ce gledati da ga za sto manje love dovede, sve ce biti na njegovim zeljama i dogovoru sa klubom u kojem zeli igrati. On je pametan decko i hrabar nije pravio gresku Fabergasa i Dzeke koju su produzili ugovore sa svojim klubovima i trazili visoke plate, e sada bi da ih klubovi puste to ne ide tako. Dzeko je mogao biti danas u istoj situaciji kao i Ozil da nije produzio ugovor ali za to treba hrabrosti i mnogo vjere u sebe.
slazem se, ok, ali sigurno momak ima dobrog managera , pa nije produzio ugovor ranijih sezona .. :)
Pojedini nasi igraci koji se procjenjuju na 40 miliona, a ne vrijede ni pola, bi od toga mogli nesto naucit...

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 27 jul 2010, 15:54

Trebali bi Werderu ponuditi 15-ak miliona € za Ozila i da ovu polusezonu tj do zime Ozila igra za Werder, a onda dolazi u Man.Utd. Werder i Ozil bi sigurno prihvatili ovu ponudu samo je pitanje isplatil se to nama jer potreban nam je igrac odmah na pocetku sezone i da odradi pripreme sa Manchesterom.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.