FK Željezničar (opšte diskusije)

FKZ1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la FKZ1921 » 15 jan 2016, 09:19

Za Behrama tačno 94 000 eura.
Mehuljic...talentovan, fizički ispred svoje generacije, lijevak,dobar šut, dobar prekid,solidna tehnika,solidna brzina...
Ali...od tog momka me ništa ne može iznenaditi. Bilo je nekih trzavica s njim ranije. Za njega ne postoji ni trener ni ekipa.Postoji samo njegov otac koji je uvijek pored aut linije i po čijim uputama igra. Egocentrik tipični. Vrlo je sebičan i zbog tih nekih stvari ga je Čiča znao vaditi iz igre još u prvom poluvremenu.
E sad,dobar dio dobrih igrača su takodje egocentrični.Ali takvi igrači moraju biti i pametni. Za Mehuljic ne znam šta bih rekao po tom pitanju. Mislim da u igri više vodi računa o frizuri i nogama nego o samoj igri.
Možda postane igrač...i da hoće postati igrač. Ne bi trebali imati baš toliko negativan odnos prema tim stvarima i željeti momku sve najgore.
Uvijek će biti tih prelazaka,posebno medju djecom.
Činjenica jeste da FKS tu igru igra s malo manje fair play-a
ali to je njihov izbor.
Moj zaključak...nije mi drago da kadet ode u FKS. Ali sam po pitanju ovog momka prilično ravnodušan...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 jan 2016, 10:20

Peace je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Peace je napisao/la:Na stranu sve, ali ovaj malac je bio dobar... igrac tipa behrama koji je otisao u reading... malo krupniji za svoj uzrast ali svejedno znao je sa loptom, nije bio klasican snagator...
Uz kapitena Sabanadzovica i Velica je bio nas najbolji kadet... a kadeti su prvi na tabeli u PLBiH.... razlog odlaska ne znam, vjerojatno neka ebanija oko para jer nasi ne placaju kadetima pa makar licno to i messiji bili... ali znam da su u kadete sad dosla 2 momka sa strane i za koje se ocekuju da budu medju glavnim igracima... jedan je iz Mostara.... samo da ne bude kao sa behramom...
Sta fali Behremu zaradili smo 200 000 na njemu.
Ne bih rekao da smo i blizu toga dobili jer je on kod nas bio samo 2 god... od hodzica smo dobili 300000 a bio je svo vrijeme u nasem oml pogonu... kad kazem da ne bude mislim na to da ne ode, a ne potpise barem onaj stipendijski ugovor jer ni to nije zelio seidov menadjer.... mogao je barem toliko ispostovati klub bez obzira sto nije logicno navijac zelje bio prije dolaska u zelju...
Tad kad je Hodžić išao bili su znatno manji procenti kad djeca prelaze, obavezni procenti, a Željo se za Hodžića dogovorio sa Liverpulo, znači nisu ga otimali, pa da moraju platiti samo obavezno, tako da je to neuporedivo. MOžda smo se i ovdje nešto dogovarali, pa dogovorili manje i iz tog razloga što je mali manje bio kod nas.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 15 jan 2016, 10:52

FKZ1921 je napisao/la:Za Behrama tačno 94 000 eura.
Mehuljic...talentovan, fizički ispred svoje generacije, lijevak,dobar šut, dobar prekid,solidna tehnika,solidna brzina...
Ali...od tog momka me ništa ne može iznenaditi. Bilo je nekih trzavica s njim ranije. Za njega ne postoji ni trener ni ekipa.Postoji samo njegov otac koji je uvijek pored aut linije i po čijim uputama igra. Egocentrik tipični. Vrlo je sebičan i zbog tih nekih stvari ga je Čiča znao vaditi iz igre još u prvom poluvremenu.
E sad,dobar dio dobrih igrača su takodje egocentrični.Ali takvi igrači moraju biti i pametni. Za Mehuljic ne znam šta bih rekao po tom pitanju. Mislim da u igri više vodi računa o frizuri i nogama nego o samoj igri.
Možda postane igrač...i da hoće postati igrač. Ne bi trebali imati baš toliko negativan odnos prema tim stvarima i željeti momku sve najgore.
Uvijek će biti tih prelazaka,posebno medju djecom.
Činjenica jeste da FKS tu igru igra s malo manje fair play-a
ali to je njihov izbor.
Moj zaključak...nije mi drago da kadet ode u FKS. Ali sam po pitanju ovog momka prilično ravnodušan...
Sve si dobro napisao, ali 100% se slažem sa ovom tvojom zadnjom rečenicom. Obzirom da sam se uvjerio u ovo gore napisano i u razgovoru sa 'nekim' ljudima, mogu samo reći nek mu je sretno...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 jan 2016, 11:20

joj tacno kone na aparatima, a dobro kako i nece uzeli su talentovanog momka iz Zeljine skole.. sudeci po uspjehu tih djecaka oni ocekuju neki boom
meni smijesno ovo sto se odmah javlja 4-5 likova sa pricom odlicno poznajem situaciju kod vas, moj jaran mi prico itd itd pa jbt imal kod od vas da poznaje vasu situaciju, napravite i vi nekog omladinca kad vec imate te terene kuhinje
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 jan 2016, 11:35

jurisicduska je napisao/la:
Gator je napisao/la:Vas nijedan. Radim
Kako osvojismo u15 i u17 omladinska prvenstva. Sad mene to pere? Ne valjaju nam treneri, ne valjaju nam igrači a opet prvaci. Kako to?

Ja ti garantujem da je naša kadetska selekcija najtalentovanija u regionu ako izuzmemo Teleoptic i Dinamo jer s njima niko ne može. A mi smo ostali sitna buranija.

Vama je izlazna generacija Hadžiahmetović i ostali najjača bila ikad. Tako da možete biti zadovoljni
Ako kontate da ćete svake godine izbacit 5 igrača varate se. To ni Ajax nema.

Bagrcavi to se slažem. Al da nema minuta ne slažem se.
Hadziahmetovic i ostali najjaca generacija ikada ???? Auuuuuuuuu, pa ja sam mislio da si ti ozbiljan.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2016, 11:42

Mislio sam na skorije vrijeme boccaco, tipa najjača da se zadržala u prvom timu u kojem je i trenutno ili oko njega. Najviše potencijalnih prvotimaca. A i vrijeme će pokazati da će napraviti dobre karijere.

Nećemo se vraćati u prošlost pa vaditi igrače koji su sad daleko od željezničara. Svakako da ima super generacija. Pričam u odnosu na ove sad juniore i kadete, da je Amirova generacija mnogo talentovanija.

Niko normalno da odgovori na ostala pitanja nego se paušalno uhvatite jedne riječi ne bi li nešto postigli a to u konačnici ništa ne mijenja.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 jan 2016, 11:48

jurisicduska je napisao/la:Mislio sam na skorije vrijeme boccaco, tipa najjača da se zadržala u prvom timu u kojem je i trenutno ili oko njega. Najviše potencijalnih prvotimaca. A i vrijeme će pokazati da će napraviti dobre karijere.

Nećemo se vraćati u prošlost pa vaditi igrače koji su sad daleko od željezničara. Svakako da ima super generacija. Pričam u odnosu na ove sad juniore i kadete, da je Amirova generacija mnogo talentovanija.

Niko normalno da odgovori na ostala pitanja nego se paušalno uhvatite jedne riječi ne bi li nešto postigli a to u konačnici ništa ne mijenja.
Ne znam sta bi to mogli pokusati, nije ovde mjesto gdje se upste moze nesto pokusati. Takodjer se ni u toj nekoj konacnici ne moze nista promijeniti. To si u pravu. Evo pitaj mene, ne znam na sta mislis, ja cu ti odgovoriti na svako tvoje pitanje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2016, 11:57

Evo recimo pitanje, jer vidim da na svim temama pišete kako fk Sarajevo nema struke, nema mlaidih igrača, kako smo prvaci u dvije od tri kategorije omladinske? I kako smo i u trećoj pri vrhu? Ja mislim da jedno isključuje drugo.

Off topic je, ali može proći jedno pitanje.

A složit ćeš se da su Žerić, Hadžiahmetović, Ćutahija, Ragipović, Osmanković, Duraković, Žerić, Mujagić pa i Behram i Gojak jaka generacija. To je sve godišta 97/98, onda napišeš mislio si ja ozbiljan. Ovo su sve prvotimci ili sa potpisanim ugovorom za prvi tim, dakle nisam daleko od istine da je ta izlazna generacija vrh, nisam ja izmislio to, ne procjenjujem ja igrače nego struka, vaša, naša, bilo čija. Očigledno ima talenta samim tim ovoliki broj ugovora. Sad ne znam imaju li svi da se ogradim ali mislim da imaju. I čemu onda taj komentar. Ako ubuduće budete pola ovih igrala izbacivali po generaciji i da vam ostanu do 22/3 godine vi ste bogat klub. Zerić, Hadžiahmetović, Gojak, Behram, Mujagić, su mega talenti.

I ovo da mi otimamo igrače jer nemamo struke, 75% Željezničara je negdje drugo počelo trenirati, tipa Radnik, Šampion, Velež, etc. Ozbiljan čovjek to neće napisati. Citiram "Posebno Sarajevo koje je okrenulo pricu koja za mene nije iznenadjujuca, ce pokusavati sa omladinom u buducnosti i da se otima za ovakve mlade igrace jer nemaju strucan rad i dobar produkt godinama u svom pogonu", a isto radite potpuno. Puno talentovane djece iz cijele BiH završi u Željezničaru, mi otimamo vi duše slatke.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 15 jan 2016, 12:12

Ivica je jednom rekao da zadatak omladinskih selekcija nije da uzimaju titule, nego da prave igrače za prvi tim. Mislim da je to jedino pravo mjerilo koja je omladinska škola uspješnija. Titule su samo šlag na tortu. U Sarajevu je bio problem što mladi igrači nisu dobijali šansu (govorim o zadnjim godinama), dok su u Želji često bili jako bitni igrači u rosteru. Sada se to malo kod Sarajeva mijenja. Koliko vidim plan je forsirati više mladih igrača, samo je pitanje kako će to navijači istrpiti. Generalno ovdje su svi navijači deklarativno za "svoju djecu", a poslije 2-3 slabija rezultata, tu djecu bi na lomaču.
Što se tiče "otimanja" igrača to svi rade. Obećaju roditeljima bolje uslove, pa se ovi često zalete i promjene klub. Malo roditelja pokuša da stvarno ocjeni šta je najbolje za dijete. Svima su u očima samo Euri.
Za ovog malog pričaju da je jako obar, ali daleko od tog da je najbolji. Naravno to ništa ne mora značiti. Koliko sam upoznat anđušić je bio (po)najbolji u toj generaciji, pa evo završi u olimpiCu. Vrijeme će pokazati da li je mali napravio dobar potez.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 15 jan 2016, 12:13

Kako god da okrenete i da uspije nešto napraviti u karijeri opet Željo ima procenat, jbg :D
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2016, 12:15

slika

Kako god okrenemo, i u omladinskom pogonu smo dosta uspješniji od vas. Seniorskom svakako.

A vi nastavite lažno tamo govoriti kako nema struke i kako otimamo jer nema struke. To nije nimalo korektno. S obzirom na rezultat tih omladinskih pogona. A mogu se složiti da nije cilj trofej nego izbaciti igrača. To svakako radite uspješnije kapa dole.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 jan 2016, 12:33

Koliko ste svojih omladinaca prodali u zadnjih deset godina i koliko ste zaradili na njima.. Koliko igraca koji su produkt vaseg omladinskog pogona nastupa u reprezentaciji u zadnjih pet godina??

Smijesno je uopce uporedjivati te dvije skole..
BUDI ŽELJO !!!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2016, 12:44

Hadzijalagic je napisao/la:Koliko ste svojih omladinaca prodali u zadnjih deset godina i koliko ste zaradili na njima.. Koliko igraca koji su produkt vaseg omladinskog pogona nastupa u reprezentaciji u zadnjih pet godina??

Govorimo o rezultatima omladinskih škola. I o struci, nemoj žabe i babe miješati. Onomad Notinghem Forest bi institucija. Samo vi živite u prije pet i deset godina. Tako je najljepše.

Mi osvojili ligu, kolko ste osvojili jarane prije 3 godine.
Osvojili Kup, koliko ste jarane prije 4 godine.
Osvojimo 2 od 3 kategorije, koliko ste jarane prije 5 godina, 8 godina.

Legitimno ali ne pričamo o tom. Bokačo je pisao da nam je loša struka, evo nije loša, loša akademija, evo vidite da nije, loši mi, mi aktuelni prvaci države, ispred vas. Može li se o tom pričati. Nemate mjere i filing za diskusiju.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 15 jan 2016, 12:46

Duška ne laži...
Prošle godine mi osvojili obje omladinske konkurencije premier lige. A juniori duplu krunu.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 jan 2016, 12:48

jurisicduska je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Koliko ste svojih omladinaca prodali u zadnjih deset godina i koliko ste zaradili na njima.. Koliko igraca koji su produkt vaseg omladinskog pogona nastupa u reprezentaciji u zadnjih pet godina??

Govorimo o rezultatima omladinskih škola. I o struci, nemoj žabe i babe miješati. Onomad Notinghem Forest bi institucija. Samo vi živite u prije pet i deset godina. Tako je najljepše.

Mi osvojili ligu, kolko ste osvojili jarane prije 3 godine.
Osvojili Kup, koliko ste jarane prije 4 godine.
Osvojimo 2 od 3 kategorije, koliko ste jarane prije 5 godina, 8 godina.

Legitimno ali ne pričamo o tom. Bokačo je pisao da nam je loša struka, evo nije loša, loša akademija, evo vidite da nije, loši mi, mi aktuelni prvaci države, ispred vas. Može li se o tom pričati. Nemate mjere i filing za diskusiju.
Bilo bi posteno da izmjerimo cune na kraju sezone barem sto se tice prvog tima. Po meni je bitnije da omladinski pogon izbaci nekog dobrog igraca za prvi tim ili dvojicu nego da nesto osvoji a vidim da je fokus i kod vas kao i kod nas na omladisnke selekcije sto je jedini ispravan put. A evo vidim napisa ti covjek za proslu pa da ne ponavljam...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 15 jan 2016, 12:49

Otimamo vam igrace, jer možemo...Vrlo jednostavno :D

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 15 jan 2016, 12:50

Standardno, opet laz i samo laz.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 15 jan 2016, 12:58

Ne kontam,evo Barcina B ekipa se takmiči u trećoj ligi kao i Realova a znamo svi kakve je igrače izbacila i jedna i druga,Barcina naravno uspješnija ali ko malo detaljnije poznaje fudbal zna da je i Realova škola izbacila dosta igrača...Dinamova se također takmiči u nekoj 3. ligi Hrvatske koliko ja znam i u konačnici uzmi minutažu naše i vaše djece,postavljao sam je prije pola mjeseca-mjesec,vaš najbolji junior završi na probi u Olimpicu a mi za svoje odbijamo ponude od 1 milion KM i više. Mislim da je to suština,ispravite me ako griješim :)
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 jan 2016, 12:59

Jaozinho22 je napisao/la:Ne kontam,evo Barcina B ekipa se takmiči u trećoj ligi kao i Realova a znamo svi kakve je igrače izbacila i jedna i druga,Barcina naravno uspješnija ali ko malo detaljnije poznaje fudbal zna da je i Realova škola izbacila dosta igrača...Dinamova se također takmiči u nekoj 3. ligi Hrvatske koliko ja znam i u konačnici uzmi minutažu naše i vaše djece,postavljao sam je prije pola mjeseca-mjesec,vaš najbolji junior završi na probi u Olimpicu a mi za svoje odbijamo ponude od 1 milion KM i više. Mislim da je to suština,ispravite me ako griješim :)
Sad si ga i ti pretjerao ne odbijamo mi te ponude ne odbijaju ni oni jer kad dodje takva ponuda igrac se prodaje.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2016, 13:01

FKZ1921 je napisao/la:Duška ne laži...
Prošle godine mi osvojili obje omladinske konkurencije premier lige. A juniori duplu krunu.
Hahahahahhaha

http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/kadeti ... ulu/164238

http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/pionir ... ine/166295

http://sc*sport.ba/vijesti/juniori-fk-sarajevo-osvajaci-kupa-bih/92980

Jeste sigurno. Sve ste osvojili hahahahha
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bordobijeli, criticalmass, Paromlinac, Strahinja i 56 gostiju.