Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Šta kaže Dodo neće on da određuje šta je agresija a šta ne, kako je onda odredio šta je NATO radio SRJ 

Francuzi su im sad poslali neke termobaricne rakete koje unistavaju sve u u nekih 7000m2 cak su efrktivnije od himarsa tako da se nadam da ce im poslati dovoljnu kolicinu ... inace 152 mm raketa vise nemaju , Cudi me da poljaci I cesi nemaju vise ovih da im posalju.. inace situacija oko severidonetska nije dobra zolote su pred padom a rizik okruzenja se tim povecavaLegendKiller je napisao/la: ↑10 jun 2022, 11:51stradali su u mjestu Kadiivka, koje se nalazi na okupiranom dijelu Luganska, blizu Popasne. Koliko sam upratio, vagnerovci su snimali neke pripreme prije odlaska na liniju, Ukrajinci ih skontali i udarili po njima. Izlgeda da imaju sredstva za gađanje udaljenih ciljeva, čim ih bombarduju ovako u dubini okupirane teritorije.
samo im je problem što nemaju dovoljno takvih igrački.
Milanović za Hrvatske medije:
"To je jedna zapetljana i komplicirana situacija. Nažalost je jednosmjerna. Ukrajinski predsjednik nema izbora da govori i radi ovo što govori, a to, nažalost, kao što vidimo, vodi u ratni poraz"
"Ruska čizma tamo gdje dođe ne odlazi. Neće ih nitko potjerati. To je moćna vojna sila. Možemo se naslađivati njihovom sporosti, ali, nažalost, tako je kako je"
"Tamo se ne događa ništa dobro. Rusija nije kao mi, nisu demokracija, oni su neuništivi. Kao neprijatelj je neuništiva."
"Meni je bila draža Ukrajina tri puta, ali tamo ljudi ginu. I ginut će i dalje ako se ovako bude poticalo Ukrajinu da se bori, borba do zadnjeg Ukrajinca"
Ko god šta mislio o njemu, u pravu je čovjek..

"To je jedna zapetljana i komplicirana situacija. Nažalost je jednosmjerna. Ukrajinski predsjednik nema izbora da govori i radi ovo što govori, a to, nažalost, kao što vidimo, vodi u ratni poraz"
"Ruska čizma tamo gdje dođe ne odlazi. Neće ih nitko potjerati. To je moćna vojna sila. Možemo se naslađivati njihovom sporosti, ali, nažalost, tako je kako je"
"Tamo se ne događa ništa dobro. Rusija nije kao mi, nisu demokracija, oni su neuništivi. Kao neprijatelj je neuništiva."
"Meni je bila draža Ukrajina tri puta, ali tamo ljudi ginu. I ginut će i dalje ako se ovako bude poticalo Ukrajinu da se bori, borba do zadnjeg Ukrajinca"
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌
						- LegendKiller
- Kontakt:
On po tebi u pravu. Prvo jesi li svjestan da je ovo lik koji ni svoju zemlju nije imao hrabrosti braniti, već se krio po kancelarijama ministarstva, a čak 94. godine je bio u nekoj misiji ministarstva vanjskih poslova u Azerbejdžanu. Dakle, dok je njegova zemlja gorila pod JNA granatama on bio se šetkao po svijetu (istina Azerbejdžan tada i nije nije bio neka zemlja za poželjeti)Riquelme je napisao/la: ↑10 jun 2022, 18:01Milanović za Hrvatske medije:
E sada lik koji ne zna šta je patriotizam i odbrana zemlje, priča drugima šta trebaju braniti.
Zamisli ovu izjavu: "JNA i Srbija su vojno moćna sila, Srpska čizma gdje dođe ne odlazi. Hrvatska mi je drža tri puta, ali tamo ljudi ginu, i ginut će i dalje ako se ovako bude poticalo Hrvatsku da se bori, borba do zadnjeg Hrvata". Kako bi ovo zvučalo u Zagrebu 1992. godine?
Šta po tebi trebaju uraditi Ukrajinci? Šta je rješenje da se predaju. Došli Rusi počeli im uzimati plodnu zemlju, rijeke, rudnike, sve što vrijedi. Pa onda ide prijeki sud, ti si nacista ideš u Sibir, ti nisi možeš ostati ali radiš kako ti mi kažemo. Ubijeti ti neko oca, majku, brata, sestru i kaže ma nacista bio. Ko im garantuje život uopće pod Ruskom čiznom? Nemaju ljudi drugog izbora osim braniti se?
Osim toga, postoji drugi problem ovdje ako Rusi uspiju. Ako se Rusima preda trećina Ukrajine koju su uzeli agresijom i razaranjem, to će otvoriti pandorinu kutiju. Pa svako malo će neka budala ala Putin da uleti vojskom u drugu zemlju, zauzme što želi, sravni sve sa zemljom, i onda ide tvoja i Zokina logika, evo predajemo se samo neka je mir. Bukvalo Putni poziva sve da vojno ispunjavaju svoje zamišljenje veliko državne projekte. Hitler i Milošević su zadnji koji su ovo nešto u EVropi probali i znamo kako je završilo.
@ Killer
Ti si za nastavak rata i gubitke od najmanje 100-200 ljudi svakodnevno dok se Rusi ne protjeraju iz Donbasa?

Ti si za nastavak rata i gubitke od najmanje 100-200 ljudi svakodnevno dok se Rusi ne protjeraju iz Donbasa?
A ti si za podvijenja repa agresoru i prepustanje teritorije?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
						- LegendKiller
- Kontakt:
Da bi rat stao treba stati onaj ko napada i ko razara. Ukrajinci nemaju drugog izbora osim se braniti, jer se po njima puca. Kaži nam šta to po tebi ukrajinci trebaju uraditi? Predati se i pasti pod čizmu nekog tiranina koji će te ugnjetavati cijeli život. 
Ni 92. se nije činilo da će se šahovnica zavijoriti iznad Knina, ili ljiljani na Vlašiću, pa se desi, tako da je moguće i da se ukrajinska zastava zavijori u Lugansku. Ako Ukrajinci žele da brane i oslobode svoju zemlju od tiranina, ko je onda Zoka da im pametuje šta trebaju raditi.

Ni 92. se nije činilo da će se šahovnica zavijoriti iznad Knina, ili ljiljani na Vlašiću, pa se desi, tako da je moguće i da se ukrajinska zastava zavijori u Lugansku. Ako Ukrajinci žele da brane i oslobode svoju zemlju od tiranina, ko je onda Zoka da im pametuje šta trebaju raditi.
Dasta je. Ovdje stavlja citate kako Ukrajinci gube 100 vojnika dne vno uz nekakav tuzni smajli, a lik prorus. De burazeru ofiran si.

Inace ovu usporedbu na 90’te sto navede Legendkiller, to mozes primjeniti na svaki rat u historiji. Mogli su se recimo i Rusi ‘41 povuci iza Urala i mirno zivjeti, da im ne ginu dzaba hiljade ljudi dnevno. A prije su Svabe djelovale neunistivo od ovih koji tri i po mjeseca uzimaju opcinu velicine Cazina.
Jbga onda su se i nasi borci trebali predatiRiquelme je napisao/la: ↑10 jun 2022, 18:01Milanović za Hrvatske medije:
Ja sam za to da ovo ludilo tamo što prije stane i da nedužni narod prestane da gine..
Dok oni ginu raznorazni likovi koji imaju svoje zasluge za ovu nesreću koja je zadesila taj nedužni narod iznose ili povećavaju svoje bogatstvo..Kao ovaj danas što su ga uhapsili sa dijamantima i čim sve ne u našem komšiluku.
Ludilo moze stati samo Ukrajina prepusti teritoriju, a i to bi trajalo koju godinu pa bi se osvajao Kijev.Riquelme je napisao/la: ↑10 jun 2022, 22:04Ja sam za to da ovo ludilo tamo što prije stane i da nedužni narod prestane da gine..
Dok oni ginu raznorazni likovi koji imaju svoje zasluge za ovu nesreću koja je zadesila taj nedužni narod iznose ili povećavaju svoje bogatstvo..Kao ovaj danas što su ga uhapsili sa dijamantima i čim sve ne u našem komšiluku.
Bolje poginuti za slobodu nego zivjeti kao rob.
A ti ako si neki rusofil zaobidji me
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Aha..Njihovo je samo da nastave ginuti jer će USA i ostali dozirano slati oružje. Sve dok oni jednom sve Ruse ne istjeraju iz Ukrajine.Brokula je napisao/la: ↑10 jun 2022, 22:14Ludilo moze stati samo Ukrajina prepusti teritoriju, a i to bi trajalo koju godinu pa bi se osvajao Kijev.Riquelme je napisao/la: ↑10 jun 2022, 22:04Ja sam za to da ovo ludilo tamo što prije stane i da nedužni narod prestane da gine..
Bolje poginuti za slobodu nego zivjeti kao rob.
A ti ako si neki rusofil zaobidji me
I manite se tih budalaština Rusofil, Ukrofil, ovaj, onaj..
					Zadnja izmjena: Riquelme, dana/u 10 jun 2022, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.

Samo za rusofile.
Povaljani Wagnerovci, 18+ 

Povaljani Wagnerovci, 18+

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
						Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Vidi, ovaj rat će se završiti tako što će se na kraju sjesti i dogovoriti, a ne ukrajinskim oslobađanjem Donbasa ili Krima.LegendKiller je napisao/la: ↑10 jun 2022, 21:50Da bi rat stao treba stati onaj ko napada i ko razara. Ukrajinci nemaju drugog izbora osim se braniti, jer se po njima puca. Kaži nam šta to po tebi ukrajinci trebaju uraditi? Predati se i pasti pod čizmu nekog tiranina koji će te ugnjetavati cijeli život.
Stvar je samo koliko će nedužnih ljudi izginuti do tog dogovora. A gine ih itekako puno svakidan.
Cuj s Rujama se dogovarat, a Putko se jucer poredi sa Petrom VelikimRiquelme je napisao/la: ↑10 jun 2022, 22:49Vidi, ovaj rat će se završiti tako što će se na kraju sjesti i dogovoriti, a ne ukrajinskim oslobađanjem Donbasa ili Krima.LegendKiller je napisao/la: ↑10 jun 2022, 21:50Da bi rat stao treba stati onaj ko napada i ko razara. Ukrajinci nemaju drugog izbora osim se braniti, jer se po njima puca. Kaži nam šta to po tebi ukrajinci trebaju uraditi? Predati se i pasti pod čizmu nekog tiranina koji će te ugnjetavati cijeli život.
Stvar je samo koliko će nedužnih ljudi izginuti do tog dogovora. A gine ih itekako puno svakidan.
 Tu se jedino mogu "dogovorit" da mu puste citavu Ukrajinu.
 Tu se jedino mogu "dogovorit" da mu puste citavu Ukrajinu.Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ok. pred nama je.darker10 je napisao/la: ↑10 jun 2022, 23:12Cuj s Rujama se dogovarat, a Putko se jucer poredi sa Petrom VelikimRiquelme je napisao/la: ↑10 jun 2022, 22:49Vidi, ovaj rat će se završiti tako što će se na kraju sjesti i dogovoriti, a ne ukrajinskim oslobađanjem Donbasa ili Krima.LegendKiller je napisao/la: ↑10 jun 2022, 21:50Da bi rat stao treba stati onaj ko napada i ko razara. Ukrajinci nemaju drugog izbora osim se braniti, jer se po njima puca. Kaži nam šta to po tebi ukrajinci trebaju uraditi? Predati se i pasti pod čizmu nekog tiranina koji će te ugnjetavati cijeli život.
Stvar je samo koliko će nedužnih ljudi izginuti do tog dogovora. A gine ih itekako puno svakidan.Tu se jedino mogu "dogovorit" da mu puste citavu Ukrajinu.
						- kraljttbvb
- Kontakt:
Riquelme glupa ti je priča, jer Ukrajina ima samo jednu mogućnost - braniti se (kao i mi u agresiji 92.-95.). I ništa nije u njihovim rukama. I njih da se pita šta bi sad, sigurno bi bili za prekid rata i prestanak ubijanja.
Ko da je neko mog babu pitao ide li mu se u rat. Znao je ako četnici udju u grad, da će mu čitava familija završiti pod zemljom. Nije bilo drugog izbora, nego uzeti pušku u ruke i ici u rat.
Sa druge strane Rusi imaju mogućnost da prekinu agresiju i zaustave ubijanje. Ali oni to očito ne žele da urade...

Ko da je neko mog babu pitao ide li mu se u rat. Znao je ako četnici udju u grad, da će mu čitava familija završiti pod zemljom. Nije bilo drugog izbora, nego uzeti pušku u ruke i ici u rat.
Sa druge strane Rusi imaju mogućnost da prekinu agresiju i zaustave ubijanje. Ali oni to očito ne žele da urade...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Donekle se slažem za ovo "..njih da se pita.."kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2022, 23:52Riquelme glupa ti je priča, jer Ukrajina ima samo jednu mogućnost - braniti se (kao i mi u agresiji 92.-95.). I ništa nije u njihovim rukama. I njih da se pita šta bi sad, sigurno bi bili za prekid rata i prestanak ubijanja.
Vjerov.se njih ništa ne pita. Pregovarali su, sjećaš se..A možemo pretpostavliti i zašto su odustali ..
						- LegendKiller
- Kontakt:
Odustali su od pregovora zato što Rusi ne daju nikakve garancije za bilo koji dogovor. Sve što nude Rusi je mrtvo slovo na papiru.
Tek kada Rusi daju neku garanciju da neće ponoviti agresiju onda je dogovor moguć. Do tada Ukrajinci naravno ne žele dogovor koji će biti samo na papiru.
Potpisali su Rusi 1996. godine da priznaju teritorijalni integritet Ukrajine i da nikada neće vojno ugroziti Ukrajinu, i to su prekršili.
Tako da je potpuno logično da se Rusima i njihovim potpisima na papiru ne vjeruje.

Tek kada Rusi daju neku garanciju da neće ponoviti agresiju onda je dogovor moguć. Do tada Ukrajinci naravno ne žele dogovor koji će biti samo na papiru.
Potpisali su Rusi 1996. godine da priznaju teritorijalni integritet Ukrajine i da nikada neće vojno ugroziti Ukrajinu, i to su prekršili.
Tako da je potpuno logično da se Rusima i njihovim potpisima na papiru ne vjeruje.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 39 gostiju.