Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Bayer očitao bukvar RB Salzburgu.Apotekari su sa četiri komada počastili bogataše iz Austrije.Opasan je ovaj BAyer i odlično posložena momčad.Nadam se da će u LP-u biti na onom nivou kad su Realu trpali po tri komada.Uz spremnog Ballacka i novopridošlog Schurrlea opasni su za svaku odbranu.
--------------Derdiyok------Schurrle---------
Sam----------------------------------------Renato A.
------------Ballack---------Vidal----------------
Kadlec-----Reinartz--------Toprak------Castro
-----------------------Adler-------------------------
Ovo izgleda sjajno pogotovo ako se zna da su rezerve igrači kao Kissling, Rolfes, Bender, Barnetta...
--------------Derdiyok------Schurrle---------
Sam----------------------------------------Renato A.
------------Ballack---------Vidal----------------
Kadlec-----Reinartz--------Toprak------Castro
-----------------------Adler-------------------------
Ovo izgleda sjajno pogotovo ako se zna da su rezerve igrači kao Kissling, Rolfes, Bender, Barnetta...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ne vidiš!effe_sa je napisao/la: jel to vidim neku ljubomoru?
Baš mi je godra što je Rujo napustio Noris. Imaju oni svog dragulja (Wolšija).
Danas je Mainz otvorio novi stadion.

Veliki Oli je bio počasni gost i evo njegove izjave:
„Als ich rein kam, dachte ich, ich bin in England“, staunte Ex-Nationaltorwart Oliver Kahn (42) über die neue Arena (34 000 Plätze, 54 Millionen Euro): „Steil, eckig, stark – gefällt mir sehr gut!“
Vom Jäger zum Gejagten
Aleksandar Stevanovic(19) je napustio Salke i potpisace trogodisnji ugovor sa Verderom.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Uskoro bi na dnevni red trebalo da dođe pravilo 50+1 posto dionica kad su u pitanju vlasnički udjeli u bundesligaškim klubovima.Dosad je vrijedilo pravilo da se može kupiti 49 posto dionica i tim većinski vlasnik ne bi mogao sam donositi važne odluke.Inače ovo pravilo je i ohladilo Hoppa od daljih ulaganja jer je prilikom transfera Gustava u Bayern bio pokrenut postupa protiv njega sumnjajuči da je on igrača prodao bez konsultacija sa upravnim odborom bez obzira na činjenicu da 90 posto kapitala on donosi u klub.Ako se nekim slučajem promjeni pravilo i dozvoli investitorima 50+1 imat ćemo pravu revoluciju u Bundesligi jer će u tom slučaju razni bogataši pronaći interes sobzirom na zdravo poslovanje klubova.
Treba reći da je pokušaj Klaus-Michaela Kühnea da uloži kapital u HSv bio spriječen pravilom 49 posto jer on u tom slučaju nije mogao kontrolisati novac koji ulaže.Dietmar Hopp (TSG Hoffenheim), Dietrich Mateschitz (RB Leipzig) i Hasan Ismaik (Munchen 1860) su 49 postotni vlasnici klubova u Njemačkoj.
Treba reći da je pokušaj Klaus-Michaela Kühnea da uloži kapital u HSv bio spriječen pravilom 49 posto jer on u tom slučaju nije mogao kontrolisati novac koji ulaže.Dietmar Hopp (TSG Hoffenheim), Dietrich Mateschitz (RB Leipzig) i Hasan Ismaik (Munchen 1860) su 49 postotni vlasnici klubova u Njemačkoj.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 04 jul 2011, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
ma promjena pravila 50+1 bi mogla biti i dobra a i ne...sve zavisi kako se gleda..bitno je što su do sad bundesligaši jedini uspjeli sačuvat svoj pravi identitet...to bi se promijenilo ulaskom u bundesligu investitora, ali ipak mislim da se ni tad ne bi klubovi po svaku cijenu prodavali tako lako....ulaganja i nove investicije bi opet s druge strane povečale još više kvalitet lige
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ja sam za da se promjeni pravilo, ali da se budućim investitorima nalozi da klubovi ne smiju ići u minus.effe_sa je napisao/la:ma promjena pravila 50+1 bi mogla biti i dobra a i ne...sve zavisi kako se gleda..bitno je što su do sad bundesligaši jedini uspjeli sačuvat svoj pravi identitet...to bi se promijenilo ulaskom u bundesligu investitora, ali ipak mislim da se ni tad ne bi klubovi po svaku cijenu prodavali tako lako....ulaganja i nove investicije bi opet s druge strane povečale još više kvalitet lige
Ja mislim da je bolje da ovako ostane.vidimo koliko ulaganja u omladinski pogon rade dobra za bundesligu.samo tako nastaviti I za 5 6 godina prestici englesku koji ce kad tad u rupu kao I talijani
Volio bi da se prihvati ovo pravili 50+1 to bi sigurno privuklo mnoge investitore u Bundesligu što bi i podiglo kvalitet same lige jer svi preduvjeti su stvoreni za takvo nešto infrastruktura najbolja u Europi najveća posjeta na stadionima , ali DFB bi trebao imati neki okvirni obrazac što se tiče poslovanja klubova da se ne dozvoli da klub ne ode u neki veći minus ukoliko ovo pravilo zaživi.
Arnesen dao odriješene ruke Pitroipi za pregovore sa Rennes, HSV bi trebao inkasirati 3,5 mil € uz bonuse trebalo bi sve izaći na 5 mil €.
Arnesen dao odriješene ruke Pitroipi za pregovore sa Rennes, HSV bi trebao inkasirati 3,5 mil € uz bonuse trebalo bi sve izaći na 5 mil €.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- spielführer_21
- Kontakt:
Zna li ko kakva je politika HSV-a, nekako mi rade nelogične transfer poteze ovog ljeta? A opet ne pratim toliko, možda imaju neki plan ili finan. probleme?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- Goalgetter
- Kontakt:
Novi sportski direktor im je Frank Arnesen, bivsi sportski direktor Chelsea. Dakle, ovaj je fino posudio sve mlade igrace Chelsea (Töre, Bruma, Mancienne .. ) da bi malo dobili prakse u Hamburgu, da ne bi dzabe propadali u Chelseau. A i imaju finan. probleme, tako da su im ovo najjeftinija rjesenja.spielführer_21 je napisao/la:Zna li ko kakva je politika HSV-a, nekako mi rade nelogične transfer poteze ovog ljeta? A opet ne pratim toliko, možda imaju neki plan ili finan. probleme?
Gledao sam danas zadnjih pola sata Werderove prijateljske. Iako sam propustio skoro sve golove vidio sam potencijal mladog Felixa Kroosa, mlađem brata Tonia Kroosa
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Jedino je Bruma doveden na dvogodišnju posudbu uz pravo otkupa ugovora.Ostale je doveo za pare.Oni su se riješili mnogih igrača koji su samo uzimali pare, a rezultata nije bilo ni na vidiku.Dovode redom mlade igrače kako bi se kroz dvije godine stvorio jak tim koji bi trebao da se bori za Lp.Goalgetter je napisao/la:Novi sportski direktor im je Frank Arnesen, bivsi sportski direktor Chelsea. Dakle, ovaj je fino posudio sve mlade igrace Chelsea (Töre, Bruma, Mancienne .. ) da bi malo dobili prakse u Hamburgu, da ne bi dzabe propadali u Chelseau. A i imaju finan. probleme, tako da su im ovo najjeftinija rjesenja.spielführer_21 je napisao/la:Zna li ko kakva je politika HSV-a, nekako mi rade nelogične transfer poteze ovog ljeta? A opet ne pratim toliko, možda imaju neki plan ili finan. probleme?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Re: Hertha BSC Berlin
andreas ottl za website herthe dao intervju u kojem govorio o tome kako hertha ne predstavlja za njega korak nazad u odnosu na bayern....rekao je kako je u bayernu proveo sjajnih 6 i po godina, ali da je hertha za njega novi izazov i da se raduje prvoj utakmici protiv nurnberga, jer će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta....inače kao prevashodni cilj herthe u novoj sezoni je naveo prvo opstanak, s obzirom ipak da je berlinski tim povratnik u društvo najboljih
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa ni hvala @Effe, je li?
Dobro, dobro. Zabilježićemo ovo i onda se propitati (na onom tuzlanskom koje rekosmo popiti).
Ne znam baš današnji sastav Herthe (vidim da imaju 32 Bavarca
), al' pamtim onu generaciju sa Preetzom, Woszom, Deislerom, Dardai-jem, trenerkom Kiraly-jem, Ali Daei-jem...
Valjda će Babbel uraditi dobar pos'o sa berlinskim klubom (ne može se reći da je bio loš u Stuttgartu, iako je smijenjen) u sljedećim sezonama.
Also, ako ste za neku vrstu ankete, obratite se @Geronimo-u.
@Kolega, mog'o si malo i uvod editovati, ipak si ti zadužen za Nijemce.
Dobro, dobro. Zabilježićemo ovo i onda se propitati (na onom tuzlanskom koje rekosmo popiti).
Ne znam baš današnji sastav Herthe (vidim da imaju 32 Bavarca
Valjda će Babbel uraditi dobar pos'o sa berlinskim klubom (ne može se reći da je bio loš u Stuttgartu, iako je smijenjen) u sljedećim sezonama.
Also, ako ste za neku vrstu ankete, obratite se @Geronimo-u.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
svakako hvalaMonolog je napisao/la:Pa ni hvala @Effe, je li?![]()
Dobro, dobro. Zabilježićemo ovo i onda se propitati (na onom tuzlanskom koje rekosmo popiti).![]()
Ne znam baš današnji sastav Herthe (vidim da imaju 32 Bavarca), al' pamtim onu generaciju sa Preetzom, Woszom, Deislerom, Dardai-jem, trenerkom Kiraly-jem, Ali Daei-jem...
a ta generacija sa deisler, dardai-jem, woszom je bila najjača...kiraly sa svojom trenerkom je nezaboravan...a et nekad su se u berlinu velike utakmice igrale....čak je i barcelona gostovala, poslije je bilo dosta i čudnih transfera....iako je tu jedno vrijeme bio i Voronin koji se kratko zadržao, Pantelić je bio dobar ali uvijek je imao prevelike zahtjeve kada su novčana primanja u pitanju i pokazivao je povremeno i drugu vrstu neozbiljnosti
a danas neki od zanimljivih igrača pored ovih bayernovih su: raffael (znaju ga vecina jer je već duže u herthi), zatim peter niemeyer, kobiashvili (bivši igrač schalkea), lassoga i ramos (2 zanimljiva napadača)...lassoga je kada sam gledao herthu sad par puta u drugoj ligi , ostavio jako dobar utisak, dobar napadač, a ramosa neki znaju još iz perioda prije ispadanja, imao je par nastupa tad već za herthu
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma zahvali se @Geronimo-u, on je ovo odradio (ja sam, po običaju, pio).
Joj, sad mi je pao na pamet je'an lik koji ima strahovit udarac. Znam da je na dresu umjesto prezimena nosio nadimak, plavokos momak, ne mogu mu se sjetiti imena.
Al' on je igr'o i prije 2-3 godine, a igr'o je i u onom periodu oko 2000.).
Zecke, Zeke ili tako nekako?
Joj, sad mi je pao na pamet je'an lik koji ima strahovit udarac. Znam da je na dresu umjesto prezimena nosio nadimak, plavokos momak, ne mogu mu se sjetiti imena.
Zecke, Zeke ili tako nekako?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Je l' misliš na ovog lepotana?Monolog je napisao/la: Zecke, Zeke ili tako nekako?
Andreas Neuendorf zvani Zecke, u prevodu Krpelj.
Vom Jäger zum Gejagten
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jes', jes'. Za kaznu uradi ljudima anketu, a ja odoh sa Dortmundovim navijači(ca)ma popit' koju pivu. 
zecke je bio dobar, a prvi igrač bundeslige koji je nosio nadimak na svom dresu
izuzev naravno ovih brazilaca, kod kojih faktički uvijek nadimak stoji ili samo dio imena
a usput, hertha 27.7. ima veliku utakmicu na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Real Madrida
a usput, hertha 27.7. ima veliku utakmicu na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Real Madrida
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.