Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

vozdrica

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la vozdrica » 14 nov 2015, 14:48

Peace je napisao/la:Jest jest mogao je sad sa Pogbom igrati...u francuskoj al šaha jedan protiv drugog.... ili eventualno rukomet za katar jer tamo nema pravila koje vaze za njih... svako moze igrati za katar...
:lolno: :lolno: :lolno: :lol: :lol: :lol:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 nov 2015, 15:02

Shooter je napisao/la:1.Covjek je naredio da se natopi teren, takav teren odgovara reprezentacijama koje igraju od noge do noge a mi smo igrali engleski stil, duge lopte. :rol:
2. Da je pametan, znao bi da ce se od tolike vode dici magla koja ce nam dodatno otezati igru.
3. U citavoj postavci smo imali jedno veznjaka kako treba (Pjanic)
4. Igrali smo sa 5 stopera u jednom trenutku, jednim veznjakom, jednim krilom i 3 sidrasa. :rol:
5. U prvoj postavi mu je igrao igrac koji nije imao takmicarsku utakmicu od Kipra.
6. Nije pokusao uvesti ni jednog veznjaka koji ce pokusati podvaliti loptu, hint Medunjanin nego je povlacio Dzeku na desetku.

Kakav smijesan trener, ziheras, takticar i ubleha. Ne pamtim kad je repka igrala ruzniji fudbala od ovog sto igramo danas. Nekad smo gubili ali smo stvarali sanse i bili dominantni na terenu.

Neka te je stid i sram Mesa za sinocnju blamazu.
a produžio neki dan za još jedan mandat :kafa: kakav ces ti imati mudojed još jednu godinu, pitarčiću maleni

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 nov 2015, 15:07

Sinoc se dobro kockao, htio je kontrolisati irce i napasti cim je prije moguce, da smo ih otvorili u prvom bio bi debakl.
Vedo nema sta da trazi u revansu jer nam treba posjed i igra po zemlji, svjestan je toga Mesa. Realno smo bolji ali bolji uvijek ne dobija...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 nov 2015, 15:09

let3 je napisao/la:
Shooter je napisao/la:1.Covjek je naredio da se natopi teren, takav teren odgovara reprezentacijama koje igraju od noge do noge a mi smo igrali engleski stil, duge lopte. :rol:
2. Da je pametan, znao bi da ce se od tolike vode dici magla koja ce nam dodatno otezati igru.
3. U citavoj postavci smo imali jedno veznjaka kako treba (Pjanic)
4. Igrali smo sa 5 stopera u jednom trenutku, jednim veznjakom, jednim krilom i 3 sidrasa. :rol:
5. U prvoj postavi mu je igrao igrac koji nije imao takmicarsku utakmicu od Kipra.
6. Nije pokusao uvesti ni jednog veznjaka koji ce pokusati podvaliti loptu, hint Medunjanin nego je povlacio Dzeku na desetku.

Kakav smijesan trener, ziheras, takticar i ubleha. Ne pamtim kad je repka igrala ruzniji fudbala od ovog sto igramo danas. Nekad smo gubili ali smo stvarali sanse i bili dominantni na terenu.

Neka te je stid i sram Mesa za sinocnju blamazu.
a produžio neki dan za još jedan mandat :kafa: kakav ces ti imati mudojed još jednu godinu, pitarčiću maleni
Bogami imaćemo svi, ako ovako nastavimo igrati i u kvalifikacijama za SP
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la emil02in » 14 nov 2015, 15:17

Pa ljudi šta je?Pa mi ćemo ovu irsku dobiti 2 razlike.Meša je dobro mislio,ali je Pjanić podbacio totalno.Igrač njegovog kalibra može i mora bolje.Jer on je onaj koji pravi razliku na terenu što se vidi i u Romi,a vidjelo se i u prvom poluvremenu sinoć. Šta je razlog njegovoj očajnoj igri valjda Meša zna.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 nov 2015, 15:19

Koncept nije los, problem je kvaliteta ili bolje reci- nekvaliteta pojedinaca (citaj: Ibisevic). Ja sam siguran da ce to Mesa ispraviti u ponedjeljak.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 15:35

kanarinac je napisao/la:Begovic
Mujdza Spahic Zukanovic Kolosinac

Besic Medunjanin

Visca Pjanic Lulic

Dzeko

Bazdarevicu ne seri nemas bolje ekipe ovo izvedi u irskoj da igramo fudbal.
To je to, i vidljivo je svakom ko iole poznaje fudbal. Nijanse su u pitanju ali ja bih ipak Salihovica umjest Medunjanina sa istom formacijom. Cak mislim da ne bi puno pogresio niti sa stoperskim parom Spahic - Cocalic. Spahic igra i lijevog i desnog stopera bez problema. Sto neko rece kakva tu filozifija treba? Ama jok, ruzno pace hoce SVE da iznenadi nekim svojim glupim potezom i misli da cemu to paliti non stop. Polio travu, da se magla pruzila sve do Mostara, a igraci kao da hokej igraju, Pet klasicnih stopera na terenu, tri sidrasa i jedan u sredini. Vadi najboljeg igraca, vadi igraca koji je minutu prije imao asistenciju za gol (sreca Irci pogresise, inace bi onaj sranjes i to sjebo). Yebemti budalu!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 15:37

Ma nemamo mi igrača u sredini za 4-4-2 formaciju. U takvoj formaciji dva centralna veznjaka moraju biti box to box igrači, moraju biti i dobri tehničari i da dosta trče i da bar jedan od dvojice ima dobru defanzivu. Mi jednostavno nemamo takvih igrača osim Pjanića, Medunjanin i Salihović to nisu jednom fali trka i defanziva dok drugom fali defanziva a i smirenost koju ima Medunjanin.

A ni Pjanić nije bog zna kakav doktor za defanzivu pogotovo jer ako se troši u odbrani onda gubiš njegov doprinos u napadu. Jednostavno u svakoj utakmici moramo igrati sa tri veznjaka koji će se međusobno dopunjavati i pokrivati nedostatke.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 15:44

SlevinKelevra je napisao/la:Koncept nije los, problem je kvaliteta ili bolje reci- nekvaliteta pojedinaca (citaj: Ibisevic). Ja sam siguran da ce to Mesa ispraviti u ponedjeljak.
Hahaha, cuj koncept :rol: :rol: :rol: :rol: Koji koncept imas ako ti od pocetka na terenu zadnji vezni igrac koji V sa veznim nema. Pa mi smo od samog pocetka igrali samo sa jednom covjekom u sredini, nekako smo to nadoknadjivali ulaskom krila u sredinu (Lulic), ali je zvaljan sve zacinio uvodjem Djurica umjesto Visce. Sto je najsmjesnije taj zadnji vezni je i dalje posle 0:1 radio istu stvar, stajao na nasoj polovini. Samo JEDAN tim u cijelom svijetu neka mi neko nadje da jedan igrac igra u sredini terena, da zadnji VEZNI ne mrda preko centra, samo JEDAN tim i ima da se izvinem Mesi za sve sto sam rekao.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 15:53

FaraonTM je napisao/la:Ma nemamo mi igrača u sredini za 4-4-2 formaciju. U takvoj formaciji dva centralna veznjaka moraju biti box to box igrači, moraju biti i dobri tehničari i da dosta trče i da bar jedan od dvojice ima dobru defanzivu. Mi jednostavno nemamo takvih igrača osim Pjanića, Medunjanin i Salihović to nisu jednom fali trka i defanziva dok drugom fali defanziva a i smirenost koju ima Medunjanin.

A ni Pjanić nije bog zna kakav doktor za defanzivu pogotovo jer ako se troši u odbrani onda gubiš njegov doprinos u napadu. Jednostavno u svakoj utakmici moramo igrati sa tri veznjaka koji će se međusobno dopunjavati i pokrivati nedostatke.
Ako je htio da igra sa dva napadaca onda je MORAO igrati bez zadnjeg veznog koji samo stoji na nasoj polovini (da ne bude zabune decko je odigrao odlicno ono sto se od njega trazilo). Znaci kombinacija Salihovic - Pjanic se namece sama od sebe, cak i kombinacija Pjanic - Susic je bolje od ovoga sto smo imali, Susic u zadnje vrijeme mnogo trci, vraca se - mogao bi pokriti dosta terena. Ipak se slazem da to nije neka dobitnicka opcija i da je bolje tri u sredini, ali tri u SREDINI a ne jedan iskljucivo pred nasim golom i kad napadamo i kad se branimo. Imamo napad, a nas zadnji vezni zajedno sa jednim stoperom markira njihovog napadaca?????

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 nov 2015, 15:58

Ferdinand je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Koncept nije los, problem je kvaliteta ili bolje reci- nekvaliteta pojedinaca (citaj: Ibisevic). Ja sam siguran da ce to Mesa ispraviti u ponedjeljak.
Hahaha, cuj koncept :rol: :rol: :rol: :rol: Koji koncept imas ako ti od pocetka na terenu zadnji vezni igrac koji V sa veznim nema. Pa mi smo od samog pocetka igrali samo sa jednom covjekom u sredini, nekako smo to nadoknadjivali ulaskom krila u sredinu (Lulic), ali je zvaljan sve zacinio uvodjem Djurica umjesto Visce. Sto je najsmjesnije taj zadnji vezni je i dalje posle 0:1 radio istu stvar, stajao na nasoj polovini. Samo JEDAN tim u cijelom svijetu neka mi neko nadje da jedan igrac igra u sredini terena, da zadnji VEZNI ne mrda preko centra, samo JEDAN tim i ima da se izvinem Mesi za sve sto sam rekao.
Da, koncept. Nama je u prvom poluvremenu falila samo bolja zavrsnica. Zukanovic, Lulic su imali stopostotne prilike, a odlicne Ibievic, Pjanic, Visca.... Mesa je znao sta je radio, na teren je izveo prakticno 4-1-3-2, dakle da pritisnemo Irce i nemogucimo im bilo kakav posjed, a Cocalic da neutralise duge lopte sto je ovaj odlicno radio. Sve je to naravno bilo OK u praksi, ali u teoriji ni blizu, prije svega zbog losih partija Ibisevica i Lulica. I Mesa je rekao da pojedini igraci nisu odgovorili zadatku.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 16:12

Ferdinand je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ma nemamo mi igrača u sredini za 4-4-2 formaciju. U takvoj formaciji dva centralna veznjaka moraju biti box to box igrači, moraju biti i dobri tehničari i da dosta trče i da bar jedan od dvojice ima dobru defanzivu. Mi jednostavno nemamo takvih igrača osim Pjanića, Medunjanin i Salihović to nisu jednom fali trka i defanziva dok drugom fali defanziva a i smirenost koju ima Medunjanin.

Ako je htio da igra sa dva napadaca onda je MORAO igrati bez zadnjeg veznog koji samo stoji na nasoj polovini (da ne bude zabune decko je odigrao odlicno ono sto se od njega trazilo). Znaci kombinacija Salihovic - Pjanic se namece sama od sebe, cak i kombinacija Pjanic - Susic je bolje od ovoga sto smo imali, Susic u zadnje vrijeme mnogo trci, vraca se - mogao bi pokriti dosta terena. Ipak se slazem da to nije neka dobitnicka opcija i da je bolje tri u sredini, ali tri u SREDINI a ne jedan iskljucivo pred nasim golom i kad napadamo i kad se branimo. Imamo napad, a nas zadnji vezni zajedno sa jednim stoperom markira njihovog napadaca?????
Pa jest, to je u praksi tako. Al' opet teško je zamisliti da na terenu nemaš nijednog destruktivca, mislim da ne postoji tim ili reprezentacija koja nema takvog igrača u prvih 11. Bez obzira što su Irci ofanzivno limitirana ekipa igrati bez zadnjeg veznog je velika kocka, jedino protiv Andore i tako tih reprezentacija može proći takav sastav.

Cocalić nije Mešina greška, sinoć je Mešina greška bila Ibišević, bar da je stavio Hodžića koji bi mogao nešto uraditi po zemlji al' Vedo je zaista bio odsječen i iz ove perspektive definitivno je bila greška što nismo igrali sa jednim napadačem. Nadam se da je izvukao neke pouke i da će već prekosutra krenuti sa trojicom u veznom redu, Medunjanin ili Salihović nije toliko ni bitno.

Zapravo ako će od početka utakmice ići ofanzivno da im što prije zabijemo gol onda bi trebao početi Medunjanin. Ako će se ipak opredijeliti za nešto oprezniju varijantu bar do neke 60-te minute ili dok ne daj Bože ne primimo gol onda je bolje da stavi Salihovića jer svakako će nam njegova trka više doprijeniti u toj rovovskoj borbi na terenu.

Da se ja pitam ja bih stavio Salihovića od početka a Medunjanin će svakako ući u drugom poluvremenu bez obzira na razvoj situacije, svakako će nam trebati da zadržimo loptu u slučaju pozitivnog rezultata ili da probamo izvršiti jači pritisak po zemlji u slučaju negativnog rezultata.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 16:22

FaraonTM je napisao/la:
Ferdinand je napisao/la:

Pa jest, to je u praksi tako. Al' opet teško je zamisliti da na terenu nemaš nijednog destruktivca, mislim da ne postoji tim ili reprezentacija koja nema takvog igrača u prvih 11. Bez obzira što su Irci ofanzivno limitirana ekipa igrati bez zadnjeg veznog je velika kocka, jedino protiv Andore i tako tih reprezentacija može proći takav sastav.

Cocalić nije Mešina greška, sinoć je Mešina greška bila Ibišević, bar da je stavio Hodžića koji bi mogao nešto uraditi po zemlji al' Vedo je zaista bio odsječen i iz ove perspektive definitivno je bila greška što nismo igrali sa jednim napadačem. Nadam se da je izvukao neke pouke i da će već prekosutra krenuti sa trojicom u veznom redu, Medunjanin ili Salihović nije toliko ni bitno.

Zapravo ako će od početka utakmice ići ofanzivno da im što prije zabijemo gol onda bi trebao početi Medunjanin. Ako će se ipak opredijeliti za nešto oprezniju varijantu bar do neke 60-te minute ili dok ne daj Bože ne primimo gol onda je bolje da stavi Salihovića jer svakako će nam njegova trka više doprijeniti u toj rovovskoj borbi na terenu.

Da se ja pitam ja bih stavio Salihovića od početka a Medunjanin će svakako ući u drugom poluvremenu bez obzira na razvoj situacije, svakako će nam trebati da zadržimo loptu u slučaju pozitivnog rezultata ili da probamo izvršiti jači pritisak po zemlji u slučaju negativnog rezultata.
To je to, odlicno napisano. Ako hoces imati dva napadaca dosadasnja i praksa i teorija su pokazale da imas dvije opcije. Ili igradi bez klasicnog zadnjeg veznog, ali sa manje izleta jednog od bekova prema naprijed ili zrtvovati jedno klasicno krilo. Kad kazem klasicnog veznog ne mislim na treceg stopera mislim na igraca koji ce ucestovati u igri, igraca tipa Svajnija, Gerarda, Fernandinja, De Rosija...naravno ne pokusavam kvalitetu nasih tzv. zadnjih veznih porediti sa pomenutim ali pozicija mora biti ista. Tu tine izmisljas toplu vodu, to je vec se prouceno i napisano medjutim shugosloven hoce da zadivi naciju nekim svojim izumom, yebo ga voz koji ga doveze iz drugoligasa. Treba ga natjerati da legne na onaj raskvaseni teren i natopiti ga jos bar 20-ak cm.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 14 nov 2015, 16:30

Vjerujem da bi 90% forumasa bolje sastavilo reprezentaciju. Cureci pogled, tucija pamet.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 16:33

SlevinKelevra je napisao/la:
Ferdinand je napisao/la:
Da, koncept. Nama je u prvom poluvremenu falila samo bolja zavrsnica. Zukanovic, Lulic su imali stopostotne prilike, a odlicne Ibievic, Pjanic, Visca.... Mesa je znao sta je radio, na teren je izveo prakticno 4-1-3-2, dakle da pritisnemo Irce i nemogucimo im bilo kakav posjed, a Cocalic da neutralise duge lopte sto je ovaj odlicno radio. Sve je to naravno bilo OK u praksi, ali u teoriji ni blizu, prije svega zbog losih partija Ibisevica i Lulica. I Mesa je rekao da pojedini igraci nisu odgovorili zadatku.
Neka neotkrivena formacija ala Mesa. Pjanic je sam igrao sredinu uz 5 pozadi, dva klasicna krila i dva naprijed. Ko da je bitno je li Cocalic bio 5 metara ispred Spahic-Sunjci ili sa njima u ravni, uglavnom apsolutno nije ucestovao u igri. Zukanovic je na lijevoj strani svakako bio beskoristan prema naprijed mogao je malo vise motriti na taj prostor kod dugih lopti Iraca, a da zadnji vezni radi svoj posao. Isli smo na duge Spahine lopte prema naprijed "pa ce se nesto dogoditi", igrac koji je u evropskim okvirima trenutno u ponajboljoj formi totalno se zaobilizijo umjesto da se taktika napravi po njemu. Sve je zacinjeno sa fantasticnim izmjenama :opaopa:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 nov 2015, 16:35

ako drastično ne popravi taktiku i strategiju, mi nemamo šanse u Irskoj

jednostavno, sinoć sve što je mogao loše napraviti, napravio je, mnogo me je razočarao

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 16:37

Vidjet cemo sta ce uraditi u ponedjeljak koji tim i taktika !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 14 nov 2015, 16:42

Dabogda vam Safet Susic bio trener u svim najomiljenijim timovima. Jeste mozgovi.
Tele je uništilo repku... osvojio 2 boda. Zatim najbitniji igrac posle Dzeke, Besic majmunski dobije suspenziju. I iz svega toga se trebalo iscupati. Sve je doktorski uradio. Al ne moze uvijek ici kao po loju. Od veznih igraca na raspolaganju su mu 3 rekreativca i Pjanic. Pokusao je nesto.. umalo mu je uspjelo. I ja sam misljenja da je pogrijesio sa Vedom al jbg ne moze uvijek biti kako zamislimo. Ja vjerujem u ove momke. Idemo ih tamo dobiti. Vidi se da smo kvalitetniji
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

karajlo
Kontakt:

Post Postao/la karajlo » 14 nov 2015, 16:54

Rajaz je napisao/la:Ova postavka jednostavno mora ući u anale fudbalske historije :tokralju:
slika
samo srbija igra sa vise stopera :urnebes:

protiv onakve irske nama nisu trebala vise od 3 igraca pozadi sinoc

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 nov 2015, 16:57

nisu kad nemaš veze s vezom

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 15 gostiju.