Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa? Jesi joj dignuo kazaljku?
Ma provjerio sam imaju tri osiguraca pise 25 broj ventilatora slika jedan je pregorio zamjenim ga izbacuje alarm neki inmobile activated + blinka ono auto sa kljucem na tabli i radio ne moze nikako da se ugasi ni kad ugasim auto i dalje radi, kad izvadim taj osigurac ugasi seAsteriks je napisao/la: ↑10 dec 2019, 11:36Imas kutiju sa osiguracima i odredjeni je za ventilator kabine. Takodjer tu je i relej, ali prvo gledas pomenute osigurace, provjeravajuci jedan po jedan. To obicno bude zbog spoja ili kada prodre tecnost do pomenutog ventilatora pa osteti konektore. Naravno onaj koji je pregorio zamjenis sa istom oznakom ampera.
Ako radi ventilator ali ne radi grijanje onda tu imas prilicnu listu problema, pocev od zacepeljenja kilera kabine.
Svaki mahalski majstor ti moze rijesiti dati problem.
a sto mi izbacuje alarm ovaj osigurac treci kad stavim, koliko ih uopste ide za ovo 2 ili 3Asteriks je napisao/la: ↑10 dec 2019, 12:47Ventilator kabine je vjerovatno zapeko pa ga treba izvaditi, naprskati wd sprejom te posusiti konektore. Struje ima samo sto ne reaguje zbog pomenute vlage ili korozije.
Ako nakon svega ne proradi onda imas i opciju zamjene releja.
U svakom slucaju kvar ne bi trebao biti skup.
Hoćeš ti kolegicu da voziš iznad Goražda, da joj pokazuješ prirodu i društvo.
Usput i svratih, kod Sretena u Buca P. i on mi je isto potvrdio, kosta oko 50KM, polovan. Inace ,golf petica je u pitanju.Asteriks je napisao/la: ↑10 dec 2019, 19:30Mehanizam klapne za protok toplog/hladnog zraka.
Nego, kad rijesite kvar ne bi bilo lose da upravo ovdje podjelite to iskustvo te cijenu popravke. To ce svakako pomoci nekim forumasima da im odredjeni majstori ne mogu prodavati maglu te ce imati uvid u cjenovnik, vezan za isti problem datog modela.
Kada se zabiljeze odredjena iskustva, onda ce taj uzorak biti sablon za olaksanje samog procesa te neki kalkulator svih troskova.
Zar se može u Nivi grijanje pokvarit?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.