A prvenstvo još bi uzbudljivo - borba za titulu, prije 2 kola, a vidi kako se u ta 2-3 kola sve brzo promijeni.geronimo je napisao/la: ↑14 dec 2021, 21:16Hehe, gle kako se Omo raduje.![]()
Bayernliga nego šta, nažalost. Nešto veliko se mora desiti da se ovo promjeni. Dovoljno jada što su velikani SO4, Werder i HSV drugoligaši, što su FCN, H96, 1860 i Lautern totalno potonuli, što su VfB, Köln, Hertha nikakav faktor....
Jadno i dosadno sve ovo.
........
Eto 25i put Jesenji prvaci, od toga 21 put osvojili. Rekordan broj pogodaka, 2 više od sezone 76/77, a igra se još jedno kolo.
Jbga, valja se takmičiti sam sa sobom.
Zato se i živi za ino utakmice i tu još ima kakve takve draži.

A u osminifinala LP očekujem i samo što se broji je rutinski prolaz RB Salzburga. Može se imati respekta prema protivniku, oni su simpatična dobra ekipa, ali je naš Bayern itekako level iznad i tu nemamo šta dugo palamudit.

A što se Lewe tiče hajd eto razočarao se zbog Balon d'Or, ali isto tako kao da je i on, pa i masa drugih oko Bayerna zaboravila da je za prošlu 2020. godinu zvanično on najbolji igrač bio, dobio je FIFINO priznanje (vrijedilo bi da se neko prisjeti, kad ovako sve pratiš i Bayernovi navijači su to zaboravili, bar niko da spomene). E sad ispade nije dobio taj čuveni balun koji je toliko značajan i presižan (a haman da će nakon svih kritika leći i balun i France football nakon ove godine) i eto sav svijet propao. A i ranije sam pisao te individualne nagrade ne trebaju opšte imati značaj, pravi igrači su uvijek lovili trofeje. Eto j.be se jednom Mulleru za takve stvari pored 2 LP i svjetskog prvenstva (to SP bi mnogi za balon mijenjali). Pa tako i Lewa bi se trebao skoncentrisati da lovi još jednu (bar) LP, pa i ostale trofeje. A taman mi je nekako pogotovo nakon 2020. godine nekako bio sazrio, osjetilo se više da je dio tima i te Bayernove familije. Sada mi se malo vraća u te "dječije" sfere.
Večeras super momenat onaj zagrljaj Nagelsmana i Roce. Julian mu je pred utakmicu rekao da se puno ne opterećuje u igri mislima i da jednostavno igra, a on je i pružio solidnu partiju. Pa eto moguće da bude neke koristi i neke alternative od njega. Momak nije bar balvan ko jedan Sarr na primjer.