Samo napisah svoje viđenje razloga.
Ovo za bojkot jednog dijela igrača stoji...danas se desilo.
Ono za sekretara se zna odavno, ja sam samo napomenuo.
I da ponovim - sutra prekidamo niz bez pobjeda na Jošiku

Alaj si ti okrenuo pricu u zadnjih par godina kao da ti ovi zeleni u opstini platu dajuZoom088 je napisao/la:Za FK Radnički u Budžetu postoji posebna stavka jer je Radnički proglašem klubom od posebnog značaja, odnosno općinskog interesa. Tranše se redovno uplaćuju svakog mjeseca.
Ja sam cuo jedne sezone, Milenium "sponzorisao" radnicki da bi ovi igrali nedjeljom jer mu je za subotu navecer radnicki prepustao ljetnu bastu odn ulaz u stadion...josik je napisao/la:Radnicki je 100 godina igrao Subotom i neznam zasto se prebacilo na Nedelju.Ko je navijac i ko voli klub doce bilo Subota ili Nedelja.Znam da ima onih koji rade Subotom,ali mnogi rade i Nedeljom....nije to vise Titino doba kada je vecina odmarala Subotom i Nedeljom.Problem je sto je u Lukavcu ostalo malo Lukavcana koji vole Radnicki.
JaooZoom088 je napisao/la: Prethodno su se utakmice igrale nedjeljom upravo zbog posjete,
Samo kazem da se ne treba sad kvariti atmosferu , svi mi znamo da nije bas sve med i mlijeko ali rezlutat je tu za sada i treba da budemo zadovoljni , kad tad ce pasti poraz neminovno,,,a sta ce onda da bude ne mogu ni da zamislim...nadam se pobjedi sutra i da sve bude ok ,,,a najvise bi volio da ne bude razbijenih autobusa , auta i necijih glava ,to nam manje treba i od porazaZoom088 je napisao/la:Vjeruj da nisam imao vremena da ranije pišem, a pročitah sad komentar kako se Džindo žali na nedostatak podrške i slabe posjete.
Samo napisah svoje viđenje razloga.
Ovo za bojkot jednog dijela igrača stoji...danas se desilo.
Ono za sekretara se zna odavno, ja sam samo napomenuo.
I da ponovim - sutra prekidamo niz bez pobjeda na Jošiku
Iskreno bolje je igrati nedjeljom nego subotom radi posjete a sto se ljubavi prema radnickog tice to stoji,,,a ljubav prema klubu se stvara od malena ,,,odvedi dijete na radnicki da trenira 5- 10 godina i ako ne uspije kao igrac imas zagarantovanog siouxa u buducnostijosik je napisao/la:Radnicki je 100 godina igrao Subotom i neznam zasto se prebacilo na Nedelju.Ko je navijac i ko voli klub doce bilo Subota ili Nedelja.Znam da ima onih koji rade Subotom,ali mnogi rade i Nedeljom....nije to vise Titino doba kada je vecina odmarala Subotom i Nedeljom.Problem je sto je u Lukavcu ostalo malo Lukavcana koji vole Radnicki.
Pokusat cu da odgovorim na ovaj post sasvim realno i bez naginjanja na bilo ciju stranu,koristeci meni dostupne informacije:Zoom088 je napisao/la:1. Danas opet bojkot pojedinih igračaJučer su im isplaćeni prevoz i premije, do 10. će biti i plata...i opet se bojkotuje?
![]()
2. Pregledao sam snimak drugog poluvremena iz Čapljine (prvo nije snimljeno zbog tehničkih problema), fino se vidi kako nakon ulaska (10ak minta prije kraja) Mirza Halilagić trenera "nabija na k....". Nakon što je ušao Halilagić se vukao po terenu, Džindo mu govori "pokreni se malo, tek si ušao" a on njemu uzvrati onako kako sam već napisao. Zanima me da li će konačno Džindo imati mooda da prijavi ovo upravi i da li će uprava stati u zaštitu trenera?
3. Vezano za post koji je ranije napisan a u kojem se Džindo kao žalio na lošu posjećenost i podršku Radničkom...
Mislim da i Džindo i svi ostali krivca za takvo nešto trebaju tražiti u sekretaru kluba koji je samovoljno i bez odobrenja Uprave otišao u Sarajevo i prijavio da će Radnički utakmice igrati subotom!
Prethodno su se utakmice igrale nedjeljom upravo zbog posjete, ali i zbog toga što su se znali rezultati većine utakmica odigranih prethodnog dana.
Niželigaške utakmice na području općine Lukavac se igraju uglavnom subotom, osim Prokosovića koji igraju nedjeljom. Nezvanično, Enes Magirus je sekretaru Radničkog rekao da napravi tako da Radnički igra domaće utakmice subotom, za što je sekretar i novčano nagrađen. Ovo je jedan od glavnih razloga zbog kojih je predsjednik Džambić napustio klub!
Kantonalni derbi između Radničkog i Budućnosti pratilo je jedva 300 ljudi, dok je u isto vrijeme igrana utakmica 1. kantonalne lige u Bikodžama (Sloga - Svatovac). Ovdje je bilo više od 600 ljudi na utakmici.
Drugi razlog slabe posjete je i to što svi unaprijed znaju da Radnički na domaćem terenu neće pobijediti. Neka Džindo učini nešto po tom pitanju umjesto što kuka okolo i žali se kako mu se radi o glavi.
ACM prijatelju, ne mogu se sloziti sa tvojom konstatacijom da bilo ko treba odvesti dijete da trenira u FK Radnicki, kako bi ono steklo ljubav prema klubu. Vise sam misljenja MI svoju djecu moramo uciti da vole klub. Evo, ja na primjer, NIKAD I NIKAD,ne bih svoje dijete odveo da trenira u Radnickom Fudbal i PK Galeb plivanje, a bio sam clan oba ova kolektiva dugi niz godina. U Radnickom je sef omladinskog pogona DAMIR AHMETOVIC HAPA,covjek cije su ljudske i moralne vrijednosti daleko ISPOD NULE,i mislim da takva osoba nemoze nauciti moje dijete da BUDE CESTIT I POSTEN COVJEK,pa tek onda fudbaler. Ista je stvar i sa PK Galeb, gdje je sef struke g-din SUBHIJA BUBO NUHIC,cija je cuvena izjava: TRENERU JE PLATA ZAGARANTOVANA A DJECA NEK PLIVAJU KAKO BOLJE MOGU. Ne zelim dalje da ulazim u ovu tematiku, jer nema smilsa govoriti o tome, svi znamo (ili neki ne znaju) na kakvim granama je sport u Lukavcu ovih dana...sodaacm je napisao/la:Iskreno bolje je igrati nedjeljom nego subotom radi posjete a sto se ljubavi prema radnickog tice to stoji,,,a ljubav prema klubu se stvara od malena ,,,odvedi dijete na radnicki da trenira 5- 10 godina i ako ne uspije kao igrac imas zagarantovanog siouxa u buducnostijosik je napisao/la:Radnicki je 100 godina igrao Subotom i neznam zasto se prebacilo na Nedelju.Ko je navijac i ko voli klub doce bilo Subota ili Nedelja.Znam da ima onih koji rade Subotom,ali mnogi rade i Nedeljom....nije to vise Titino doba kada je vecina odmarala Subotom i Nedeljom.Problem je sto je u Lukavcu ostalo malo Lukavcana koji vole Radnicki.
theboss_RD07 je napisao/la:Cuj nokautirao ga redar. Ljudi koji je vama k*rac vise
maksum je napisao/la:Ma nije dobio. iskljucio ga sudija i dok je iso prema svlacionici 2 na sat... i izbacivac onaj do njega doso zagrlio ga valjda da mu kaze da ubrza on se baci ko u nadralstima ... kretencina pa svrsavajte opet na njega... dobar je samo gdje ga placaju.
Dje cete tako za vaseg velikog sir-a Vojvodu, to je ličina velikaaaScholl je napisao/la:vojvoda picka seljacka,srednji prst publici i nevidjena simulacija.pade ko kurban,a redar mu samo prisao da prije napusti teren.djubre mucko.kao i ovi opanci iz gabele.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.