FK Radnički Lukavac

Zoom088
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la Zoom088 » 07 nov 2014, 16:56

Vjeruj da nisam imao vremena da ranije pišem, a pročitah sad komentar kako se Džindo žali na nedostatak podrške i slabe posjete.

Samo napisah svoje viđenje razloga.

Ovo za bojkot jednog dijela igrača stoji...danas se desilo.

Ono za sekretara se zna odavno, ja sam samo napomenuo.

I da ponovim - sutra prekidamo niz bez pobjeda na Jošiku ;)
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

josik
Kontakt:

Post Postao/la josik » 07 nov 2014, 17:46

Radnicki je 100 godina igrao Subotom i neznam zasto se prebacilo na Nedelju.Ko je navijac i ko voli klub doce bilo Subota ili Nedelja.Znam da ima onih koji rade Subotom,ali mnogi rade i Nedeljom....nije to vise Titino doba kada je vecina odmarala Subotom i Nedeljom.Problem je sto je u Lukavcu ostalo malo Lukavcana koji vole Radnicki.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 07 nov 2014, 19:10

Zoom088 je napisao/la:Za FK Radnički u Budžetu postoji posebna stavka jer je Radnički proglašem klubom od posebnog značaja, odnosno općinskog interesa. Tranše se redovno uplaćuju svakog mjeseca.
Alaj si ti okrenuo pricu u zadnjih par godina kao da ti ovi zeleni u opstini platu daju :D :? :?

Znamo mi to sve, i nije med i mlijeko... Imamo milionere oko kluba a ovisimo od 140 hiljada godisnje... cc :nene:
inace ?

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 07 nov 2014, 19:14

josik je napisao/la:Radnicki je 100 godina igrao Subotom i neznam zasto se prebacilo na Nedelju.Ko je navijac i ko voli klub doce bilo Subota ili Nedelja.Znam da ima onih koji rade Subotom,ali mnogi rade i Nedeljom....nije to vise Titino doba kada je vecina odmarala Subotom i Nedeljom.Problem je sto je u Lukavcu ostalo malo Lukavcana koji vole Radnicki.
Ja sam cuo jedne sezone, Milenium "sponzorisao" radnicki da bi ovi igrali nedjeljom jer mu je za subotu navecer radnicki prepustao ljetnu bastu odn ulaz u stadion...

Zato se prosle sezone igrale nedeljom, optimalno subota je uvijek bila dan za josik
Zoom088 je napisao/la: Prethodno su se utakmice igrale nedjeljom upravo zbog posjete,
Jaoo :D :D ne znam kome vise prosipas pricu al de odvadi malo vrijeme je ;)
inace ?

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 07 nov 2014, 20:34

Zoom088 je napisao/la:Vjeruj da nisam imao vremena da ranije pišem, a pročitah sad komentar kako se Džindo žali na nedostatak podrške i slabe posjete.

Samo napisah svoje viđenje razloga.

Ovo za bojkot jednog dijela igrača stoji...danas se desilo.

Ono za sekretara se zna odavno, ja sam samo napomenuo.

I da ponovim - sutra prekidamo niz bez pobjeda na Jošiku ;)
Samo kazem da se ne treba sad kvariti atmosferu , svi mi znamo da nije bas sve med i mlijeko ali rezlutat je tu za sada i treba da budemo zadovoljni , kad tad ce pasti poraz neminovno,,,a sta ce onda da bude ne mogu ni da zamislim...nadam se pobjedi sutra i da sve bude ok ,,,a najvise bi volio da ne bude razbijenih autobusa , auta i necijih glava ,to nam manje treba i od poraza

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 07 nov 2014, 20:37

josik je napisao/la:Radnicki je 100 godina igrao Subotom i neznam zasto se prebacilo na Nedelju.Ko je navijac i ko voli klub doce bilo Subota ili Nedelja.Znam da ima onih koji rade Subotom,ali mnogi rade i Nedeljom....nije to vise Titino doba kada je vecina odmarala Subotom i Nedeljom.Problem je sto je u Lukavcu ostalo malo Lukavcana koji vole Radnicki.
Iskreno bolje je igrati nedjeljom nego subotom radi posjete a sto se ljubavi prema radnickog tice to stoji,,,a ljubav prema klubu se stvara od malena ,,,odvedi dijete na radnicki da trenira 5- 10 godina i ako ne uspije kao igrac imas zagarantovanog siouxa u buducnosti :P

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 07 nov 2014, 20:59

Neki igrači su se izgleda previše digli i rade šta hoće znajući da im trener ne smije ništa jer nema muda.

Emilio99
Kontakt:

Post Postao/la Emilio99 » 07 nov 2014, 21:52

Zoom088 je napisao/la:1. Danas opet bojkot pojedinih igrača :crazy: Jučer su im isplaćeni prevoz i premije, do 10. će biti i plata...i opet se bojkotuje? :kafa:

2. Pregledao sam snimak drugog poluvremena iz Čapljine (prvo nije snimljeno zbog tehničkih problema), fino se vidi kako nakon ulaska (10ak minta prije kraja) Mirza Halilagić trenera "nabija na k....". Nakon što je ušao Halilagić se vukao po terenu, Džindo mu govori "pokreni se malo, tek si ušao" a on njemu uzvrati onako kako sam već napisao. Zanima me da li će konačno Džindo imati mooda da prijavi ovo upravi i da li će uprava stati u zaštitu trenera?

3. Vezano za post koji je ranije napisan a u kojem se Džindo kao žalio na lošu posjećenost i podršku Radničkom...
Mislim da i Džindo i svi ostali krivca za takvo nešto trebaju tražiti u sekretaru kluba koji je samovoljno i bez odobrenja Uprave otišao u Sarajevo i prijavio da će Radnički utakmice igrati subotom!

Prethodno su se utakmice igrale nedjeljom upravo zbog posjete, ali i zbog toga što su se znali rezultati većine utakmica odigranih prethodnog dana.

Niželigaške utakmice na području općine Lukavac se igraju uglavnom subotom, osim Prokosovića koji igraju nedjeljom. Nezvanično, Enes Magirus je sekretaru Radničkog rekao da napravi tako da Radnički igra domaće utakmice subotom, za što je sekretar i novčano nagrađen. Ovo je jedan od glavnih razloga zbog kojih je predsjednik Džambić napustio klub!

Kantonalni derbi između Radničkog i Budućnosti pratilo je jedva 300 ljudi, dok je u isto vrijeme igrana utakmica 1. kantonalne lige u Bikodžama (Sloga - Svatovac). Ovdje je bilo više od 600 ljudi na utakmici.

Drugi razlog slabe posjete je i to što svi unaprijed znaju da Radnički na domaćem terenu neće pobijediti. Neka Džindo učini nešto po tom pitanju umjesto što kuka okolo i žali se kako mu se radi o glavi.
Pokusat cu da odgovorim na ovaj post sasvim realno i bez naginjanja na bilo ciju stranu,koristeci meni dostupne informacije:
1.Igraci Radnickog vec polako prelaze granicu dobrog ukusa u vezi tih napustanja treninga i svirke Q-rcu. Stvarno mi nije jasno sta vise hoce ti igraci??? Proslo je stoljece od kako nikog nisu pobjedili doma (zadnji put je to bila pobjeda protiv Metalnesto iz Jajca,cini mi se), i uz sve ispostovane premije i obaveze obecane od strane uprave, oni se nesto pusu i kao bojkotuju treninge. Treba vec jednom podvuc crtu i tom javasluku stati u kraj al zato treba i damu od strane sefa strucnog stozera...
2.Mnogo ljudi u Lukavcu gradu zna kakav karakter i obraz(mooda, kako rece Zoom) ima sadasnji sef struke Radnickog, tako da ne zelim vise o tome govoriti :lol:
3.Prethodno su utakmice igrane Nedjeljom iskljucivo i samo zbog rada Club Millenium baste, jer znamo da Millenium Subotom radi izvanredno, tako da je bilo nemoguce uskladiti rad baste i utakmice u isto vrijeme. Za uzvrat, Radnicki je imao dogovor sa Millenium Clubom po kojem su gostujuci igraci spavali u Motelu Millenium a onda kod tih istih gostiju imali bespaltna prenocenja na bazi reciprociteta. Eh sad, ove godine je gospodin skeretar imao licnu korist od promjene termina, pa je samovoljno promjenio dan odigravanja sa Nedjelje na Subotu ( Radnicki je zadnih 20-ak godina uvijek igrao Subotom).

Sto se Dzinde i njegovog kukanja da mu se radi o glavi tice, covjek je potpuno u pravu. Mislim da svi jedva cekaju samo jedan poraz Radnickog i Dzindo je vec bivsi, al im se zalomilo i covjek vec 13 kola prezivljava na klupi. Daleko od tog da mislim kako je Dzindo Capello, ali sa ovom ekipom, covjek je napravio odlican rezultat.
Posjeta na Josiku je goruci problem i stvarno mi njie jasno zasto nema raje na stadion, jer ipak je NAS RADNICKI PRVI NA TABELI.

Emilio99
Kontakt:

Post Postao/la Emilio99 » 07 nov 2014, 22:04

sodaacm je napisao/la:
Iskreno bolje je igrati nedjeljom nego subotom radi posjete a sto se ljubavi prema radnickog tice to stoji,,,a ljubav prema klubu se stvara od malena ,,,odvedi dijete na radnicki da trenira 5- 10 godina i ako ne uspije kao igrac imas zagarantovanog siouxa u buducnosti :P
ACM prijatelju, ne mogu se sloziti sa tvojom konstatacijom da bilo ko treba odvesti dijete da trenira u FK Radnicki, kako bi ono steklo ljubav prema klubu. Vise sam misljenja MI svoju djecu moramo uciti da vole klub. Evo, ja na primjer, NIKAD I NIKAD,ne bih svoje dijete odveo da trenira u Radnickom Fudbal i PK Galeb plivanje, a bio sam clan oba ova kolektiva dugi niz godina. U Radnickom je sef omladinskog pogona DAMIR AHMETOVIC HAPA,covjek cije su ljudske i moralne vrijednosti daleko ISPOD NULE,i mislim da takva osoba nemoze nauciti moje dijete da BUDE CESTIT I POSTEN COVJEK,pa tek onda fudbaler. Ista je stvar i sa PK Galeb, gdje je sef struke g-din SUBHIJA BUBO NUHIC,cija je cuvena izjava: TRENERU JE PLATA ZAGARANTOVANA A DJECA NEK PLIVAJU KAKO BOLJE MOGU. Ne zelim dalje da ulazim u ovu tematiku, jer nema smilsa govoriti o tome, svi znamo (ili neki ne znaju) na kakvim granama je sport u Lukavcu ovih dana...

Samo na kraju zelim da kazem kako ljubav prema Radnickom, treba da se usadi djeci od najranijih dana i od samih roditelja, jer mislim da od 1000 SIOUXA koji su aktivni navijacki danas, manje od 200 je nekad treniralo u Radnickom, a svi znamo da su SIOUX-i najjaci segment Radnickog danas...

Lexaurin
Kontakt:

Post Postao/la Lexaurin » 08 nov 2014, 11:29

Nije poenta u tome kad je Radnicki igrao zadnjih 20 godina zoom zeli da kaze da je upravni odbor prije dvije godine doni odluku da se utakmice igraju nedelljom zbog vece posjecenosti ne samo nesih sela nego i ostalih sa kantona jer svi igraju subotom.Svi osim Prokosovica koji igraju takodje nedeljom jer vecina igraca rade kod magirusa u firmi tako da im subota ne odgovara.E sad istina je da je sekretar bez icijeg pitanja i potpuno samovoljno odlucio i poslao u savez bez znanja uprave da klub ovu sezonu igra subotom a dali je to uradio da se dodvori enesu to zna on.Radi te odluke je doslo do neslaganja njega i predsjednika i radi te odluke danas ce na josiku biti samo oni koji su iz Lukavca i koji nemaju ni jedan drugi klub u srcu.Da igramo nedeljom vjerujem da bi pola kantona doslo da gleda danasnji derbi i time bi se kasa prilicno napunila.Posto svi znamo da je sekretar jako moralna osoba vjerovatno ce on zbog svoje samovolje i ocigledne greske podnijeti ostavku.
I mozda je vrijeme da se tamo primi jedna mlada fakultetski obrazovana osoba a najbolje iz reda sioux-a koja ce te poslove profesionalno obavljati a ujedno bi se time i zaposlio jedan mladi intelektualac.Mislim da plata od 500 KM nije za odbaciti pogotovo ako se radi o nekom momku koji nije ozenjen i nema djecu.
Sto se tice kluba Milenijum i dogovora sa Radnickim ovo sto pise emilio99 nema veze sa istinom jer nikad ni jedna ekipa nije tu nocila a Milenijum bastu koristi sva tri dana u vikendu kad je lijepo vrijeme. :kralj:
JUG

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 08 nov 2014, 11:45

Otkad je Sido u klubu?

Lijepo vrijeme za lijep rezultat danas, nadam se pobjedi.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 08 nov 2014, 15:26

Cuj nokautirao ga redar. Ljudi koji je vama k*rac vise :lol:

maksum
Kontakt:

Post Postao/la maksum » 08 nov 2014, 15:35

Reko ja da bi on dao bubreg samo da dzindo na kojeg se vadio cijelu proslu sezonu ne stigne njegov niz od 14 kola bez poraza... dosli sa 6 sudija sve je islo na to

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 nov 2014, 15:39

Vjerovatno se Vojvoda malo vise k.urcio,pa je dobio vaspitnu..ako je zbog toga onda neka jee :)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 08 nov 2014, 15:40

Prosle godine protiv Viteza kod kuce nam sudi premijerligaski sudija a u Vitezu nas naguze 3:0 penal i jos nas ubiju...

Sad kod kuce igramo sa 6 sudija, uvijek se na nama lomi

BTW obavezno da se objavi video da vidimo kako je Vojvoda dobio :lol: :lol: :lol:
inace ?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 nov 2014, 15:43

theboss_RD07 je napisao/la:Cuj nokautirao ga redar. Ljudi koji je vama k*rac vise :lol:
:urnebes:

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 08 nov 2014, 15:44

vojvoda picka seljacka,srednji prst publici i nevidjena simulacija.pade ko kurban,a redar mu samo prisao da prije napusti teren.djubre mucko.kao i ovi opanci iz gabele.

maksum
Kontakt:

Post Postao/la maksum » 08 nov 2014, 15:45

Ma nije dobio. iskljucio ga sudija i dok je iso prema svlacionici 2 na sat... i izbacivac onaj do njega doso zagrlio ga valjda da mu kaze da ubrza on se baci ko u nadralstima ... kretencina pa svrsavajte opet na njega... dobar je samo gdje ga placaju.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 08 nov 2014, 15:46

maksum je napisao/la:Ma nije dobio. iskljucio ga sudija i dok je iso prema svlacionici 2 na sat... i izbacivac onaj do njega doso zagrlio ga valjda da mu kaze da ubrza on se baci ko u nadralstima ... kretencina pa svrsavajte opet na njega... dobar je samo gdje ga placaju.

hahaha :lol:
inace ?

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 08 nov 2014, 15:47

Scholl je napisao/la:vojvoda picka seljacka,srednji prst publici i nevidjena simulacija.pade ko kurban,a redar mu samo prisao da prije napusti teren.djubre mucko.kao i ovi opanci iz gabele.
Dje cete tako za vaseg velikog sir-a Vojvodu, to je ličina velikaaa :mrgreen: Dobro je, došlo vam iz g.uziceu glavu pa skontaste kakvo je to smeće od čovjeka... :thumbup:
075

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.