Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- moustapha
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Pokušaj ove kontaktirat. http://www.disti.ba/ Zvanični Dellov distributer.
#divovi
- OnlyUnited
- Kontakt:
Skini http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html" onclick="window.open(this.href);return false;nedim93 je napisao/la:Računar mi je prso totalno![]()
Interneta nema, kad otvorim browser piše nema internet konekcije a one ikonice pokazuju da je sve konektovano, a onda kad uradim dijagnozu pokazuje da je network cable unpluged i par sekundi tako i ko fol konektuje se i pokazuje da je sve normalno, a neta naravno da nema.
Onda skype pokrenem i nigdje ga, a otvorim task manager i gledam među onim procesima pokrenut je.
Znal ko šta ?
Kada instaliras idi na system repair.. Cekiraj sva polja i u desnom uglu idi na podji sa zadatkom. Nakon sto zavrsi porces (cak i do pola sata), restartuj komp. Kada se ponovo pokrene udji u Control Panel-Administrative Tools-Services i iskljuci automatic update. Nakon toga skeniraj komp antivirusem i skini besplatni program glary ulities 5 radi popravke sistemskih greski.

- Ed Woodward for Prime Minister !
e ovako, komp mi nece da upali, samo se cuje onaj pocetni beep i pokrene ventilator, i sekundu radi, kad treba da se počne učitavat, samo sekund nešto zakrči i ugasi se. zna li neko šta je crklo
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
Moje neko misljenje je da je otisla napojnadziza_23 je napisao/la:e ovako, komp mi nece da upali, samo se cuje onaj pocetni beep i pokrene ventilator, i sekundu radi, kad treba da se počne učitavat, samo sekund nešto zakrči i ugasi se. zna li neko šta je crklo![]()

btw hajde vrati se u pes ligu da igramo

na čem prijatelju da igram
ma dobro i ako je napojna, samo da hard nije

Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
Otisao mi lijevi klik na misu. Nazovem oca da mi kupi bilo kakav mis, treba mi racunar da nesto radim. On mi kupio neki mis (usb je prikljucak), znaci nov, dasao u kutiji. Prikljucim ga, krenem paliti racunar, nece da se upali, nekoliko puta tako pokusam, racunar se ne pali. Iskljucim mis, pokusam ponovo upaliti racunar, pali se bez problema. Prikljucim ga kada je racunar vec upaljen, upali se lampica od lasera, medjutim, niti se pojavi dole da sam prikljucio neki novi uredjaj, niti mis radi. Prikljucim ga na laptopu, isti slucaj. Stavim ovaj stari mis sa pokvarenim lijevim klikom, radi od prve.
Ne vidim drugo objasnjenje osim da je mis pokvaren
Je li neko imao istu/slicnu situaciju da mi pomogne? Hvala unaprijed!

Izdržati, to je temelj vrline!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Nevjerujem da je HDD jer bi se upalio i pisalo bi da nema sta bootatdziza_23 je napisao/la:na čem prijatelju da igramma dobro i ako je napojna, samo da hard nije
![]()
neznam može biti i grafička i matična i napojna ma sve jbg
1. Kad ga upalis koliko dugo radi dok se ugasi
2. Da li uopste bude ista na ekranu
3. Da li si sta novih dijelova stavljo?
iz mog iskustva, mislim da mu je RAM otišao, da je napojna u pitanju računar se ne bi mogao upaliti..
- OnlyUnited
- Kontakt:
Beep bi mogao znaciti da je otisla neka komponenta na maticnoj (procesor, graficka ili ram)...
- Ed Woodward for Prime Minister !
- schweinsteiger
- Kontakt:

Napojna ti je otisla 100%.
Posto izgleda kao da se zezam,ozbiljno ti govorim da je otisla napojna,a smijesno mi je ovo oko RAMa

#miasanmia
Otišlo mu ono što se okreće, sad kako se to zove ne znam, znam da je kod buraza skoro to otišlo bilo, a i meni prije par godina, al kod mene je prije kompjuter upališ ga i samo tako ugasi se nakon nekog vremena rada, il kad ga palim, ko da auto palim HAHAH, stisnem i on jedno 5-6 puta samo pali se gasi, dok se ne ustabilischweinsteiger je napisao/la:![]()
Napojna ti je otisla 100%.
Posto izgleda kao da se zezam,ozbiljno ti govorim da je otisla napojna,a smijesno mi je ovo oko RAMa

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Napojna. I meni je tako bilo, meni se računar gasio kad podiže windows i napojna otišla. Vjerovatno je i kod tebe to.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
ne zamjerajte ako sam pogriješio - nikada mi nije crkla napojna, ali mi je jednom otišao ram i imao sam skoro identičnu situaciju.. ali valjda vi bolje znate ako ste već imali takvih problema.
meni kad je bipkalo tako RAM je bio u pitanju
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Ma ljudi nevjerujem da je napojna, cim se pali, ventilator pokreće znaci da radi, prije ce biti da je RAM/grafička, al et da sačekamo ga da se javi da bolje opise situaciju 

Re: Odg:
da je graficka,radio bi kompjuter normalno,ali bi mu na ekranu bile sve kockiceJoseMourinho je napisao/la:Ma ljudi nevjerujem da je napojna, cim se pali, ventilator pokreće znaci da radi, prije ce biti da je RAM/grafička, al et da sačekamo ga da se javi da bolje opise situaciju
Zavisi kakav je zvuk, trebao bi ga tacno pokusat' opisat'...izvadi RAM skroz iz racunara pa ga pokusaj ukljucit', vidi sta ce se desit'...

Sta ti se ima pomagat', ne valja mis jbt.rogeRF je napisao/la:Otisao mi lijevi klik na misu. Nazovem oca da mi kupi bilo kakav mis, treba mi racunar da nesto radim. On mi kupio neki mis (usb je prikljucak), znaci nov, dasao u kutiji. Prikljucim ga, krenem paliti racunar, nece da se upali, nekoliko puta tako pokusam, racunar se ne pali. Iskljucim mis, pokusam ponovo upaliti racunar, pali se bez problema. Prikljucim ga kada je racunar vec upaljen, upali se lampica od lasera, medjutim, niti se pojavi dole da sam prikljucio neki novi uredjaj, niti mis radi. Prikljucim ga na laptopu, isti slucaj. Stavim ovaj stari mis sa pokvarenim lijevim klikom, radi od prve.Ne vidim drugo objasnjenje osim da je mis pokvaren
![]()

Meni je isto tako bilo, izvadio sam ram, samo ga malo obrisao, uzduzno, iz jednog poteza. Rekao mi ovaj jedan covjek koji se bavi time da tako uradim. Nema sta nisam pokusavao, i graficku drugu stavljao i sve, ali nije islo. Ovo, cim sam ocistio, odma se upalio.
Sent from my ST18i using Tapatalk
Ma mozda je neko imao slicnu situacijumandraX je napisao/la:
Sta ti se ima pomagat', ne valja mis jbt.

Glupo mi da ne radi a nov, valjda se prvo nesto provjeri pa se pakuje. Ali danas moze sve