Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jul 2011, 21:24

Francisko Javier Rodriguez poznatiji kao Maza je novi igrac Stuttgarta. Ovaj Meksikanac dolazi iz PSV-a a vrijednost transfera je jos nepoznata.

[youtube][/youtube]
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jul 2011, 18:26

Prije par trenutaka je pocela nova sezona u Cvajti sa dva susreta gdje se sastaju:

Energie Cottbus - Dynmo Dresden
FSV Frankfurt - Union Berlin

U vecernjem terminu se ocekuje derbi susret prvog kola, gdje Leverkusen Cvajte Greuther Furth docekuje Eintracht Frankfurt.
Ovo je prvi put da Cvajta i Bundesliga nisu krenuli paralelno u jednu sezonu, a razlog ovoga je jedino poznat celnicima DFL-a. Po meni glavni kriterij koji je imao uticaj jeste marketing i tako ce odredjen broj kola sva paznja biti usmjerana ka Cvajti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 15 jul 2011, 18:51

Dynamo iz Dresedena u istocno-njemackom okrsaju, nakon prvog poluvremena vodi sa 1:0. Gol za goste je postigao Filip Trojan nakon odlicnog kontra napada u 44. minuti utakmice.
Joint_fc

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 jul 2011, 20:41

Malo ste se vi usutali po pitanju "Cvajte",proslih godina je to bilo mnogo bolje "docarano".Mislim da su glavni favoriti za ulazak u Bundesku ove sezone Eintracht Frankfurt,Bochum i ponovo taj Greuter Furth,a da iz prikrajka sansu vrebaju Bochum,St.Pauli,Breunschweig,te Duisburg.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 jul 2011, 21:32

Ja otkako znam za cvajtu, grojter furt je jedan od favorita za ulazak u viši rang i naravno nikad ne uđu nesrećnici, nešto slično kao i zwolle u drugoj holandskoj ligi.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 jul 2011, 00:11

amerosm je napisao/la: U vecernjem terminu se ocekuje derbi susret prvog kola, gdje Leverkusen Cvajte Greuther Furth docekuje Eintracht Frankfurt.
Dobar zaključak. Barem jednim dijelom, na koji (ja i ti) mislimo. :D
Sad vidim da je nad njima napravljen preokret. Frankoforto je (ili bi trebao biti) apsolutni favorit u "cvajtari".
Ko je ono njihov trener? :?

Slažem se da je ovo pomalo iznenađujuće da prvi i drugi razred ne počne zajedno.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jul 2011, 02:10

Ja mislim da DFL Greuther Furth u sezonu posalje sa 20 bodova prednosti oni bi uspjeli to prokockati i zavrsiti na cetvrtom mjestu.

@ geronimo

Eintracht ima najacu ekipu u Cvajti i sigurno su zasluzili ekspresan povratak u drustvo najboljih, ali uzimaju u obzir ko im je trener moglo bi se lahko dogoditi da ostanu u Cvajti.
Armin Veh je najveci LAZOV u Bundesligi i zna kako treba sa medijima i kako vlastite pogreske prebaciti na druge.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 16 jul 2011, 16:42

Ne treba otpisivati ni Energie iz Cottbusa. Mislim da imaju solidnu ekipu koja se moze boriti za ulazak u Bundesligu, bez obzira na odlazak Petersena u Bayern. Dosao je Dimitar Rangelov, koji je solidan napadac, bas ono za Zweite :) Tu je i car Mustafa :D koji se vratio u Njemacku, nakon avanture u Danskoj...
Joint_fc

kicked21
Kontakt:

Re: Najbolja momčad Bundeslige

Post Postao/la kicked21 » 17 jul 2011, 00:29

red devil88 je napisao/la:Vidim svi pisu Lahma i Schweinsteigera a njih ove sezone nije bilo ni na pami realno idelnih jedanest cine 8 BvB-a a preostale 3 pozicije se mogu diskutovati !
Mogu li ovog lika da zamolim da se ne javlja povodom tema njemacke bundeslige ili sto se tice bayerna... 3 desni bek na svijetu po njemu nema mjesto u idealnih 11 njemacke lige ...

Lepinja
Kontakt:

Post Postao/la Lepinja » 17 jul 2011, 14:31

Greuther Furth nece ni ove godine uci u visi rang jednostavno ljudi nece na udju jer nemaju uslova toliko za igranje u Bundesligi ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 jul 2011, 21:05

gledam sinoc onaj chile i sad komentator na areni kaze za ovog Vidala kao ide u juventus, a htio ga isto bayern a feler valjda direktor leverkusena rekao nema tih para da on ide u bayern. e upravo tako treba da radi vecina bundesligasa ako misle imati normalnu ligu, a ne sve sto valja prodaje se u bayern. valjda ce nekad skontat neke stvari :roll:
nema potpisa

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 jul 2011, 21:14

amerosm je napisao/la:Ja mislim da DFL Greuther Furth u sezonu posalje sa 20 bodova prednosti oni bi uspjeli to prokockati i zavrsiti na cetvrtom mjestu.
Malo bi im i 20 bodova bilo,jednostavno su ukleti i ne da im se,volio bih da konacno udju ali ove godine je konkurencija prejaka...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

effe_sa
Kontakt:

Re: Hertha BSC Berlin

Post Postao/la effe_sa » 20 jul 2011, 13:21

na prvi dan prodaje ulaznica za utakmicu sa nurnbergom, kojom hertha otvara novu sezonu, prodato je njih 9000
Do sada je Hertha prodala 19 000 sezonski ulaznica što Michaela Preetza čini jako zadovoljnim
Inače najniža cijena ulaznica za utakmicu s Nurnbergom iznosi 13 eura, dok ulaznice za djecu se mogu već dobiti od 8 eura
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 jul 2011, 21:38

[youtube][/youtube]

Nevjerovatan gol Röslera :shock:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jul 2011, 23:05

Danas je Hetha zabiljezila pobjedu u prijateljskom mecu sa Hapoelom iz Tel Aviva. Krajnji rezultat je glasio 2:1 a golove su postigli Torun i Rukavytsya.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jul 2011, 23:19

effe_sa je napisao/la: Do sada je Hertha prodala 19 000 sezonski ulaznica
Malo! Malo da ga hebes. Obzirom o kojem se gradu radi (sa sirom okolinom preko 5 miliona stanovnika) ova brojka je stvarno mala.
Svugdje se obaraju rekordi, bum je nezaustavljiv, ogranicavaju se godisnje/sezonske karte, ali u Berlinu....
Evo recimo jedan Nurnberg (posto ga ti spomenu, kao prvog protivnika Herthana) je dosao do cifre od 28 000 sezonskih ulaznica. Da ne spominjem manje regije, kao sto su K´lautern, Freibrug, Mainz i drugi.
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 21 jul 2011, 15:37

slika
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 jul 2011, 16:35

+ Werder doveo na posudbu Sokratisa Papastathopoulosa iz Genoa-e. Imaju velikih problema s odbrambenim igračima (većina ima gadne povrede), pa stoga ovaj potez i ne iznenađuje baš previše. Sokratis je lani bio na posudbi u Milanu i nije se baš naigrao. Igrao je u svega 5 mečeva.

+ Stuttgart doveo Meksikanca Francisca Rodrígueza (a.k.a. Maza :lol: ) iz PSV-a. Igra na poziciji stopera, a vrijednost transfera je 1,8 milki.

+ Mladi Japanac Yuki Otsu(21) je novi član M'gldabacha. Plaćen je 400.000 € i igra na poziciji ofanzivnog veznog.

Kad smo već kod M'gladbacha, moram priznati da su odradili odličan posao preko ljeta. Fokusirali su se na dovođenje mladih i talentovanih igrača, a ne starih i istrošenih ohrdina kakav je često bio slučaj u posljednjih nekoliko godina. Lani su katapultirali nekoliko odličnih mladića u prvi tim: golman ter Stegen, desni bek Jantschke, defanzivni veznjaci Nordtveit i Neustadter, krilni napadač Patrick Hermann, a o Reusu je suvišno bilo šta pričati. Pored mladog Japanca, u ovom prelaznom roku još su doveli: supertalntiranog defanzivca Zimmermanna (19) iz KSC-a, odličnog Šveđanina Wendta, te talentiranog australijskog napadača Matthew Leckie-a (20). Još su neki klinci prekomandovani u prvi tim, a treba istaći da su se sa posudbi vratili Bradley i Bobadilla. Zadržali su bez većih problema sve bitnije igrače i mislim da bi mogli biti jako opasni ove sezone, pogotovo ako se uzme u obzir njihov napredak nakon dolaska Napoleona. Malo su mi prenatrpani u napadu i vjerujem da će neko od napadača napustiti klub do kraja prelaznog roka.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 jul 2011, 22:36

Nakon što je prošle sezone uglavnom grijao klupu u aktualnom prvaku Italije, Milanu, 23-godišnji Grk je vraćen ovog ljeta u Genovu da bi ga Talijani posudili njemačkom Werderu.

Sokratis Papastathopoulos je u posljednjih godinu dana dva puta bio igrač Genoe i oba puta ju je napuštao. Talijani će usluge stasitog stopera grčke nogometne reprezentacije ovoga puta ustupiti bremenskom Werderu.

Da će iduće sezone biti posuđen Werderu Grku je odmah bilo jasno u razgovoru s čelnicima kluba iz Genove: "Nakon prvotnog razgovora s ljudima iz kluba, postalo mi je odmah jasno da bih trebao prihvatiti Werderovu ponudu."

S druge strane u Bremenu čekaju Papastathopoulosa raširenih ruku o čemu i svjedoči izjava Werderovog sportskog direktora Klausa Allofsa: "On je mlad igrač koji je određeno iskustvo skupio igrajući za Genou i grčku reprezentaciju. Svojom brzinom, snagom i rješavanjem obrambenih zadaća svakako će nam biti od pomoći."

Papastathopoulos je posuđen bremenskom klubu samo na jednu sezonu, ali s mogućnošću prvokupa sljedećeg ljeta.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jul 2011, 23:32

@gero:pa eto preetz zadovoljan a kad ovo čovjek skonta stvarno jest malo, jer upravu si kad kažeš da berlin ima oko 5 miliona stanovnika....međutim u drugoj ligi je publika ostala vjerna herthi i utakmice su bile dobro posječene, ispunjen stadion večinom tako da mislim da će biti ispunjen večinom i ove sezone
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.