FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mislim da smo imali srece sto smo vec odigrali protiv Veleza i Slobode u gostima, Sloboda ako dovede sve igrace koji se trenutno spominju bit ce sigurno tesko gostovanje svima u ligi, a i Velez izgleda bolje sa novim trenerom.
O tome sam i ja pisao, protiv divljih ekipa je Krpic prva opcija.V3rtigo je napisao/la: ↑30 sep 2024, 09:55Ne znam do cega je ali eno i na Kosevu su se pojavile one fleke po terenu kao i na Grbavici, dalo se primjetiti na derbiju. A i ispred golova se stvorila ona klasicna zemljana zona zbog koje su na ismijavali kako ne odrzavamo teren. Mislim da bi se trebala uraditi trava kao u Osijeku kao sto je neko vec spomenuo.MojaMalenkost je napisao/la: ↑29 sep 2024, 23:38Da se teren odrzavao kako treba mogao je izdrzati deset godina. Teren propada od kako se otkazalo Albi, a dokusuren je onim ciscenjem snijega teskom mehanizacijom. Odavno je on za zamjenu. Zamjena travnate povrsine bez hibrida bi kostala oko 100k maraka. Sa hibridom izadje i na 150k. Nije neka kradja i moze se to uraditi. Podlogu nije potrebno dirati.
Treba Dangubu forsirati protiv ovih jacih ekipa koje ne igraju defanzivno. Mislim da ce se tu bolje pokazati. Naravno uz odgovarajuce serviranje loptama.invincible1921 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 09:53Isto kontam da bi mogo ufatit sad neki seriju golova,probio je led i dobio sampouzdanje, sigurno je bio pod pritiskom u glavi
Fk Željezničar.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Kako je neobično lijepo vidjeti napadača, koji konstantno se nudi, napada prostor iza odbrane, ima dobru tehniku i njuh za gol.
Nije lahko se ni ekipi privići na njegov stil igre, do sad je bilo samo bunarenje lopte na Krpića/Haračića..
Daleko od toga, da kritikujem Krpića, čak štaviše ove sezone je odličan, i sigurno će nam obojica dobrano valjati.
Nije lahko se ni ekipi privići na njegov stil igre, do sad je bilo samo bunarenje lopte na Krpića/Haračića..
Daleko od toga, da kritikujem Krpića, čak štaviše ove sezone je odličan, i sigurno će nam obojica dobrano valjati.
Pa vidi, Danilo Pantić trenutno vrijedi 300k a Tibor Halilović 400k po TM. Za poređenje Dangubić vrijedi 500k.TigerWoods je napisao/la: ↑30 sep 2024, 10:16ahahahaha e Danila i TIbora cemo dovesti vjeruj miLevin je napisao/la: ↑30 sep 2024, 01:36Igrači trenutno bez ugovora sa HR pasošem i internacionalnim iskustvom.Levin je napisao/la: ↑29 sep 2024, 11:10Igrači trenutno bez ugovora sa BiH pasošem i internacionalnim iskustvom.
Pozicija : Štoper
Alden Šuvalija (22)
Tarik Isić (29)
Leonid Srdić (22)
Ibrahim Hajtić (26)
Pozicija : Desni bek
Nick Salihamidžić (21)
Daniel Kovačević (22)
Pozicija : Lijevi bek
Denis Kovačević (21)
Dženan Bureković (29)
Pozicija : Defanzivni vezni
Anel Šabanadžović (25)
Pozicija : Centralni vezni
Mateo Božić (23)
Sanjin Prcić (30)
Ivan Fiolić (Ofanzivni vezni) (28)
Maks Čelić (Štoper) (28)
Tibor Halilović (Ofanzivni vezni) (29)
Nikola Jambor (Defanzivni vezni) (29)
Marko Pejić (Lijevi bek) (29)
Igrači trenutno bez ugovora sa SR pasošem i internacionalnim iskustvom.
Nikola Maksimović (Štoper) (32)
Danilo Pantić (Ofanzivni vezni) (27)
Igrači trenutno bez ugovora sa MN pasošem i internacionalnim iskustvom.
Stefan Milošević (Napadač) (28)
Igrači trenutno bez ugovora sa SL pasošem i internacionalnim iskustvom.
Amir Feratović (Stoper) (22)
Dejan Vokić (Ofanzivni vezni) (28)
Samo je pitanje koliku platu traže i jesu li zdravi.
Realno, obojici je karijera u ***** i vjerovatno će završtiti u nekom prosječnom klubu od ovih slabijih liga ranga naše ili malo iznad.
Navodno Danilo Pantić pregovara sa Radničkim iz Kragujevca koji se btw specijalizirao za vraćanje propalih talenata u život.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Realno bez uvrede koji ce nam **** ti tako slobodni sto ne igraju godinu i vise u poznim godinama
Nismo mi hitna pomoc
Od tih svih jedino taj Ferhatovic iz Benfice B ako valja uzet ga i to je to
Ustvari nisam vidio gore ima mladjih jos halali
Ne znam kakav je taj Brazzin treba zvat na probu
Te tako mladje samo zbog godina, ali ako valjaju
Preko 25 ne treba dovoditi
Imaju juniori poput Zenicanina, Foce treba i njimma dati mjesta
Nismo mi hitna pomoc
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Uz duzno postovanje Krpicu, ali Dangubic je pet nivoa iznad kvalitet. Otvara se, nudi se, odigrava nesto, samo treba koncept igre mijenjati. Ono nabijanje bezveze i duge lopte od toga nema nista.avalPacidoroP je napisao/la: ↑30 sep 2024, 11:25Kako je neobično lijepo vidjeti napadača, koji konstantno se nudi, napada prostor iza odbrane, ima dobru tehniku i njuh za gol.
Krpic sigurno ide nakon sezone, ne znam kakve ce planove imati Dangubic ali bi mogao biti napadac za buducnost.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
TM cijena apsolutno ne igra ulogu. A taj Radnički, samo se malo raspitajte oko plata pa ćete skontati zbog čega igrači idu tamo.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Stvarno izgledaju sve bolje i bolje. Npr protiv Zrinjskog su uspjeli jednom preći centar za 90 minuta.tiagofaria25 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 10:25Mislim da smo imali srece sto smo vec odigrali protiv Veleza i Slobode u gostima, Sloboda ako dovede sve igrace koji se trenutno spominju bit ce sigurno tesko gostovanje svima u ligi, a i Velez izgleda bolje sa novim trenerom.

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Ja se apsolutno sa tobom slažem ali je iz ovih nekoliko kola jasno vidljivo da ovim našim juniorima treba još utakmica da budu na potrebnom nivou. Na žalost, to možemo zahvaliti prethodnim trenerima i upravama što ih nisu adekvatno pripremili. (Mahmić najbolji primjer). Srećom pa postoji ovo U21 pravilo pa nemaju izbora, moraju ih gurnuti u vatru. Šabić dobro nadolazi ali se sa Mahmićem mora još raditi. Na žalost ostali još nisu dobili priliku ali vjerujem da će i njima trebati vremena.NoDi80 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 12:21Realno bez uvrede koji ce nam **** ti tako slobodni sto ne igraju godinu i vise u poznim godinama
Nismo mi hitna pomoc
Od ovih "polovnjaka" iznad bih izdvojio još :
Maks Čelić - U prošloj sezoni za Borac odigrao 30 utakmica uz dva gola i jednu asistenciju. Ne znam što je odmah raskinuo sa Hapoelom.
Tobor Halilović - Prošle sezone 18 utakmica za Dinamo u vrlo jakoj konkurenciji i dao 3 gola. Vjerovatno zbog širokog rostera i nekih igrača na kojima mogu zaraditi mu nisu produžili ugovor.
Obzirom da Hirošu ističe ugovor na zimu a ne vidim da je u toku neko produženje mislim da ćemo ipak vidjeti nekog polovnjaka za đabe na toj poziciji.
Vidi, po nekim zvaničnim podacima to ide do 10k eura mjesečno. Naravno ima tu muljaže koliko hoćeš ali čisto sumnjam da se oni toliko razbacuju na plate obzirom da im je transfer politika takva da ciljaju igrače poput Pantića kojima je karijera skoro ugašena.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑30 sep 2024, 12:35TM cijena apsolutno ne igra ulogu. A taj Radnički, samo se malo raspitajte oko plata pa ćete skontati zbog čega igrači idu tamo.
Par puta do sada su uboli i uzeli dobru lovu ali nešto sumnjam da su u pitanje neke nebeske cifre za plate.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Kockar nije pozvao Muftića hahahahhhahahaa. **** ti Hadžikić i Velež sve.
Grupa iznad svakog pojedinca.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Fuj yebali ih menadžeri i talovi..
Mufta glavu gore, ko ih yebe.
Mufta glavu gore, ko ih yebe.
Ima vremena za Muftica. Samo neka nastavi ovako a poziv ce biti.
Sramota za Barbareza; okej Hadžikić možda jest dobar golman, ali dobija pozive izgleda ne zbog forme, nego drugih stvari, trenutno Muftić je daleko u boljoj formi.
Kažu onda što se ne prati repka više, ja mislio Sergej ti pošten…
Kažu onda što se ne prati repka više, ja mislio Sergej ti pošten…
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
- MocMahale444
Golema sramota za kockara barbareza sto nije pozvao Muftu.
Gòvñárí iz saveza, kockar i bahati razbojnik spahic
Izgubila repka svaku inshAllah.
Gòvñárí iz saveza, kockar i bahati razbojnik spahic

Izgubila repka svaku inshAllah.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Picke netreba im dat trenirat.
Nekadašnji fudbaler Željezničara, Joseph Amoah je zvanično predstavljen kao novi fudbaler Al Jazira Al Hamre.
Ovaj klub se takmiči u drugom rangu fudbala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Napredovo brat da valja..
Ovaj klub se takmiči u drugom rangu fudbala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Napredovo brat da valja..
- MocMahale444

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Mene je sramota kada znam da prosječne ekipe, ekipe donjeg dijela tabele u Srbiji dijele plate kao neka naša ekipa koja pretenduje u najmanju ruku na kup i da bude tu na diobi drugog-trećeg mjesta. Nije realno koliko su odmakli u tom pogledu, a mi se čudimo kad nam igrač lupi cifru. Taj prag plata je dobrano pomjeren.Levin je napisao/la: ↑30 sep 2024, 13:05Vidi, po nekim zvaničnim podacima to ide do 10k eura mjesečno. Naravno ima tu muljaže koliko hoćeš ali čisto sumnjam da se oni toliko razbacuju na plate obzirom da im je transfer politika takva da ciljaju igrače poput Pantića kojima je karijera skoro ugašena.
Par puta do sada su uboli i uzeli dobru lovu ali nešto sumnjam da su u pitanje neke nebeske cifre za plate.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
Mislim da je to prvenstveno zbog lošeg rada uprava Klubova. Svi se oslanjaju na to da im neko da neke pare, pokloni ili šta već a da oni što manje rade i misle glavom.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑30 sep 2024, 16:35Mene je sramota kada znam da prosječne ekipe, ekipe donjeg dijela tabele u Srbiji dijele plate kao neka naša ekipa koja pretenduje u najmanju ruku na kup i da bude tu na diobi drugog-trećeg mjesta. Nije realno koliko su odmakli u tom pogledu, a mi se čudimo kad nam igrač lupi cifru. Taj prag plata je dobrano pomjeren.Levin je napisao/la: ↑30 sep 2024, 13:05Vidi, po nekim zvaničnim podacima to ide do 10k eura mjesečno. Naravno ima tu muljaže koliko hoćeš ali čisto sumnjam da se oni toliko razbacuju na plate obzirom da im je transfer politika takva da ciljaju igrače poput Pantića kojima je karijera skoro ugašena.
Gledam neki dan, kod nas 8 igrača ima ugovore do maja 2026 (Abdulahović, Cvetanovski, Muftić, Šukilović, Mahmić, Šabić, Laušević, AlJaber i Odinaka). Svi ostali su do maja 2025 (Hiroš do dec 2024). P.S. Oko 20 igrača Zrinjskog ima ugovore maj 2026+.
Sreća je naša da su Mufić i AlJaber potpisali pa imamo šansu da nešto i zaradimo. Ovo ostalo je sve u drugom planu. Od ovih što su tu do maja 2025 ne možeš očekivati nikakvu zaradu a teško da ćeš ih i zadržati. Bar ne ove koji su se do sada pokazali kao ključni (Hiroš, Boljević, Dangubić, Krpić, Karamarko, Radovac). Ne vidim nešto da im se nude novi ugovori.
Možda bi se moglo i na Cvetanovskom šta ubosti ali mu se mora fizička sprema dotjerati.
Trenutno korisnika/ca: b00t, Google Adsense [Bot], knoa, mamonelafo i 46 gostiju.