FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 03 okt 2024, 16:40

RatoborniMrmot je napisao/la:
03 okt 2024, 15:46
Brkooo je napisao/la:
03 okt 2024, 14:45
Najzalosnije od svega je da nasa skupstina i nasi navijaci ne zele investitora i to je to. Zele bas ovakvog Zelju, koji ce zauvijek biti mahalski klub, malo niciji, malo svaciji, uvijek mahalski i tako.
Da navijaci istinski zele promjene, lako bi se mi rijesili svih zohara koji su u klubu.

Mislim da samo Tunovic zeli da se klub izdigne iznad ovoga jer nema oraha u dzepovima i mozda isto zeli Cubela iz nekih svojih razloga ali svi ostali bi sad potpisali da ostanu koliko god mogu na svojim pozicijama, od ovih nesposobnih iz skupstine(koji godinama kao traze investitora a odbijaju svakog ko iskaze neki inteteres) do direktorice, Bekrica, Curica, Caje, Alihodzica itd itd
Zivota mi ne branim nikoga, al mozel' jedno pitanjce. Kako mislis da se nadje investitor sa ovakvim pravim statusom kluba i imovinom koju posjeduje ?

Ukratko, da napravim sazetak za one koji mozda ne znaju, mi smo UG u kojem je vrhovno tijelo skupstina. Investitor koji ulaze novac hoce da preuzme i skupstinu sto je i logicno, problem nastupa kada taj neko preuzme skupstinu on moze da radi sta god hoce, bukvalno je tako. Sve akte donesene prije tog preuzmimanja moze da ponisti i da donese nove. Od prodaje pomocnog do prodaje Grbavice.

Eto da se gore navedeno ne desi, investitor ima kontrolu nad skupstinom koja imenuje UO i sto je jos bitnije NO ( kojem samo ime govori sta radi, nadzire desavanja u klubu, finansijska narocito. Nas trenutni NO je top, da se zna ), zavalis klub skupim igracima i hop, ode imovina na bubanj. To je sasvim realna opcija.

Kako to sprijeciti bez adekvatnog zakonskog rjesenja koje se zove Zakon o sportu koji mi kao drzava fakticki nemamo ? Postoji neka prica o doo, ali to je na dugom stapu i postavlja se pitanje licence kluba i svasta jos nesto.

De mi ti malo protabiri ako nije problem, bas me zanima. Ko spomene pitare odgovor je da su oni prema bilansama duzni investitoru cca 30-ak miliona maraka ( a to je samo ono sto je proslo preko racuna kluba, a svi znamo da postoje dupli ugovori jer su prema zadnjim bilansama za 2023 godinu Zeljeznicar i Sarajevo tu negdje sa godisnjim izdacima za plate uposlenika i igraca ) :shock: Sta mislis sta bi se nama desilo da smo u njihovoj situaciji :think: Imamo primjer Tuzle koja je pustena niz vodu, Borac i Zrinjski su politicki projekti bez sopstvene imovine.

Nije to bas tako kao sto pises da jeste, a kada dodje do problema vecina ce se okrenuti prema navijacima i ocekivati reakciju sto je i logicno, ali je isto tako logicno da se ne zeli ulaziti u situacije iz koje mozemo izaci doslovno gologuzi. Lesinara ima na sve strane.

Opet pisem ovo su informacije koje imam, a skupljam ih sa svih strana, nije bas da vjerujem svima i da padam na dvije recenice.
Prvo, da se ne lazemo, mi(klub i ljudi u klubu) ne zelimo da se prilagodimo kapitalizmu, jos uvijek smo sto se tice svega u socijalizmu. Eto svi su glupi jer zele ili imaju investitora, samo smo mi "pametni".

Najlakse je sjediti i nista ne raditi da se stanje popravi, bas ovako kao sto je sad, malo niciji, malo svaciji, uglavnom mahalski, nikom te ne damo. Zeljo trenutno sluzi mnogima iskljucivo kao bankomat(naveo sam dio zohara u prethodnom postu). Jel tebi ovo trenutno stanje normalno? Klub daje podrsku politicarima putem drustvenih mreza, dajemo poklone Rami, Katici itd, jel to normalno? Nebitna je stranka, da imamo investitora, ne bi se klub morao uvlaciti u to blato.

Drugo, pametujemo za pitare nesto, a oni su vise titula osvojili sa investitorima nego u citavom periodu prije toga. Ko je trenutno u boljoj poziciji, mi sa ukupnim dugom od cca 4 miliona KM dugova(sa par ljudi koji imaju novac i onda gledamo hoce li se posvadjati ili tako nesto) ili oni sa 30+ miliona dugova, ali sa milijarderom i Mirvicem na celu(bez obzira sto je glup i papak)?
Normalno da mi imamo veci potencijal ali mi to ne zelimo da iskoristimo.

Spominjati Tuzla City u bilo kakvom kontekstu je glupo, da smo normalna drzava Husic bi bio na visegodisnjoj robiji.

Normalno da trebamo biti jako pazljivi i izabrati nekog normalnog i ambicioznog investitora (koji ce biti aktivan), a ne neke sumnjive likove.

Logicno je kad neko ulaze svoj novac, onda i zeli da se pita za sve, da postavlja svoje ljude i sl.
Nisam pravnik, ali se valjda moze ugovorom zastiti imovina kluba( stadion, pomocni teren itd, da se to ne moze prodavati), onda se zastiti grb kluba, boje itd, moze se valjda staviti u ugovor, ako investitor napravi bilo kakav dug, da se taj ugovor automatski raskida i da se sve vraca u prvobitno stanje..

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2024, 16:46

Brkooo je napisao/la:
03 okt 2024, 16:40
Brkooo je napisao/la:
03 okt 2024, 14:45
Najzalosnije od svega je da nasa skupstina i nasi navijaci ne zele investitora i to je to. Zele bas ovakvog Zelju, koji ce zauvijek biti mahalski klub, malo niciji, malo svaciji, uvijek mahalski i tako.
Da navijaci istinski zele promjene, lako bi se mi rijesili svih zohara koji su u klubu.

Mislim da samo Tunovic zeli da se klub izdigne iznad ovoga jer nema oraha u dzepovima i mozda isto zeli Cubela iz nekih svojih razloga ali svi ostali bi sad potpisali da ostanu koliko god mogu na svojim pozicijama, od ovih nesposobnih iz skupstine(koji godinama kao traze investitora a odbijaju svakog ko iskaze neki inteteres) do direktorice, Bekrica, Curica, Caje, Alihodzica itd itd
Zivota mi ne branim nikoga, al mozel' jedno pitanjce. Kako mislis da se nadje investitor sa ovakvim pravim statusom kluba i imovinom koju posjeduje ?

Ukratko, da napravim sazetak za one koji mozda ne znaju, mi smo UG u kojem je vrhovno tijelo skupstina. Investitor koji ulaze novac hoce da preuzme i skupstinu sto je i logicno, problem nastupa kada taj neko preuzme skupstinu on moze da radi sta god hoce, bukvalno je tako. Sve akte donesene prije tog preuzmimanja moze da ponisti i da donese nove. Od prodaje pomocnog do prodaje Grbavice.

Eto da se gore navedeno ne desi, investitor ima kontrolu nad skupstinom koja imenuje UO i sto je jos bitnije NO ( kojem samo ime govori sta radi, nadzire desavanja u klubu, finansijska narocito. Nas trenutni NO je top, da se zna ), zavalis klub skupim igracima i hop, ode imovina na bubanj. To je sasvim realna opcija.

Kako to sprijeciti bez adekvatnog zakonskog rjesenja koje se zove Zakon o sportu koji mi kao drzava fakticki nemamo ? Postoji neka prica o doo, ali to je na dugom stapu i postavlja se pitanje licence kluba i svasta jos nesto.

De mi ti malo protabiri ako nije problem, bas me zanima. Ko spomene pitare odgovor je da su oni prema bilansama duzni investitoru cca 30-ak miliona maraka ( a to je samo ono sto je proslo preko racuna kluba, a svi znamo da postoje dupli ugovori jer su prema zadnjim bilansama za 2023 godinu Zeljeznicar i Sarajevo tu negdje sa godisnjim izdacima za plate uposlenika i igraca ) :shock: Sta mislis sta bi se nama desilo da smo u njihovoj situaciji :think: Imamo primjer Tuzle koja je pustena niz vodu, Borac i Zrinjski su politicki projekti bez sopstvene imovine.

Nije to bas tako kao sto pises da jeste, a kada dodje do problema vecina ce se okrenuti prema navijacima i ocekivati reakciju sto je i logicno, ali je isto tako logicno da se ne zeli ulaziti u situacije iz koje mozemo izaci doslovno gologuzi. Lesinara ima na sve strane.

Opet pisem ovo su informacije koje imam, a skupljam ih sa svih strana, nije bas da vjerujem svima i da padam na dvije recenice.
Prvo, da se ne lazemo, mi(klub i ljudi u klubu) ne zelimo da se prilagodimo kapitalizmu, jos uvijek smo sto se tice svega u socijalizmu. Eto svi su glupi jer zele ili imaju investitora, samo smo mi "pametni".

Najlakse je sjediti i nista ne raditi da se stanje popravi, bas ovako kao sto je sad, malo niciji, malo svaciji, uglavnom mahalski, nikom te ne damo. Zeljo trenutno sluzi mnogima iskljucivo kao bankomat(naveo sam dio zohara u prethodnom postu). Jel tebi ovo trenutno stanje normalno? Klub daje podrsku politicarima putem drustvenih mreza, dajemo poklone Rami, Katici itd, jel to normalno? Nebitna je stranka, da imamo investitora, ne bi se klub morao uvlaciti u to blato.

Drugo, pametujemo za pitare nesto, a oni su vise titula osvojili sa investitorima nego u citavom periodu prije toga. Ko je trenutno u boljoj poziciji, mi sa ukupnim dugom od cca 4 miliona KM dugova(sa par ljudi koji imaju novac i onda gledamo hoce li se posvadjati ili tako nesto) ili oni sa 30+ miliona dugova, ali sa milijarderom i Mirvicem na celu(bez obzira sto je glup i papak)?

Spominjati Tuzla City u bilo kakvom kontekstu je glupo, da smo normalna drzava Husic bi bio na visegodisnjoj robiji.

Normalno da trebamo biti jako pazljivi i izabrati nekog normalnog i ambicioznog investitora (koji ce biti aktivan), a ne neke sumnjive likove.

Logicno je kad neko ulaze svoj novac, onda i zeli da se pita za sve, da postavlja svoje ljude i sl.
Nisam pravnik, ali se valjda moze ugovorom zastiti imovina kluba( stadion, pomocni teren itd, da se to ne moze prodavati), onda se zastiti grb kluba, boje itd, moze se valjda staviti u ugovor, ako investitor napravi bilo kakav dug, da se taj ugovor automatski raskida i da se sve vraca u prvobitno stanje..
Druze, to sto ti pises su zelje i pozdravi, ja ti napisem veoma konkretne probleme ti napises elaborat kako ne zelimo da se prilagodimo kapitalizmu :mrgreen:

Za boldirano, dobro si, niko se nije sjetio da se to ubaci u ugovor i problem rijesen :urnebes: Urota skupstine i navijaca :mrgreen:

Tobe jarabi.

Ps. Mi da smo u pitarskoj situaciji ostali bi bez svega, oni nemaju gace na stapu pa mogu biti u minusu 30-ak miliona maraka prema investitoru.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 okt 2024, 17:06

Odigrali smo 9 utakmica do sad
Od 27 bodova osvojili smo 17
Ostalo nam je jos 9 utakmica i 27 bodova nakon cega slijedi pauza od 3 mjeseca
Utakmica u Banja Luci vjerovatno i najvaznija do sad

Borac - Željezničar
Željezničar - Radnik
Široki Brijeg - Željezničar
Željezničar - Velež
Igman - Željezničar
Željezničar - Sloboda
Sloga - Željezničar
Željezničar - Gošk
Zrinjski - Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 03 okt 2024, 17:22

Tebi je to mozda normalno ali meni nije i nastavi slobodno sa tom pricom, prati i dalje koliko su pitari duzni investitoru. Mi u 2024 godini i dalje furamo socijalizam, mi jedini pametni, svi drugi klubovi na svijetu su glupi jer imaju investitora.

Zeljo je trenutno kao neka drzavna kompanija, unutar kluba je puno parazita kojima odgovara ovakvo stanje, samo nek ne puca, nek plata ide redovno. Bekric i direktorica imaju ugovor na jos par godina, posao prelagan a para laka..

Pitari su nasli rupu u zakonu i pokrenuli se, pokazali su da se moze i kao ug nesto uraditi i pokrenuti, a istina je da mi ne zelimo da nadjemo investitora, mole Boga da niko ne dodje i da se niko ne javi..

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 03 okt 2024, 17:47

03 okt 2024, 16:46
Brkooo je napisao/la:

Druze, to sto ti pises su zelje i pozdravi, ja ti napisem veoma konkretne probleme ti napises elaborat kako ne zelimo da se prilagodimo kapitalizmu :mrgreen:

Za boldirano, dobro si, niko se nije sjetio da se to ubaci u ugovor i problem rijesen :urnebes: Urota skupstine i navijaca :mrgreen:

Tobe jarabi.

Ps. Mi da smo u pitarskoj situaciji ostali bi bez svega, oni nemaju gace na stapu pa mogu biti u minusu 30-ak miliona maraka prema investitoru.
pitari nisu nista "duzni." to je na papiru u ovim izvjestajima koje nasi tabire da bi se tjesili, ali ne mogu oni biti duzni nikome kad ne postoji nacin da taj neko naplati navodni dug. od cega i kako? ne moze.

naravno da i takav model nosi sa sobom svakakve rizike, ali koji ne nosi?

isto je tacno da su oni dolaskom investitora napredovali na svim poljima, uzeli vise trofeja nego ikad prije, napravili bolji op i tako dalje. srecom, nisu iskoristili ni blizu tu situaciju koliko su mogli. da su pametni davno bi bili daleko ispred svih. no, nisu.

kod nas imovina jeste kocnica u tom smislu. kod nas bi itekako neko mogao naplatiti dug i uraditi bilo sta, ali ima nacina da se to zastiti. moglo bi se uraditi kada bi postojala volja, ali ona ne postoji. nikada vecina u bilo kojem organu kluba nije bila za investitora. ovo sto oni traze, a nadaju se da nece naci, macku o rep.

znaci hajde za pocetak da zaista napravimo uslove da moze neko doci, pa da vidimo. ne ovako, nista se ne mijenja i ocekuje se da neko da svoj kapital tek tako.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 03 okt 2024, 18:36

Kad i ako omogućimo nekome slobodu i većinu, tada ćemo i naći nekoga ko će ulagati u naš klub. To je jedina istina.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 03 okt 2024, 18:42

Volio bi da ovdje neki pravnik napise te stvari kako ide u vezi ulaganja.A ovo sto neki pisu veze s vezom nema.Ovo sto Mirvic radi to ne prolazi nigdje u europi.Da skratim kad bi gazde Citya i Pariza ovako ulagale onda nikad ne bi krsile finansiski fer pley.Gazda Parisa bi onda ulozio 500 mil.i na kraju godine otpisao taj dug.Tako da Paris ne bi bio u problemu sa fifom.A ovo sto kod nas radi Mirvic prolazi zato sto nismo interesantni Uefi.Zato svi vi sto toliko prozivate te investitore shvatite da to nece donjeti neki bog zna kakav napredak.Samo nas moze dovesti u situaciju slicnu Vardaru iz Skoplja.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 okt 2024, 18:51

27 jul 2024, 03:01
MocMahale444 je napisao/la:
27 jul 2024, 02:50

Ratoborni prije jace od sedmice meni odg koga libo racku za titule.

Nas drug Gibra bolje poznatiji kao “ne nermine samo to ne” veli brko za kladaru u zadnjem mandatu. Mrzi amara.

Virto stane na stranu saveza protiv kluba. Mrzi misketa i mislim da nije imao dvije lijepe za doticnog reci.
Me trpaj me sa ovim debilom u istu recenicu, necemo se tako igrati.

Jok eto mislim **** titule, koji ce nam ****, fudbal se igra nako, da se zajebavamo. Odgovor je bio u kontekstu sezone koja je bila debakl i nije samo sezona nego desetljece.

Svako prvenstvo kada pocne ja ocekujem titulu, to sto smo se strovalili je deseta prica. Al jedino sto imamo su navijaci, da se samo titule gledaju bila bi nas milja na stadionu, a nije tako.

Ratoborni levat veli koga libo za titule, lik koji se reg da brani kuhara i rumenog.

Vi s njim raspravljate, a on bez smajlija nije sposoban da živi.
Placenik i potrcko.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 okt 2024, 19:16

NoDi80 je napisao/la:
03 okt 2024, 17:06

Borac - Željezničar
Željezničar - Radnik
Željezničar - Velež
Igman - Željezničar
Željezničar - Sloboda
Sloga - Željezničar
Željezničar - Gošk
Zrinjski - Željezničar
Najbitniju tekmu smo rijesili, glupo je stavljati pritisak da je ova u ponedeljak bitnija, kad znamo kako ce se zavrsiti.
Fk Željezničar.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 03 okt 2024, 19:26

Pablo11 je napisao/la:
03 okt 2024, 19:16
NoDi80 je napisao/la:

Borac - Željezničar
Željezničar - Radnik
Željezničar - Velež
Igman - Željezničar
Željezničar - Sloboda
Sloga - Željezničar
Željezničar - Gošk
Zrinjski - Željezničar
Najbitniju tekmu smo rijesili, glupo je stavljati pritisak da je ova u ponedeljak bitnija, kad znamo kako ce se zavrsiti.
Idemo u Banjaluku "'nako." :urnebes:
Željezničar za život cijeli!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 okt 2024, 19:26

Kod Mirvica pise da je owner & president of fk sarajevo. Nisam siguran da bi kod nas navijaci prihvatili da imamo nesto slicno, ne postoji ta volja, a to bi trebala da bude neka pocetna tacka. Isto sam nesto skeptican da ovi ljudi koji rade na pronalasku investitora da imaju taj kapacitet.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 okt 2024, 19:29

Treba biti izuzetno oprezan kad se govori o investitorima. Zaštiti klub prije svega. U manjku kvalitetnog zakonskog okvira, ličnog sam mišljenja, da ne treba tražiti investitora. Mislim da se kvalitetnim radom uprave i ostalih organa Kluba te podrškom navijača i dalje može doći do kvalitetnih rezultata.

Evo liste nekih od najuspješnijih fudbalskih klubova na svijetu, fokusirajući se samo na vrste vlasništva pa vi izaberite, nije sve tako crno-bijelo :

1. Real Madrid (Španija)
Vrsta vlasništva: U vlasništvu članova (Socios)

2. FC Barcelona (Španija)

3. Bayern München (Njemačka)
Vrsta vlasništva: U vlasništvu članova (s korporativnim ulaganjima)

4. Manchester United (Engleska)
Vrsta vlasništva: Javno trguje na berzi (pod kontrolom porodice Glazer)

5. Liverpool (Engleska)
Vrsta vlasništva: Privatno (Fenway Sports Group)

6. AC Milan (Italija)
Vrsta vlasništva: Privatno (RedBird Capital Partners)

7. Juventus (Italija)
Vrsta vlasništva: Javno trguje na berzi (pod kontrolom porodice Agnelli)

8. Inter Milan (Italija)
Vrsta vlasništva: Privatno (Suning Holdings Group)

9. Ajax (Nizozemska)
Vrsta vlasništva: U vlasništvu članova

10. Paris Saint-Germain (Francuska)
Vrsta vlasništva: U vlasništvu države (Qatar Sports Investments)

11. Celtic (Škotska)
Vrsta vlasništva: Javno trguje na berzi (s kombinacijom individualnih i institucionalnih dioničara)

12. Rangers (Škotska)
Vrsta vlasništva: Privatno (u vlasništvu navijača i investitora)

13. Benfica (Portugal)

14. Porto (Portugal)

15. Boca Juniors (Argentina)

16. Santos (Brazil)

Koliko god, u prvom slučaju, zavisi koji je kvalitet upravljačke strukture toliko zavisi i koliko je ozbiljan investitor u drugom slučaju. Ne treba na silu Klub gurati svakome u ruke.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 03 okt 2024, 19:30

Denise, daj priliku u BL svima kojima inace ne dajes. Iskombinuj ekipa, pa sta bude.

Daj nam Odinaku i Sabica na krila obavezno!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 okt 2024, 19:52

https://sportsport.ba/fudbal/borac-mani ... uka/483321

Dakle, po treci put taraba manijacima. Ovo nema nigdje.
I sta sad ? kome se zaliti na ovu retardiranu odluku troprstasa ?

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2024, 19:57

03 okt 2024, 18:51
27 jul 2024, 03:01
27 jul 2024, 02:50

Ratoborni prije jace od sedmice meni odg koga libo racku za titule.

Nas drug Gibra bolje poznatiji kao “ne nermine samo to ne” veli brko za kladaru u zadnjem mandatu. Mrzi amara.

Virto stane na stranu saveza protiv kluba. Mrzi misketa i mislim da nije imao dvije lijepe za doticnog reci.
Me trpaj me sa ovim debilom u istu recenicu, necemo se tako igrati.

Jok eto mislim **** titule, koji ce nam ****, fudbal se igra nako, da se zajebavamo. Odgovor je bio u kontekstu sezone koja je bila debakl i nije samo sezona nego desetljece.

Svako prvenstvo kada pocne ja ocekujem titulu, to sto smo se strovalili je deseta prica. Al jedino sto imamo su navijaci, da se samo titule gledaju bila bi nas milja na stadionu, a nije tako.

Ratoborni levat veli koga libo za titule, lik koji se reg da brani kuhara i rumenog.

Vi s njim raspravljate, a on bez smajlija nije sposoban da živi.
Placenik i potrcko.
Kakav si ti debil to je nerealno, al fakat je nerealno. Ukljuci poruke da se upoznamo, vjerujem da nemas nista protiv da mi nesto slicno kazes u lice pred tekmu protiv Radnika :mrgreen:

Bijedo bijedna, glodarska, bezobrazna.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 okt 2024, 20:06

Polako nemoj letit pred rudu, sabur :stop: popij šerbe i udari gurabiju.

Opet smajli od sad te zovem smajo smajli. Nemoj sebi traziti guzici çepa.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2024, 20:07

svemalim1 je napisao/la:
03 okt 2024, 17:47
03 okt 2024, 16:46
Brkooo je napisao/la:

Tobe jarabi.

pitari nisu nista "duzni." to je na papiru u ovim izvjestajima koje nasi tabire da bi se tjesili, ali ne mogu oni biti duzni nikome kad ne postoji nacin da taj neko naplati navodni dug. od cega i kako? ne moze.

naravno da i takav model nosi sa sobom svakakve rizike, ali koji ne nosi?

isto je tacno da su oni dolaskom investitora napredovali na svim poljima, uzeli vise trofeja nego ikad prije, napravili bolji op i tako dalje. srecom, nisu iskoristili ni blizu tu situaciju koliko su mogli. da su pametni davno bi bili daleko ispred svih. no, nisu.

kod nas imovina jeste kocnica u tom smislu. kod nas bi itekako neko mogao naplatiti dug i uraditi bilo sta, ali ima nacina da se to zastiti. moglo bi se uraditi kada bi postojala volja, ali ona ne postoji. nikada vecina u bilo kojem organu kluba nije bila za investitora. ovo sto oni traze, a nadaju se da nece naci, macku o rep.

znaci hajde za pocetak da zaista napravimo uslove da moze neko doci, pa da vidimo. ne ovako, nista se ne mijenja i ocekuje se da neko da svoj kapital tek tako.
Jesu duzni prema investitoru 30-ak miliona prema bilansi za 2023. Njih sam dao kao primjer u odnosu na nas. Zamisli da smo mi u toj situaciji, ode pomocni ko halva, to je i bila poenta primjera.

Ja fakat nisam protiv investitora, ali jesam protiv srljanja da se utrci u prostor koji je blago receno neuredjen sto se tice zakonskih rjesenja, a lesinara ko u prici sto i vidimo iz prilozenog.

Ako sam zbog toga bot i placenik sto ona debilcina kaze onda se ne bunim. Sa zadovoljstvom.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 okt 2024, 20:23

SudoHusika je napisao/la:
03 okt 2024, 19:26
Pablo11 je napisao/la:
03 okt 2024, 19:16
NoDi80 je napisao/la:

Borac - Željezničar
Željezničar - Radnik
Željezničar - Velež
Igman - Željezničar
Željezničar - Sloboda
Sloga - Željezničar
Željezničar - Gošk
Zrinjski - Željezničar
Idemo u Banjaluku "'nako." :urnebes:
Otprilike i to je surova realnost.
Fk Željezničar.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 okt 2024, 20:27

Nisu kaznili onog sudiju sto nam nije dosudio cist penal protiv Zrinjskog.
Mogu laprdati za ovo protiv Posusja a Zrinjski ni da spomenu u šali, cist ko suza penal nije dosudjen kod rez 0-1.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 03 okt 2024, 20:36

03 okt 2024, 20:27
Nisu kaznili onog sudiju sto nam nije dosudio cist penal protiv Zrinjskog.
Mogu laprdati za ovo protiv Posusja a Zrinjski ni da spomenu u šali, cist ko suza penal nije dosudjen kod rez 0-1.
Nemoj ga previse, vidis da ce te prebiti. Samo ga malo glavichem chune udari po tintari.

Sto se tice sudija,ako se nastavi ovako nece imati ko da sudi.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.