Ako mu nema slike nikako moguće da je skroz crkla, ma ima hiljadu opcija jbg dok on ne dodje možemo samo nagadjatarelinho je napisao/la:da je graficka,radio bi kompjuter normalno,ali bi mu na ekranu bile sve kockiceJoseMourinho je napisao/la:Ma ljudi nevjerujem da je napojna, cim se pali, ventilator pokreće znaci da radi, prije ce biti da je RAM/grafička, al et da sačekamo ga da se javi da bolje opise situaciju
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
- schweinsteiger
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ljudi,kada RAM ne radi kompjuter vam pri paljenju daje jedan dugi beep i 3 kratka,to je standardni signal za problem koji je uzrokovan memorijom.
Napojna mu nije crkla skroz,ali nesto se u njoj pokvarilo i vise nema dovoljno snage da pokrene kompjuter.Odmah na pocetku,to ti se ne isplati popravljati.
Ako ti nije neka jaca konfiguracija (otprilike do 4 gb rama,procesor do 4 jezgre sa po 2.0 ghz i graficka do 1gb) mozes kupiti onu najobicniju napojnu oko 30ak maraka sto je i biti rahat,to je izmedju 400 i 500 vati.
Ako je sta jace,preporucujem neku ozbiljniju napojnu.
Preporucujem ti,ono da budes siguran sto posto,zamoli nekoga da ti posudi svoju napojnu da probas.
To nije neki mudar posao,otvori slobodno kompjuter,ako mislis da ces se zbunit slikaj sebi mobitelom kako koji kabal ide i gdje i ubaci drugu napojnu i opet isto spojis i to je to.
Siguran sam 99% da je problem u napojnoj.
Drugo sto moze biti,a sto je puno manje vjerovatno,jeste da su ti kondenzatori na maticnoj otisli i onda mijenjas maticnu,ali ne vjerujem da je do toga,to se tesko kvari.
Napojna mu nije crkla skroz,ali nesto se u njoj pokvarilo i vise nema dovoljno snage da pokrene kompjuter.Odmah na pocetku,to ti se ne isplati popravljati.
Ako ti nije neka jaca konfiguracija (otprilike do 4 gb rama,procesor do 4 jezgre sa po 2.0 ghz i graficka do 1gb) mozes kupiti onu najobicniju napojnu oko 30ak maraka sto je i biti rahat,to je izmedju 400 i 500 vati.
Ako je sta jace,preporucujem neku ozbiljniju napojnu.
Preporucujem ti,ono da budes siguran sto posto,zamoli nekoga da ti posudi svoju napojnu da probas.
To nije neki mudar posao,otvori slobodno kompjuter,ako mislis da ces se zbunit slikaj sebi mobitelom kako koji kabal ide i gdje i ubaci drugu napojnu i opet isto spojis i to je to.
Siguran sam 99% da je problem u napojnoj.
Drugo sto moze biti,a sto je puno manje vjerovatno,jeste da su ti kondenzatori na maticnoj otisli i onda mijenjas maticnu,ali ne vjerujem da je do toga,to se tesko kvari.
#miasanmia
Polako, ne mora značit', meni se desilo dosta puta da ne daje nikakav zvuk pri paljenju, a kvar bude u RAM-u.schweinsteiger je napisao/la:Ljudi,kada RAM ne radi kompjuter vam pri paljenju daje jedan dugi beep i 3 kratka,to je standardni signal za problem koji je uzrokovan memorijom.
jeste se raspisali svaka vam čast, hvala svima. situacija se pogoršala, danas je bio jedan beep i okreće ventilator, radi 2 sekunde i ugasi se, ne prikazuje ništa na ekranu. sad je vec kriticnije
kad upalim samo počne, na pola sekunde ventilator, nema ni beepa i odma se gasi. nisam postavljo nikakve nove dijelove, ram sam vadio, prebriso, jedino razmišljam da bateriju još na matičnoj izvadim, pa vratim, ali sve upucuje na napojnu, kao da vise nema snage
slabija je konf., ako bude ona, zamijenit cu je nekom onom jeftinom. nista sutra probat stavit drugu, ili posjetit nekog lokalnog majstora, uglavnom hval svima na savjetima
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
Kako mogu skinuti sa neta instalaciju sistema ? Treba li to da se sprzi na CD ili usb i kako da ga pokrenem ? Ako neko ima hitno da odgovori ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- JoseMourinho
- Kontakt:
Nadji i skini sa torrenta, nakon toga przis na CD/DVD ili usb i instalirasPuma je napisao/la:Kako mogu skinuti sa neta instalaciju sistema ? Treba li to da se sprzi na CD ili usb i kako da ga pokrenem ? Ako neko ima hitno da odgovori ?
Mora se u BIOS-u namjestiti da boot-a sa USB-a ja vjerujem.
Moram rodjaku formatirati sistem, pa da sta na zayebem. 
Call the coroner!
60 KM za zamjenu napojne i dugmica za paljenje, jesu ziza ovi servisi u Sarajevu u pm 
1946
- JoseMourinho
- Kontakt:
Bgm mnogo si to sam napojnu 4 šarafa, a za dugme samo žice ukopcas u matičnu dvije, to je bas preskupoHead je napisao/la:60 KM za zamjenu napojne i dugmica za paljenje, jesu ziza ovi servisi u Sarajevu u pm
Ma doduse oni ce staviti novu napojnu ili ovu popraviti.Kazu 60 KM bice u subotu gotovo.JoseMourinho je napisao/la:Bgm mnogo si to sam napojnu 4 šarafa, a za dugme samo žice ukopcas u matičnu dvije, to je bas preskupoHead je napisao/la:60 KM za zamjenu napojne i dugmica za paljenje, jesu ziza ovi servisi u Sarajevu u pm
1946
Re:
Nije po meni nekako to skupo,ja sam kad sam mijenjao izaslo me 50 KM.Head je napisao/la:Ma doduse oni ce staviti novu napojnu ili ovu popraviti.Kazu 60 KM bice u subotu gotovo.JoseMourinho je napisao/la:Bgm mnogo si to sam napojnu 4 šarafa, a za dugme samo žice ukopcas u matičnu dvije, to je bas preskupoHead je napisao/la:60 KM za zamjenu napojne i dugmica za paljenje, jesu ziza ovi servisi u Sarajevu u pm
40 KM nova napojna i 10 sto mi je zamijenio
kako produziti zivot bateriji laptopa
da je vadim i drzim ga na punjacu ili..
Željeznicar za život cijeli !
Ja imam laptop već dvije godine, ne znam da li sam bateriju sve skupa koristio 24h u ove dvije godine, najbolje ti je napuniti na 67% i ostaviti je, tako ćeš je najbolje očuvati ako nemaš neke prijeke potrebe da je koristiš kao što ja nemamlikusa je napisao/la:kako produziti zivot bateriji laptopa![]()
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Cautinho
- Kontakt:
ima li neki program ili nesto da moze prikazati sta je iza zvjezdica ili onih točkica kada se piše šifra ili slično
Keep walking.
- moustapha
- Kontakt:
Zar nije 40%? Inace se na 40% drze sve baterije u skladistima dok dodju do kupca.FaraonTM je napisao/la: Ja imam laptop već dvije godine, ne znam da li sam bateriju sve skupa koristio 24h u ove dvije godine, najbolje ti je napuniti na 67% i ostaviti je, tako ćeš je najbolje očuvati ako nemaš neke prijeke potrebe da je koristiš kao što ja nemamPunjač majka
#divovi
Kod mene je vječno na punjaču.
A nisam laptopa iskljucio ima 6-7 mjeseci. 
- Cautinho
- Kontakt:
Kako regulisati ove programe sto se pokreću kad se računar upali?
Keep walking.
Otvoris ih i u opcijama imas da ugasis to da se pokrecu pri dizanju operativnog sistema.Cautinho je napisao/la:Kako regulisati ove programe sto se pokreću kad se računar upali?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- JoseMourinho
- Kontakt:
Ukucaj na run msconfig imaš startup i odstrikiraj sta nećeš da se paliCautinho je napisao/la:Kako regulisati ove programe sto se pokreću kad se računar upali?
Re: Odg:
Samo nemoj sve odstrikiratiJoseMourinho je napisao/la:Ukucaj na run msconfig imaš startup i odstrikiraj sta nećeš da se paliCautinho je napisao/la:Kako regulisati ove programe sto se pokreću kad se računar upali?
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.