Prvi pot:
Valencia
Olympique Lyon
Tottenham Hotspur
Dinamo Kiev
PSV Eindhoven
Sporting Braga ***
Girondins Bordeaux
Rubin Kazan
Sevilla
Standard Liège
Fiorentina
Lazio Roma
Treci pot:
SC Freiburg
Eintracht Frankfurt
Vitória Guimarães
Legia Warsaw
Maccabi Haifa
Rapid Wien
Paços de Ferreira
Estoril Praia
Sheriff Tiraspol
Chernomorets Odesa
NK Maribor
Kuban Krasnodar
Cetvrti pot:
IF Elfsborg
Maccabi Tel-Aviv
Slovan Liberec
FC Thun
Zulte Waregem @
Apollon Limassol
FC Sankt Gallen
Esbjerg fB
NK Rijeka
Ludogorets Razgrad
Shakhtyor Karaganda
*** lucky EL-Q4 loser *** 0.833 - 59.922
Braga jos uvijek moze ispasti. Ukoliko ispadnu u prvi pot upada AZ koji sutra u 11 igra nastavak svoje utakmice. Rezultat govori da i oni mogu ispasti. Ukoliko ispadnu umjesto njih ce Besiktas. Zanimljivo da sad i Besiktas moze biti izbacen. To znaci da onda dolazi red na PAOK. Ako se sve razvije tako da PAOK bude u prvom, to bi znacilo da ce Dinamo biti treci nosioc u drugom potu.
Moja zelja je: Standard - Dinamo - Sheriff - Elfsborg
Nekako bi najinteresantnija, a ipak prolazna bila: Bordeaux - Dinamo - Maribor - Slovan
Nikako nebi zelio: Tottenham - Dinamo - Frankfurt - Maccabi Tel-Aviv
Ove godine je EL losija no ikad. Vjerujem da ce se proci bilo koja grupa koja se izvuce. Ne znam koliko se mora biti los da se ne prodje, ali ajde, bit cemo pametniji sutra malo iza podne.
EDIT: Ode Braga. Freiburg je sad u drugom potu. Jos postoji mogucnost da se tamo nadju Frankfurt i Vitória. Elfsborg je u trecem, a moguce da tu dodju Maccabi Tel-Aviv i Slovan. Panduri bi u cetvrto. Naravno, sve ovo nece biti poznato do sutra. Jos se ceka odluka suda za Besiktas, neodigrana utakmica AZ-a, te izvlacenje sretnog gubitnika koji opet moze sve da poremeti. Ja se samo cvrtsto nadam da ce ovi nijemci u drugo, da ih izbjegnemo, a ako ipak ne budu onda da ih ne izvucemo. Ukoliko oni udju u drugo, ja onda ne vidim nacin na koji Dinamo ne moze proci grupu.