Pokretanje vlastitog biznisa?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Besic
Kontakt:

Re: Pokretanje vlastitog biznisa?

Post Postao/la Besic » 18 nov 2016, 16:01

Gdje si radio u preventu i šta konkretno?
Konto sam da su tamo veće plate.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 18 nov 2016, 16:01

Ako i jednog dana budes otvarao ja mislim da nema potrebe da uzimas toliki broj kompjutera, mislim da bi ti bolje bilo ici sa vise PS4.Naravno svaki posao je rizik na pocetku, ne kaze se dzaba ko ne riskira ne profitira :mrgreen: Ali naravno uvijek ti je bolje prvo zavrsiti fakultet nego sad dizati kredit i riskirati s "tudjim" parama, ili sto ti mnogi savjetuju uhvati se programiranja pa za nekoliko godina kad sam zaradis te pare koje ti trebaju probaj sa tom idejom, a i tad bi lakse podnio neuspjeh nego sad sigurno.U mojoj opcini koja je poprilicno mala momak je otvorio igraonicu samo sa PS3, kasnije je presao na PS4, i super mu ide.U prilog mu ide to sto u krugu od kilometar i manje imaju 2 osnovne skole i 3 srednje, jos je on nabio cijene za igranje na PS4 posto je jedini u gradu sa tim, 4 ili 5 maraka je sat vremena ali i dalje radi dobro i fino zivi od toga.Ja sam sa jaranima tu znao provesti po 4,5 sati.
Kad se vec prica o pokretanju biznisa ja imam zelju jednog dana otvoriti pub u rodnom gradu jer malo je reci da je izbor kafica u mom mjestu katastrofa, jos ni u susjednom gradu nema nista slicno pubu, uvjeren sam da bi to radilo super :mrgreen: Ali naravno prvo fakultet zavrsiti pa cemo vidjeti kasnije.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 nov 2016, 16:06

Jedino vrijedno pomena je kakav ugostiteljski objekat, pogotov na pravom mjestu.

Al ak vec oces nesto na tu foru bolje ti je npr. dva stola bilijara, pikado i mozda stolni tenis. Onda imas tu jedan - dva racunara preko kojih pruzas software podrsku, naprzis novije sisteme i usput radis neki opsti servis.

Znam gazdu koji u jednom manjem mjestu uzme dnevno po 20 KM od bilijara i skoro svaki dan u prosjeku toliko. To je cist profit.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 nov 2016, 16:42

Besic je napisao/la:Gdje si radio u preventu i šta konkretno?
Sjedio lik za masinom i sio ili je krojio. :mrgreen:
Tekstilna industrija, tacnije proizvodnja u kompletnoj BiH je na minimalcu.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 18 nov 2016, 16:45

Ako vec ides na fax koji ne volis,zasto ne probas sa cisco akademijom?
Imas Prevent blizu? Sa trecim,eventualno drugim stepenom te akademije mozes raditi kod njih u IT sektoru za dobru platu,a radio bi ono sto volis. Plus kada se zaposlis kod njih mozes se skolovati s njima pola-pola.
Rođen s tobom da budem

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 nov 2016, 16:51

Gefufna je napisao/la: Tekstilna industrija, tacnije proizvodnja u kompletnoj BiH je na minimalcu.
A šta je to ovdje dobro plaćeno :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 nov 2016, 17:42

Rad u internet klubu. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 nov 2016, 18:42

Otvori javnu kuću, nema šanse da propadne. :mrgreen: :mrgreen:

Zašto odmah 10 PC, 3-4 PS? Treba krenuti od malo pa ići ka većem, a ne odmah ići sa velikim stvarima. Iako IK mora biti dodatno onome glavnom poslu, ma šta bio taj glavni posao.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 18 nov 2016, 18:52

Pokusaj se buraz pronaci u necemu drugom, recimo ja imam 21 godinu, isao na tehnicki fax - odustao, radio na fiveru, elance-u svakakve gluposti od obicnog prepisivanja teksta do editovanja nekih malenih detalja na web sajtovima do pravljenja potpunih sajtova. Sta ti hocu reci je svaki dan je novi dan i svaki dan nesto novo mozes nauciti, kao sto ti je neko rekao vec na udemy-u imas milion tutoriala za svasta. Ja trenutno igram poker na regularnom ili ti semi-profesionalnom nivou, imam mjesecna primanja od 3k$ pa nadalje zavisno od mnogih faktora ali sam pretrpio sve i svasta da bih dosao do toga i sami sam primjer da covjek uopste nije stvoren samo za jednu stvar nego da moze ostvariti sta god pozeli (poker sam namjerno naveo jer je to ljudima u BiH kocka bukvalno iako to nije ni blizu toga pogotovo u formatu za koji sam ja specijalizovan i zelim ti dati do znanja da je moguce bukvalno sve samo ti treba jaka volja). Tebi neka je sa srecom sta god odlucis.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 nov 2016, 19:12

Sve na kvotu 2. :kafa:

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 18 nov 2016, 19:13

Besic je napisao/la:Gdje si radio u preventu i šta konkretno?

Prevent Travnik, sjedio i šio dugmad na hlače, model 'DIGEL'.
Dnevno 400 komada sam radio, kada sam upisao fax sada 2 osobe to rade što sam ja sam mogao stizati.

Za godinu i 2 mjeseca nisam dobio veće plate od 500KM, znači 499,93 mi je najveća plata bila, ostalo sve 460,440,450 i tako.
Naravno ako ne računamo regres koji sam dobio, a to je bio za godišnji kad su nam dali 2 sedmice, 250KM plus plata 400KM, a onda plata nakon godišnjeg 380KM yebo to.

Meni je išlo u korist što sam se dogovorio sa starom da ću sve pare skupljati na račun, a ona će mi od svoje davati 100km đeparca, zamislite momku u 21vijeku dati 100km (prvih 5 mjeseci je bilo po 60km). Ja koji pušim nisam mogao to razvući duže od 7 dana, jedino uz kakav dobitak na kladionici ali je to uvijek bilo u kontra smjeru, dobijem platu 15og (tih 100km) kupim 10 kutija marlbora bijelog (meni kutija može 2 dana biti) i 50 spichkam za 2-3 dana na kafe, kocku..
Tako da sam za 9 mjeseci skupio nekih 4000+ KM. Sada se školujem od tog.

spavaslimirno
Kontakt:

Post Postao/la spavaslimirno » 18 nov 2016, 19:32

Jarane tebi se ta ideja utuvila u glavu zato sto si trenutno bez novca da se kladis.
Sve sto zaradis u tom internet klubu ti ces prokockati.
Hint : Pogledao sam tvoj video na youtube.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 nov 2016, 19:38

Imao si budjet od 100 KM i pusio si marlboro. Pametno ulaganje.

Na sve sto zaradis i sve sto imas ide pdv i porez. Nema tu nikakvog cistog profita niti ciste racunice, vec samo dobar i pametan plan koji ces kasnije eventualno nadograditi. A internet klubovi su umrli 2006. godine.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 18 nov 2016, 19:42

Italia je napisao/la:Imao si budjet od 100 KM i pusio si marlboro. Pametno ulaganje.

Na sve sto zaradis i sve sto imas ide pdv i porez. Nema tu nikakvog cistog profita niti ciste racunice, vec samo dobar i pametan plan koji ces kasnije eventualno nadograditi. A internet klubovi su umrli 2006. godine.

Između toga da pušim smrdu i smrdim 30 dana i da pušim marlboro 20 dana kao čovjek a da se 10 dana sastavljam za kutiju svaki 3 dan uvijek ću ovo drugo.

:cool:
spavaslimirno je napisao/la:Jarane tebi se ta ideja utuvila u glavu zato sto si trenutno bez novca da se kladis.

Treba izaći update na onaj video, da mi se vratiti u vrijeme kad sam ga snimao bilo bi extra... :sick:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 nov 2016, 20:04

breskva je napisao/la:
Italia je napisao/la:Imao si budjet od 100 KM i pusio si marlboro. Pametno ulaganje.

Između toga da pušim smrdu i smrdim 30 dana i da pušim marlboro 20 dana kao čovjek a da se 10 dana sastavljam za kutiju svaki 3 dan uvijek ću ovo drugo.

:cool:
spavaslimirno je napisao/la:Jarane tebi se ta ideja utuvila u glavu zato sto si trenutno bez novca da se kladis.

Treba izaći update na onaj video, da mi se vratiti u vrijeme kad sam ga snimao bilo bi extra... :sick:
A sta je to smrdo molim te ? :lol: Jel mislis na cigaru koja je 35 puta kvalitetnija od tog rumunskog sranja, ali nema porez na budale kao sto marlboro ima, pa ga kompleksasi i budale kupuju.

Druze nemas sposobnosti da polozis par nebitnih ispita na fakultetu, a kontas se upustati u privatni posao. Samo to shvati, na koliko niskom levelu nisi uspio - cak ne smijes ni da probas, a cilj ti je bacit se u privatluk i muku muciti sa svakodnevnim problemima. Ne znam jel me razumijes, ali gejmerski receno - iako u zivotu nikad igrica nisam igrao, nisi uspio preci level 1, a zeli da igras level 10. Ma ustvari kakav level 1, nisi tutorijala uspio zavrsit :mrgreen:

Od privatluka ces imati sve samo ne cist novac. Ne treba tebi gejmersko znanje niti 2006.godineizlizaneideje tipa kupona, turnira i svega drugog, vec ti za takvu usluznu djelatnost treba kvalitetan plan i marketing, a ti to nemas. Neko ti je ovdje bacio vrlo dobru statistiku, 30.000 ljudi i po procentima rezi na ciljanu skupinu koje bude 5%, a i tih 5% je pitanje jel zaitneresovano. Ruralna sredina, podji od sebe, da li bi ti svoj novac konstantno ostavljao tu?
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

spavaslimirno
Kontakt:

Post Postao/la spavaslimirno » 18 nov 2016, 20:06

Cigara ne moze biti kvalitetna ne zavaravajte se

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 nov 2016, 20:10

Nemorate ga baš totalno sad demotivisat. :mrgreen:

Prebaci se na fax koji voliš a ne to da guraš iako ne voliš. Premlad si ti da sad otvaraš biznis, prvo nauči nešto da radiš kako treba pa za 7-8 godina kad odrasteš još, sazriješ i najbitnije naučiš, tad gledaj da nešto otvoriš. Nešto što je u tvojoj branši. Vrijeme je pred tobom (nama). :thumbup:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 nov 2016, 20:10

Imam konkretan u primjeri gdje magistar radi za pocetnu platu od 400 maraka. S tim da je sredina u kojoj radi odlicna za napredak. A ti sa srednjom skolom radio za 450 maraka i zalis se. :oops:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 nov 2016, 20:14

Lakoste je napisao/la:Imam konkretan u primjeri gdje magistar radi za pocetnu platu od 400 maraka. S tim da je sredina u kojoj radi odlicna za napredak.
Garant je magistar kriminalistike i nosa palete u Amku (naravno, nemoguće je da ne napreduješ) :).

spavaslimirno
Kontakt:

Post Postao/la spavaslimirno » 18 nov 2016, 20:17

Takve su vam doslje jbg. On bi bez faxa odma par milja.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.