Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BelminM23
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la BelminM23 » 27 jan 2018, 23:28

Meni sestra iz Čikaga nabija na nos kako njena kćerka studira i opet par dana ubere po punu dnevnicu u marketu na kasi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jan 2018, 23:30

BelminM23 je napisao/la:Meni sestra iz Čikaga nabija na nos kako njena kćerka studira i opet par dana ubere po punu dnevnicu u marketu na kasi.
Pa svi oni tamo rade dok se skoluju, restorani, kafici, marketi, kazalista. To je stvar sistema, a ne utice ti na gubljenje godine na faxu.
Samo se kod nas gube godine na faxu, nigdje drugo :urnebes:

U Njemackoj tamo na pola univerziteta studenti vise putuju nego sto uce i sve se polozi. A jesmo mi glupi. :urnebes:
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jan 2018, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 27 jan 2018, 23:30

Samo gas vani drugovi.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 28 jan 2018, 01:01

Samo gas ali pazljivo birajte gdje cete.
Od nordijskih drzava valja samo Svedska npr
Na kontinentu treba izbjeci recimo Francusku zbog milion razloga.
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 28 jan 2018, 01:06

BelminM23 je napisao/la:Meni sestra iz Čikaga nabija na nos kako njena kćerka studira i opet par dana ubere po punu dnevnicu u marketu na kasi.
Neuporedivo je sa našom situacijom. Mogućnosti su velike. Ja se vodim mišlju da opet krenem na neki faks. Ovaj naš mi nešto i ne vrijedi. Nema neku težinu. Mada sve zavisi hoću li i dalje biti single. Tj hoće li biti brak ili ne. Sa brakom to već ide teže. Posao, brak, fakultet. Ne bi išlo. Da sam mlađi možda. Ovako teško.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 28 jan 2018, 01:08

Chandrian , u kojoj si drzavi? Jesil to na pragu braka ili si vec u braku?

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 28 jan 2018, 01:10

Barbarossa je napisao/la:Chandrian , u kojoj si drzavi? Jesil to na pragu braka ili si vec u braku?
Napisao sam na predhodnoj strani, SAD, Čikago. Pa planiram brak.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 jan 2018, 09:57

Ja izgubio dvije godine na faksu, jednu ono malo odmorio :urnebes: pa onda otisao za Dojcland, nasu obecanu zemlju. Evo zavrsavam skolu od tri godine, mozda necu ove godine na faks nego iduce da se odmorim. Uglavnom radim, imam dobre love. Njemacki ide laganini. Moja sestra se isfurala, kaze imas vecu platu kao skolarac sa Ausbildungom nego ja kao doktor specijalista. Eto zato sam otisao, j ebem ti drzavu odma‘.
Aljegri, out!

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 28 jan 2018, 09:58

Chandrian je napisao/la:
Barbarossa je napisao/la:Chandrian , u kojoj si drzavi? Jesil to na pragu braka ili si vec u braku?
Imas li kakve beneficije od bracnog zivota u Ilionisu

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 jan 2018, 15:15

VelaHavle je napisao/la:Ja izgubio dvije godine na faksu, jednu ono malo odmorio :urnebes: pa onda otisao za Dojcland, nasu obecanu zemlju. Evo zavrsavam skolu od tri godine, mozda necu ove godine na faks nego iduce da se odmorim. Uglavnom radim, imam dobre love. Njemacki ide laganini. Moja sestra se isfurala, kaze imas vecu platu kao skolarac sa Ausbildungom nego ja kao doktor specijalista. Eto zato sam otisao, j ebem ti drzavu odma‘.
To je to.

Mada posao u njemackoj u njezi nije sjajan, za njemacke standarde poslova, daleko je bolji od robovanja u bih. A uostalom kad se papiri zavrse otvori se mali milion prilika
naprijed rejal

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 jan 2018, 15:41

Sveti je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Ja izgubio dvije godine na faksu, jednu ono malo odmorio :urnebes: pa onda otisao za Dojcland, nasu obecanu zemlju. Evo zavrsavam skolu od tri godine, mozda necu ove godine na faks nego iduce da se odmorim. Uglavnom radim, imam dobre love. Njemacki ide laganini. Moja sestra se isfurala, kaze imas vecu platu kao skolarac sa Ausbildungom nego ja kao doktor specijalista. Eto zato sam otisao, j ebem ti drzavu odma‘.
To je to.

Mada posao u njemackoj u njezi nije sjajan, za njemacke standarde poslova, daleko je bolji od robovanja u bih. A uostalom kad se papiri zavrse otvori se mali milion prilika
To svakako. Bitno je da si tu, do tebe je sve ostalo. Ako hoces do dobrog posla, skolovanje ne gine. Tako i meni.

Moze se ko hoce.

Ja sam u kafani radio 16-17 sati. Ovo je raj :salut:
Aljegri, out!

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jan 2018, 15:58

Moje zvanje je na onom spisku deficitarnih zanimanja. To pretpostavljam olaksava ispaljivanje. Sta jos treba kako to ide. Osim jezika.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 jan 2018, 16:22

Penaltiky je napisao/la:Moje zvanje je na onom spisku deficitarnih zanimanja. To pretpostavljam olaksava ispaljivanje. Sta jos treba kako to ide. Osim jezika.
Termin u ambasadi i poslodavac. Neko kaze trebas prvo naci poslodavca da bi mogao uzeti termin za vizu a neko kaze da se treba prvo rezervisati termin. Ako neko zna nek kaze, ja nisam siguran. Treba i polozen drzavni ispit ako ides sa medicinskom, ne znam za ostala zanimanja.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 jan 2018, 16:38

Teoretski, u normalnim uslovima logican slijed dogadjaja je ugovor sa poslodavcem pa onda zakazivanje termina. Trenutno se na termin ceka i po 10 mjeseci pa ljudi na svoju ruku zakazuju termine prije ugovora da ne bi puno cekali, sto je takodje moguce.

Dodao bih jos da ako se termin na vrijeme ne stornira i propadne dobija se zabrana od godinu dana (mislim).
naprijed rejal

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 jan 2018, 16:41

Ceka se dugo ali je preko agencije moguce ubrzati proces i dobiti termin za par mjeseci.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jan 2018, 16:53

Sveti je napisao/la:Teoretski, u normalnim uslovima logican slijed dogadjaja je ugovor sa poslodavcem pa onda zakazivanje termina. Trenutno se na termin ceka i po 10 mjeseci pa ljudi na svoju ruku zakazuju termine prije ugovora da ne bi puno cekali, sto je takodje moguce.

Dodao bih jos da ako se termin na vrijeme ne stornira i propadne dobija se zabrana od godinu dana (mislim).
Pa ko ce me cekat des mjeseci, mati me nije toliko cekala.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2018, 17:13

Da li preporucujete odlazak kao altenpfleger na diplomu iz Sirokog?

Dakle bez diplome srednje medicinske, bez stažiranja, bez državnog?

I koja su ostala zanimanja traženja, a da su van medicinske struke i da su SSS. Npr. montažer i sl.?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 jan 2018, 17:32

Bosniacum Lilium je napisao/la:Da li preporucujete odlazak kao altenpfleger na diplomu iz Sirokog?

I koja su ostala zanimanja traženja, a da su van medicinske struke i da su SSS. Npr. montažer i sl.?
Kako mislis bez diplome medicinske za altenpflegera? :hmmmmm:
A za drzavni ti to sve uglavnom zavisi od poslodavca. Drzavni se trazi u vecini slucajeva ali vjerujem da postoje oni kod kojih to nije obavezno.
15.10.2013.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2018, 17:35

Kaunas je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Da li preporucujete odlazak kao altenpfleger na diplomu iz Sirokog?

Kako mislis bez diplome medicinske za altenpflegera? :hmmmmm:
A za drzavni ti to sve uglavnom zavisi od poslodavca. Drzavni se trazi u vecini slucajeva ali vjerujem da postoje oni kod kojih to nije obavezno.
Pa masovno su otišli tako preko diplome iz SB. To je treći stepen i zove se nešto "njegovatelj starijih". Glupost neka, ali bitno je imati bilo kakav papir. Njima treba masa njegovatelja, dakle haman ti sve računaju. Eto cak i taj OSD prolazi u dosta pokrajina.

Kolika bi bila netto plata nakon godinu dana rada kao altenpfleger u Berlinu recimo?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 28 jan 2018, 17:41

Barbarossa je napisao/la:
Chandrian je napisao/la:
Imas li kakve beneficije od bracnog zivota u Ilionisu
Hahaha nemam pojma. Nije mi to bilo na pameti.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.