Premijer liga 2019/2020
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga 2019/2020
Solidna partija Iskre.
Rezultati 2 kola
Borac m:tel - Lokomotiva 33:26
Izviđač - Maglaj 34:27
Slavija - Konjuh 25:21
Leotar - Vogošča PH 23:19
Bosna - Iskra 35:29
Sloga (GV-U) - Sloga (D) 29:29
Sloboda - Goražde 37:22
Sutra
Drina vs Gracanica
Borac m:tel - Lokomotiva 33:26
Izviđač - Maglaj 34:27
Slavija - Konjuh 25:21
Leotar - Vogošča PH 23:19
Bosna - Iskra 35:29
Sloga (GV-U) - Sloga (D) 29:29
Sloboda - Goražde 37:22
Sutra
Drina vs Gracanica
Kad sad vidim rezultate iz prva dva kola zaista budem iznenadjen. Bice ovo zanimljivo prvenstvo jer kako je krenulo svako svakog moze namucit. Nemogu da vjerujem stase desava u Konjuhu 0 bodova a prije pocetka svako im je dao 6, tako isto i sa Vogoscom imaju 1 bod i gledo sam stream SLAVIJA- KONJUH al prvo pol, mogu reci za Konjuh jadno bijedno i cemerno. Vcrs sam.se iznenadijo nerijesenom u Vakufu jer sam mislio dace Sloga GV uzet lagano na krilima ona 3 boda iz Zivinica, Izvidjac sa bodom u prvom kolu.iz Doboja i vcrs laganom pobjedom.protiv dobrog Maglaja potvrdjuje dace bit uz Borac na prva dva mjesta. I zaista mislim dace tako i bit. Sutra tipujem laganu pobjedu Gracanice u Zovorniku i sledeci vikend derbi kola Gracanica- Izvidjac tace utakmica dosta pokazat dali Gracanilije imaju kapacitet kao prosle godine mada bih zaista volio da neko pokaze zube vise Borcu i Izvidjacu al daj boze. Sloboda lagano dobila vrlo slabo Gorazde i sl utakmica Slobode u Brckom je bas znacajna i vidjecemo sta mogu .
Sinoc kako sam cuo u Visokom da je Iskra dobru utakmicu igrala,ali izgubili najvise nekim cudnim izmjenama.nemaju desnog beka,da onaj mali iz Srbije becejac je imao sut ovako 0/11 haha..takodjer njegov kolega iz Srbije manojlovic golman dobio sansu ponovo i ponovo bio katastrofalan sa nijednom ili jednom odbranom.Klis najbolji igrac na terenu ubjedljivo,pored golova,momak je masina.Zvekic dobru utakmicu je odigrao takodjer.Sve u svemu ide na bolje ali imaju promasaja igraca,a ova dvojica su najveci.
Ja sam gledao 10 min utakmice i u tih 10 min Zvekicu su ispale 2 lopte i jednom stso na liniju...jos uvijek nije naucio uhvatiti loptuZenICx je napisao/la:Sinoc kako sam cuo u Visokom da je Iskra dobru utakmicu igrala,ali izgubili najvise nekim cudnim izmjenama.nemaju desnog beka,da onaj mali iz Srbije becejac je imao sut ovako 0/11 haha..takodjer njegov kolega iz Srbije manojlovic golman dobio sansu ponovo i ponovo bio katastrofalan sa nijednom ili jednom odbranom.Klis najbolji igrac na terenu ubjedljivo,pored golova,momak je masina.Zvekic dobru utakmicu je odigrao takodjer.Sve u svemu ide na bolje ali imaju promasaja igraca,a ova dvojica su najveci.

Da vidim misljena pametniji ljudi od mene sto se rukometa tice, da li Klis moze izrasti u top igraca po meni lik ima sve sto treba imati jedan moderni bek u svijetu rukometa brzinu, sut nevjerovatan atleta jedina mana mu je odbrana nije jos dovoljno cvrst, vjerovatno ce godinama doci tek mu 19. Ima li u vasim klubovima sličnih ili boljih igrača, da li bih rukomet ima budućnost? Zivnite malo temu dajte koje informacije iz vasih sredina
Iskreno, meni izgleda kao slabija verzija Dine Hamidovica, sto uopste nije losa stvar. Moze izrasti u odlicnog igraca uz malo rada s ozbiljnim trenerima i iskusnijim igracima, kao sto je Dino svoju igru znatno unaprijedio nakon par okupljanja sa reprezentacijomTornadooo je napisao/la:Da vidim misljena pametniji ljudi od mene sto se rukometa tice, da li Klis moze izrasti u top igraca po meni lik ima sve sto treba imati jedan moderni bek u svijetu rukometa brzinu, sut nevjerovatan atleta jedina mana mu je odbrana nije jos dovoljno cvrst, vjerovatno ce godinama doci tek mu 19. Ima li u vasim klubovima sličnih ili boljih igrača, da li bih rukomet ima budućnost? Zivnite malo temu dajte koje informacije iz vasih sredina
**** vas vise Dino da je bar takva zvijer ko sto pricate o njemu nije on nista kvalitetniji od Klisa ni sada a kamoli u buducnosti.profajl je napisao/la:Iskreno, meni izgleda kao slabija verzija Dine Hamidovica, sto uopste nije losa stvar. Moze izrasti u odlicnog igraca uz malo rada s ozbiljnim trenerima i iskusnijim igracima, kao sto je Dino svoju igru znatno unaprijedio nakon par okupljanja sa reprezentacijomTornadooo je napisao/la:Da vidim misljena pametniji ljudi od mene sto se rukometa tice, da li Klis moze izrasti u top igraca po meni lik ima sve sto treba imati jedan moderni bek u svijetu rukometa brzinu, sut nevjerovatan atleta jedina mana mu je odbrana nije jos dovoljno cvrst, vjerovatno ce godinama doci tek mu 19. Ima li u vasim klubovima sličnih ili boljih igrača, da li bih rukomet ima budućnost? Zivnite malo temu dajte koje informacije iz vasih sredina
Gračanica lagano uzima mjeru Drini. Završit će 10+ razlike.
Kraj, 17:35 za Gračanicu
Kraj, 17:35 za Gračanicu

Drina i Gorazde kome uzmu bodove treba sam izac iz lige,takoder i Iskra i Lokomotiva osim par domacih utakmica navucenih sudenjem ili losom partijom protivnika
Slijedi Izviđač ...GEC je napisao/la:17:35
tako nakon 3 godine (2016) i sramotne utakmice Izviđača u Cazinu dolaze nam ponovo... Hrstić , Mandić , Šarac , Rodin (All Star za našu ligu) ... su 9 razlike izgubili od Krajine i tako Gračanicu gurnuli u drugu ligu...
Ekipa "KANCER" BH rukometano rules je napisao/la:Slijedi Izviđač ...GEC je napisao/la:17:35
tako nakon 3 godine (2016) i sramotne utakmice Izviđača u Cazinu dolaze nam ponovo... Hrstić , Mandić , Šarac , Rodin (All Star za našu ligu) ... su 9 razlike izgubili od Krajine i tako Gračanicu gurnuli u drugu ligu...

Sami ste sebe gurnuli u drugu ligu cak i da je izvidac dobio krajinu vi ste u tom periodu gubili bodove kod kuce od ekipa koje su se borile za opstanak,nerjeseno sa bosnom v koja je ispala i poraz od bosne sarajevske koja je tom pobjedom u zadnjem kolu ostala u ligino rules je napisao/la:Slijedi Izviđač ...GEC je napisao/la:17:35
Da su Izviđač i Vogošća pobijedili u Cazinu Krajina bi 100% ispala
, svi su Krajinu bili otpisali znajući da im dolaze 2 najjače ekipe u ligi...
I jedni i drugi su bili troduplo bolji od Krajine , sve su pobjeđivali u gostima 10+ razlike , ali su se gore ukakili ...

I jedni i drugi su bili troduplo bolji od Krajine , sve su pobjeđivali u gostima 10+ razlike , ali su se gore ukakili ...
Ma znam ja to al opt kazem vi ste to prvenstvo citavo podbacili i sami ste sebe otpisali ne moze se krivica traziti u 2 kola a igralo se 30no rules je napisao/la:Da su Izviđač i Vogošća pobijedili u Cazinu Krajina bi 100% ispala, svi su Krajinu bili otpisali znajući da im dolaze 2 najjače ekipe u ligi...
Neotpisuj Goražde prije vremena ako u ove dvije sedmice nađu kvalitetnog golmana i malo se uozbilje sa treninzima neće biti nokome lahko u Goraždu ovi igrači igraju sto godina zajedno sto je njihova prednost.
Za vikend se igra treće kolo Premier lige ,da čujemo prognoze :
RK Iskra-RK Borac 2 Ovdje će sve biti jasno još u prvom poluvremenu,pobjeda Borca između 5-10 razlike
RK Goražde-RK Drina 1 Domaćinski Goražde upisuje prve bodove
RK Lokomotiva-RK Sloboda 1x dajem prednost samo radi domaćinskog terena,mada je Sloboda kvalitetnija ekipa ali Brčaci su jaki iza paravana ,pogotovo dok su tu Zvjezdana i Vasić
RK Gračanica-RK Izviđač 1 ovdje mislim da će publika donjeti prevagu i tipujem na Doborca i njegove pulene
RK Maglaj-MRK Sloga 1x , zavisi ko sudi ovdje ,ukoliko pored Čičkušića još neko bude na nivou,uz pritisak na sudije s tribina domaći bi mogli uzeti nova tri boda,u suprotnom ne treba ni goste otpisati
RK Konjuh-RK Leotar 1 , Leotar čim makne iz Trebinja to je druga ekipa,prva pobjeda za Konjuh ide glat
RK Sloga -RK Slavija 1 prva pobjeda i za Dobojlije ide nakon dva remija ,Slavija nema šta tražiti u Doboju
RK Vogošća-RK Bosna 2 ,poznavajući skopljaka on će sve uraditi da se osveti Fetahu,i ima bolju ekipu i pobjedit će u Vogošći
RK Iskra-RK Borac 2 Ovdje će sve biti jasno još u prvom poluvremenu,pobjeda Borca između 5-10 razlike
RK Goražde-RK Drina 1 Domaćinski Goražde upisuje prve bodove
RK Lokomotiva-RK Sloboda 1x dajem prednost samo radi domaćinskog terena,mada je Sloboda kvalitetnija ekipa ali Brčaci su jaki iza paravana ,pogotovo dok su tu Zvjezdana i Vasić
RK Gračanica-RK Izviđač 1 ovdje mislim da će publika donjeti prevagu i tipujem na Doborca i njegove pulene
RK Maglaj-MRK Sloga 1x , zavisi ko sudi ovdje ,ukoliko pored Čičkušića još neko bude na nivou,uz pritisak na sudije s tribina domaći bi mogli uzeti nova tri boda,u suprotnom ne treba ni goste otpisati
RK Konjuh-RK Leotar 1 , Leotar čim makne iz Trebinja to je druga ekipa,prva pobjeda za Konjuh ide glat
RK Sloga -RK Slavija 1 prva pobjeda i za Dobojlije ide nakon dva remija ,Slavija nema šta tražiti u Doboju
RK Vogošća-RK Bosna 2 ,poznavajući skopljaka on će sve uraditi da se osveti Fetahu,i ima bolju ekipu i pobjedit će u Vogošći
Ove sezone je previse jakih ekipa da bi trenutna poluamaterska ekipa gorazda mogla razmisljati o ostanku u ligi jedino da do kraja prijelaznog roka dovedu karabatica i remilijakaca je napisao/la:Neotpisuj Goražde prije vremena ako u ove dvije sedmice nađu kvalitetnog golmana i malo se uozbilje sa treninzima neće biti nokome lahko u Goraždu ovi igrači igraju sto godina zajedno sto je njihova prednost.
Slažem se i ne slažem seAhmed45 je napisao/la:Ma znam ja to al opt kazem vi ste to prvenstvo citavo podbacili i sami ste sebe otpisali ne moze se krivica traziti u 2 kola a igralo se 30no rules je napisao/la:Da su Izviđač i Vogošća pobijedili u Cazinu Krajina bi 100% ispala, svi su Krajinu bili otpisali znajući da im dolaze 2 najjače ekipe u ligi...

Slažem se da prvo treba krenuti od sebe a mi smo te sezone bili rasuti na sve strane i svega je bilo.
Ne slažem se sa tadašnjim škutorskim potezima jer za to nema opravdanja. Oni su te sezone mogli Krajinu pobijediti sa juniorima. Ni mi nismo izgubili u Cazinu, eto kakva je to ekipa bila. Doduše te su sezone imali najpotentniji mladi napadački par na Balkanu, dautovića i beširovića

U svakom slučaju ispali su teški klošari a za subotu im je bolje da sebi povedu sudijski par begić/Knezović, koji im je prošle godine pomogao da osvoje titulu i za svaki slučaj dautovića i beširovića...sjeme im se zatralo svima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.