Holandija-BiH/BiH-Italija (15.11/18/11)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Holandija-BiH/BiH-Italija (15.11/18/11)
Vraš se, ne napreduju oni, oni samo tonu, trude se nesto, ali kome?
Ako mislis da je ovo prvi period kada je naizgled Bosna djelovala sjebana i gotova, varas se, ovo je mila majka sta je Bosna preživila!
Samo me ne pitaj zasto!
Ako mislis da je ovo prvi period kada je naizgled Bosna djelovala sjebana i gotova, varas se, ovo je mila majka sta je Bosna preživila!
Samo me ne pitaj zasto!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Evo da se nadovezem na ono sto sam sinoc pisao prije utakmice, i upravo ono sto smo mogli viditi, da ovi crnci prave prevagu i stvaraju kvalitet, kao ovaj Tocmac koji je dosta kvalitetan igrac. I unatoc tim strancima ovaj Ferencváros je zalutao u CL. Da im nije bilo sudije i korumpiranog Orbana ne bi oni ni prosli Molde, gdje su Norvezani pokradeni. Sto se tice nasih igraca, super neka igraju ali kvalitetom su oni igraci za jedan Goztepe ili Konyaspor. Ali opet super neka igraju, i ne bih komentarisao njihov individualni ucinak protiv dosta kvalitetnije ekipe, samo ja tu ne vidim uopste neki materijal.
nažalost nisu isti shit. hrvatska je puno uređenija država ( nije teško biti uređeniji od bih) i i financijski bolje stoji. i ima veću bazu sportista ( djelom i u bih) i veći patriotizam i ambicioznost da se dokaže na sportskom terenu. uspjesi bosne u velikoj većini ovisi o bošnjacima, a imaju i bošnjaci svoje mane. mene više čudi kako Bih ne može skupiti više sportista na olimpijskim igrama i bar prismrditi nekoj medalji. tu za mnoge sportove ne treba neki sistem i ulaganja države. u fudbalu je teško mnogim državama koje su po svemu daleko ispred hrvatske ili BIH.SanaBosna je napisao/la: ↑21 okt 2020, 03:18
Imam pitanje, zasto je Hrvatska bolja od nas u svi aspekti sports? Ili je to iluzija? Gledam cjene igrace Hrvatske Reprezentacije pa to je nevjerovatno.
Neznam, imamo dvije noge,ruke, oci i mozak pa nisu valjda pametniji od nas? Medju nas i Hrvatske vjeruj mi ovako sto se drzave ticu isti je shit samo sto su oni eto u EU.
Kakvu bi sezonu Gojak odigrao u Allsvenskan? Moja pretpostavka: 30 nastupa, 15 golova, 15 asistencija.Maestro je napisao/la: ↑20 okt 2020, 20:15Trazili ste domace igrace i domacu struku sad gledajte domace igrace i domacu struku. Usput savez i zaradi nesto.
To je taman slika drzave i njenog naroda. Savez vodi kolo a igraci iz plbih kao ovce lete da se tu ugrade. Tako i sda vodi kolo a narod se probava ugraditi u to da sta izvuce. Drzava i savez sitni interesa.![]()
Mi mislimo da se samo u ex-yu igra fudbal, a da ostali ne igraju. Thomas Delaney presao iz Kopenhagena u Dortmund, Robert Skov u Hoffenheim. Doveli hrvate Bartoleca i najboljeg igraca Osijeka, Mudraziju, ne mogu meda. Isti slucaj sa Kodrom. Gojak jeste potencijal, napredovao bi isto u nekoj od tih liga kao u Hrvatskoj ali kakva je to pointa?
A kakvu bi Tatar odigrao u HNLu, a, stani...Drape je napisao/la: ↑21 okt 2020, 13:25Kakvu bi sezonu Gojak odigrao u Allsvenskan? Moja pretpostavka: 30 nastupa, 15 golova, 15 asistencija.Maestro je napisao/la: ↑20 okt 2020, 20:15Trazili ste domace igrace i domacu struku sad gledajte domace igrace i domacu struku. Usput savez i zaradi nesto.
To je taman slika drzave i njenog naroda. Savez vodi kolo a igraci iz plbih kao ovce lete da se tu ugrade. Tako i sda vodi kolo a narod se probava ugraditi u to da sta izvuce. Drzava i savez sitni interesa.![]()

Imas li statistiku Krpica u AIKu?Vucevich je napisao/la: ↑21 okt 2020, 13:57A kakvu bi Tatar odigrao u HNLu, a, stani...Drape je napisao/la: ↑21 okt 2020, 13:25Kakvu bi sezonu Gojak odigrao u Allsvenskan? Moja pretpostavka: 30 nastupa, 15 golova, 15 asistencija.Maestro je napisao/la: ↑20 okt 2020, 20:15Trazili ste domace igrace i domacu struku sad gledajte domace igrace i domacu struku. Usput savez i zaradi nesto.
![]()
Nije problem imati prijateljske utakmice reprezentacije gdje igraju igraci iz domace lige. Meni je to simpaticno i interesantno pogledati, ali jeste problem kad namjere nisu iskrene, kad se talovi i ugovori prave, da bi se profit podijelio u svoj dzep, onda sve gubi svoj smisao.
100% se slazem i ja imam takvo mišlenje. Kod njih je najmanji problem politika i pogotovo korupcija. Mi nemamo tolko lošu ligu kako mi mislimo. Velka greška kod nas je da na silom guraš neki igraci medju prvi jednanest i na spisku. To smo nazalost mnogo puta vidjeli kod Hrvata to nema. Srbija je isto tako pored nas bez obzir kako su na kvalifikacije igrali, imali su puno gorju grupu od nas. Makedonija kako stvari stoji ce nas takodje prestic. U ligu tako i u reprezentacije.mostar25 je napisao/la: ↑21 okt 2020, 12:43nažalost nisu isti shit. hrvatska je puno uređenija država ( nije teško biti uređeniji od bih) i i financijski bolje stoji. i ima veću bazu sportista ( djelom i u bih) i veći patriotizam i ambicioznost da se dokaže na sportskom terenu. uspjesi bosne u velikoj većini ovisi o bošnjacima, a imaju i bošnjaci svoje mane. mene više čudi kako Bih ne može skupiti više sportista na olimpijskim igrama i bar prismrditi nekoj medalji. tu za mnoge sportove ne treba neki sistem i ulaganja države. u fudbalu je teško mnogim državama koje su po svemu daleko ispred hrvatske ili BIH.SanaBosna je napisao/la: ↑21 okt 2020, 03:18
Imam pitanje, zasto je Hrvatska bolja od nas u svi aspekti sports? Ili je to iluzija? Gledam cjene igrace Hrvatske Reprezentacije pa to je nevjerovatno.
Neznam, imamo dvije noge,ruke, oci i mozak pa nisu valjda pametniji od nas? Medju nas i Hrvatske vjeruj mi ovako sto se drzave ticu isti je shit samo sto su oni eto u EU.
Kad pocnes realno gledati na situaciju sam ces sebiSanaBosna je napisao/la: ↑21 okt 2020, 02:50Imam pitanje, zasto je Hrvatska bolja od nas sto se Reprezentacije tice? Ili je to iluzija? Gledam cjene igrace Hrvatske Reprezentacije pa to je nevjerovatno.
Zasto su uspjesniji? Kako uspiju svaku godinu neku novu zvjezdu stvoriti? Pa eto i Srbija isti scenario sto se transfermarketu tice jedino imaju lose rezultate.
odgovoriti na gore navedena pitanja.
Ako budes i dalje gledao na sve ovo "zaljubljenim ocima"
kao 95% ovog foruma nista ti nece bit jasno.

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
-
- Kontakt:
Zasto su Hrvati uspjesni? Zato sto im je tata igre zanat naucio na zapadu, sa manirima hercegovackih sanera i varalica, top 3 u Evropi.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Jes to je glavni razlog, kao i uvjek pises gluposti.
Ocit primjer Zlatan Nalic, neuk je neuk bio on na zapadu ili na istoku
Ocit primjer Zlatan Nalic, neuk je neuk bio on na zapadu ili na istoku

-
- Kontakt:
Naravno da jeste, da nije Maminja Hrvatska bi bila rang Srbije u vrh glave, covjek je stvorio i Dinamo i Hrvatsku.
Nalic je strucnjak za skauting, analize i toga se treba drzati, u tom poslu je osvojio u21 Euro.
Nalic je strucnjak za skauting, analize i toga se treba drzati, u tom poslu je osvojio u21 Euro.
MES QUE UN CLUB!
- ASD
- Kontakt:
Da nije grada Zagreba koji izdvaja ogromne javne novce za Dinamo i države Hrvatske koja je odlučila nekad davno finansirati mlade trenere.Wandelanoite je napisao/la: ↑22 okt 2020, 09:18Naravno da jeste, da nije Maminja Hrvatska bi bila rang Srbije u vrh glave, covjek je stvorio i Dinamo i Hrvatsku.
-
- Kontakt:
Vucic izdvaja mnogo za Zvezdu i Partizan, pa nisu ni blizu Hrvata.ASD je napisao/la: ↑22 okt 2020, 13:02Da nije grada Zagreba koji izdvaja ogromne javne novce za Dinamo i države Hrvatske koja je odlučila nekad davno finansirati mlade trenere.Wandelanoite je napisao/la: ↑22 okt 2020, 09:18Naravno da jeste, da nije Maminja Hrvatska bi bila rang Srbije u vrh glave, covjek je stvorio i Dinamo i Hrvatsku.
Maminjo je ekspert.
MES QUE UN CLUB!
- ASD
- Kontakt:
Ne izdvaja ni blizu. I Vučić je od skora tu. Za Dinamo se izdvaja dvije decenije.Wandelanoite je napisao/la: ↑22 okt 2020, 13:15Vucic izdvaja mnogo za Zvezdu i Partizan, pa nisu ni blizu Hrvata.ASD je napisao/la: ↑22 okt 2020, 13:02Da nije grada Zagreba koji izdvaja ogromne javne novce za Dinamo i države Hrvatske koja je odlučila nekad davno finansirati mlade trenere.Wandelanoite je napisao/la: ↑22 okt 2020, 09:18Naravno da jeste, da nije Maminja Hrvatska bi bila rang Srbije u vrh glave, covjek je stvorio i Dinamo i Hrvatsku.
Maminjo je ekspert.
Jedno vrijeme se stalo, a nešto prije toga se isto ulagalo.
Ekspertske su njihove omladinske škole, koje su proizvele najboljeg igrača svijeta.
Mamić može bit čarobnjak i prodat dobro igrača jednom, ali ako taj igrač onda ode u još bolji klub, to više nije do Mamića.
Znali smo i mi prodat igrača na foru, počevši od Mešića i Škore, pa do Todorovića, ali se nedostatak kvaliteta brzo razotkrije.
Dobri menadžeri mogu prodavt igrače za veće pare, ali ne mogu prodat lošeg igrača. To jest mogu jednom, dvaput i više niko ne radi s njima.
To što država pomaže Dinamu, Partizanu je svakako pozitivno, ali ni u kom slučaju presudno. Presudan je dobar rad s mladima, koje onda nije teško prodat.
Mamić može bit čarobnjak i prodat dobro igrača jednom, ali ako taj igrač onda ode u još bolji klub, to više nije do Mamića.
Znali smo i mi prodat igrača na foru, počevši od Mešića i Škore, pa do Todorovića, ali se nedostatak kvaliteta brzo razotkrije.
Dobri menadžeri mogu prodavt igrače za veće pare, ali ne mogu prodat lošeg igrača. To jest mogu jednom, dvaput i više niko ne radi s njima.
To što država pomaže Dinamu, Partizanu je svakako pozitivno, ali ni u kom slučaju presudno. Presudan je dobar rad s mladima, koje onda nije teško prodat.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 22 okt 2020, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sta mislite koliko moze Cviko zaraditi od ove utakmice protiv Irana?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- ASD
- Kontakt:
Naravno da nije presudno ali je jako bitno jer više para znači bolje uslove, više trenera i stručnjaka.DrFilgud je napisao/la: ↑22 okt 2020, 15:54Ekspertske su njihove omladinske škole, koje su proizvele najboljeg igrača svijeta.
Mada. Iluzorno je iz našeg ugla o tome diskutovati.
Te škole imaju budžete kao naši fudbalski klubovi.
Nije klupski budžet more ili planina, pa da ga imaš ili nemaš.
Budžet se pravi, stvara, organizuje, pa kad zajednica vidi da ima koristi od kluba logično je i da ga pomaže.
Svi guslaju kolko Zagreb izdvaja iz budžeta za Dinamo, a ne spominje se kolko Dinamo upumpava u budžet.
Oni godišnje prodaju igrača po 20-30 miliona eura u prosjeku, kolko je tu poreza za državu? Kolko godišnje ide poreza od plata, sponzora, karata... to sigurno debelo premašuje ono što im se daje kroz budžet.
Dinamo, vjerovatno i Partizan, je odlična firma. Firma od kojih i raja, i institucije države imaju veliku korist, a iza Dinama stoje sposobni ljudi.
Nije to nikakva čarolija koju Hrvatska ima, a mi nemamo.
Budžet se pravi, stvara, organizuje, pa kad zajednica vidi da ima koristi od kluba logično je i da ga pomaže.
Svi guslaju kolko Zagreb izdvaja iz budžeta za Dinamo, a ne spominje se kolko Dinamo upumpava u budžet.
Oni godišnje prodaju igrača po 20-30 miliona eura u prosjeku, kolko je tu poreza za državu? Kolko godišnje ide poreza od plata, sponzora, karata... to sigurno debelo premašuje ono što im se daje kroz budžet.
Dinamo, vjerovatno i Partizan, je odlična firma. Firma od kojih i raja, i institucije države imaju veliku korist, a iza Dinama stoje sposobni ljudi.
Nije to nikakva čarolija koju Hrvatska ima, a mi nemamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.