Ma to samo za ovu utakmicu.
Denis Huseinbašić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Denis Huseinbašić
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Bilo mi je vise do toga da Hare neke mutne izvore koristi i vjeruje istima.
A usput ova recenica u21 trenera moze dosta znaciti. Vidjecemo sve za koji mjesec.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Realno nema on teoretske sanse da igra za A nacionalnim tim Njemacke, to su puste zelje. Onomad je i onaj punoglavac iz Leverkusena Anel Dzaka se umislio isto, pa sebi zatvorio vrata Bosne za sva vremena.
Ne moze mu veca promcija za bolje klubove biti U21 Njemacke od naseg A nacionalnim tima. Nikad!
Ovako ce bezveze sebi napraviti proceduru da mora mijenjati sportsko drzavljanstvo, a ovako moze bez prepreka zaigrati.
Ali sacekajmo jos malo, valjda ima mozga.
Ne moze mu veca promcija za bolje klubove biti U21 Njemacke od naseg A nacionalnim tima. Nikad!
Ovako ce bezveze sebi napraviti proceduru da mora mijenjati sportsko drzavljanstvo, a ovako moze bez prepreka zaigrati.
Ali sacekajmo jos malo, valjda ima mozga.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
- Kontakt:
Ista prica kao i sa Kolasincem, potvrdio nama, nije bila gotova sva papirologija ...u medjuvremenu njemacka u21 imala utakmicu koju je Seo odigrao kompletnu..
Sjecam se da je isto i po njemu bilo drvlje i kamenje slicno kao i po Denisu. Da je izdajnik, da nema kvalitet za njemacku da je bosnjo prodani
Sjecam se da je isto i po njemu bilo drvlje i kamenje slicno kao i po Denisu. Da je izdajnik, da nema kvalitet za njemacku da je bosnjo prodani
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Nije ista prica. Kolasinac je morao da mijenja sportsko drzavljanstvo s obzirom da je pripadao DFB-u, Denis ne mora. Kolasinac je u to vrijeme bio mnogo bolji i perspektivniji igrac nego sada Denis. Ogromna razlika.Imajednabrigada je napisao/la: ↑14 nov 2022, 21:50Ista prica kao i sa Kolasincem, potvrdio nama, nije bila gotova sva papirologija ...u medjuvremenu njemacka u21 imala utakmicu koju je Seo odigrao kompletnu..
Sjecam se da je isto i po njemu bilo drvlje i kamenje slicno kao i po Denisu. Da je izdajnik, da nema kvalitet za njemacku da je bosnjo prodani![]()
Ovaj sebi podapinje nogu bespotrebno.
emir79 je napisao/la: ↑14 nov 2022, 22:10Nije ista prica. Kolasinac je morao da mijenja sportsko drzavljanstvo s obzirom da je pripadao DFB-u, Denis ne mora. Kolasinac je u to vrijeme bio mnogo bolji i perspektivniji igrac nego sada Denis. Ogromna razlika.Imajednabrigada je napisao/la: ↑14 nov 2022, 21:50Ista prica kao i sa Kolasincem, potvrdio nama, nije bila gotova sva papirologija ...u medjuvremenu njemacka u21 imala utakmicu koju je Seo odigrao kompletnu..
Sjecam se da je isto i po njemu bilo drvlje i kamenje slicno kao i po Denisu. Da je izdajnik, da nema kvalitet za njemacku da je bosnjo prodani![]()

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Pa to zelim reci, razlog vise da Denis igra za nas. Osim toga momak je to potvrdio i u medijima a i neki njegovi bliznji nama prenijeli i ne mislim da je toliko neozbiljan da pogazi rijec.emir79 je napisao/la: ↑14 nov 2022, 22:10Nije ista prica. Kolasinac je morao da mijenja sportsko drzavljanstvo s obzirom da je pripadao DFB-u, Denis ne mora. Kolasinac je u to vrijeme bio mnogo bolji i perspektivniji igrac nego sada Denis. Ogromna razlika.Imajednabrigada je napisao/la: ↑14 nov 2022, 21:50Ista prica kao i sa Kolasincem, potvrdio nama, nije bila gotova sva papirologija ...u medjuvremenu njemacka u21 imala utakmicu koju je Seo odigrao kompletnu..
-
- Kontakt:
Kako god bilo ova nagadjanja o Denisu treba prestat i tretirat ga kao naseg reprezentativca. Kako god da bude uglavnom probali smo, necemo imat sebi sta prigovorit i ako nas slaže.
Nego treba ici dalje bacit sad sve snage na Tahirovica da se bilo sta tu 'iskopa' jer sve vise se pise, evo vidimo i svedjani se ukljucuju poceo se spominjat u medijima.
Bitno je da nije do nas.
Nego treba ici dalje bacit sad sve snage na Tahirovica da se bilo sta tu 'iskopa' jer sve vise se pise, evo vidimo i svedjani se ukljucuju poceo se spominjat u medijima.
Bitno je da nije do nas.
Previše paničarite.
On neće nikad biti kalibar za Elf, ali za nas će biti itekako važan ako ovako nastavi, jedino ako je izrazito glup pa on ima drugačije mišljenje, u što čisto sumnjam.
Veći je problem potencijalno Tahirović, ako krene dobijati minute u Romi, Švedska je siromašnije tržište, vrlo rado bi ga htjeli i tad bi zavisilo isključivo od igrača, tako da se više na njega treba fokusirati i dati mu do znanja da ga želimo.
On neće nikad biti kalibar za Elf, ali za nas će biti itekako važan ako ovako nastavi, jedino ako je izrazito glup pa on ima drugačije mišljenje, u što čisto sumnjam.
Veći je problem potencijalno Tahirović, ako krene dobijati minute u Romi, Švedska je siromašnije tržište, vrlo rado bi ga htjeli i tad bi zavisilo isključivo od igrača, tako da se više na njega treba fokusirati i dati mu do znanja da ga želimo.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Sve oke brate ali ne volim ovo sjedenje na dvije stolice. Sta je tesko reci igram za BiH i cekam. Dao sam svoju rijec i to je to. Isto je radio i onaj smrad iz Zeneve Beqir. Od tada sam oprezan kod svakog dijasporasa. Nije mi jasno kakva je to glava sto zeli da igra za reprezentaciju tih drzava. Jednostavno kad igraju nikakve emocije tu nema. A to ti kaze neko ko vise godina vani zivi nego sto raznorazni Beqiri, Denisi itd godina imaju.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
To je toMaestro je napisao/la: ↑14 nov 2022, 22:38Sve oke brate ali ne volim ovo sjedenje na dvije stolice. Sta je tesko reci igram za BiH i cekam. Dao sam svoju rijec i to je to. Isto je radio i onaj smrad iz Zeneve Beqir. Od tada sam oprezan kod svakog dijasporasa. Nije mi jasno kakva je to glava sto zeli da igra za reprezentaciju tih drzava. Jednostavno kad igraju nikakve emocije tu nema. A to ti kaze neko ko vise godina vani zivi nego sto raznorazni Beqiri, Denisi itd godina imaju.

upravo, rekoh Vladanu ne bih zamjerio da se sad vrati, ali ovom bihMaestro je napisao/la: ↑14 nov 2022, 22:38Sve oke brate ali ne volim ovo sjedenje na dvije stolice. Sta je tesko reci igram za BiH i cekam. Dao sam svoju rijec i to je to. Isto je radio i onaj smrad iz Zeneve Beqir. Od tada sam oprezan kod svakog dijasporasa. Nije mi jasno kakva je to glava sto zeli da igra za reprezentaciju tih drzava. Jednostavno kad igraju nikakve emocije tu nema. A to ti kaze neko ko vise godina vani zivi nego sto raznorazni Beqiri, Denisi itd godina imaju.
Ali ja to vidim kao priliku da zaigra jos neku kvalitetnu utakmicu, dodatno iskustvo i slicno, sto vise igra to bolje, kontam da i on to misli jbg.Maestro je napisao/la: ↑14 nov 2022, 22:38Sve oke brate ali ne volim ovo sjedenje na dvije stolice. Sta je tesko reci igram za BiH i cekam. Dao sam svoju rijec i to je to. Isto je radio i onaj smrad iz Zeneve Beqir. Od tada sam oprezan kod svakog dijasporasa. Nije mi jasno kakva je to glava sto zeli da igra za reprezentaciju tih drzava. Jednostavno kad igraju nikakve emocije tu nema. A to ti kaze neko ko vise godina vani zivi nego sto raznorazni Beqiri, Denisi itd godina imaju.
Najveci krivci za ovo su nasi iz saveza, mogla se u ovom prozoru neka prijateljska tekma odigrat i to pozvati Huseinbasica, Hamulica, Tahirovica, Jasica i slicne... Nesto kao sa PLBiH igracima po turneji u SAD. I siguran sam da bi se svi odazvali, ali eto.
Ili ozbiljna prijateljska sa svim A reprezentativcima + Denis i Said.
EDIT: Nisam upratio situaciju sa Jasicem, vidio nedavno Belmin Beli pricao s njim i sl., da li ce on za nas igrati?
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Brate ne vidim korist od jedne prijateljske za U21 ako ti je plan da u martu startujes kvalifikacije za nas. To nema nikakve logike. Neces s tim nista dobiti. Meni ova izjava U21 selektora svaba vise govori da su ga uzeli sebi za to U21 prvenstvo narednog ljeta. A tome ide u prilog i to da on jedino i na tom prvenstvu jos moze igrati. Iduce kvalifikacije su godista 2002-2003 a on je 2001.forgempp je napisao/la: ↑14 nov 2022, 23:23Ali ja to vidim kao priliku da zaigra jos neku kvalitetnu utakmicu, dodatno iskustvo i slicno, sto vise igra to bolje, kontam da i on to misli jbg.Maestro je napisao/la: ↑14 nov 2022, 22:38Sve oke brate ali ne volim ovo sjedenje na dvije stolice. Sta je tesko reci igram za BiH i cekam. Dao sam svoju rijec i to je to. Isto je radio i onaj smrad iz Zeneve Beqir. Od tada sam oprezan kod svakog dijasporasa. Nije mi jasno kakva je to glava sto zeli da igra za reprezentaciju tih drzava. Jednostavno kad igraju nikakve emocije tu nema. A to ti kaze neko ko vise godina vani zivi nego sto raznorazni Beqiri, Denisi itd godina imaju.
Najveci krivci za ovo su nasi iz saveza, mogla se u ovom prozoru neka prijateljska tekma odigrat i to pozvati Huseinbasica, Hamulica, Tahirovica, Jasica i slicne... Nesto kao sa PLBiH igracima po turneji u SAD. I siguran sam da bi se svi odazvali, ali eto.
Ili ozbiljna prijateljska sa svim A reprezentativcima + Denis i Said.
EDIT: Nisam upratio situaciju sa Jasicem, vidio nedavno Belmin Beli pricao s njim i sl., da li ce on za nas igrati?
A on ako zaigra na tom prvenstvu njega nema za ove kvalifikacije za EP24 jer treba predati papirologij FIFI. Znaci gubimo igraca u mozda nabitnijim kvalifikacijama za nas. Jer je realnije ici na to EP nego naredno SP.
I onda se pitam jel nam potreban takav igrac? Seo je druga prica. On je vec bio U21 clan svaba odnosno duzi period vec junior DFBa. Ovaj to nije i moze maksimalno to EP uzeti i onda je gotova reprezentativna karijera.
Igrac ako je kvalitetan njemu te mlade repke nisu potrebne. I te price kao ako ne igraju za te drzave nece biti dio prvog tima i slicne gluposti ne piju vode.
Imamo primjer naseg Dedica i recimo onaj Sucic. Ako si ti kvalitet nece tebe niko odstraniti.
Nisi ti ovo rekao nego nas narod to voli reci.
I nas savez ima sigurno krivice u ovome sto kazes u vezi ovog termina u novembru. Na drugu stranu Miske je kontaktirao te igrace. Imamo te izjave Huseinbasica koje je podjelio na Instagramu a i Hamulic je to potvrdio u onom video inteviju za N1. Koliko god mi Miske bio mrzak radi neki stvari ipak nije da nije kontaktirao te momke.
Puno je i do igraca koji vagaju. Hoce i nece jer zele sebi ostaviti dva mjesta otvorena.
Sto se Denisa tice bi ja sacekao do marta. Tad ce dobiti nas poziv a i poziv U21 svaba za prijateljsku. Tu cemo znati jel zeli igrati za nas ili mu je bitnija U21 svaba. To ce biti najpostenije i znamo na cemu smo.
Sto se tice Jasica mislim da je bilo kontakta ali vjerovatno se vaga. Jer danas je lako stvoriti kontakt sa Misketom ili nekim ozbiljnim novinarom da to pogura kada ima Instagram, tviter itd.
Dugo smo @Emir79 i ja u ovome svemu da ne znamo fore i izgovore tih igraca i roditelja im. Pocevsi od Hamze pa na dalje.

Malo je igraca kao Dedica.

Tuta Petrov
Tuta Petrov
- Goalgetter
- Kontakt:
Kontaktiran od Misketa, predao za BiH pasos, i ipak se onda odazove pozivu Njemacke, tu sigurno nije sve cisto, po meni nema nikakvog razloga da se odazvao na ovo okupljanje ako je od marta trebao igrati kvalifikacije za A-Repku nasu. Ako ima nade da ce jednog dana igrati uz Musialu i Kimmicha, sretno mu, meni je ocito da vaze opcije koje ima, i da se nada necemu vecem.
Gasi temu i molim vas ne otvarajte teme stranih igraca unaprijed.
Nece nam brat Hare mirno spavati.

@Shogun je u pravu. Zatvoriti temu do marta. Moze se u temi potencijalni pisati do konacne odluke.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Niko od nas ne moze pretpostaviti koliko daleko Huseinbašić moze napredovati u svojoj karijeri. Ne na osnovu nekoliko utakmica u karijeri.
Frajer je jučer pao s neba (4.liga?) a dan poslije je maltene starter u Kölnu u Bundesligi i igra sasvim pristojno uz ostvaren učinak golovima i asistencijom. Ima odličnu kontrolu lopte i moze trčati. Koliko jos moze napredovati i moze li sutra biti kalibar za Elf, to ne možemo znati. Primjetio sam par puta da voli povesti loptu ali da očito još uvijek nije slobodan da to cesce čini. Razumljivo, nova je faca.
Koliko to igraca se moze pohvaliti da je došlo iz 4.lige i odmah zaigralo u ligama 5?!
Dakle, kvalitet i talenat su tu... Da li ce timovi poput Kölna ostati njegov domet ili ce zaigrati u većim timovima, pred nama je.
Sto se tice odazivanja u U21, licno smatram da je to poprilično ružan potez nakon razgovora s Misketom, obećanjima i pokrenutom procedurom. Riječ je o faking prijateljskoj utakmici U21.
Opis o "sjedenju na dvije stolice" je dobar opis.
Da sam nesto razočaran, nisam. Vec sam spominjao da ne vjerujem nikome dok ne upise minute za našu A-reprezentaciju u zvaničnoj utakmici.
Frajer je jučer pao s neba (4.liga?) a dan poslije je maltene starter u Kölnu u Bundesligi i igra sasvim pristojno uz ostvaren učinak golovima i asistencijom. Ima odličnu kontrolu lopte i moze trčati. Koliko jos moze napredovati i moze li sutra biti kalibar za Elf, to ne možemo znati. Primjetio sam par puta da voli povesti loptu ali da očito još uvijek nije slobodan da to cesce čini. Razumljivo, nova je faca.
Koliko to igraca se moze pohvaliti da je došlo iz 4.lige i odmah zaigralo u ligama 5?!
Dakle, kvalitet i talenat su tu... Da li ce timovi poput Kölna ostati njegov domet ili ce zaigrati u većim timovima, pred nama je.
Sto se tice odazivanja u U21, licno smatram da je to poprilično ružan potez nakon razgovora s Misketom, obećanjima i pokrenutom procedurom. Riječ je o faking prijateljskoj utakmici U21.
Opis o "sjedenju na dvije stolice" je dobar opis.
Da sam nesto razočaran, nisam. Vec sam spominjao da ne vjerujem nikome dok ne upise minute za našu A-reprezentaciju u zvaničnoj utakmici.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 15 nov 2022, 14:22, ukupno mijenjano 2 puta.
Ma igrat ce za nas, bezveze ste u panici 

Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 18 gostiju.