Kud ga Maminjo još ne išamara.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑22 sep 2023, 11:54Radio čovjek sa Mamićem i onda nama prosipa ovu priču o miješanju u posao i nacionalnom ključu.![]()
Baš moraš biti teška naivčina pa podržati ga.
Vahid Halilhodžić - Potencijalni selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Vahid Halilhodžić - Potencijalni selektor reprezentacije BiH
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kakvi debilni komentari, čuj čovjek nema uspjeha i da je prevara od trenera
e pa kakva smo stoka i ne treba nas preuzeti

Kljucna stvar u cijeloj prici...ovo ostalo je samo supljiranje preko medija, kako Saveza, tako i Vahida.
A onda odbija to, kad mu se ponudi posao"Meni je žao šta trpi reprezentacija, šta trpe ljudi u Bosni. Kada vidiš šta pravi Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Hrvatska.... bude ti još teže. Zašto je to kod nas? Vi znate bolje od mene, vi ste tu... Meni je najviše žao naroda u Bosni i Hercegovini, koji je željan da naša ekipa pobijedi, da osjete strast podviga. Odlaska na Europsko prvenstvo. To bih volio da dožive", dodaje Vaha.

Bosna ima preko milion Vahi, svi mi koji smo napustili Bosnu smo Vahe... lijepo je voljeti Bosnu iz Njemacke i doci malo godisnji, obici familiju, al nemoj molim te nikakve poslovne odnose vise da vežem sa Bosnom i ljudima koji sa njom upravljaju... ja mu ništa ne zamjeram i nista mu ne mogu reci, jer isti sam ja kao on, idem tamo gdje mi je bolje, nedozvoljavam sebi da me neko iskoristava i pravi budalom i zamara sa ne bitnim stvarima i da me plaća manje od onog koliko vrijedim...
Šta kae trebao me juče zvati kasno je sad 
Stvarno vrijeđanje zdravog razuma.

Stvarno vrijeđanje zdravog razuma.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Vaha ide za baraž ako bude radila Sabira u kafani jer niko ne zna kafu napravit kao ona, neće od druge.
Supljator, bio i ostao
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
Jedva docekao sviju mi da otkuca da moze reci ovo, lik ko politicar populista.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- numanumaye22
- Kontakt:
Da se samo ovdje jednom osmijehnem, na ime ove teme. Mi nikad naucit neke stvari 

Ako je njemu ok da gleda kako se repka unistava a on to moze sprijeciti onda ok, ostat ce upamcen kao najveca ljiga I ljudski sljam u historiji bh fudbala..
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa ne idu samo ljudi iz Bosne, uvijek si imao migracije u citavom svijetu, kroz historiju. Zivot je samo jedan i dosta ga vise i cijenis i bolje zivis kad napustis svoj ograniceni krug gdje je sve u zivotu sici do kladionice i popit kafu. Taj covjek za par sati moze biti ponovo u svojoj drzavi, na kafi, sa svojima, ispricat se na bascarsiji. Doc s parama. Kad god zeli. Ali isto tako zivi vani, uspjesan je u svom poslu, putuje, ima novca. I ne vidim u cemu je problem s tim.SWOT je napisao/la: ↑22 sep 2023, 12:47Bosna ima preko milion Vahi, svi mi koji smo napustili Bosnu smo Vahe... lijepo je voljeti Bosnu iz Njemacke i doci malo godisnji, obici familiju, al nemoj molim te nikakve poslovne odnose vise da vežem sa Bosnom i ljudima koji sa njom upravljaju... ja mu ništa ne zamjeram i nista mu ne mogu reci, jer isti sam ja kao on, idem tamo gdje mi je bolje, nedozvoljavam sebi da me neko iskoristava i pravi budalom i zamara sa ne bitnim stvarima i da me plaća manje od onog koliko vrijedim...
Sto bi Vaha kvario svoju reputaciju preuzimanjem Repke i selidbom ponovo u Mostar ili Sarajevo? Para ima. Karijeru ima. Reputaciju isto. Sta mu je potrebno? Treba uvijek gledat licne interese, tako je to u zivotu.
Evo jedno pitanje: Sta bi taj Vaha ostvario da se drzao samo svoje drzave? Ma ne bi dobacio dalje od Federalne lige.
Kodro vam je ziv primjer, vratio se covjek iz Spanije radi 2 tekme, iscijedili ga, proglasili najgorim i izdajicom. Pa ko ne bi sve **** i zapalio za Spaniju ponovo? Sta je onda Vaha trebao? Sve ostavit i doc u Sarajevo ili Mostar da mu jeebetee mater?

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kako je naporan sunce ti poljubim, ovo nisam sreo na dunjaluku
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Boli Vahu za jbnj majki, ne smara se on tim, on samo zeli suske i kako da nekog oguli.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Bukvalno. Recimo u Maroku je bez problema trpio uvrede sa tribina:
https://www.vecernji.ba/sport/video-nav ... ca-1591916
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Ljudi moji, razlog sto Vaha nije nikada vodio reprezentaciju je isljucivo NOVAC. To sto se prica da nece radi etnickog kljuca, to je samo suplja prica. Naravno da niko nece u javnosti reci da nece voditi domovinu radi manjka para. Svi bi ga razapeli.
Njemu su druge reprezentacije uvijek nudile mnogo puta vecu platu i to je jednostavno razlog sto je odlazio na druga mjesta.
Njemu su druge reprezentacije uvijek nudile mnogo puta vecu platu i to je jednostavno razlog sto je odlazio na druga mjesta.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
- Kontakt:
Interesantno kako ljudi kod nas idu tako u ekstreme i sami zakljuce sta je "pravi" razloga zbog cega ne zeli da vodi reprezentaciju BiH. Sa takvim ubjedjenjem pisu kao da im je on licno rekao. A fakticki covjek generalno nikad ne donosi odluke bazirano samo na jednom parametru nego iz vise njih. Evo konkretno u njegovom slucaju, vjerovatno stanje u savezu, kompleksnost drzave/naroda, veoma tanka plata, mozda i evt nesto skromniji igracki kadar. Znaci niti po jednom paramtru mi nismo bas atraktivni da bi on poletio za posao, vjerovatno ima tu neku potrebu da nesto vrati drzavi, tako i ljudi razmisljaju koji su ostvareni, ali kad sve saberes, nema toliko te potrebe da prevaga sve te izazove koje on smatra da postoje. Uostalom, nisam primjetio da mu se bas nudio posao kad je bio nesto zelen u trenerskom poslu, nego tek kad se ostvario na velikoj sceni. Mozda i jeste, ali nisam to primjetio.
A sta ima da izgubi? Renome? Pare? U 70toj godini zivota?Hansestadt je napisao/la: ↑23 sep 2023, 21:53Interesantno kako ljudi kod nas idu tako u ekstreme i sami zakljuce sta je "pravi" razloga zbog cega ne zeli da vodi reprezentaciju BiH. Sa takvim ubjedjenjem pisu kao da im je on licno rekao. A fakticki covjek generalno nikad ne donosi odluke bazirano samo na jednom parametru nego iz vise njih. Evo konkretno u njegovom slucaju, vjerovatno stanje u savezu, kompleksnost drzave/naroda, veoma tanka plata, mozda i evt nesto skromniji igracki kadar. Znaci niti po jednom paramtru mi nismo bas atraktivni da bi on poletio za posao, vjerovatno ima tu neku potrebu da nesto vrati drzavi, tako i ljudi razmisljaju koji su ostvareni, ali kad sve saberes, nema toliko te potrebe da prevaga sve te izazove koje on smatra da postoje. Uostalom, nisam primjetio da mu se bas nudio posao kad je bio nesto zelen u trenerskom poslu, nego tek kad se ostvario na velikoj sceni. Mozda i jeste, ali nisam to primjetio.
naprijed rejal
- Goalgetter
- Kontakt:
Vjerovatno da mu niko od nas ne bi zamjerio sto nece da nas vodi da nas godinama ne zavlaci i prosipa iz godine u godinu neke suplje price kao i ova najnovija. A pogotovo o onima da kad repka pocne igrati u Banja Luci, da ce onda preuzeti repku, zatucani jugonostalgicar.
-
- Kontakt:
Da, jer je stanje u Savezu svih tih godina tako promijenjivo, imali smo stvarno odlične ljude u Savezu, nekorumpirane, poštene, časne, koji ne nameću pomoćnike niti dirigiraju sastav, koji se bore za dobrobit lige i tako to. Begić i Ušanović su stvarno ljudine i veliki borci za bh. fudbal. Stvarno je Vahid smećar što nije dozvolio ovo što su ovi uradili i Kodri (2 utakmice, da su najgore) i Bajeviću kojeg su iskoristili pod stare dane k'o suvenir da stoji dok drugi kroje sve. Ono što rade recimo u Srbiji sa Džajićem, uslikaj se Dragane a mi ćemo ostalo.Goalgetter je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:38Vjerovatno da mu niko od nas ne bi zamjerio sto nece da nas vodi da nas godinama ne zavlaci i prosipa iz godine u godinu neke suplje price kao i ova najnovija. A pogotovo o onima da kad repka pocne igrati u Banja Luci, da ce onda preuzeti repku, zatucani jugonostalgicar.
A to za repku u Banja luci se nikad neće ostvariti ali to je najlakši način za bošnjaku objasniti zašto ne doći u repku. Nije to problem krucijalni ali je najglobalnija slika problema, dok god Savez vodi likovi iz BL a u toj BL repka nikad neće zaigrati, kako da se pravimo da ti ljudi iz BL žele dobro reprezentaciji? Jel treba da mislimo da će taj isti Vico zapinjati životom da napravi nešto od reprezentacije koju nešto i ne voli, ne bi joj dao da igra u njegovom gradu i slično. Jel treba da mislimo da ti isti ljudi neće preko Husarića uvaljivati Pirića u ekipu godinama za sitni tal? I JEL STVARNO MISLIMO DA VICO ZELJKOVIĆ IMA SPORTSKU KARIJERU POSLIJE SLJEDEĆEG MANDATA? Ista kao i prije, možda ali možda predsjednik Borca i to je to.
Je li misliš da Vahid ne može naći nekog pomoćnika a da to ne bude Mario Ivanković, koji je javno na tvu rekao da je on tu kao predstavnik Hrvata u štabu Mehe Kodre? Hajmo spomenuti Prosinečkog, koji je doveo svoje pomoćnike pogodi, ponovno Srbina i Hrvata, uz Rahimića i Hasagića, za koje isto ne znam čime su zadužili uhljebljenje konstantno na klupi, bez obzira na karijere. I Maldini je dao sve Milanu i Italiji, pa ne jaše 20 godina i jedne i druge. Ili kad je Adi Adilović bio trener golmana jer je dobar sa Džekom

Navijam da Vahid nikad ne pogazi riječ i da ne dođe ovamo, iako znam da bi volio i ko ne bi. Svi smo mi patriote ali neki ljudi imaju karakter i zdrav razum kojeg patriotizam ne može zaslijepit. I svaka mu čast na tome.
Ne, trebao bi dozvoliti da Husarić gurne Jasmina Mešanovića u repku ko Hadžibegiću, a da svi mi psujemo Vahidu što ga je pozvao

Nikad.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Ali Bošnjaci koji pričaju kako Vahid voli samo šuške su isti ti koji bi vratili i Ziyecha i Mazraouija i popišali se sebi u usta da vode ekipu na SP. Čovjek ZBOG PRINCIPA nije vodio 3 reprezentacije na SP, koje je na isto to i odveo, jer nije htio da mu se iko miješa u posao.
Ali ne, on voli samo šuške, on neće da promijeni našu reprezentaciju u kojoj nema korupcije i sve je po PSu samo nam fali trener
Ali ne, on voli samo šuške, on neće da promijeni našu reprezentaciju u kojoj nema korupcije i sve je po PSu samo nam fali trener

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!