Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Odlično, a ko je taj potencijalni selektor koji bi u ovom trenutku predstavljao napredak u odnosu na Barbareza?
Ko je taj selektor koji bi u cjelokupnoj slici "garantovao" bolje rezultate?
Volio bi čuti imena, a da se ne mlati sa Vahom, Mironiom Muslićem, Petkovićem ili selektorima kojima ne pada na pamet da sjednu na našu klupu.
Koji će stručni štab od ove ekipe napraviti pobjedničku mašinu i istovremeno raditi na pridobijanju mladih igrača iz dijaspore, raditi na stvaranju reda i kulta reprezentacije, brinuti o dugoročnoj koristi?
Dajte jedno realno ime, za koje se može objektivno reći da će donijeti više koristi nego štete, a da je moguća opcija.
Volio bi čuti imena, a da se ne mlati sa Vahom, Mironiom Muslićem, Petkovićem ili selektorima kojima ne pada na pamet da sjednu na našu klupu.
Koji će stručni štab od ove ekipe napraviti pobjedničku mašinu i istovremeno raditi na pridobijanju mladih igrača iz dijaspore, raditi na stvaranju reda i kulta reprezentacije, brinuti o dugoročnoj koristi?
Dajte jedno realno ime, za koje se može objektivno reći da će donijeti više koristi nego štete, a da je moguća opcija.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Od pokeraša je i prosječni građanin BiH koji prati fudbal na Areni Sport veći znalac i bolja opcija.
Niko ne može više štete nanijeti reprezentaciji od ove neznalice, počelo je sa tjeranjem standardnih reprezentativaca kako bi se menadžerski igrači ubacili a nastavit će se nikad gorim rezultatima u kvalifikacijama.
Niko ne može više štete nanijeti reprezentaciji od ove neznalice, počelo je sa tjeranjem standardnih reprezentativaca kako bi se menadžerski igrači ubacili a nastavit će se nikad gorim rezultatima u kvalifikacijama.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Raja zna li neko kada kreće prodaja ulaznica za BiH vs Kipar
Čovjek je napravio bolji posao za par mjeseci nego svi selektori zajedno u proteklih 10 godina.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑16 jan 2025, 12:17Od pokeraša je i prosječni građanin BiH koji prati fudbal na Areni Sport veći znalac i bolja opcija.
Druga stvar, nema potrebe za iznošenjem laži i bavljenjem "rekla kazala".
-
- Kontakt:
Horoz je napisao/la: ↑16 jan 2025, 11:57Odlično, a ko je taj potencijalni selektor koji bi u ovom trenutku predstavljao napredak u odnosu na Barbareza?
Ja ih mogu nabrojati bar 5 ali evo dva cu ppznatija.
Musemic i Osim.
Ja sam prvi bio za Barbareza i cak ga najavio ali totalno me razocarao, ne zbog rezultata koji realno i nisu mogli biti bolji vec zbog toga sto je pokazao da ipak nema tu harizmu i energiju koja nam je u ovom trenutku pptrebna.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Ne možeš reći da nema logike u ovome što su Nahid i Dželo napisali, kad je tako. Barbarez je sebi stvorio previše komfornu situaciju, bar ja tako gledam na te stvari. Kao što je Topić i rekao, sa kojim se ja i ne slažem upotpunosti, Petev (u ovom slučaju Barbarez) ima dozvolu za gubljenje, smiješno ispada ali je tako. Ako je nama cilj evropsko prvenstvo sve ovo prije toga je onda nebitno, kada pričamo o rezultatima konkretno. S tim da ni puno bolji treneri od njega ne bi imali bolje rezulatate sa Engleskom, Njemačkom, Italijom, Holandijom.Horoz je napisao/la: ↑16 jan 2025, 11:57Odlično, a ko je taj potencijalni selektor koji bi u ovom trenutku predstavljao napredak u odnosu na Barbareza?
Složit ćemo se da Barbarez nije taktičar, znamo da mu to vodi Bajramović da se ne lažemo sad, pričamo realno. Ja neću reći ništa loše protiv njega i Spahe, stvarno skidam kapu, promijenili ekipu, uveli neka osvježenja, pridobili dosta mladića i siguran sam da sljedeći neće raditi baš u tolikoj mjeri u kojoj su se oni zadali da rade jer vole reprezentaciju. Sa druge strane trebamo biti realni, ono što smo vidjeli je da Barbarez nije kapacitet, možda bi i bio da je negdje radio, ovako bez iskustva jako teško. Bit ću najsretniji da mu se moram izvinjavati, ali ja smatram da je realnost drugačija. Opet ću reći, ništa bolje ne bi prošli ni da smo imali bilo koga drugog na klupi sobzirom na protivnike
Zbog toga ja smatram i vjerujem da su prve dvije utakmice za Barbareza ključne. Protivnici sa kojim se može igrati, nisu prejaki kao što je bio slučaj sa gore spomenutim, jednostavno moramo se nametnuti, biti bolji, imati bolju igru, pa čak i ako ne uzmemo bod(ove) a bude nekog smisla u igri, ako budemo bolji u toku utakmice i izgubimo iz frljoke neke pa Bože moj, ali ako ne budemo imali šta vidjeti i ako ne bude bodova, uvjeren sam da ćemo u junu biti sa novim selektorom.
Koga nakon Barbareza i Spahića, mislim da je odgovor jasan, za Spahu smatram da ne možemo naći dobru zamjenu, eventualno neki bivši reprezentativac da mu je stalo, možda Rahimić, Lulić, Medunjanin ili da nekako privole Spahu da ostanu a mislim da je to nemoguće, pogotovo ako Barbarez dobije otkaz. Smatram da za Barbareza možemo naći zamjenu, bolju od njega itekako, samo ako hoćemo. Vrlo jednostavno, Jakirović. Ako gledamo domaće, ako gledamo region i strance, siguran sam da se u ovoj grupi sa ovim protivnicima može naći dobar trener (pa čak i za te male pare) da nas odvede na SP. Prvi sam govorio da nije moguće i da nije realno, ali kad pogledaš malo bolje, upitaš se zašto ne? Realno grupa je takva da se sa dobrim trenerom (a Jakirović to jest) možeš plasirati, eto bonusa, eto par utakmica na SP, odmah ti se diže rejting. Ako misliš da Vico već nema okvirni plan za smjenu i izbor novog selektora grdno se varaš. Zar da propusti milione zbog Barbareza i njegovog (ne)znanja?
Sve ovo pričamo hipotetički, džabe i 30 novih igrača ako nema rezultata, ako nema smisla u igri, ako se ne vidi neki potpis, jasna želja kako trebamo i moramo igrati. Opet kažem, skidam kapu za pridobijanje ovih igrača da igraju za nas i za borbu skauta, stručnog štaba, direktora, ali rezultati su mjerilo.
Zbog toga su sljedeće dvije utakmice ključne za Barbarezovu budućnost.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Pa nije bas da Madjare kantaju sa tom formacijom. NIsu li tako izvukli bolje rezultate od nas protiv jacih protivnika?!
U poredjenju sa 3-5-2 cak imas vise igraca u veznom redu. Nije bas da su ova dvojica iza napadaca gore da kampuju nego aktivno ucestvuju u odbrani, kao i da su prava krila u 4-3-3. Mana 3-4-2-1 jeste problem kod visokog presinga ali mi to svakako ni ne radimo cesto. Istini za volju ne rade ga ni Madjari, cekaju protivnika otprilike negdje na pola. To i nama pase.
Benefiti su sigurno sto omogucava prostor za igru nasem najkreativnijem igracu i nasao si mu poziciju u prvih 11. Mislim na Bajraktarevica. On u 3-5-2 nema gdje igrati. Uz to imas radilicu Demirovica puno vise u odbrani nego kada je u napadu sa Dzekom. Zar nije bio price da je dobar kao ofanzivni vezni?
Uz to imas i nekakvu sirinu, jer mozes na tim pozicijama "polukrila" koristiti Bazdara i Memica (prica se da mu se prema poziv). Eventualno Hasica. Kazem polukrila jer bi uz liniju igrali wingbackovi.
Nazalost mi nemamo tog igraca. To je trebao biti Tahirovic ali on ocigleno ima druge prioritet u zivotu osim fudbala. Eventualno mozda Huseinbasic umjesto Gigovica. Generalno nemamo takvog igraca i moramo se vise oslanjati na sistem prilikom iznosenja lopte.
Ljudi spominju te poraze od Luxemburga kao alibi Barbarezu, a od zadnje utakmice kada su nas dobili 4:1 iz potecnih 11 tu su samo 2 igraca u nasem timu (Dedic i Vasilj) i Tabakovic kao zamjena. Svi ostali su promjenjeni slobodno se moze reci boljim igracima. A za onaj prvi poraz nije li to bilo djelo Barisica i prodavanja lopte u odbrani?
Mi nemamo super jaku repretentaciju i nema bas utakmice gdje mozemo reci da cemo sigurno dobiti ali imamo finu grupu igraca iz koje se moze napraviti sistem i fina igra.
Petev je dobio Rumuniju, samo kazem.

@Imajednabrigada,
Musemić i Osim više ne mogu da vode sarajevo i Želju, a kamo li europske igrače 2002+ godište.
Komentar ću shvatiti kao šalu. Samo bi nam falili propali bh stratezi, da nam vrate Husarića i domaće talente, ovu šaku što još igra u bhpl.
Inače, ne želim da polemišem s ljudima kojima su jedini argumenti - pokeraš, dijasporaš, neznalica...
Očigledno je da je bošnjačka fudbalska javnost protiv Barbareza i jedva čeka da ga otjera. To naravnio nema veze sa interesima reprezentacije i strukom, jer to bošnjačke klubove i lobije nikada nije zanimalo. Isključivi razlog su lični i partikularni interesi, što još jednom potvrđuje zašto smo tu gdje jesmo.
I pošteno je da Zrinjski i Borac igraju Europu jer su to zaslužili, a sarajevski klubovi neka traže od OHR-a da smijeni Vicu i Barbareza, a titule dekretom dodijeli njima.
To nažalost jedino znaju.
Musemić i Osim više ne mogu da vode sarajevo i Želju, a kamo li europske igrače 2002+ godište.
Komentar ću shvatiti kao šalu. Samo bi nam falili propali bh stratezi, da nam vrate Husarića i domaće talente, ovu šaku što još igra u bhpl.
Inače, ne želim da polemišem s ljudima kojima su jedini argumenti - pokeraš, dijasporaš, neznalica...
Očigledno je da je bošnjačka fudbalska javnost protiv Barbareza i jedva čeka da ga otjera. To naravnio nema veze sa interesima reprezentacije i strukom, jer to bošnjačke klubove i lobije nikada nije zanimalo. Isključivi razlog su lični i partikularni interesi, što još jednom potvrđuje zašto smo tu gdje jesmo.
I pošteno je da Zrinjski i Borac igraju Europu jer su to zaslužili, a sarajevski klubovi neka traže od OHR-a da smijeni Vicu i Barbareza, a titule dekretom dodijeli njima.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
-
- Kontakt:
Treba sacekat kvale do utakmice sa Austrijom u Zenici i onda se moze crta podvuc, i ja sam vise ocekivao od Sergeja na svim poljima ali na terenu imam opravdanje zbog teskih protivnika.
Nadam se da se spremaju maksimalno sto se tice terena tu ocekivam da ce Zlatan i Mirko pokazat odredjeno znanje.
Ono sto sam ocekivao od Sergeja najvise je da ce biti lud motivator ali kad ga slusam to sve padne u vodu.
Sto se tice Ahmedhodzica nije mi jasno da ima ljudi koji ga zele nazad, pa dva puta nas izradio zamislite kako bi igraci reagovali da se vrati. Svakako da je nas najbolji stoper ali imaju i druge stvari koje su bitne….
Nadam se da se spremaju maksimalno sto se tice terena tu ocekivam da ce Zlatan i Mirko pokazat odredjeno znanje.
Ono sto sam ocekivao od Sergeja najvise je da ce biti lud motivator ali kad ga slusam to sve padne u vodu.
Sto se tice Ahmedhodzica nije mi jasno da ima ljudi koji ga zele nazad, pa dva puta nas izradio zamislite kako bi igraci reagovali da se vrati. Svakako da je nas najbolji stoper ali imaju i druge stvari koje su bitne….
Ne umaraj se dzaba, nemaju kapacitet da shvate te stvari. Od dolaska Susica do dolaska Barbareza je proslo 15-ak godina, izredao se veliki broj selektora i nijedan nije pokazao ni promil zelje da pokusa okupiti one najbolje koji mogu igrati za nas. Evo Savo je prosle godine imao sansu da u dvije utakmice s prosjecnim evropskim reprezentacijama ode na Evropsko prvenstvo, a docekao ih je s Civicem, Kovacevicem, Mujakicem i klapom kao glavnim uzdanicama s klupe. Svaki laik zna da s tim likovima nema uspjeha i da se mora naci nesto bolje (ili bar da se pokusa), a on nije ni pomislio na to. Sad imamo ekipu koja grabi i rukama i nogama da dovede pod nasu zastavu sve sto je moguce, a forumski mozgovi opet prigovaraju i ismijavaju. Jest, eto, doci ce vam neki vanserijski trener da vodi reprezentaciju za 15k eura mjesecno.Horoz je napisao/la: ↑16 jan 2025, 11:57Odlično, a ko je taj potencijalni selektor koji bi u ovom trenutku predstavljao napredak u odnosu na Barbareza?

Niko ne ismijava pokušaje da se dovedu djeca pod našu zastavu, ali se ukazuje na Barbarezovo neznanje i tvrdoglavost, koja je još gora osobina od neznanja. Čitaj s razumijevanjem.Ghuraba je napisao/la: ↑16 jan 2025, 15:21Ne umaraj se dzaba, nemaju kapacitet da shvate te stvari. Od dolaska Susica do dolaska Barbareza je proslo 15-ak godina, izredao se veliki broj selektora i nijedan nije pokazao ni promil zelje da pokusa okupiti one najbolje koji mogu igrati za nas. Evo Savo je prosle godine imao sansu da u dvije utakmice s prosjecnim evropskim reprezentacijama ode na Evropsko prvenstvo, a docekao ih je s Civicem, Kovacevicem, Mujakicem i klapom kao glavnim uzdanicama s klupe. Svaki laik zna da s tim likovima nema uspjeha i da se mora naci nesto bolje (ili bar da se pokusa), a on nije ni pomislio na to. Sad imamo ekipu koja grabi i rukama i nogama da dovede pod nasu zastavu sve sto je moguce, a forumski mozgovi opet prigovaraju i ismijavaju. Jest, eto, doci ce vam neki vanserijski trener da vodi reprezentaciju za 15k eura mjesecno.Horoz je napisao/la: ↑16 jan 2025, 11:57Odlično, a ko je taj potencijalni selektor koji bi u ovom trenutku predstavljao napredak u odnosu na Barbareza?
Dajte jedno realno ime, za koje se može objektivno reći da će donijeti više koristi nego štete, a da je moguća opcija.![]()
-
- Kontakt:
Pa dobro, niko ne prigovora Spahi, on radi izvanredan posao i on je najvise zasluzan sto je doveo ove nove mlade igrace.Ghuraba je napisao/la: ↑16 jan 2025, 15:21Ne umaraj se dzaba, nemaju kapacitet da shvate te stvari. Od dolaska Susica do dolaska Barbareza je proslo 15-ak godina, izredao se veliki broj selektora i nijedan nije pokazao ni promil zelje da pokusa okupiti one najbolje koji mogu igrati za nas. Evo Savo je prosle godine imao sansu da u dvije utakmice s prosjecnim evropskim reprezentacijama ode na Evropsko prvenstvo, a docekao ih je s Civicem, Kovacevicem, Mujakicem i klapom kao glavnim uzdanicama s klupe. Svaki laik zna da s tim likovima nema uspjeha i da se mora naci nesto bolje (ili bar da se pokusa), a on nije ni pomislio na to. Sad imamo ekipu koja grabi i rukama i nogama da dovede pod nasu zastavu sve sto je moguce, a forumski mozgovi opet prigovaraju i ismijavaju. Jest, eto, doci ce vam neki vanserijski trener da vodi reprezentaciju za 15k eura mjesecno.Horoz je napisao/la: ↑16 jan 2025, 11:57Odlično, a ko je taj potencijalni selektor koji bi u ovom trenutku predstavljao napredak u odnosu na Barbareza?
Dajte jedno realno ime, za koje se može objektivno reći da će donijeti više koristi nego štete, a da je moguća opcija.![]()
Svakako tonemo vec dugo, i nema tih neki kvalitetni trenera koji bi na preuzeli. Ali isto tako ne mozemo samo govorit ovo je dug proces bla bla trebat ce vremena, jer se sam Sergej uci poslu i po kojoj logici ce to on nas vratit gdje smo mozda prije bili?
Svakako treba da se sudi nakon sljedeci kvala, dobio je protivnike po mjeri i bujrum.
Ja sam vise puta ovdje kritikovao sve te stvari. Daleko od toga da je idealan i daleko od toga da je nekakav strucnjak, ali je trenutno najbolji kojeg mozemo dobiti. Ko god da je bio umjesto njega, mi bismo bili razbijeni u svim utakmicama LN, ali zato u rosteru reprezentacije sigurno ne bi bilo Bajraktarevica, Bazdara, Gigovica, Katica, Sunjica itd. Ako trebam birati izmedju 6 poraza sa Savom i bez tih igraca i 6 poraza sa Sergejem s tim igracima - bez imalo dvojbe biram ovo drugo. I nisu to iskljucivo Spahiceve zasluge, nego oni zajedno dogovore sta i kako treba raditi, koga treba pokusati dovesti, a Spahic ocigledno na kraju stupi u kontakt s tim momcima.
Konacan sud mu treba dati nakon ovih kvalifikacija, u kojima ce imati protivnike po mjeri. Vec nakon dvomeca u martu ce mnogo toga biti jasnije. Niko normalan mu nece dati podrsku ako na kraju kvalifikacija budemo u 5 deka s jednim Kiprom. A do tada, puna podrska i za njega i za ekipu oko njega.

To je to. Niko ne tvrdi da je Barbarez ideano rješenje, niti tvrdi da ima neograničen mandat u eksperimentisanju.Ghuraba je napisao/la: ↑16 jan 2025, 15:47Ja sam vise puta ovdje kritikovao sve te stvari. Daleko od toga da je idealan i daleko od toga da je nekakav strucnjak, ali je trenutno najbolji kojeg mozemo dobiti. Ko god da je bio umjesto njega, mi bismo bili razbijeni u svim utakmicama LN, ali zato u rosteru reprezentacije sigurno ne bi bilo Bajraktarevica, Bazdara, Gigovica, Katica, Sunjica itd. Ako trebam birati izmedju 6 poraza sa Savom i bez tih igraca i 6 poraza sa Sergejem s tim igracima - bez imalo dvojbe biram ovo drugo. I nisu to iskljucivo Spahiceve zasluge, nego oni zajedno dogovore sta i kako treba raditi, koga treba pokusati dovesti, a Spahic ocigledno na kraju stupi u kontakt s tim momcima.
Konacan sud mu treba dati nakon ovih kvalifikacija, u kojima ce imati protivnike po mjeri. Vec nakon dvomeca u martu ce mnogo toga biti jasnije. Niko normalan mu nece dati podrsku ako na kraju kvalifikacija budemo u 5 deka s jednim Kiprom. A do tada, puna podrska i za njega i za ekipu oko njega.![]()
Ali kao što kažeš, neke ozbiljne ocjene o njegovoj sudbini na klupi se mogu davati nakon kvalifikacija za SP.
Nažalost neki su nakon prve uztakmice tražili njegov odlazak i fokusirani su na isključivio negativne strane rada novog stručnog štaba.
Čast izuzecima, ali to najčešće nema veze sa interesima reprezentacije i navijačima reprezentacije, nego sa ekipom trolova , botova i hejtera reprezentacije radi kompleksa i sitnih klupskih interesa.
https://sportsport.ba/fudbal/fk-zeljezn ... oto/490108
Možete otjerati Barbareza, pljuvati Demirovića, izrugivati se sa Tahirovićem, ali time nećete riješiti ovaj problem.
Pojačanja iz Brazila, koja nemaju cijenu na TM. Tragikomedija

Hajd da pitam strucnjake...
Je li u ovom periodu, rekonstrukcije i podmladjivanja reprezentacije, te pravljenja njene osnove za slijedecih 10 godina uraditi slijedece;
A) Otpustiti Barbareza, te samim time ukloniti trenutni strucni stab (Bajramovic, Hrgovic, Milenkovic), te pozdraviti se Spahom kao sportskim direktorom, te umjesto toga pustiti da nam Gicko dovede nekog ala Bazdarevic ili Milosevic sa strucnim stabom koji cine "strucnjacnjaci" kao Slaven Musa i Mladen Zizovic...
B) Pustimo da ljudi rade zapoceti posao i da sa se drzimo okvirnog dogovora i deadline-a...
Je li u ovom periodu, rekonstrukcije i podmladjivanja reprezentacije, te pravljenja njene osnove za slijedecih 10 godina uraditi slijedece;
A) Otpustiti Barbareza, te samim time ukloniti trenutni strucni stab (Bajramovic, Hrgovic, Milenkovic), te pozdraviti se Spahom kao sportskim direktorom, te umjesto toga pustiti da nam Gicko dovede nekog ala Bazdarevic ili Milosevic sa strucnim stabom koji cine "strucnjacnjaci" kao Slaven Musa i Mladen Zizovic...
B) Pustimo da ljudi rade zapoceti posao i da sa se drzimo okvirnog dogovora i deadline-a...
-
- Kontakt:
Horoz je napisao/la: ↑16 jan 2025, 13:40@Imajednabrigada,

Kazem, ne sudim Barbarezu na osnovu rezultata naravnno da je bilo tesko bolje.
Samo zelim da kazem da nije pokazao to sto nam je trebalo i kako je godinama pricao i na prvom pressu na predstavljanju
Jednostavno sam sebe je degradirao svojim postupcima.
Ne moze ti se desiti da dvaputa kasnis na utakmica i da se za to placaju kazne bespotrebne.,ne moze se desiti da javno neke igrace kritikujes nezasluzeno a neke koji su zasluzili kritiku stitiš, ne moze se desiti da se Dennis koji nije imao slabe utakmice u reprezwntaciji prekrizi na osnovu nezalaganja na treningu a da odjednom iz vedra neba pojavi se Katic i on svaku igra ...ali hajde ok i to ali moras imat neku drugu ideju i opravdat sam sebi i navijacima takve postupke.
Ne kazem da ga treba otjerati samo zelim reci da vec u startu nije ulio sigurnost, nije pokazao to sto ga krasilo citavu reprezwntativnu karijeru i zbog cega smo ga htjeli, nije izgradio neke zdrave temelje kako bi se vidjelo da ima neke standarde ispod kojih ne ide.
Ti neki momci koji su dosli su jedina prednost i mislim da nije bilo njega da ni Spaha sam ne bi mogao ih privoliti.
Ali eto volio bih da nas sviju demantuje i dokaze se suprotno.
Iskreno, ukoliko budemo kompletni poraz u Rumuniji bez publike se ne smije dozvoliti a o pobjedi protiv Kipra da ne pricamo, ne sto smo bolji i od jednih i od drugih vec zato sto ni oni nisu nista posebno osim bolji kolektiv a bolji kolektiv ne funkcionise uvijek dobro posebno kad nema publike koja je takvim ekipama presudan motivacioni faktor i na osnovu toga biljeze rezultate.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
U pravu si, Barbarez nije ispunio sva očekivanja i ne samo u rezultatskom smislu. Tu će se svi složiti.Imajednabrigada je napisao/la: ↑16 jan 2025, 17:08
![]()
ni OHR ne moze rijesiti te probleme.
Kazem, ne sudim Barbarezu na osnovu rezultata naravnno da je bilo tesko bolje.
Samo zelim da kazem da nije pokazao to sto nam je trebalo i kako je godinama pricao i na prvom pressu na predstavljanju
Jednostavno sam sebe je degradirao svojim postupcima.
Ne moze ti se desiti da dvaputa kasnis na utakmica i da se za to placaju kazne bespotrebne.,ne moze se desiti da javno neke igrace kritikujes nezasluzeno a neke koji su zasluzili kritiku stitiš, ne moze se desiti da se Dennis koji nije imao slabe utakmice u reprezwntaciji prekrizi na osnovu nezalaganja na treningu a da odjednom iz vedra neba pojavi se Katic i on svaku igra ...ali hajde ok i to ali moras imat neku drugu ideju i opravdat sam sebi i navijacima takve postupke.
Ne kazem da ga treba otjerati samo zelim reci da vec u startu nije ulio sigurnost, nije pokazao to sto ga krasilo citavu reprezwntativnu karijeru i zbog cega smo ga htjeli, nije izgradio neke zdrave temelje kako bi se vidjelo da ima neke standarde ispod kojih ne ide.
Ti neki momci koji su dosli su jedina prednost i mislim da nije bilo njega da ni Spaha sam ne bi mogao ih privoliti.
Ali eto volio bih da nas sviju demantuje i dokaze se suprotno.
Iskreno, ukoliko budemo kompletni poraz u Rumuniji bez publike se ne smije dozvoliti a o pobjedi protiv Kipra da ne pricamo, ne sto smo bolji i od jednih i od drugih vec zato sto ni oni nisu nista posebno osim bolji kolektiv a bolji kolektiv ne funkcionise uvijek dobro posebno kad nema publike koja je takvim ekipama presudan motivacioni faktor i na osnovu toga biljeze rezultate.
Opet ne treba ići na vodu destruktivcima, hejterima reprezentacije, koji apsolutno svaku priliku koristre da čovjeka bukvalno otjeraju. Otjeraju, a da nije pošteno ni započeo posao, da nije ispunjen ni dio onoga što mu je obećano i dato dogovoreno vrijeme.
Kao što rekoh, 90% negativnih kritika nema veze sa interesom reprezentacijem, nego isključivo ljubomorom, hejtom i pokušaju da se nanese šteta u svakom trenutku.
Siguran sam da Barbareza neće biti potrebe tjerati, kada/ako dođe momenat da je jasno da njihov projekat nigdje ne vodi.
-
- Kontakt:
A to svakako, imas ovdje bolesnika kojima vise ne pomaze ni lijecenje. I meni se kače ali pomnožim ih s 0 i dobijem pravi rezultat 0.
Iskreno, jedva cekam i volio bih da ispadne lijepa prica sa njim ali nisam vise optimista kao ranije.
Inace, za koji dan ako Bog da, doci cu do novih info oko potencijalnih reprezentativaca bar ovi sto se o njima pricalo zadnjih mjeseci pa da vidimo koliko tu ima istine.
Iskreno, jedva cekam i volio bih da ispadne lijepa prica sa njim ali nisam vise optimista kao ranije.
Inace, za koji dan ako Bog da, doci cu do novih info oko potencijalnih reprezentativaca bar ovi sto se o njima pricalo zadnjih mjeseci pa da vidimo koliko tu ima istine.
Ma dobro sve su to varijacije, ali korijen je tri štopera i dva wb-a, na to sam mislio kad kažem da možemo igrati samo 352. Sad hoće li jedan igrač biti Bajraktarević pa ćemo igrati 3421 ili će to biti, lupam, Gigović pa ćemo igrati 352 manje je važno.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑16 jan 2025, 13:17Pa nije bas da Madjare kantaju sa tom formacijom. NIsu li tako izvukli bolje rezultate od nas protiv jacih protivnika?!
U poredjenju sa 3-5-2 cak imas vise igraca u veznom redu. Nije bas da su ova dvojica iza napadaca gore da kampuju nego aktivno ucestvuju u odbrani, kao i da su prava krila u 4-3-3. Mana 3-4-2-1 jeste problem kod visokog presinga ali mi to svakako ni ne radimo cesto. Istini za volju ne rade ga ni Madjari, cekaju protivnika otprilike negdje na pola. To i nama pase.
Benefiti su sigurno sto omogucava prostor za igru nasem najkreativnijem igracu i nasao si mu poziciju u prvih 11. Mislim na Bajraktarevica. On u 3-5-2 nema gdje igrati. Uz to imas radilicu Demirovica puno vise u odbrani nego kada je u napadu sa Dzekom. Zar nije bio price da je dobar kao ofanzivni vezni?
Uz to imas i nekakvu sirinu, jer mozes na tim pozicijama "polukrila" koristiti Bazdara i Memica (prica se da mu se prema poziv). Eventualno Hasica. Kazem polukrila jer bi uz liniju igrali wingbackovi.
I generalno se slažem sa tobom, samo bih jednu stvar konstatovao a u pitanju je poređenje sa Mađarima, Mađari recimo na tim pozicijama iza napadača imaju vrhunskog Szoboszlaija i više nego solidnog Sallaija. Dakle dva igrača velikog radijusa kretanja koji su sposobni i trčati i kreirati a Boga mi i realizovati dobre situacije. Upitno je šta naši igrači imaju ponuditi u tom kontekstu, ali okej kako rekoh slažem se da je to formacija koja nam može potencijalno goditi pogotovo sa Esmirom iz evropskog fudbala i Memićem kao novom opcijom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Horoze vala ga i ti pretjeruješ počesto. Ne kontam potrebu da se pljuje po Premijer ligi BiH i to specifično po Sarajevu i Željezničaru pod plaštom zaštite interesa reprezentacije.
Jedno obično nema veze sa drugim, niti se gura nekakav aman broj igrača iz Sarajeva i Željezničara u reprezentaciju, niti su oni općenito uzrok ni uspjesima ni neuspjesima, ni danas ni nikad ranije. Čak ih je progresivno sve manje i manje kako godine idu (opravdano).
I još gore, evo ja ne vidim ovdje da kritikuju nešto ekstremno navijači Sarajeva i Željezničara, naprotiv, kritika je objektivna prilično, ali se iz nekog razloga u tvojoj glavi projicira da dolazi iz nekakvih Sarajevo/Željezničar centara moći. Seto vala ne navija za Sarajevo, imajednabrigada nas pljuje redovno, ja ne vidim odakle potreba braniti Barbareza i reprezentaciju od Sarajeva.
Prije da ćete je morati braniti od Vice, jer je on očito već spreman da Barbareza baci pod noge, tajming mu je idealan. Pa sama činjenica da je ciljeve u pola frke promijenio dovoljno govori o tome.
Cilj je bio Evropsko prvenstvo 2028. godine, dobili smo grupu sa dvije bez ikakve dileme jače reprezentacije od nas, i Vico je već prevrnuo ploču.
Lično mislim da je nepošteno i prema Barbarezu i prema Spahiću, ali ne mogu ih ni sažalijevati jer su oni ušli u kolo sa Vicom. Naravno da ih ne krivim za to, sigurno bolje oni nego xy drugih, ali morali su znati s kim imaju posla.
Šteta je što Vico nema u UEFA uticaj kakav ima sa Borcem u Premijer ligi BiH, a što vas općenito ne zanima, uglavnom sa takvim uticajem nikad nijedno prvenstvo ne bismo propustili.
Ja sam mišljenja da ne može čovjek poput Vice i savez poput našeg, kad radi ono što radi od lige, napraviti puno pozitivnije i drugačije stvari sa reprezentacijom. Vi mislite da može i to je ok. Pa sve pozitivno što je urađeno uradili su isključivo Emir Spahić i stručni štab.
Nemojte se iznenaditi ako Barbarez bude potrošen za uigravanje ove ekipe, a reprezentacija onda isporučena nekom novom svestranom sportskom radniku, ili kako si ono onda nazvao Savu Miloševića, koji je usto prijatelj saveza. Mladen Krstajić je recimo zanimljiva opcija.
Uglavnom, prvenstveni krivac za sve što nije dobro u reprezentaciji je Vico Zeljković sa svojim savezom. Isti krivac kao i u ligi. Ali eto, ti misliš da su problem nekakvi trolovi po forumima što prizivaju Muftića u reprezentaciju.
Jedno obično nema veze sa drugim, niti se gura nekakav aman broj igrača iz Sarajeva i Željezničara u reprezentaciju, niti su oni općenito uzrok ni uspjesima ni neuspjesima, ni danas ni nikad ranije. Čak ih je progresivno sve manje i manje kako godine idu (opravdano).
I još gore, evo ja ne vidim ovdje da kritikuju nešto ekstremno navijači Sarajeva i Željezničara, naprotiv, kritika je objektivna prilično, ali se iz nekog razloga u tvojoj glavi projicira da dolazi iz nekakvih Sarajevo/Željezničar centara moći. Seto vala ne navija za Sarajevo, imajednabrigada nas pljuje redovno, ja ne vidim odakle potreba braniti Barbareza i reprezentaciju od Sarajeva.
Prije da ćete je morati braniti od Vice, jer je on očito već spreman da Barbareza baci pod noge, tajming mu je idealan. Pa sama činjenica da je ciljeve u pola frke promijenio dovoljno govori o tome.
Cilj je bio Evropsko prvenstvo 2028. godine, dobili smo grupu sa dvije bez ikakve dileme jače reprezentacije od nas, i Vico je već prevrnuo ploču.
Lično mislim da je nepošteno i prema Barbarezu i prema Spahiću, ali ne mogu ih ni sažalijevati jer su oni ušli u kolo sa Vicom. Naravno da ih ne krivim za to, sigurno bolje oni nego xy drugih, ali morali su znati s kim imaju posla.
Šteta je što Vico nema u UEFA uticaj kakav ima sa Borcem u Premijer ligi BiH, a što vas općenito ne zanima, uglavnom sa takvim uticajem nikad nijedno prvenstvo ne bismo propustili.
Ja sam mišljenja da ne može čovjek poput Vice i savez poput našeg, kad radi ono što radi od lige, napraviti puno pozitivnije i drugačije stvari sa reprezentacijom. Vi mislite da može i to je ok. Pa sve pozitivno što je urađeno uradili su isključivo Emir Spahić i stručni štab.
Nemojte se iznenaditi ako Barbarez bude potrošen za uigravanje ove ekipe, a reprezentacija onda isporučena nekom novom svestranom sportskom radniku, ili kako si ono onda nazvao Savu Miloševića, koji je usto prijatelj saveza. Mladen Krstajić je recimo zanimljiva opcija.
Uglavnom, prvenstveni krivac za sve što nije dobro u reprezentaciji je Vico Zeljković sa svojim savezom. Isti krivac kao i u ligi. Ali eto, ti misliš da su problem nekakvi trolovi po forumima što prizivaju Muftića u reprezentaciju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.