Slatinash_7 je napisao/la: Ne znam zasto bi davali ista vise,koji je to Gay pick bio zna se sta se ocekuje od 4. picka na draftu.Sta ce ovima Jamison osim ako nece potpisivati Marca pa nekako Z-Boo na 5 a Jamison na 4 kombinacija.Ovaj trade bi Medvjedima bio odlican iz 2 razloga Gay im nije nedostajao toliko ove sezone,a ne moraju potpisati Marca jer bi uzeli Kantera na draftu a imaju prostora Gasolovim ugovorom dovesti nekoga,i naravno Rudijevim
a kako ti mislis trade pick za onu sumu nivca?...znas li ti kako uopste ide to sa tradom, tako da moras ponuditi toliko koliko vrijedi novcano i druga strana... eh sad opet ne mora znaciti to uvjek i ne znam kad se moze pravii trade onakav kakav je pravio Chicago sa Washingtonom, kada su poslali Hinricha za nista.... vidis mi smo dali svoj prvi pick i Hinricha nizasta ... to je samo u slucaju ako druga strana ima dovoljno novca da prihvati njegov ugovor.... Cavsi u tom slucaju imaju i vjerovatno da bi prihvatili ovu opciju, ali bi tako ostali mozda bez kvalitetnog centra...jedino ako planiraju uzeti Gaya i prvi pick i onda do godine uzeti Howarda i to bi bilo odlicno ...samo nece ti veliki igraci da dodju tu ebiga sto je najgore, to prvenstveno mislim na Howarda, jer oni zele da idu u vece gradove, atraktivnije i td.
Znaci mogu ce je da Gay ode samo za prvi pick, ako Memphis zeli sebi ocistiti salary i dovesti novog mladog igraca...oni su vjerovatno vidjeli da mogu i bez njega, tako da ce Cavsi preuzeti njegov ugovor kojeg je jos ove sezone potpisao...sad pogledaj ovo, a Cavsi za slijedecu sezonu imaju 55m ekipu, tako de mi sad reci kako mislis da se moze Gay i njegova lova dodati na ovu ekipu?... znaci morat ce im dati Jamisona sto je po meni odlicno, ako Cavsi ovo urade