Pre-season 2011-2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: Pre-season 2011-2012

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2011, 23:25

Slatinash_7 je napisao/la: Ne znam zasto bi davali ista vise,koji je to Gay pick bio zna se sta se ocekuje od 4. picka na draftu.Sta ce ovima Jamison osim ako nece potpisivati Marca pa nekako Z-Boo na 5 a Jamison na 4 kombinacija.Ovaj trade bi Medvjedima bio odlican iz 2 razloga Gay im nije nedostajao toliko ove sezone,a ne moraju potpisati Marca jer bi uzeli Kantera na draftu a imaju prostora Gasolovim ugovorom dovesti nekoga,i naravno Rudijevim

a kako ti mislis trade pick za onu sumu nivca?...znas li ti kako uopste ide to sa tradom, tako da moras ponuditi toliko koliko vrijedi novcano i druga strana... eh sad opet ne mora znaciti to uvjek i ne znam kad se moze pravii trade onakav kakav je pravio Chicago sa Washingtonom, kada su poslali Hinricha za nista.... vidis mi smo dali svoj prvi pick i Hinricha nizasta ... to je samo u slucaju ako druga strana ima dovoljno novca da prihvati njegov ugovor.... Cavsi u tom slucaju imaju i vjerovatno da bi prihvatili ovu opciju, ali bi tako ostali mozda bez kvalitetnog centra...jedino ako planiraju uzeti Gaya i prvi pick i onda do godine uzeti Howarda i to bi bilo odlicno ...samo nece ti veliki igraci da dodju tu ebiga sto je najgore, to prvenstveno mislim na Howarda, jer oni zele da idu u vece gradove, atraktivnije i td.

Znaci mogu ce je da Gay ode samo za prvi pick, ako Memphis zeli sebi ocistiti salary i dovesti novog mladog igraca...oni su vjerovatno vidjeli da mogu i bez njega, tako da ce Cavsi preuzeti njegov ugovor kojeg je jos ove sezone potpisao...sad pogledaj ovo, a Cavsi za slijedecu sezonu imaju 55m ekipu, tako de mi sad reci kako mislis da se moze Gay i njegova lova dodati na ovu ekipu?... znaci morat ce im dati Jamisona sto je po meni odlicno, ako Cavsi ovo urade
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 maj 2011, 00:25

Cavsi mogu uraditi taj trejd jer imamo TBE od Jamesovog odlaska u Miami. Dakle mozemo samo dati pare za igraca koji je u vrijednosti nekih 15 miliona dolara. Sumnjam da cemo dati cetvrti pik za Gaya, jedino nekako da se iskombinuje i da nam Memphis da pick iz prve runde 2012 godine, a mi njima 4 pick, a postoji mogucnost da u draft noci damo 4 pick ako Kanter bude otisao prije toga, pa onda idemo na sigurno sa vec dokazanim igracem kao sto je Rudy Gay. Nema sanse da im damo 4. pick ukoliko mozemo angazovati Kantera kao 4. picka na ovom draftu. Jamisona cemo dati jedino ako dobijemo neke pickove za sljedeci draft, jer ugovor koji ima Jamison je vrlo dobar po nas, naime istice sljedeec sezone, a mi ga mozemo i trejdati a i ne moramo, svakako ce pare ostati od njega ako ode kao free agent ili se oprosti. Cavsi nece sigurno zuriti sa nekim trejdom, jer imamo svo vrijeme ovog svijeta da iskoristimo ovo sto smo dobili.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 maj 2011, 01:03

jel upoznat ko o euro turneji kojeg tima?
Thomas Müller - Fußballgott

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 26 maj 2011, 11:24

SaltCityAttack je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la: Ne znam zasto bi davali ista vise,koji je to Gay pick bio zna se sta se ocekuje od 4. picka na draftu.Sta ce ovima Jamison osim ako nece potpisivati Marca pa nekako Z-Boo na 5 a Jamison na 4 kombinacija.Ovaj trade bi Medvjedima bio odlican iz 2 razloga Gay im nije nedostajao toliko ove sezone,a ne moraju potpisati Marca jer bi uzeli Kantera na draftu a imaju prostora Gasolovim ugovorom dovesti nekoga,i naravno Rudijevim

a kako ti mislis trade pick za onu sumu nivca?...znas li ti kako uopste ide to sa tradom, tako da moras ponuditi toliko koliko vrijedi novcano i druga strana... eh sad opet ne mora znaciti to uvjek i ne znam kad se moze pravii trade onakav kakav je pravio Chicago sa Washingtonom, kada su poslali Hinricha za nista.... vidis mi smo dali svoj prvi pick i Hinricha nizasta ... to je samo u slucaju ako druga strana ima dovoljno novca da prihvati njegov ugovor.... Cavsi u tom slucaju imaju i vjerovatno da bi prihvatili ovu opciju, ali bi tako ostali mozda bez kvalitetnog centra...jedino ako planiraju uzeti Gaya i prvi pick i onda do godine uzeti Howarda i to bi bilo odlicno ...samo nece ti veliki igraci da dodju tu ebiga sto je najgore, to prvenstveno mislim na Howarda, jer oni zele da idu u vece gradove, atraktivnije i td.

Znaci mogu ce je da Gay ode samo za prvi pick, ako Memphis zeli sebi ocistiti salary i dovesti novog mladog igraca...oni su vjerovatno vidjeli da mogu i bez njega, tako da ce Cavsi preuzeti njegov ugovor kojeg je jos ove sezone potpisao...sad pogledaj ovo, a Cavsi za slijedecu sezonu imaju 55m ekipu, tako de mi sad reci kako mislis da se moze Gay i njegova lova dodati na ovu ekipu?... znaci morat ce im dati Jamisona sto je po meni odlicno, ako Cavsi ovo urade
Ne znam kako to ide za trade mislim znam otprilike imas prostora u salaryu mozes dat svog igraca dovest drugog preuzmes ugovor i to je to.Sad ovi tradeovi sa pickovima ne znam kako idu jer kao sto ti rece kako ste vi dali Kirka za pick i imas jos milion primjera.Uglavnom ono sto sam ja mislio reci je da ako se moze napraviti trade Gay za taj pick Memphis bi dobro prosao.Kanter kao dobar centar sa perspektivom moze zamjeniti Marca koji ce traziti dobar ugovor,gube Gaya sa isto tako dobrim ugovorom kako mislis ti onda da nece oni imat te pare jer oni tu samo dobijaju rookie ugovor a rijesavaju se dva stara stim da za Marca dobijaju zamjenu a za Gaya im mozda i ne treba jer su dosta pregurali i bez njega tu su iskocili neki novi momci,uostalom free agenti su jako dobri ove godine npr Young iz Phille mlad i dobar igrac za solidne pare.Sad tu mozda ima jedan problem da li ce Cavsi dati taj pick bez da uvale Jamisona a da dobiju pokoji pick 2012 jer Jamisonu istice ugovor los je ove sezone a "potencijalan" je igrac s obzirom sta je pokazivao u Wizardsima.U tom slucaju Memphis ima veliki visak pod kosem a krila na draftu nema ni na vidiku dobrog kao sto je Gay.Zato od ovog Jamison i pick za Gaya i pickove nema nista po meni
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 maj 2011, 12:34

eto ja sam ti rekao kako ide :)...naprimjer sad da Bullsi trade Denga u Boston to ne moze , jer su vec preko salary capa ...moglo bi, samo ako salju vrijednost koliko kosta deng po sezoni, to jeste nekih 11-12 miliona...Cavsi imaju 55 miliona slijedecu sezonu i to je skoro pa preko salary capa, takod da oni Gaya ne mogu samo za pick trade, vec moraju dati nesto za uzvrat...Jamisona naprimjer, ali ne ide im to u korist, jer svakako njemu istice ugovor, ali to bi Memphis svakako zelio...s obzirom da bi Cavsi se voljeli otarasiti Davisa to bi bilo najbolje, ali ko ce uzeti njegov ugovor?...ma Cavsi ce ovo cuvati, mislim pickove i za 2 sezone ce imati respektabilnu ekipu..naravno trebaju vidjeti i dovesti kojeg free agenta i bice to sasvim ok ekipa slijedece sezone
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 maj 2011, 12:42

pa iskoristili bi trade exception od jamesa za dovodjenje gaya, ne moraju ubacivati nikoga.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 maj 2011, 12:49

Donnie Darko je napisao/la:pa iskoristili bi trade exception od jamesa za dovodjenje gaya, ne moraju ubacivati nikoga.
pa dobro to je drugo to im godi svakako :)...sad nesto kontam , pa da nismo dali Hinricha za skoro nista, vjerovatno bi danas omjer sa Miamiem bio 2-2.. ne vjerovatno, vec bio bi sigurno :)...ebiga nismo nikoga uzeli, jos smo dali i nas prvi pick :)..da smo makar uzeli Nick Younga :(..eba nas James i Wade svakako kako za free agente, tako evo i u playoffu :)...zbog njih smo mnogo propustili, ali opet smo imali odlicnu sezonu bez obzira na sve...treba ovo njima slijedece sezone vratiti :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 maj 2011, 13:01

Necemo se izgleda otarasiti Barona, ima ugovor jos dvije godine i izgleda ima odlican odnos sa Scott, pa mnogi kazu kako je on produzena ruka Scotta na terenu. Sad koliko Davis moze ostati koncentrisan na igru i prenosenja iskustva na mlade igrace vidjet cemo, ali svakako ako bude Scott bio zadovoljan, Davis ce ostati. Sto se tice toga da ga niko ne bi htio, npr. uvaljamo isticuci ugovor Jamisona nekoj ekipi koja hoce rekonstrukciju, tipa Lakersi (koji moraju cistiti salary cap ako zele DH12) ili mozda Boston, e onda im bacimo i ugovor Davisa tu, a oni nama daju onoga koga se hoce rijesiti, pickove, te neke ruzne i duge ugovore, na sto bismo mi svakako pristali. Siguran sam da se necemo zalijetati, jer imamo dosta vremena i u odlicnoj smo poziciji. Istina je da je za Gaya nudjen 4. pick uz trade exception od Jamesa, ali Memphis je to odbio, sto je meni licno drago zbog toga. Trade exception mi mozemo iskoristiti cini mi se do sredina juna ili sredine jula. Nisam sada siguran, ali mozemo dobiti nekoga ko nema ugovor na 4 ili 5 godina i dobiti jos i pickove, npr. Philla ako hoce da se rijesi Iguadole ili mozda Golden State ako zeli da se rijesi Biedrinsa, a izgleda su mnogo zagrijani da nam daju pick i Biedrinsa za ugovor Jamisona ili trade exception.

Mes Que Un Club!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 26 maj 2011, 19:43

adriano_leite je napisao/la:Necemo se izgleda otarasiti Barona, ima ugovor jos dvije godine i izgleda ima odlican odnos sa Scott, pa mnogi kazu kako je on produzena ruka Scotta na terenu. Sad koliko Davis moze ostati koncentrisan na igru i prenosenja iskustva na mlade igrace vidjet cemo, ali svakako ako bude Scott bio zadovoljan, Davis ce ostati. Sto se tice toga da ga niko ne bi htio, npr. uvaljamo isticuci ugovor Jamisona nekoj ekipi koja hoce rekonstrukciju, tipa Lakersi (koji moraju cistiti salary cap ako zele DH12) ili mozda Boston, e onda im bacimo i ugovor Davisa tu, a oni nama daju onoga koga se hoce rijesiti, pickove, te neke ruzne i duge ugovore, na sto bismo mi svakako pristali. Siguran sam da se necemo zalijetati, jer imamo dosta vremena i u odlicnoj smo poziciji. Istina je da je za Gaya nudjen 4. pick uz trade exception od Jamesa, ali Memphis je to odbio, sto je meni licno drago zbog toga. Trade exception mi mozemo iskoristiti cini mi se do sredina juna ili sredine jula. Nisam sada siguran, ali mozemo dobiti nekoga ko nema ugovor na 4 ili 5 godina i dobiti jos i pickove, npr. Philla ako hoce da se rijesi Iguadole ili mozda Golden State ako zeli da se rijesi Biedrinsa, a izgleda su mnogo zagrijani da nam daju pick i Biedrinsa za ugovor Jamisona ili trade exception.
super bi bilo da ostane baron da daje iskustvo kyrieu 8-)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 maj 2011, 21:51

Samo je pitanje da li u Baronu jos ima zara za igrom i da daje pametne savjete, valjda nam Baron nece pobudaliti i napraviti od Irvinga novog Davisa hahaha. Ako bi Baron bio koncentrisan samo na igru, onda moze da bude od velike pomoci, ako ne, e onda tesko nama...

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 maj 2011, 23:48

Jao sta procitah Boze dragi. Pojavila se spekulacija da ce se dogoditi trade izmedju tri tima, Cavsi, Minnesota, Detroit. Mi uzmemo od Detroita Ripa za nas trade exception, a oni nama daju 8. pick na draftu, a mi taj pick posaljemo sa nasim 4. pickom Minnesoti, za njihov 2. pick. Nakon toga Cavsi iskoriste buy out i Rip kao slobodan igrac ode u Chicago Bullse. Fkt. nevjerovatno, mislim ja bih bio presretan da dodje do toga jer bismo mi uzeli Irvinga i Williamsa, ali nevjerovatno ce biti ako Minnesota pristane na to, mada od njih me nista ne moze iznenaditi, dok je za Detroit to odlicno jer ce se rijesiti Ripa, a i za Chicago je odlicno jer ih Rip svakako moze uciniti boljom ekipom nego sto su sada.

Mes Que Un Club!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 maj 2011, 23:53

to je prakticno trejd izmedju 4 ekipe gdje samo jedan igrac promjeni sredinu xD

trejd je korektan za skoro sve ucesnike. detroit se "rijesi" ripa, cavsi dobiju williamsa, minny dobije drugi top10 pick a bullsi dobiju ono sto im treba.

edit: gore sam zaboravio da detroit daje osmi pik samo da bi se rijesio ripa. malo mi tu skripi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 maj 2011, 23:58

Donnie Darko je napisao/la:to je prakticno trejd izmedju 4 ekipe gdje samo jedan igrac promjeni sredinu xD

trejd je korektan za skoro sve ucesnike. detroit se "rijesi" ripa, cavsi dobiju williamsa, minny dobije drugi top10 pick a bullsi dobiju ono sto im treba.
Pa da, prakticno su 4 ekipe u igri, ali eto ja Ripa racunao kao slobodnog agenta, pa reko nije u sklopu tog trejda hehe. Samo nije mi nikako logicno da Minnesota da 2. pick za 4. i 8. pick. Jedino ako misle da Williams ne bi bio bolji izbor od Beasleya, pa mozda idu na to da uzmu jednog centra i beka sutera na ovom draftu, sto kada bolje razmislim i nije toliko lose po njih. Samo mi to zvuci nerealno nesto jbg.
Edit: pa da izgleda je njima nebitno sto je to top 10 pick, samo izgleda da ih nervira vise taj veliki ugovor Ripa i drzi im ruke vezanim, jer se evo 2 godine ne mogu rijesiti Ripa hehehe.

Mes Que Un Club!

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 29 maj 2011, 00:09

Ako se detroit rijesi ripa i princa (kojem istice ugovor) eto im free space jos ako dobro draftuju potpisu dobre slobodne agente i eto ih u plejoffu opet.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 maj 2011, 00:13

meni minny jako dobro prolazi u ovom trejdu. umjesto williamsa draftuju centra i beka sutera, i kompletiraju ovu veoma mladu ekipu. reci draftuju kantera i burksa, ili knighta (istina nije suter, ali moze i tu igrati) i biyomba, zavisno ko prezivi do cetvrtog picka.

vidim na mock draftu, biyombo na 13. mjestu :D daj boze da tako i bude.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 maj 2011, 04:12

Donnie Darko je napisao/la:meni minny jako dobro prolazi u ovom trejdu. umjesto williamsa draftuju centra i beka sutera, i kompletiraju ovu veoma mladu ekipu. reci draftuju kantera i burksa, ili knighta (istina nije suter, ali moze i tu igrati) i biyomba, zavisno ko prezivi do cetvrtog picka.

vidim na mock draftu, biyombo na 13. mjestu :D daj boze da tako i bude.
Naravno da dobijaju, ali mi smo u najvecem plusu, ako se ovo desi :)...dobijes covjeka kojeg trebas, za tako male pare i onda ti ostane mozda da dovese nesto kvalitetno za klupe i to bi bilo to... ja bi bio resretan kad bi se ovo desilo....evo bas maloprije na ESPN tv gledam ovo, pa mi se opet uzbudio, kao da sezona jos uvjek traje :)...taman sam konto malo odmorit do jula mjeseca, ali haman da mi ovakve vjesti, ponovo probude emocije i ocekivanja za slijedecu sezonu :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 maj 2011, 17:16

slika

:lol:

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 29 maj 2011, 18:47

Donnie Darko je napisao/la:slika

:lol:
Više para ,vise gluposti :D

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 29 maj 2011, 23:33

adriano_leite je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:to je prakticno trejd izmedju 4 ekipe gdje samo jedan igrac promjeni sredinu xD

Pa da, prakticno su 4 ekipe u igri, ali eto ja Ripa racunao kao slobodnog agenta, pa reko nije u sklopu tog trejda hehe. Samo nije mi nikako logicno da Minnesota da 2. pick za 4. i 8. pick. Jedino ako misle da Williams ne bi bio bolji izbor od Beasleya, pa mozda idu na to da uzmu jednog centra i beka sutera na ovom draftu, sto kada bolje razmislim i nije toliko lose po njih. Samo mi to zvuci nerealno nesto jbg.
Edit: pa da izgleda je njima nebitno sto je to top 10 pick, samo izgleda da ih nervira vise taj veliki ugovor Ripa i drzi im ruke vezanim, jer se evo 2 godine ne mogu rijesiti Ripa hehehe.

Ma to je odlicno za sve ekipe iskreno. Pistonsi se ne mogu otarasiti Ripa i moraju ga se nekako otarasiti. A Cavsi bi mogli nekako uvalit Jamisona Pistonsima u ovom trejdu. Sto se tice Bullsa to bi bilo mozda i najbolje moguce rjesenje za nas. Rip je bas igrac kakav bi nama dobro dosao i odlicno bi se uklopio u nas sistem igre. Ja bi pored Ripa ipak i doveo T-Maca jer treba nam neko ko zna dirigovat napadom, jer Watson veze nema sa organizacijom. Na draftu ubrat jednog SG-a a i moze neki PG da se kali kod nas, pa kad ode T-Mac i Watsonu istekne ugovor da moze uletit kao back-up (ko zna mozda ulovimo novog Taguea).
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 maj 2011, 23:40

Mi cemo izgleda uvaliti Jamisona GSW, za Biedrinsa i 11. pick prve runde drafta ove godine. Kada bi uspio ovaj trejd sa Pistonsima i Minnesotom, eto nama 1. pick, 2. pick, 11. pick, tri pozicije rjesavamo na jednom draftu, samo da bude sve ovako kako se prica. Joj kako je tesko docekati draft, toliko opcija ima da je to nevjerovatno, a sigurno ih ima duplo vise. Bice uzbudljivo ovo ljeto sto se tice NBA, prvo sto je moguc lock out ali izgleda nece od toga nista biti, pa draft, pa angazovanje slobodnih agenata. Bice svega...

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.