Ko orkestrira navijačke nerede u BiH?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko orkestrira navijačke nerede u BiH?

navijači
67
34%
uprave klubova
7
4%
političari
91
46%
kakvi neredi?
31
16%

Ukupno glasova: 196

LakersAttack
Kontakt:

Re: Ko orkestrira navijačke nerede u BiH?

Post Postao/la LakersAttack » 17 feb 2012, 18:10

Kod nas slabo ima nereda spram susjednih država npr. Srbije tamo je toga dosta više, možda i što su veća država od nas, možda što igraju kvalitetniji fudbal, možda što je to u njih više popularno, niko ne zna.. Al većinom to organizuju navijači kada njihov klub loše igra ili slično, tad' prave sranje kako bi malo skrenuli pažnju. A pored toga tu ima i onih nereda iz 'hasiluka' koje nikako ne opravdam
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija, neka živi Bosna naša država!

FK Sarajevo
FC Bayern
LA Lakers

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 11:54

LakersAttack je napisao/la:Kod nas slabo ima nereda spram susjednih država npr. Srbije tamo je toga dosta više, možda i što su veća država od nas, možda što igraju kvalitetniji fudbal, možda što je to u njih više popularno, niko ne zna.. Al većinom to organizuju navijači kada njihov klub loše igra ili slično, tad' prave sranje kako bi malo skrenuli pažnju. A pored toga tu ima i onih nereda iz 'hasiluka' koje nikako ne opravdam
Ma jarane, ne možeš ti nerede u Srbiji porediti nikako sa neredima u BiH. Izuzimajući kada se Novi Pazar i njihovi šabani s nekim sukobe.
Zna se zašto i kako dolazi do tih nereda, zbog tradicije, dugogodišnjeg sportskog rivalstva i tako dalje. ( naglasak na ovo sportskog )
Kada si vidio zadnji put da se sukobe navijači, evo konkretno u Bosni, iste konfesije ? taman to bili Željo i Sarajevo ? Ima tu nekih sitnih ispada, al sve završava na psovanju na tribinama i prijetnji.
Mnogo godina treba da prođe, ili da neko uzme čvrsto ovo uže Premijer lige, udari po džepovima, riješi zakonima ... no da se mi malo vratimo u realnost. :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 16 sep 2012, 22:49

Sad' će ponovo da reaguje komitet za normalizaciju i opet zabrana odlaska na gostovanja, a ustvari najveći problem je neorganizovanost policije. Da je svaka organizovana kao Sarajevska ovih problema ne bi ni bilo, ovako samo gledaj kako nedužni stradaju...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 16 sep 2012, 23:18

Mislim da sam već iznosio mišljenje o problemu navijača,pardon huligana.

Istovremeno, tada sam jasno naglasio da neprofesionalnost medija je veći problem od nedostatka mjesta u zatvorima širom zemlje... Nasilja ima svugdje,po cijeloj Evropi, zastava raznoraznih takođe! Budala takođe! Politike takođe! Pa i mržnje u krajnjoj liniji takođe!

Ali naši novinari (pardon, tim imenom se mogu nazvati isključivo lica sa diplomom istih,a ne u 95% slučajeva trgovci koje je ćaća zaposlio u mediju) jednostavno pored needukovanosti i neznanja,željni senzacionalizma žele ionako sumornu stvarnost i sadašnjost dodatno devastirati...

Vjerovatno 95% posjetilaca teme neće ni čitati ovaj post,ali za onih malo koji možda i hoće,par nekih suštinski relevantnih stvari....

Nemamo nezavisne medije,nezavisan javni servis,nemamo nezavisan savez,nezavisno sudstvo, kako onda očekivati red????????

Da li neko zaista smatra da će konstantnim pljuvanjem navijačkih organizacija onog "tuđeg" kod istih izazivati ikakvu vrstu navijačke edukacije??? Jednostavno u ovoj i ovakvoj državi gdje se sve pravda nekakvim ratnim ranama nema šanse da u skorije vrijeme i navijački svijet krene naprijed. A taj navijački svijet je iz godine u godinu sve manji i manji,slabiji i slabiji.

duck
Kontakt:

Post Postao/la duck » 17 sep 2012, 00:07

Dize se medijska hajka, mediji mnogo doprinose ovim neredima. Primjer, za ovaj kombi sa navijacima Slavije ja nisam saznao dok nisam vidio na portalima, a vjerujem da su mnogi tako saznali. I ne samo kombi, vec sve ovo sto se desava u zadnje vrijeme. Neko to prihvati hladno, neko ne obraca paznju, a nekoga bas pogodi takva prica. Pogotovo ove sto se loze na huliganizam. Medijima je cilj da prvi objave novost, da imaju materijala za raju, neki mozda pokusavaju da sugerisu na to, da se sprijeci, ali dobivaju kontra efekat. Mi smo cudan narod, odmah nam je u mislima kako da vratimo nekom ko nam uradi nesto lose. Navijaci pogotovo, bitno je biti "najbolji", najjaci, glavni i sl. Neku vecer jedna od glavnih vijesti na dnevniku "neredi" u Mostaru, a ono nije vidjelo N od nereda. Doduse mozda jeste nesto malo nakon sto su navijaci Zrinjskog polupali taj neki kafic. I to je prouzrokovano nakon "ekskluzivnih vijesti o napadu navijaca Zeljeznicara na lokal i divljanje istih po Mostaru". Ustvari je slupan navijacki pub, znaci cilj su bili navijaci, a ne gradjani Mostara.
Cesto je tako, sami sebi stvaramo nervozu, dizemo tenzije, okrecemo na nacionalnu osnovu. Moguce je da i politicari to koriste, jer vide da ima efekta. Napraviti belaj, cut ce se, frka ce se dici, "mi" protiv "njih". Sto to jednostavno ne bi ostalo u nekim manjim okvirima? Neka zna onaj ko je bio tu, neka znaju nadlezni organi, a ne cijela javnost i omladina kojoj je nazalost to sve veca furka, huliganizam, divljanje, razbijanje i ostalo.
Keep it simple! ;)

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 17 sep 2012, 00:44

Evo ljudi su nam pustili gostovanja, imali smo 6 kola da se dokazemo, dokazali smo se ,dokazali smo da smo stoka , molim komitet da ponovo stupi na snagu zabrana gostujucim navijacima..

hvala .

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 18 sep 2012, 00:10

POLITIKA !

Ajd dobro politika,to je vec jasno kao dan,al tu su i mediji.Pa bolan oni prave izvjestaj kakvo je stanje na ulicama,ko je kome samar opalio,dizu frku kao da je ratno stanje a ne razbijena 2 kafica.Pa majku mu svaki dan neko ubistvo,sto oko tog ne dizu toliku frku.Stali navijace,kao da smo mi jedini problem u drzavi.Fataj kriminalce,lopove pusti nas na miru.Ljudi dosli u Mostar polupali 2 kafica,halo ba ko ce ti otici u Mostar (jos Zapadni,da se razumjemo svi kazu kod Ustasa,a ja sam na to alergican) u 11-12 ujutro i srusiti,razbiti.Pa bolan taj ko je otisao mora biti bas tolika budala,jer moras biti spreman,na pistolje,nozeve,riskiras zivot.Ajd dobro to.Lesinari dosli u Zenicu,mirni kao bubice nista ne smiju,tek lafo prave belaje u vozu.Pa kako su dobili voz ? Ja koliko znam niko nije mogao dobiti voz,bar kad smo mi trazili i kad su nam rekli ljudi iz zeljeznice tako.Znaci neko je morao dati masne pare da se dobije voz,a onda ga oni i to u POVRATKU slupaju.Hajd da je njihov klub izgubio,al odnjeo bod na strani halooooooo ? Sokolovi su toliko zanimljiva grupa ostatku da je to za nepovjerovat.Eto njima zapaljen kombi.Dok jedan tvrdi da nije vidio auto,drugi govori da su bili crni,jedan govori da ih je bilo 15 drugi da ih je bilo 20.Jedan govori da uopste nisu sa autima dok drugi tvrdi da jesu.Pa ljudi de se dogovorite kako,gdje,ko ? A i nas su na Bilinom cekali,al sad nismo ispali naivni kao protiv Veleza.Krenuli su srati,nisu dali transove postaviti,a ozvucenje su skinuli,ni mi samo ne znamo kako.Kao zabranjeno ozvucenje,pa de mi taj pravinik gdje je zabranjeno,znaci daj mi pravilnik,svi sute niko nista ne odgovara.Tu su cekali da mi krenemo svadju,da se malo poguramo da bi ispala neka tuca i da kazu da su Robijasi huligani.Pa na ulazu privode ljude sto napadaju kako su red formirali,trazili su nesto,al su dobili karinu ! Kakve zabrane,radi politike ? **** politike koja zeli unistiti fudbal,zabraniti navijace,pa sta smo mi zivotinje,roboti,komete sta smo mi ?
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 sep 2012, 11:16

Emir ZENICA je napisao/la:POLITIKA !

Ajd dobro politika,to je vec jasno kao dan,al tu su i mediji.Pa bolan oni prave izvjestaj kakvo je stanje na ulicama,ko je kome samar opalio,dizu frku kao da je ratno stanje a ne razbijena 2 kafica.Pa majku mu svaki dan neko ubistvo,sto oko tog ne dizu toliku frku.Stali navijace,kao da smo mi jedini problem u drzavi.Fataj kriminalce,lopove pusti nas na miru.Ljudi dosli u Mostar polupali 2 kafica,halo ba ko ce ti otici u Mostar (jos Zapadni,da se razumjemo svi kazu kod Ustasa,a ja sam na to alergican) u 11-12 ujutro i srusiti,razbiti.Pa bolan taj ko je otisao mora biti bas tolika budala,jer moras biti spreman,na pistolje,nozeve,riskiras zivot.Ajd dobro to.Lesinari dosli u Zenicu,mirni kao bubice nista ne smiju,tek lafo prave belaje u vozu.Pa kako su dobili voz ? Ja koliko znam niko nije mogao dobiti voz,bar kad smo mi trazili i kad su nam rekli ljudi iz zeljeznice tako.Znaci neko je morao dati masne pare da se dobije voz,a onda ga oni i to u POVRATKU slupaju.Hajd da je njihov klub izgubio,al odnjeo bod na strani halooooooo ? Sokolovi su toliko zanimljiva grupa ostatku da je to za nepovjerovat.Eto njima zapaljen kombi.Dok jedan tvrdi da nije vidio auto,drugi govori da su bili crni,jedan govori da ih je bilo 15 drugi da ih je bilo 20.Jedan govori da uopste nisu sa autima dok drugi tvrdi da jesu.Pa ljudi de se dogovorite kako,gdje,ko ? A i nas su na Bilinom cekali,al sad nismo ispali naivni kao protiv Veleza.Krenuli su srati,nisu dali transove postaviti,a ozvucenje su skinuli,ni mi samo ne znamo kako.Kao zabranjeno ozvucenje,pa de mi taj pravinik gdje je zabranjeno,znaci daj mi pravilnik,svi sute niko nista ne odgovara.Tu su cekali da mi krenemo svadju,da se malo poguramo da bi ispala neka tuca i da kazu da su Robijasi huligani.Pa na ulazu privode ljude sto napadaju kako su red formirali,trazili su nesto,al su dobili karinu ! Kakve zabrane,radi politike ? **** politike koja zeli unistiti fudbal,zabraniti navijace,pa sta smo mi zivotinje,roboti,komete sta smo mi ?
Kakva bolan politika,sta ti je.Nesposobna i glupa murija je odgovorna za ovo.Nema gluplje murije od one u MO,znaci nema 100% vecih retarda u uniformama.A mediji su nam kita od ovce svakako.Otvoris ove portale i kontas macetama se udaramo,a vamo nema niko povrjeđen u tim strasnim belajima sem onog vozaca misterioznog kombija sokolova koji su se zapalili kako i sta bog sami zna.Oni ne znaju 100% jer nikako da skontaju koliko ih je napalo,s kakvim autima il mozda nisu bila auta :lol: Ne znam samo se iznerviram sto smo glup narod.Kako neko moze odobriti ove zabrane to jos nikako da skontam.Cuj "to je jedino rjesenje" e pa nije fino nek' se organizuju nindje kornjace kao u Sarajevu i Zenici pa **** ce bit belaja.Ali to je nemoguce jer ih u manjim mjestima u sakama drze seoski mocnici i kabadahije pa oni diriguju sta i kako.Nadam se da ce se navijacka scena dici PROTIV zabrane i da cemo bar na mjesec-dva izgledati kao navijaci i tako se i odnositi jedni prema drugima.Dosta zabrana **** vas komitet i murija.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 18 sep 2012, 11:29

Djelimično si u pravu. Ne znam kakva je murija u ostalim gradovima tipa Zenica,Mostar i po tim manjima mjestima u Federaciji,ali isto tako smatram da se opravdanje za incidente,šovinizam i vandalizam ne smiju kao glavni krivci stavljati ljudi u uniformama. Jer ruku na srce oni su tu da dobiju platu, zašto bi svoj život ugrožavali sukobljavajući se sa drogiranim vandalom koji je na utakmicu došao da bi iz sebe izbacio sav gnijev i sav očaj....

Što se medija tiče,to sam lično rekao i potpuno se slažem... Čak i ss.ba (ja to nemam problem reći) je dosta neprincipijelan kada se radi o navijačkim neredima,jedna grupa se vječito brani...

Što se tiče Sokolova, kombi je napadnut,doduše tri izvora su navodno dala izjavu,suštinski jedini pravi izvor je onaj po kome je nekoliko lica bacilo baklje u kombi... To što su neki jedva potrčali pravdati ili smanjiti doživljaj,ili napumpati je neka druga stvar.

Što se sarajevske murije tiče,ne znam čime se ona konkretno može pohvaliti? Bio sam na Grbavici davno nekada,osim očitog gnijeva iz ne znam ti kog razloga prema ljudima iz Bijeljine tada, nisam primjetio da su nešto uhranjeniji,nabildovaniji,fizički spremniji od ovih lokalnih bijeljinskih murijaša. Koliko je samo bilo propusta u organizaciji mečeva u Sarajevu,pa sigurno najviše (tu ne računam utakmice Olimpica),tako da pričati kako su u Sarajevu sjajne snage mupa,a druge potcjeniti ne ide,jer su to neke prethodne godine oštro demantovale.... ;)

I kao što sam rekao,zabrana neće doprinijeti ničemu,osim da kada se ona prekine,pa makar to bilo za 5 godina će se raditi još gore stvari... Jedina kazna su zatvori,a oni su puni ili ih nema,tako da svo ovo naše pisanje po forumu služi tim vandalima i šovinistima da se dobro ismiju i sve nas skupa nazovu nekakvim idiotima,internet huliganima. ;)

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 18 sep 2012, 13:09

Sinoć mi je neko probusio gumu na autu,
ja ciljam na RA da je to ucinila :lol:

Ivica i Marica kazni tu gamad, ne diraj normalne navijace ;)
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 18 sep 2012, 14:11

AboveTheLaw je napisao/la:Evo ljudi su nam pustili gostovanja, imali smo 6 kola da se dokazemo, dokazali smo se ,dokazali smo da smo stoka , molim komitet da ponovo stupi na snagu zabrana gostujucim navijacima..

hvala .

To sto vi (manijaci) ne idete kako treba na gostovanja ni kad nije zabranjeno, a ovih malo sto ode naprave sranje nije problem drugih navijackih skupina. Treba poceti rigorozno kaznjavati samo ove sto prave probleme i to je to.
SAMO ČELIK !

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 18 sep 2012, 15:12

@bistrikboy

Ma upravu si sigurno nije politika.A-a kakvi nije politika.Pa to i sljep covjek vidi jao.Pa nama u Zenici protiv Veleza je bilo sve izrezirano.Cuj ne moze vodja na ogradu haha pa gdje ce,na reflektore.I onda je tu doslo do frke jer smo bili naivni.I onda su oni to iskoristili,i u medijima "Robijasi huligani".U subotu ista stvar,lafo ozvucenje ne mozes i jedva nekako transparente postavili.Megafon nisi mogao unjeti,privodili ljude ako nesto pisnu na ulazu.Cekali da poludimo,pa da opet udaraju i da opet budu neredi,e pa nece.I hajd ti meni reci da to nije izrezirano ? Isto tako je i ostalim.Kako ce murija ujutro u 10 ocekivati navijace da razbijaju ? De mi to reci ? Kako ce murija znati kad ce baklja uletit u kombi ? Murija je pametna i rade kako im se naredi.Znaci niko me ne moze ubijediti da nije tako.Sokolovi kao sto sam i rekao su prica za sebe,pa ljudi ne znaju ni gdje su isli :lol: A sto se kazni tice,opet radi 2-3 skupine kaznu dobijes,da te Bog sacuva !
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 18 sep 2012, 15:19

Sve u zatvor zbog navijanja i gotovo. :mrgreen:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 18 sep 2012, 15:21

Zenichanin je napisao/la:Sinoć mi je neko probusio gumu na autu,
ja ciljam na RA da je to ucinila :lol:

Ivica i Marica kazni tu gamad, ne diraj normalne navijace ;)
Jašta brate sve po crncima :mrgreen:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 18 sep 2012, 20:09

AboveTheLaw je napisao/la:Evo ljudi su nam pustili gostovanja, imali smo 6 kola da se dokazemo, dokazali smo se ,dokazali smo da smo stoka , molim komitet da ponovo stupi na snagu zabrana gostujucim navijacima..

hvala .
Na koje si ti to gostovanje išao svega ti !? :lol:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 sep 2012, 09:14

Emir ZENICA je napisao/la:@bistrikboy

Ma upravu si sigurno nije politika.A-a kakvi nije politika.Pa to i sljep covjek vidi jao.Pa nama u Zenici protiv Veleza je bilo sve izrezirano.Cuj ne moze vodja na ogradu haha pa gdje ce,na reflektore.I onda je tu doslo do frke jer smo bili naivni.I onda su oni to iskoristili,i u medijima "Robijasi huligani".U subotu ista stvar,lafo ozvucenje ne mozes i jedva nekako transparente postavili.Megafon nisi mogao unjeti,privodili ljude ako nesto pisnu na ulazu.Cekali da poludimo,pa da opet udaraju i da opet budu neredi,e pa nece.I hajd ti meni reci da to nije izrezirano ? Isto tako je i ostalim.Kako ce murija ujutro u 10 ocekivati navijace da razbijaju ? De mi to reci ? Kako ce murija znati kad ce baklja uletit u kombi ? Murija je pametna i rade kako im se naredi.Znaci niko me ne moze ubijediti da nije tako.Sokolovi kao sto sam i rekao su prica za sebe,pa ljudi ne znaju ni gdje su isli :lol: A sto se kazni tice,opet radi 2-3 skupine kaznu dobijes,da te Bog sacuva !
Pa dobro vi ste tek sad haman poceli navijati kako bog zapovjeda i nezz sta se cudite nama su trans oduzeli prije par godina,megafon nam je u sampionskoj sezoni a bgm i lani cesto bio misaona imenica isto vazi i za bubanj,nezz sta se tu cudis bgm.Nisam ja kritikovao policiju jer nije u 10 ujutro nekog presrela vec govorim o samim organizovanim odlascima na gostovanja koja su zabranili ili zele zabraniti,koje ta policija ocigledno nije u stanju organizovati i obezbjediti ljude.Pricati kako je politika kriva je cista izvlakusa to je bar sigurno.Doduse nezz mozda vas je stranka uzela na zub u Zenici :mrgreen:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 19 sep 2012, 14:31

bistrikboy je napisao/la: Pa dobro vi ste tek sad haman poceli navijati kako bog zapovjeda i nezz sta se cudite nama su trans oduzeli prije par godina,megafon nam je u sampionskoj sezoni a bgm i lani cesto bio misaona imenica isto vazi i za bubanj,nezz sta se tu cudis bgm.Nisam ja kritikovao policiju jer nije u 10 ujutro nekog presrela vec govorim o samim organizovanim odlascima na gostovanja koja su zabranili ili zele zabraniti,koje ta policija ocigledno nije u stanju organizovati i obezbjediti ljude.Pricati kako je politika kriva je cista izvlakusa to je bar sigurno.Doduse nezz mozda vas je stranka uzela na zub u Zenici :mrgreen:
Doduse,mi postojimo ako se ne varam tek 2 godine.Dobro oduzeti trans ACAB ? ili neke nacionalisticke,to i treba.(acab naravno NE)Megafon smo uvijek mogli unjet,i tu nikad nije bilo problema.A de ti meni reci kako je onda vas vodja kontrolisao onako velik jug ? Ozvucenje ? Ne mogu vodje na ogradu ? Uredu na gostovanju,al na domacim tekmama to zabranit ? Bgm mi gdje god da idemo organizacija je dobra,a murija ti nista ne da.Bas me cudi sto li je to tako ;) Ja ne mogu govorit kako je drugim jer ne znam,ne idem sa njima na utakmice,al da su to cista posla,pa ne bi rekao :) Uredu ti smatras da nije politika,ja smatram da jest.Uvijek su misljenja razlicita ;) A naravno da jeste,pocevsi od nas,pa nadalje ;) ;) ;)
Volim te Celik ! ! !

kastel
Kontakt:

Post Postao/la kastel » 19 sep 2012, 14:38

Samo policiji dati odrijesene ruke,pa da vidis kako bi se nasilje iskorijenilo sa stadiona!Isto tako bi za sve ostale segmente drustva preporucio!I jaka legislativa(max kazne....) :idea:

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 24 sep 2012, 21:50

Političari poslije navodnih teških duela pred kamerama i odbrane nacionalnih interesa odlaze skupa da jedu i piju po kafanama i smiju se kako su nasamarili jadni narod koji se kolje oko toga što ovi drugi nisu ove ili one nacionalnosti, a ovamo vlastodršci nazvaćemo ih Huso, Jovo i Ante trpaju janjetinu, piju i uživaju . Na kraju što je najbitnije navijački neredi se poklapaju baš pred izbore, čudnog li čuda. ;)

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 25 sep 2012, 14:03

8-) 8-)
Volim te Celik ! ! !

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.