Haris Vučkić

Edo_77
Kontakt:

Re: Haris Vučkić

Post Postao/la Edo_77 » 26 dec 2011, 14:21

On se mora pozvati, jednostavno mora. Boli me glava gledati razne Harise, Edise, Darise po stranim repkama, to su nasi Bosanci, barem jedan razgovor, nemozemo tek tako pustiti jednog Harisa, ipak igra u PL?

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 26 dec 2011, 15:10

@ principatus

ok recimo da ja nisam upravu i da pogresno razumijem sve ovo o cemu diskutujmo...
reci mi samo s kojim argumentima cemo mi razmisljat' kao vuk medju vukovima??
umislit' cemo sebi da smo vukovi, a ustvari nismo ni srne..

sta cemo ponudit' vuckicu??? poziv... na osnovu cega?? izjave na fecebook-u???
momak je drzavljanin i reprezentativac slovenije... da dobije nase drzavljanstvo i promijeni sportsko treba mu godina... zar stvarno mislis da ce slovenci sjedit' skrstenih ruku??? mi nemamo ni administrativnih ni finansijskih mogucnosti da mu ponudimo prednost u odnosu na slovence?? s cim da glumimo vuka? pismom namjere??

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 dec 2011, 15:49

amho je napisao/la:@ principatus
ok recimo da ja nisam upravu i da pogresno razumijem sve ovo o cemu diskutujmo...
Ok, recimo da pogresno razumijes ili u sustini ne shvacas to sto sam vec rekao. To se meni bar cini iz ovog tvog zadnjeg posta. Time nazalost gubi se i smisao, da to isto jos jedanput ponovim, jer vec pise nekoliko stranica unazad, ili da daljnu argumentaciju na to nadovezem.

Filozofija koju ovdje predajes je otprilike:

"Ako si u vodi nemoj plivati. Drugi su brzi."
"Ako je neko jaci, predaj se, ne isplati se."
"Nemoj pokusati postati bolji, jer to upravo nisi."

Moje shvacanje, nacin razmisljanja i mentalitet se razlikuje od toga. Slozimo se u tome, da se ne slazemo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 26 dec 2011, 16:05

evo, onda da napisemo da je na klupi danas :)
...

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 26 dec 2011, 18:47

Principatus je napisao/la:
amho je napisao/la:@ principatus
Ok, recimo da pogresno razumijes ili u sustini ne shvacas to sto sam vec rekao. To se meni bar cini iz ovog tvog zadnjeg posta. Time nazalost gubi se i smisao, da to isto jos jedanput ponovim, jer vec pise nekoliko stranica unazad, ili da daljnu argumentaciju na to nadovezem.

Filozofija koju ovdje predajes je otprilike:

"Ako si u vodi nemoj plivati. Drugi su brzi."
"Ako je neko jaci, predaj se, ne isplati se."
"Nemoj pokusati postati bolji, jer to upravo nisi."

Moje shvacanje, nacin razmisljanja i mentalitet se razlikuje od toga. Slozimo se u tome, da se ne slazemo.
ides predaleko u diskusiji... donosis zaklucke o mentalitetu, shvacanju i razmisljanju na osnovu nekoliko recenica i to izvucenih iz konteksta... ja sam tebi postavio konkretna pitanja... ti mi odgovaras generalizacijama i floskulama u olimpijskom duhu...
tvoja filozofija je otprilike (tvojim nacinom zakljucivanja): hajmo ponudit' mourinhu ili fergusonu da vodi nasu repku za platu od 5000€, mozda pristane... ne treba se predavat'... jer ako unaprijed shvatimo da nemamo sanse slijedimo teze ove filozofije koju ti pripisujes meni...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 dec 2011, 19:18

amho je napisao/la:ja sam tebi postavio konkretna pitanja...
Nisam odgovorio na pitanja, jer sam ih prvo shvatio kao vise retorickog tipa i misljenja sam da odgovori na njih ne mijenjaju nista. Ali ok, mogu ti dati te odgovore ako bas inzistiras? No u tome uopste nije stvar.

Tanak je konac po kojem setas argumentaciju za ne dovodjenje Vuckica.
1. Kao prvo mi navodis, da je nemoralno ga dovoditi.
2. Sada sve svodis na to, da mi nemamo mogucnosti da ga dovedemo.

O cemu dakle pricas? O moralu ili mogucnostima? Jer ako nemamo mogucnosti, onda ionako ne dolazimo u to moralno iskusenje. Ako te interesuje samo moral iza toga, onda te mogucnosti (tvoja pitanja) ne moraju da brinu. Ili ti je pak nesto trece razlog, zasto si protiv toga, da se dovodjenje ovog igraca predstavi kao realna opcija? Jedna opcija koju strucni stab ne koristi?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 dec 2011, 19:42

Moram se jos na ovo nadovezati:
amho je napisao/la:donosis zaklucke o mentalitetu, shvacanju i razmisljanju na osnovu nekoliko recenica i to izvucenih iz konteksta...
Apsolutno DA u ovom slucaju. Zato sto te recenice veoma jasno pokazuju, da se razlikujemo jako u nacinu razmisljanja i mentaliteta. Zasto? Zato sto za mene pitanje dovodjenja ili nedovodjenja jednog jako perspektivnog igraca iz drugog saveza, uopste ne predstavlja predmet koji je vrijedan diskusije. Po meni se to samo po sebi razumijeva.

Kada to zelis da diskutujes sa mnom, to ti dolazi kao da pokusavas da me ubijedis, da se fudbal igra bolje sa 10 sopstvenih igraca protiv 11 protivnickih, ili bez lopte, ili samo na sopstveni gol. To je to, sto sam mislio sa tom razlikom razmisljanja izmedju nas. Nisam mislio mentalne sposobnosti, ako si to krivo shvatio.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 dec 2011, 20:26

Od pocetka protiv Liverpoola...PAPE PROBUDI SE
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 30 dec 2011, 20:50

Cartman je napisao/la:Od pocetka protiv Liverpoola...PAPE PROBUDI SE
Pa dobro Cartman,ako iko "hvata" ove nase mlade,onda je to Pape,yebiga mogo je i Dzeko sta odraditi,kad mu je dao dres.Ja se ipak nadam ,da ce on za nas zaigrati,jer izazov je protiv Brazila igrati :mrgreen:
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 dec 2011, 20:57

Iskreno receno i ovaj se tek do neki dan probudio.Do par utakmica prije nije ga cestito ni na klupi bilo.
Tako da......uostalom tek ga sad Slovenci nebi pustili taman ne zaigrao ni za koga.A tu su majstori za vrbovanje.
P.S Moze li Demba zaigrati za nas kad je mogao Dialibica da i ovog......... :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 30 dec 2011, 21:01

http://www8.livetv.ru/webplayer2.php?t= ... &ci=1&si=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo dobar link
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 dec 2011, 21:20

harishp je napisao/la:
Iskreno receno i ovaj se tek do neki dan probudio.Do par utakmica prije nije ga cestito ni na klupi bilo.
Tako da......uostalom tek ga sad Slovenci nebi pustili taman ne zaigrao ni za koga.A tu su majstori za vrbovanje.
P.S Moze li Demba zaigrati za nas kad je mogao Dialibica da i ovog......... :mrgreen:
Nemaju oni sta pustat. Nisu ni kanadjani Begsona pustili pa je na nasem golu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 dec 2011, 21:26

Cartman je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Nemaju oni sta pustat. Nisu ni kanadjani Begsona pustili pa je na nasem golu.
''Zayeb'o'' se,ovaj garant nece.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 dec 2011, 21:36

Nista posebno u prvom poluvremenu. Dosta pogresnih pasova i izgleda da se jos nije navikao na ovu brzinu. Ali nije lako igrat na Anfieldu za tako neiskusnog igraca. Cini mi se da je vrlo jak.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 dec 2011, 21:40

Da, otpuh'o je Bellamyja (ako sam dobro vidio) u jednom duelu. :mrgreen: Ne komplikuje, a to je najbitnije. No, mora se priznati da je imao nekoliko loših pasova prema svojim suigračima. Još je Pardew podigao Ben Arfu sa klupe za rezervne igrače, dakle mogli bismo umjesto našeg Vučkića gledati Hatema.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 30 dec 2011, 21:43

Tanak je ovaj. I on neki tehnicar teskih noga. Neka ga Slovenci zadrze sto se tice mene.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 dec 2011, 21:44

kimbo je napisao/la:Tanak je ovaj. I on neki tehnicar teskih noga. Neka ga Slovenci zadrze sto se tice mene.
:lol: :mrgreen: I ti @bomki sto znas nasmijati i to ono slatko :D
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 dec 2011, 21:47

kimbo je napisao/la:Tanak je ovaj. I on neki tehnicar teskih noga. Neka ga Slovenci zadrze sto se tice mene.
Yebote scouta. Radis li za Real ili Barcu? Za 45 minuta zakljucis ko vrijedi, ko ne.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 dec 2011, 21:50

Cartman je napisao/la:
Yebote scouta. Radis li za Real ili Barcu? Za 45 minuta zakljucis ko vrijedi, ko ne.
@bomki to po kratkom postupku.
Sta kaze nije mali,al vala nije ni tehnicar.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 30 dec 2011, 21:52

Cartman je napisao/la:
Naravno , cim potrci 2,3 sprinta i u svakm ga ljudi ostave a glavom mase dok trci raspa se odma vidis da je tanak. Spor jednonog, ni u cemu ne odskace. Doduse vidi se da ima osjecaja u onoj nozi lijevoj i smisla za pas igru. Klasa Stilca koliko vidim , mada je Stila zehru brzi cini mi se.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.