1/2 EP: Italija - Njemačka

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u finale?

1. Njemačka
42
39%
2. Italija
65
61%

Ukupno glasova: 107

effe_sa
Kontakt:

Re: 1/2 EP: Italija - Njemačka

Post Postao/la effe_sa » 25 jun 2012, 20:12

Oxygen je napisao/la:Effe, tebi nisam pisao, poštujem tebe kao realnog forumaša, apsolutna je ironija naravno. ;)
Mišljenje o samom meču ću napisati kada vidim sa čim raspolažu obje ekipe za finale.
Ma znam da nisi meni napisao :) , al reko samo da ti dam do znanja da ionako ne mislim na onaj način kako si to kroz ironiju iskazao :)
A ono što je sad sigurno, je to da će dosta zavisit od toga, kako ekipe uđu u ovaj susret, kako ko nametne igru i slične stvari. Na primjer sinoć je Italija bila ofanzivnija, dok protiv Elf-a neće onako igrat. E sad opet pitanje dal će se Loew odlučit na pritisak ili ići kontroliranom ofanzivom. Dosta tu nekih sitnica može odlučit, a treneri mogu odigrat vrlo bitnu ulogu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 jun 2012, 20:14

svaka čast Njemačkoj..baš imaju fantastičnu reprezentaciju...još su i mladi i imaju širok kadar i vjerujem da će iz godine u godinu biti samo još bolji...

ali(nije zbog toga što navijam za Italiju) previše se podcjenjuju Azzurri...malo vas i prati igre Calcio pa ne znate i kako igraju odredjeni igrači...

vrlo često sam gledao i tekme B.Dortmunda i Bayerna ove sezone kao i par tekmi drugih klubova iz Njemačke(Wolfsburg, Koln, Stuttgart i Hoffenheim) i izjava da su Hummels i Badstuber jači stoperski duo od Chiellinia i Bonuccia je krajnje smiješnja...

to se govori zato što rijetko ko gleda Calcio...Hummels je odličan i ima potencijal ali Chiellini je bolji od njega...badstuber kao i bonucci znaju kiksati ali znaju i odigrati odličnu partiju...pa Bonucci je bio medju najboljim stoperima do sada na EP...

a sem toga zaboravljate i na doktora Barzaglia..Bundesligaši ga se sjećaju samo zbog epizode iz Wolfsburga ali ovo je drugi Adrea...ovaj igra smireno i ove sezone je bio medju najboljim stoperima u Serie A...

problem su bekovi..Njemačka je tu daleko pokrivenija...Boateng a posebno Lahm su bolji od bekova Italije...nije mi jasno i dalje šta se dešava sa Maggiom koji je igrao fantastično za Napoli...

u vezi...DDR fantastičan...Pirlo senzacionalan...Marchisio jedan od glavnih motora veznog reda..igra koji je najviše pretrčao u veznom redu...

Njemačka je bolja od Italije u napadu...

kada bih poredio po dijelovima ekipe...

Talijani imaju boljeg golmana...o tome nema polemike...
odbrana..to je na strani Njemačke...
veza..Italija ima bolji vezni red...
napad...Njemačka ima bolji napad...

favoriti Njemačka..ali da će razvaliti Italiju mislim da je to smiješno...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 25 jun 2012, 20:16

effe_sa je napisao/la: A ono što je sad sigurno, je to da će dosta zavisit od toga, kako ekipe uđu u ovaj susret, kako ko nametne igru i slične stvari. Na primjer sinoć je Italija bila ofanzivnija, dok protiv Elf-a neće onako igrat. E sad opet pitanje dal će se Loew odlučit na pritisak ili ići kontroliranom ofanzivom. Dosta tu nekih sitnica može odlučit, a treneri mogu odigrat vrlo bitnu ulogu.
Mislim da će teško Italija krenuti onako ofanzivno, Njemačka zna igrati jak presing i ima krila za koja smatram da su njihovo najjače oružje, tako da ne vidim neko veliko otvaranje od strane Italije, a i važnost utakmice igra bitnu ulogu.
Druga stvar koja me zanima je postavka Italije, uopće me neće iznenaditi da se Prandelli vrati na 3-5-2 kako bi pokušao neutralisati bekove / krila Njemačke, u defanzivi je to 5 igrača koji će ih pokušati zaustaviti, to opet ovisi o tome hoće li Chiellini, Abate i DDR biti spremni, takođe, dosta ovisi o energiji koju je Italija potrošila sinoć.
Ako navedeni budu spremni, Italija se ima čemu nadati, ako ne, šanse im rapidno opadaju.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 25 jun 2012, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 jun 2012, 20:22

Nece Italijani odigrati ofanzivno biti ce to najvjerovatnije 3-5-2 i neutralisanje elfa na prostoru, takticko nadmudrivanje i partija saha
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 25 jun 2012, 21:28

Čestitke Talijanima veliki uspjeh.
Švabe navijam , draži su mi simpa,i sviđa mi se njihova igra ,tim,i ono red i rad ;) Jednostavnost ,ovih dana bila sam na moru , malo pretila njih kao strance - fan zona ekstra nacija svaka čast ;) .euforija skromna
Sretno, ali mislim Njemci su Njemci želim im sve najbolje.Njihova igračka mladost cool ;)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 25 jun 2012, 21:50

Sve osim pobjede najveće fudbalske nacije od 2 gola razlike i više se može nazvati prvoklasnim iznenađenjem. Njemci kao Njemci, uvijek napuhani, naošterni i nabrijani protiv Italijana, a isto tako uvijek i gubitnici, Njemci nikad nisu pobjedili Italijane, a iako su redovno imali bolji tim, baš kao i sada, a isto tako na posljednjih par prvenstava imaju gubitnički mentalitet, nakon četvrtka će sigurno nastaviti niz napuštanja terena u suzama. Koliko god se Njemci dizali u nebesa istina je da u posljednje vrijeme redovno gube velike utakmice. Italijani će to iskoristiti i rutinski proći dalje.

Italija sa najboljim golmanom svijeta svih vremena Buffonom, trenutno najboljim veznjakom i playmakerom svijeta Pirlom i najtalentovanijem napadačem današnjicem Super Mariom će se olako obračunati sa žutokljuncima. Istini na volju i Njemci imaju par klasnih igrača, tu je izblijedeli Turčin Ozil kao i gubitnik i plačo Schweinsteiger, ali teško će se oni naigrati pored taktički najpotkovanijih igrača De Rossija i Marchisia, u napadu od Gomeza svakako ne prijeti nikakav opasnost jer Barzagli i Chiellini sigurno nisu polovnjaci kao Holanđani. Stoperski par Badstuber - Hummels je samo u očima Njemaca najbolji, oba igrača su skloni greškama, dokaz je i utakmica protiv Danske, Njemci će u četvrtak igrati 1/2 finale samo zahvaljujući sudijama koje su propustile svirati očigledan penal nad Bendtnerom. Realizovani penal bi značio ispadanje Njemaca. Balotelli se naigrao protiv mnogo boljih Terrya i Lesccota tako će biti i protiv kobasičara.

Engleze je sinoć samo velika sreća spriječila od debakla, Italijanima će se to već vratiti protiv redovnih mušterija Njemaca.

Nego da se prisjetimo ko je pobjednik, a ko gubitnik u duelima ove dvije reprezentacije.

Nešto za ove malo mlađe:

[youtube][/youtube]

Nešto za ove malo starije:

[youtube][/youtube]

Ako ćemo se igrati omalovažavanja, igrat ćemo se. ;)
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2012, 21:55

GaziHusrevbeg je napisao/la:
Ako ćemo se igrati omalovažavanja, igrat ćemo se. ;)
A to je u pitanju znaci, ja pomislih na trenutak da si bio samo realan :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 25 jun 2012, 21:59

Ma nervira me priča žabari ovakvi, žabari onakvi, najgori tim ikada, nemaju šansi, neće proći ni grupu, a ljudi igraju najljepši fudbal na prvenstvu.

Ovaj post je došao kao posljedica vječitog omalovažavanja svega italijanskog od pojedinih ljubitelja kobasice. :mrgreen:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jun 2012, 22:04

Ovako bi to napisao naš kolega Arogantni Toma i GaziHusref Bianco .
Italija najjača reprezentacija svih vremena .
Na golu Gigi najbolji golman svih vremena(haj to može)
Na bekovima Abate i Balzareti najbolji bekovi današnjice
Stoperi Barzagli-Chielini najbolji stoperski par današnjice, na klupi Bonuci najbolji rezervni stoper
Zadnji vezni Mota i DDR najbolji destruktivci na dunjaluku haj za ovog drugog i može
Pirlo najbolji igrač na svijetu
Marchisio :roll:
Casano iako povrijeđen i dalje jedan od najboljihz napadača na svijetu
Baloteli najveći talenat svijetskog nogometa, novi Maradona :lol: :lol: :mrgreen:

E ovako oni pišu otprilike, nigdje ni trunke realnosti, al haj od njih smo to i navikli :mrgreen:
Ja znam što oni ovoliko fale Italiju, samo zato što većinu čine igrači Juventusa, da je većina igrača iz npr Milana, pa oni bi ba navijali za Njemačku, kolko mrze Milan i ostale talijanske timove :roll:
Jbm majku kad ćete više ,vi nešto realno sagledati i dokad više da ni sami sebi ne vjerujete šta pišete :lol:
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 25 jun 2012, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 25 jun 2012, 22:05

GaziHusrevbeg je napisao/la: Ako ćemo se igrati omalovažavanja, igrat ćemo se. ;)
Problem je što ovdje niko nikog ne omalovažava, osim Zlatne Kante foruma, tj. @sarme i pretendenta na tu titulu, tj. tebe.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2012, 22:14

legenda reala je napisao/la:
E ovako oni pišu otprilike, nigdje ni trunke realnosti, al haj od njih smo to i navikli :mrgreen:
Ja znam što oni ovoliko fale Italiju, samo zato što većinu čine igrači Juventusa, da je većina igrača iz npr Milana, pa oni bi ba navijali za Njemačku, kolko mrze Milan i ostale talijanske timove :roll:
Jbm majku kad ćete više ,vi nešto realno sagledati i dokad više da ni sami sebi ne vjerujete šta pišete :lol:
slika

Legendarno objasnjenje od legendarnog forumasa.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 25 jun 2012, 22:17

Usrace se kobasice u gaće kad Azzuri stanu pred njih, nije mala stvar ko te ka.ra uvijek, ka.race te opet ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 22:17

@legenda reala u cemu je fazon :roll: to kao nismo jaki... i slabiji smo bili prvaci svijeta slika
FORZA NAPOLI

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 25 jun 2012, 22:22

sve osim pobjede Italije je prvoklasno iznenadjenje. Svabe nemaju ni gram sanse.. Na svu srecu pa Grcka nije usla u polufinale jer tu bi se talijani pomucili i sa velikim sansama da ispadnu
15.10 - 15.06 ...

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 25 jun 2012, 22:36

Optimista sam, ima Italija vise iskusnih igraca i mislim da je to razlika i neka prednost.

Ova Njemacka je beton, ali ranije su lako gubili neke vazne utakmice i jos uvijek im je to problem. Po meni je Spanija jos uvijek veliki favorit za titulu, mislim da samo Italija nekako moze da ih iznenadi, ostali tesko. Njemacka sigurno nece biti prvak Evrope. :P
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 jun 2012, 22:38

skyisthelimit je napisao/la:sve osim pobjede Italije je prvoklasno iznenadjenje. Svabe nemaju ni gram sanse.. Na svu srecu pa Grcka nije usla u polufinale jer tu bi se talijani pomucili i sa velikim sansama da ispadnu
čudi me da ti govoriš u korist Italijana :P :lol:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jun 2012, 22:39

Moja reakcija na ovaj prizor
slika
slika
slika

A na ovaj
slika
slika
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 25 jun 2012, 22:42

@dylane, kako ćeš da te zovem od sada? Fašista ili rasista? Možeš da biraš, drug moj...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 25 jun 2012, 22:53

Germania-Italia 28.6 - semifinale

Per gli juventini - 30.6 :mrgreen:

Daj, brutalni su vise sa ovim slika

sad ce me ovi juventini razapeti

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 jun 2012, 22:54

Kad pogledas ovu sliku Gomeza vidis u njoj sve ono sto je Njemacka. Mocna , snazna , velicanstvena i puna ponosa.
Sa druge strane kad pogledas Balotelija imas osjecaj da je sastavljen dijelovima iz kinder jajeta. Tacnije dva razlicita jajeta

Sent from my LT15i using Tapatalk 2
Thomas Müller - Fußballgott

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.