Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Batko
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Batko » 12 sep 2012, 07:58

Pauleta je napisao/la:Begović, Vranješ, Šunjić, Spahić, Salihović- Mujdža, Pjanić, Zahirović/Medunjanin, Misimović, Lulić- Džeko
Tako bih ja igrao protiv Grčke. Mislim da Vranješ i Mujdža mogu raditi čuda po desnoj strani i mjenjati pozicije. Istu priču primjeniti sa Salihovićem i Lulićem. U sredini zgusnuto. Zahirović na DM, Pjanić play, Misimović polušpica. Džeko u vrhu.
Moguće da ćemo igrati sa jednim špicom.

Zaboravili ste da je Stevanović svojom igrom zakucao prvih 11 u Wales, pa je onda nepravedno izbačen da bi pomogao mladima....Dakle ovako.

Begovic,
Mujdža Spahic Vranješ, Salihović
--------------Zahirović
Stevanović----------------Lulic
----------------Miske
--------------Ibi

Mada ne bi bilo loše igrati sa dva napadača kao sinoć, mislim da nema potereb za strahom, ići na pobjedu, sa dva napadača, tako smo najbolji, bez kalkulacija...

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 12 sep 2012, 08:00

Mujdza je sam drz'o desnu stranu sto ce biti nedovoljno protiv Grcke. Stevanovic ce mu puno pomoci, ali problem se stvara koga da zamjeni u prvoj postavi. Zadnjeg veznog moramo imati. Bar jednog. Znaci u obzir dolaze samo Misimovic i Pjanic. Ove dvije utakmice su pokazale da njih dvojica itekako mogu zajedno igrati i da bi bilo steta ijednog izostaviti iz prve postave. Druga opcija je mozda da se pocne sa jednim napadacem, tako da bi Ibisevic ost'o na klupi. Medjutim time bi sigurno izgubili u napadackoj snagi jer grcki stoperi su medju najjacim u Evropi. Ali sa Stevanovicem bi imali ubojite i desnu i lijevu stranu. Salihovic - Lulic lijevo, Mujdza - Stevanovic desno! Ku's bolje.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 sep 2012, 08:17

Biće teško... volio bih više da je u pitanju Njemačka ili Engleska nego Grčka...

Ljigavi, čvrsti, opasni u prekidima, prgavi, pogani, za isprovocirati dušu dali... uvale ga kada se protivnik najmanje nada..

Morati ćemo popraviti skok igru i prekide... što se tiče formacije možda opet zdravstveni bilten bude određivao sastav, Miske i Pjana sad zasad dobro funkcionišu zajedno - ipak je to bilo protiv Latvije i Lihtenštajna objektivno mnogo slabijih protivnika od Grčke...

Moje mišljenje jedan od njih dvojice na klupu da dobijemo trku.. a da ostanu Ibišević i Džeko u napadu... sam napadač protiv grčkih gorostasa u odbrani mislim da nam nije dovoljan...

Begović

Mujdža Vranješ Spahić Lulić

Stevanović Pjanić (Misimović) Zahirović Salihović

Džeko Ibišević

s tim da po potrebi zamjene mjesta Sejo i Senad...

Mada je teško zamisliti da će Pape izbaciti Miralema ili Misketa, poznato je da rijetko mijenja igrače pogotovo kad im dobro ide... a možda nam se to i isplati, imamo dobar napadački potencijal, zašto to mijenjati, napadaj i neka se Grci prilagođavaju nama... posjed lopte opet pokušati navesti nama na mlin... (jbt u pojedinim segmentima tekme sinoć bili smo kao Juve :) )
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samm
Kontakt:

Post Postao/la samm » 12 sep 2012, 08:23

evo statistike sa meča Grčka-Litvanija
http://soccernet.espn.go.com/gamecast/_ ... 19?cc=4716" onclick="window.open(this.href);return false;
Imali su sličan posjed lopte kao i mi protiv Latvije, prilično su kontrolirali igru, što im je na kraju i donijelo pobjedu.
Uglavnom njihova ekipa je veoma snažna, iako ne po imenima, ali sasvim sigurno su dugo zajedno i uigrani su, ne treba zaboraviti njihov nastup na Euru. Tamo su dobro odigrali i niko ih osim super snažne Njemačke nije nadigrao, a držali su 2:1 do 70 min, zabili su dva gola iz dvije prilike, imaju veoma dobru kontru i dva po meni njihova najbolja igrača su Ninis i Salpingidis (mada ne znam zašto Salpingidis nije igrao protiv Litvanije i nadam se da nece igrati protiv nas).
Recept za našu pobjedu dole (da pobijedu!) je zaustaviti Ninisa, veći posjed lopte od njih i da Dzeko bude imao svoj dan.
Stručni štab treba dobro analizirati ovu utakmicu Njemačke sa eura protiv njih, to je recept za pobjedu dole, idemo slično odigrati dole, napad i samo napad
http://www.soccer-blogger.com/2012/06/2 ... als-video/" onclick="window.open(this.href);return false;

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 12 sep 2012, 08:34

4 poena iz ove dvije tekme, to je nekako najrealnije, i da, bez euforije
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

samm
Kontakt:

Post Postao/la samm » 12 sep 2012, 08:47

Veoma važno je da se sjetimo i utakmice iz prošlih kvalifikacija, posebno prije same utakmice, protiv Rumunije u gostima, i kako se sve dole završilo, bili smo u sličnoj euforiji i onda dole hladan tuš, moramo izvući pouke iz te utakmice. Grci će dobiti hladno 3L reprezentacije u svim mečevima, već su na pola puta i to znači da će samo iz tih utakmica imati 18 bodova. Naši dueli protiv njih su odlučujući, a mislim da ćemo ih teže dobiti kući nego tamo, zato moramo uzeti bodove dole.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 12 sep 2012, 08:51

Bod iz Grcke bi obezbijedio, siguran sam ponovo baksuzni baraz :mrgreen:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 sep 2012, 08:53

Ja se više plašim domaće utakmice sa Grcima. :?
U gostima nije toliki imperativ pobjede, a s obzirom da će nas otpisati (svi osim navijača BiH), možemo nešto i učiniti. Kvalitet imamo, rezultate također, igramo lijepo i učinkovito... Ne trebamo se nikoga plašiti. Da se razumijemo, Grci su iskusnija ekipa, navikli su na igranje ovakvih utakmica, bivši su evropski prvaci, ali može se s njima igrati. Bod bi bio odličan, tri boda bi bila premija.

Nadam se da će taj "break" biti ovjeren pobjedom kontra Litvanaca pa da konačno i druge reprezentacije počnu računati koliko bodova im je potrebno za baraž. :lol: Dosta smo to mi radili prethodnih godina. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 sep 2012, 08:58

Treba protiv Grka igrati na 0, tj. isto kao oni defanzivno i kvariti igru i njima prepusitit inicijativu nek se oni malo pate. Pod iz te tekme i onda tri protiv Litve bi na znaci sigurno 2. mjesto.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 12 sep 2012, 09:03

vendeta87 je napisao/la:Treba protiv Grka igrati na 0, tj. isto kao oni defanzivno i kvariti igru i njima prepusitit inicijativu nek se oni malo pate. Pod iz te tekme i onda tri protiv Litve bi na znaci sigurno 2. mjesto.
Mi neznamo tako igrati niti nam je profil igrača na terenu u mogućnosti to ispratiti....Moramo pokušati pobjediti, da poslije ne budemo žalili što ih nismo pokušali pobjediti...

Lakše ih je dole pobjediti nego kući....Na BP će se zatvoriti, a kad igraju zatvoreno malo ko im može zabiti, plus što oni uvijek zabiju gol dva preko kontri bez obzira na protivnika...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 sep 2012, 09:24

Batko je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Treba protiv Grka igrati na 0, tj. isto kao oni defanzivno i kvariti igru i njima prepusitit inicijativu nek se oni malo pate. Pod iz te tekme i onda tri protiv Litve bi na znaci sigurno 2. mjesto.
Mi neznamo tako igrati niti nam je profil igrača na terenu u mogućnosti to ispratiti....Moramo pokušati pobjediti, da poslije ne budemo žalili što ih nismo pokušali pobjediti...

Lakše ih je dole pobjediti nego kući....Na BP će se zatvoriti, a kad igraju zatvoreno malo ko im može zabiti, plus što oni uvijek zabiju gol dva preko kontri bez obzira na protivnika...
Zasto mi njih uposte moramo dobiti, dovoljno nam je odigrati i u gostima i kod kuce remi. Ako mi budemo igrali na pobjedu u Grckoj oni ce nas razbiti, jer oni samo to i cekaju.

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 12 sep 2012, 09:27

Treba pozvati Zukanovic-a i Cocalicu u slucaj da se neko povredi od ove nove dvojce sto imamo ili dobije crveni...... Mislim vrijedu se probati

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 12 sep 2012, 10:04

vendeta87 je napisao/la:
Batko je napisao/la:

Zasto mi njih uposte moramo dobiti, dovoljno nam je odigrati i u gostima i kod kuce remi. Ako mi budemo igrali na pobjedu u Grckoj oni ce nas razbiti, jer oni samo to i cekaju.
Ne moramo ih dobiti ali mislim da ih je lakše dobiti dole, manji je pritisak, kući na BP ćemo imati imperativ pobjede, veliki pritisak, dole treba iznenaditi, ići na pobjedu a ne nerješeno.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2012, 10:15

Susic je lafcina, totalni nogomet by Safet Susic pocinje da funkcionise.

Safeta u buducnosti vidim na klupi nekog velikog Evropskog tima. :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 sep 2012, 10:43

Sheyi je napisao/la:Susic je lafcina, totalni nogomet by Safet Susic pocinje da funkcionise.

Nigdje on nece,sta ce kruticari onda.U Jagomir pjeske.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 12 sep 2012, 10:43

i ove dvije tekme cemo pobjediti, i obadvije ponovo s najmanje dva gola razlike! zivi bili pa vidjeli!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 12 sep 2012, 10:44

Poceli idolopoklonici Dodika(Susic) da raspravljaju o BiH repci...
Mislim da je za vas tema FK Sarajevo ne nasa repka... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 12 sep 2012, 10:48

Sheyi je napisao/la:Susic je lafcina, totalni nogomet by Safet Susic pocinje da funkcionise.

:lol: :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 sep 2012, 10:53

gringobih je napisao/la:Poceli idolopoklonici Dodika(Susic) da raspravljaju o BiH repci...
Mislim da je za vas tema FK Sarajevo ne nasa repka... ;)
@grongo jesi li ti bas toliko blesav ili te je samo mokra carapa osinula.
Ko je ono isao Dodiku prije nesto vise od godinice.
A drugo grongas pola ih uopste ne navija za Sarajevo,ali kad se tablete zamjene hoce te halucinacije da prorade.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 sep 2012, 11:00

hordas_Bec je napisao/la:i ove dvije tekme cemo pobjediti, i obadvije ponovo s najmanje dva gola razlike! zivi bili pa vidjeli!
Ako Bog da hocemo, ali treba biti oprezan sa Grcima. Litavnija nam ne moze nista u Zenici.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.