Cigarete vs Duhan za motanje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Cigarete vs Duhan za motanje
ma najbolji duhan je od fabrike duhana, crveni ili zuti (light). Ja pusim light, mada ne znam, eto jel ima neko da pusi drugi duhan a da je zadovoljan?
S vremena na vrijeme kupim Paramount duhan, prva liga. FDS duhan sam isto probao, dobar je, al' ne kao Paramount. Mislim meni je Paramount bolji i vise mi godi. A inace pusim Winston cigarete.
Iz mog nekog iskustva dosada sve što je jeftino nije Bog zna čemu... Probao sam haman sve što se ima kod nas kupiti, a realno i nije neki izbor, i otprilike koliko para toliko muzike. Najodvratniji mi je Zlatni Dukat. Doduše i ne treba očekivati previše kad za 3 KM dobiješ 40g
Neka sredina mi je Golden Virginia. Ona je 5 KM 25g. Trenutno kupujem Bali Shag plavi ( Johnny Deep puši taj duhan ako kome šta znači
). Vrh vrhova što se tiče duhana za motanje koji se može nabaviti kod nas po meni je Samson Gold, mogao se je nabaviti kod hotela Europa u shopu i koštao je 12 KM kesica, sad se ne sjecam je li 20 ili 25 grama...
Papir koji koristim je Smoking (totally chlorine free) što je vrlo bitno. Slim filtere Swan ili rijetko OCB. Pozz

i meni je taj fds dobar, ja crveni koristim nisam zuti probao. zlatni dukat je jeftiniji al je dosta ruzniji, nekakav vlazan bude povraca mi se od njega.sonik24 je napisao/la:ma najbolji duhan je od fabrike duhana, crveni ili zuti (light). Ja pusim light, mada ne znam, eto jel ima neko da pusi drugi duhan a da je zadovoljan?
You are someone else I am still right here
Vala istina živa kad zapuše onaj motani duhan ko da je neki hajvan krepo u kafiću._karabaja_ je napisao/la:Go.vno vs Go.vno
Oba smrde, al taj motani gore nego kad neko izvrsi veliku nuzdu!
Brisi temu
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Ajd kad već ima tema da pitam nešto. Koje se cigare ili duhan osjeti na travu? Ozbiljno pitam, često mi se desi idem gradom i neko stariji puši cigare, osjete se na travu. Baš jutros idem u školu s prijateljicom i ispred nas ide lik i puši, meni se ono baš osjeti na travu, al nisam htio ništa reć, kontam to nešto do mene, kad kaže ona: Osjetiš li ti travu?
Ne vjerujem da će neko 2 metra pored zgrade MUP-a zapalit džonatana, a tu sam osjetio ovaj miris par puta, nije valjda neko toliko lud.
Ne vjerujem da će neko 2 metra pored zgrade MUP-a zapalit džonatana, a tu sam osjetio ovaj miris par puta, nije valjda neko toliko lud.

mene drina obicna uvijek podsjeti na travu. al obicno samo na prvi mah kasnije mozes skontati sta je.truts je napisao/la:Ajd kad već ima tema da pitam nešto. Koje se cigare ili duhan osjeti na travu? Ozbiljno pitam, često mi se desi idem gradom i neko stariji puši cigare, osjete se na travu. Baš jutros idem u školu s prijateljicom i ispred nas ide lik i puši, meni se ono baš osjeti na travu, al nisam htio ništa reć, kontam to nešto do mene, kad kaže ona: Osjetiš li ti travu?
You are someone else I am still right here
Ne sviđa mi se to,al' sam počeo pušiti u zadnje vrijeme.
I to Ronhill Black Wave.
I to Ronhill Black Wave.
ima neko vrijeme, prestanem pušiti par dana, pa počnem, pa opet, eh danas, nisam odavno bio odlučniji o prestanku, nadam se da cu uspjeti, jer ovo par puta sto sam prestajao pa pocinjao je zbog strasne krize koju sam imao, neopisivo, ko da se sa heroina skidam. danas cu cijeli dan da gledam klipove o pušenju, kako utiču na zdravlje i tako to
da se malo ohrabrim. Ne kažem da se neko obogatio (finansijski) prestankom pušenja, ali je zasigurno, bolji standard onome ko nepuši, da ne govorim kad bi ostavljao sa strane te pare koje daš za cigare jedno godinu dana. Evo najjeftinije cigare su 2.90, znači mjesecno 2.90 x 30 = 87 maraka, ali i to ko puši jednu kutiju na dan, ali slabo ko moze da izdrzi da ne kupi drugu, makar da je načne. Prije tri godine, na eurosportu je bila reklama o pusenju i teniser Tipsarevic je nesto govorio prestanite da pusite itd, vjerujte nakon te reklame sam batalio cigare, sutradan. Nisam pusio godinu i mjesec dana, pa opet poceo, bio sam pod stresom jakim, jedno vrijeme, tada sam je i zapalio, pa evo pusim vec godinu i dvadesetak dana, sto cigare, sto motam duhan, pa prznim po kući, nekad valja okus, nekad ne valja, ma bjezi ba, baciti i doviđenja 

-
- Kontakt:
vidi vidi ove teme, nisam ni znao da postoji a dobra je skroz
sve sam procitao i naravno razocaran sam jer je ovdje puno djece koja moraju ostaviti svoj komentar pa ticalo se to njih ili ne, a mislio sam da ce se ramjeniti neka misljenja i iskustva, al dobro...
ja sam vec par mjeseci "na duhanu" i za sad sam pravo zadovoljan.
koristim onaj FDS zuti, kao light je, ona kutija 250 g pun klinac onih filtera te rizle dodju 20 KM i sve mi to bude 20 dana, s obzirom da sam tuko kutiju ipo dnevno ovo je melem za moj novcanik.
nisam htio masinicu, to bi mi bio zahmet pravi, da ja sad svako jutro pola sata sebi namotavam...ma kakvi, ovako kad ti se cefne zapalit moram smotat pa mi i to uzme malo vremena i tako, potajno se nadam da ce mi to pomoci da ih skroz bacim, mada ce biti tesko s obzirom na petnestogodisnju naviku
dobre strane duhana: usteda skoro stoja mjesecno, cista fina cigara bez onih panjeva iz drina, manje se pusi i kaslje
lose strane duhana: kod cigareta ti moze nestati samo cigareta, kod duhana ti moze nestati i duhana i filtera i rizli
, malo je i nehigijenski motati, i po meni najveci problem zuti prsti
ako ko zna kakvih tretmana za ove "zute prste" bio bih zahvalan
pozdrav smokeri
sve sam procitao i naravno razocaran sam jer je ovdje puno djece koja moraju ostaviti svoj komentar pa ticalo se to njih ili ne, a mislio sam da ce se ramjeniti neka misljenja i iskustva, al dobro...
ja sam vec par mjeseci "na duhanu" i za sad sam pravo zadovoljan.
koristim onaj FDS zuti, kao light je, ona kutija 250 g pun klinac onih filtera te rizle dodju 20 KM i sve mi to bude 20 dana, s obzirom da sam tuko kutiju ipo dnevno ovo je melem za moj novcanik.
nisam htio masinicu, to bi mi bio zahmet pravi, da ja sad svako jutro pola sata sebi namotavam...ma kakvi, ovako kad ti se cefne zapalit moram smotat pa mi i to uzme malo vremena i tako, potajno se nadam da ce mi to pomoci da ih skroz bacim, mada ce biti tesko s obzirom na petnestogodisnju naviku
dobre strane duhana: usteda skoro stoja mjesecno, cista fina cigara bez onih panjeva iz drina, manje se pusi i kaslje
lose strane duhana: kod cigareta ti moze nestati samo cigareta, kod duhana ti moze nestati i duhana i filtera i rizli

ako ko zna kakvih tretmana za ove "zute prste" bio bih zahvalan
pozdrav smokeri
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: Cigarete vs Duhan za motanje
Ja kad sam počeo prvi mjesec,odmah sam odlučio da ubrzo prestanem na koji tjedan.To sam i učinio,bilo je zafrkano,ali uspio sam izdržati 10 dana.Onda sam opet počeo i kasnije me nije vukla tolika želja za dimom,mogu baciti kad hoću,mogu popušiti koliko hoću.Za primjer dajem ovaj trenutak,brojim nekih 6-7 dana od kad sam zadnji put zapalio,a taj zadnji put sam popušio kutiju u 16 sati.
Hoću da kažem da ovi neki mali vremenski prestanci nakon nekog vremena mogu dobro doći ako se želite odmaći od cigara ili ih skroz baciti kroz određeni vremenski period.
Hoću da kažem da ovi neki mali vremenski prestanci nakon nekog vremena mogu dobro doći ako se želite odmaći od cigara ili ih skroz baciti kroz određeni vremenski period.
Keep walking.
pri ostavljanju gluposti kao sto su cigare i sve ostalo sto skodi presudan je samo karakter i zdrav mozak da se odluci za tako nesto (naravno i dalje stojim pri tome da osoba koja voli sebe i koja razmislja pametno u zivotu nikada ne bi pocela pusiti ali to je drugi par cipela), dakle, nema te ovisnosti, potrebe i ne znam cega sve na sto se vade pusaci koja moze prevagnuti kada kazes sebi brate mili ostavljam cigare i kraj price
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
-
- Kontakt:
osoba koja voli sebe i koja razmislja pametno u zivotu nikad nece toliko provoditi vremena na nekom forumu da u dvije godine napise deset hiljada postova, to je jako puno bezveze utrosenog vremena
ocigledno je odsustvo karaktera i zdravog mozga
tema je cigarete vs duhan, prijedlozi savjeti sugestije u vezi ovog dvoboja
nikakva moralisanja nam nisu potrebna
evo upravo sam zapalio jednu i tacno bi puhnuo u tebe
nikakva moralisanja nam nisu potrebna

"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Ameri bi rekli ubistvo u pokušajuneroazzurni je napisao/la: evo upravo sam zapalio jednu i tacno bi puhnuo u tebe

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
jarane evo mene na pivi kucam preko mobitela vjerovo ti meni ili ne a to potencijalno puhanje bi ti bilo zadnje u zivotu, mani prosipanja lafina, postuj tudje misljenje i hop u skokovima, zivio mineroazzurni je napisao/la:osoba koja voli sebe i koja razmislja pametno u zivotu nikad nece toliko provoditi vremena na nekom forumu da u dvije godine napise deset hiljada postova, to je jako puno bezveze utrosenog vremena
nikakva moralisanja nam nisu potrebna![]()

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Ja sebi kupim kutiju Aure Light kad dobijem na kladionici, znaci jednom u dva mjeseca 

Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
Zanimljiva ta piva kad imaš vremena da čačkaš po forumu...LenBias je napisao/la:jarane evo mene na pivi kucam preko mobitela vjerovo ti meni ili ne a to potencijalno puhanje bi ti bilo zadnje u zivotu, mani prosipanja lafina, postuj tudje misljenje i hop u skokovima, zivio mineroazzurni je napisao/la:osoba koja voli sebe i koja razmislja pametno u zivotu nikad nece toliko provoditi vremena na nekom forumu da u dvije godine napise deset hiljada postova, to je jako puno bezveze utrosenog vremena
nikakva moralisanja nam nisu potrebna![]()
Nego, probao sam taj motani i nije mi nešto, a vala i smotan sam da to sam motam tako da se držim običnih cigara premda nisam stravstveni pušač ali jednostavno još ne želim prestati.
ja kad bih na to čekao, prestao bih pušiti davnomoj uzor-S.G je napisao/la:Ja sebi kupim kutiju Aure Light kad dobijem na kladionici, znaci jednom u dva mjeseca

DRUG NEBI TI PUNCA
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Hahahah pa eto takva je situacija, ne zelim da od svojih para koje koristim za svakodnevnicu trosim na cigare. Smatram da je to luksuz, zato ih i kupujem samo kada se dobije odredjeni iznos..bagrcavi je napisao/la:ja kad bih na to čekao, prestao bih pušiti davnomoj uzor-S.G je napisao/la:Ja sebi kupim kutiju Aure Light kad dobijem na kladionici, znaci jednom u dva mjeseca![]()
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
jarane evo mene na pivi kucam preko mobitela vjerovo ti meni ili ne a to potencijalno puhanje bi ti bilo zadnje u zivotu

Duhan jeste jeftiniji i pristupačniji, al' ima jedna stvar. Sve koje znam što su se okrenuli duhanu, vratili su se na cigare kroz 15 dana. I svi jedno kažu: ma zaje.bi mi duhan.

Osim u situacijama frontalnog kokuzluka, a to je obično kraj mjeseca. A i tad se puši k'o da se ima

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!