BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

BadrHari
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la BadrHari » 17 jun 2013, 01:05

Denizli je napisao/la:Da Slovacka ima kapacitet da nas ugrozi, a imaju i daleko jaci napad od Grka.
:roll:
Ovo moze napisati samo neko ko nije gledao Lihtenstajn-Slovacku.
Grci su sila kojoj je potreban jedan napad u utakmici da postigne gol. (Mi smo medjutim klasa iznad Grka naravno)
Slovaci su sušta suprotnost i oni su na svom terenu fulali toliko protiv Grka i veoma neefikasan napad imaju.

Slazem se da treba uci ozbiljno.
Ali kada ovako ulaze u utakmice protiv reprezentacija tipa Latvije mogu misliti kako ce Slovake ozbiljno shvatiti.
Euforija nam vise nista ne moze.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 17 jun 2013, 01:06

ibrakadabra je napisao/la: Treba igracima i strucnom stabu dati 25%
Ma treba im dati 100 posto. :roll: Gotovo svi naši reprezentativci imaju fantastične plate i vrlo malo im znači i tih 25 posto kad se podijeli na 23 igrača. Tih 10-15 miliona koje ćemo, nadam se, dobiti, treba veoma pametno iskoristiti za razvoj nogometa u našoj zemlji.
NAPRIJED NARODE!

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 17 jun 2013, 01:09

Junski termin je period Iznenadjenja kada vecina igraca batali pripreme, i vec je to Susic uocio, i nije nikakva mjera jacine reprezentacije, jer u Junu bili je i par iznenadjenja vise.Istina je da su usrali protiv Lihtenstajna,gledao sam i tu utakmicu.No, ako ti mislis da ekipa koja ima Skrtela, Hubocana, Saparu, Stoka i Hamsika je ekipa koja ne moze da obrise pod od nama.Onda stvarno ne znam

Juni je period kada vecina igraca je na odmoru.Naravno.Slovaci su olahko shvatili Lihtenstajn, i to im se je odbilo od glavu.Ipak, nije to ekipa bez glave i repa, jer ima 4-5 stvarno kvalietnih pojedinaca

Bez uvrede, ako ne mozemo uzeti Lihtenstajn i Litvaniju.Onda nek se nagutamo cijanida jer to je sramota.Samo ukazujemo na pravu opasnost, a to je da je Slovacka itekako jedna jaka i ozbiljna reprezentacija, s mnogo boljim igracima od Grcke, Litve, Latvije i Lihtenstajna.Pa, i igrali su Spanci s Fincima nerijeseno, bilo je i jos iznenadjenja.Tako to mozemo da smatramo i ovo s Lihtenstajnom

Spustite se na zemlju, pa nisu to kononari iz Lihtenstajna, nego Slovacka, gdje imas par jakih igraca koji igraju u pravo jakim klubovima.

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 17 jun 2013, 01:12

Gledao sam utakmicu Lihtenstajn-Slovacka.Odmah nakon sto smo mi zavrsili s Latvijom, i navijao cijelo vrijeme za Lihtenstajn naravno

Junski termin je kad pola igraca dodju van fizicke spreme, kad se pripremaju za odmor, i neozbiljnu udju u kvalifikacije.Takodjer sam gledao i utakmicu Slovacka-Grcka.Imali su 2 stative i napadali su non-stop na Grke

:)

Euforija?Naravno, da nam ne treba takvo sta

:D

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 jun 2013, 14:19

Jedan moj poznanik rođeni je Slovak i to bas iz Ziline :lol: .Tako da jedva cekam da BiH pobjedi Slovake da ga mogu malo zezati :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jun 2013, 14:36

Denizli je napisao/la: Junski termin je kad pola igraca dodju van fizicke spreme, kad se pripremaju za odmor, i neozbiljnu udju u kvalifikacije.
To je kvaliteta timova u žestokoj stagnaciji. Ti praktički želeći da ukažeš na njihovu snagu opravdavaš one greške, ogromne greške koje su napravili, a naše pobjede koje su odjeknule u svijetu ocijenjivaš minornim.

Zašto se našoj selekciji nije desilo da smo neozbiljno u junskom terminu ušli u susret sa Latvijom ?
Još se Latvija i Lihtenštajn ne mogu niti porediti.

Pominješ konstantno njihove igrače, kvalitetne igrače. Pa et', vidjeli smo, i vidjelo se u dosadašnjem dijelu kvalifikacija kako i koliko dobro igraju ta njihova imena što ti samo kaže da imena ne igraju, nego igra tim. Ali ti to vjerovatno već znaš.

Naš tim je u ovom dvomeču realno veliki favorit, i nadati se da ćemo osvojiti makar 4 boda ako budemo imali isti pristup kao u već odigranom dijelu kvalifikacija. Još jedna stvar koja nama ide u korist je to da, naša reprezentacija samo može biti jača do septembarskog termina, nikako slabija ( naravno uzevši u obzir da neće doći do nekih iznenadnih ozlijeda ).

Pokazali smo protiv Grka dominaciju bez obzira što nisu igrala naša 2 igrača iz startne postave. Zatim smo torpedirali Latviju bez igrača koji znači mnogo ovoj selekciji, ali nije niti nezamjenjiv što dovoljno govori o jačini iste. Ponavljam, sve je na našoj strani, da li ćemo mi igrati nogomet a oni gledati, ili suprotno, samo i isključivo ovisi od nas.

Ovo nije euforični, nego realni post i mislim da će se većina složiti sa mnom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 17 jun 2013, 14:40

Ja ću vam reći da na svakoj utakmici postoji objektivna opasnost da neko dobije crveni karton, napravi penal ili protivnik uvalja blentav gol i odbrani se do kraja.

Bolji jesmo, al' utakmice nisu još ni blizu završenih. Ne pravimo račun bez krčmara.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jun 2013, 14:46

Ja nisam od onih koji unaprijed upisuje bodove, to svi znaju, ali se vodim formom obje ekipe, stanjem u obje ekipe, stanjem na tabeli i ostalim faktorima koji nama daju prednost.

Naravno da nije ništa gotovo, tek treba da se igra, al se jasno zna ko je favorit u ovom dvomeču. Momcima samo mogu zaželjeti sreću, i da nas uveseljavaju kako su nas navikli do sada.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 jun 2013, 14:47

Nema ražnja a zec još u šumi... mlatnuti ih prvu pod mus bez ikakvih kalkulacija... ona je bitna kao i onomad protiv Grčke... nismo se još vode napili iako je potok blizu...

tek kad se prođu Slovaci znati ćemo kako smo i šta...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 17 jun 2013, 14:49

MA nisam ni mislio na tebe drugar, nego na sve nas. Ja bih radije da se q-čimo kad prodju ove dvije utakmice. :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jun 2013, 14:51

Treba biti oprezan jer Grci do kraja igraju sve utakmice kuci (4) !

Mi u Zenici moramo a i hocemo pobjediti Slovacku, a onda u gostima minimalno sto moramo je remi, cisto sumnjam da nas mogu porazit. Samo me malo brinu sudije i "zakidanje" a jos kad se uzme u obzir da Grci igraju sve kuci, i vjerovatno ce sve pobjedit.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 jun 2013, 14:55

Slovake dobiti kući... nije bitno kako, neka bude 1:0 kao onomad protiv Norveške kući (Bajramović) :mrgreen: .. neka ga šušne bilo ko glavom, nogom, kitom, sa zicagu, nosom ili uhom a može i autogol...

lakše bi bilo u gostima onda odigrati, rasterećenije i mekše... oktobar je nova nafaka, Grci će maznuti sve do kraja i čekati naš kiks... majku mu toliko smo puta bili blizu i dok ovo pišem hastra me hvata...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 17 jun 2013, 15:04

Elegant je napisao/la:Treba biti oprezan jer Grci do kraja igraju sve utakmice kuci (4) !

Mi u Zenici moramo a i hocemo pobjediti Slovacku, a onda u gostima minimalno sto moramo je remi, cisto sumnjam da nas mogu porazit. Samo me malo brinu sudije i "zakidanje" a jos kad se uzme u obzir da Grci igraju sve kuci, i vjerovatno ce sve pobjedit.
sto se tice sudija do sada bili su korektni prema nama,cak su nam i sudili penale :D

sa ovakvim igracima,novim savezom i strucnim stabom mi smo dobili ono sto nismo prijed imali: respekt

svi su vidjeli da je ova nova Bosna dostojan i posten tim,tako da smo dobili respekt od sudija,fife i uef-e.

ja licno nevidim nikve opasnosti od sudija.mozda se ja i varam,ako imate bolje argumente slobodno ih napisite.

zivili vi meni 100 Godina !!!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jun 2013, 15:06

princx je napisao/la:zivili vi meni 100 Godina !!!!!
Tako je druže, dosta nam je bilo svadljivih drk.adž.ija ovdje. Nek' je doš'o neko normalan. :mrgreen:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 jun 2013, 15:37

Pet pacijenata misli da necemo osvojiti ni jedan bod u ovom dvomecu,mora da im je to neki standardan ritual i na taj nacin prizivaju kontra efekat ili su ipak ogromni pesimisti,no opet je najbliza opcija da se isti i nadaju ovakvom ishodu,.Uzalud vam trud sviraci ! U grotlu Bilinog Polja pregazit cemo Slovake kao plitak potok i tako odraditi veliki dio posla..

Naravno da je mnogo veci fokus na prvoj utakmici i dobro po nas je sto istu igramo kod kuce gdje bi s nasom pobjedom i vjerovatnom pobjedom Grka nad Lintestajnom izbacili Slovacku iz utrke za baraz..Upravo takav scenarij i jeste najrealniji a u tom slucaju Slovaci ce kasniti za Grckom sedam bodova i cak im ni ta utakmica u Atini nece znaciti mnogo s obzirom da Zeusi imaju igrati s Lintestajnom i Latvijom kod kuce..

Dobra stvar po nas je sto Slovaci moraju ici na tri boda i u Zenici jer ih jedino tih 6 bodova iz dvomeca sa nama ostavlja u utrci za baraz,jos gore po njih sto bi opet morali cekati nas kiks u Litvaniji a uz to pobjediti Grcku u Atini,dakle,realno gledajuci,oni su svoje sanse prokockali do sada i za ocekivat je da u narednim utakmicama se vec pocnu uigravati i praviti ekipu za kvalifikacije na EP u Francuskoj jer Brazila vidjeti nece..

BiH - Slovacka 3-0
Slovacka - BiH 1-3

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 17 jun 2013, 15:59

Dobili smo Slovake tamo i nismo bili u ovakvoj formi niti smo igrali ovako dobro plus su Slovaci tada bili dobri,opet treba biti na oprezu i igrati na sigurno..S obzirom u kakvoj smo formi i kako maestralno igramo nebi trebalo biti vecih problema u ovom dvomecu,sigurno ce igraci uci najozbiljnije u ove dvije utakmice i pruziti svoj maksimum da osvoje svih 6 bodova...Vidi se da smo smrtno ozbiljni i da idemo korak po korak ne kao prije kad smo pricali pet utakmica unaprijed pa smo dobijali po usima :mrgreen:

U svakom slucaju ocekujem 6 teskih bodova i naravno 28 bodova 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 jun 2013, 16:07

Jel se ko sjeća Grčke na bilinom polju? Bog mi je svjedok koliko sam se ja bojao te utakmice i koliko sam promijenio mišljenje o našoj repki posle te utakmice. Jel se vi sjećate kako smo mi pomeli Grčku tu noć al bukvalno. Jednu od najjačih odbrana na svijetu smo razmontirali na svaki način i na kraju krajeva grci su imali sreću što je bio rezultat 3:1 jer je lahko moglo bit' 4:0 ili 5:0 . Ja tu dajem ogromne zasluge papetu koji ih zna smiriti euforiju hvala mu na tome.

Lulić, Pjanić, Misimović, Džeko, Ibišević. Ne znam ne znam al slovačka nema šta tražit, jer ovi igrači mogu dat gol na bilo koji način , em to bio španski način uigranom akcijom em bio centaršut na 2 visoka centarfora, svejedno. to je vjerovatno naše najbolje oružje, ako ne ide 'vako ide nako. Opasnost sa svih strana misketa sa 20 metara, pjanića sa 40.
Ovo nam je prva velika velika šansa da se plasiramo na to takmičenje, nismo mi španija il neka tamo zemlja kojoj su kvalifikacije rutina, naši igrači gore od želje da se plasiraju, mi jedemo svakog protivnika, borimo se 90 minuta i opet najbolji primjer protiv grčke kad grci u 90+ nisu mogli iznijet loptu sa svoje polovice koliki su pritisak vršili naši igrači. Da ne kažem ovo je postalo lično našim igračima. taj plasman na mundijal.
Vođa zna.

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 17 jun 2013, 17:12

U zatvoru piše knjigu
Ušanović osjeća da je dijelom zaslužan za uspjehe Zmajeva

:lol:
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jun 2013, 17:22

ramiral je napisao/la:Slovake dobiti kući... nije bitno kako, neka bude 1:0 kao onomad protiv Norveške kući (Bajramović) :mrgreen: .. neka ga šušne bilo ko glavom, nogom, kitom, sa zicagu, nosom ili uhom a može i autogol...

lakše bi bilo u gostima onda odigrati, rasterećenije i mekše... oktobar je nova nafaka, Grci će maznuti sve do kraja i čekati naš kiks... majku mu toliko smo puta bili blizu i dok ovo pišem hastra me hvata...
Ovo je nasa godina idemo direktno, neka Grci prođu u barazu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 17 jun 2013, 17:23

Mravnjak je napisao/la:U zatvoru piše knjigu
Ušanović osjeća da je dijelom zaslužan za uspjehe Zmajeva

:lol:
ima ogromne zasluge, od kad je u zatvoru nama sve ide dobro da nemoze bolje :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.