2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

miki_92
Kontakt:

Re: 2013 NBA Off-Season

Post Postao/la miki_92 » 25 jun 2013, 10:23

JHam je napisao/la:
Phil Jackson ‏@PhilJackson11 2h
Happy for BShaw, who got the job in Denver today. I think the Nuggets are going to benefit from his tenure. Good team to run system offense

Ja zadovoljan :D
wow :o
cestitke Nuggetsima, msm da bolja opcija nije postojala sto se tice trenerske pozicije

Kad smo kod trenera
The Memphis Grizzlies have reached an agreement with Dave Joerger to elevate the assistant to the position of head coach, **** involved in the negotiations said on Monday. Joerger, who has spent the past six seasons on the Grizzlies' bench, will succeed his former boss Lionel Hollins.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 25 jun 2013, 13:18

Rose u vrhuncu svoje karijere prije 2 godine nije mogao nista protiv Miamija a kamoli da ugrozi Miami sledece sezone nakon povrede by Avdic
Eto nek je Rose bio na vrhuncu karijere sa 22 godine. :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 jun 2013, 13:54

Sta je ovo?U analizama drafta,skoro sve igrace porede sa Leonardom i njegovim razvojem.Ludilo! :lol: :lol: Kad bi se svi tako lako razvijali i imali takvu etiku,trenere i organizaciju.... :roll: :roll:

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jun 2013, 13:59

http://www.nbaserbia.com/vesti/4178/por ... i-splitera" onclick="window.open(this.href);return false;

Portland želi Pekovića i Splitera
Uprava kluba iz Oregona pokušaće da, ovog narednog leta, angažuje jednog od dvojice centara

Uprava Portnald Trejblejzersa pokušaće tokom ovog leta da pojača franšizu. Prema proceni čelnika kluba, ovom timu nedostaje snažni centar. Upravo zbog toga na meti Trejblejzersa našao se crnogorski reprezentativac Nikola Peković.

Nekadašnji najbolji košarkaš Evrope i bivši centar Partizana imao je odličnu sezonu u dresu Minesote sa kojom nije uspeo da se plasira u plej-of, pre svega zbog brojnih povreda koje su desetkovale sastav Rika Adelmana.

Od 1. jula popularni "Pekmen" ostaje bez ugovora i nema sumnje da će, nakon Dvajta Hauarda i uz Ala Džefersona, biti jedan od traženijih centara na tržištu slobodnim agentima.

Iako je u više navrata izjavljivao da bi voleo da osatne deo "Vukova", pravo je pitanje da li će tim iz Mineapolisa imati dovoljno novca u seleri kepu da parira ponudama NBA ligaša. Peković je tokom poslednje sezone beležio sjajne brojke prosečno postižući po 16,3 poena uz 8,8 skokova po meču.

Ukoliko, ipak, ne uspeju da privole "Pekmena" da dođe u Oregon, čelnici Portlanda imaju i rezervni plan. Naime, kako se šuška, želja ovog kluba je i Brazilac Tjago Spliter koji je ima fantastičnu sezonu u dresu San Antonio Sparsa sa kojima je stigao do finala plej-ofa.

Tjago Spliter nije bio produktivan kao Peković, ali u ekipi u kojoj su i Tim Dankan i Toni Parker nije ni dobijao previše lopti pod košem. On je tokom regularnog dela sezone prosečno ubacivao po 10,3 poena uz 6,4 skokova.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 15:33

Izgleda da Aldridge hoce iz Portlanda, ali ovi odbili ponudu Cavsa(1. i 19. pik)...

Sacramento trazi pik prve runde za Jimmera, on bi nama dobro dosao kad bi ovi prihvatili 27i..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 17:28

JHam je napisao/la:Izgleda da Aldridge hoce iz Portlanda, ali ovi odbili ponudu Cavsa(1. i 19. pik)...

Sacramento trazi pik prve runde za Jimmera, on bi nama dobro dosao kad bi ovi prihvatili 27i..
Ako Aldridge zeli iz Portlanda, siguran sam da cemo podebljati tu ponudu sa jos nekim pickom, mozda pickom sljedece godine (pored naseg, imamo i pick Sacramenta i pick Heata, pa i Memphisa 2014. cini mi se ili je 2015. u pitanju). Sigurno je da bi Cavsi bili bolji sa Aldridgom nego sto bi to bio Portland. Kako god, siguran sam da ni Waiters ni Tristan nece biti ukljuceni u taj trade. Mozda na kraju bude Zeller ukljucen u taj trade za Aldridgea, a uz to imamo 12 pickova (8 prve runde), pa nek biraju sta im je volja :lol: .

Kada si rekao da mozete ponuditi bolje od Cavsa za njega, nema sanse, jer ekipa koja je u rebuildingu, nece uzeti 10 miliona dolara ugovora (McGee) za svog stara, nego ce uzeti pickove, one prve runde, a prvi pick na draftu je izuzetno vazan, ma koliko slab draft izgledao. Govorilo se da su slabi draftovi bili u posljednje dvije godine, ali eto izaslo je mnogo dobrih igraca iz tog drafta, tako da svaki draft krije neku novu mladu nadu, samo treba pametno izvrsiti selekciju i prepoznati talenat.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 17:41

adriano_leite je napisao/la:
JHam je napisao/la:Izgleda da Aldridge hoce iz Portlanda, ali ovi odbili ponudu Cavsa(1. i 19. pik)...

Ako Aldridge zeli iz Portlanda, siguran sam da cemo podebljati tu ponudu sa jos nekim pickom, mozda pickom sljedece godine (pored naseg, imamo i pick Sacramenta i pick Heata, pa i Memphisa 2014. cini mi se ili je 2015. u pitanju). Sigurno je da bi Cavsi bili bolji sa Aldridgom nego sto bi to bio Portland. Kako god, siguran sam da ni Waiters ni Tristan nece biti ukljuceni u taj trade. Mozda na kraju bude Zeller ukljucen u taj trade za Aldridgea, a uz to imamo 12 pickova (8 prve runde), pa nek biraju sta im je volja :lol: .

Kada si rekao da mozete ponuditi bolje od Cavsa za njega, nema sanse, jer ekipa koja je u rebuildingu, nece uzeti 10 miliona dolara ugovora (McGee) za svog stara, nego ce uzeti pickove, one prve runde, a prvi pick na draftu je izuzetno vazan, ma koliko slab draft izgledao. Govorilo se da su slabi draftovi bili u posljednje dvije godine, ali eto izaslo je mnogo dobrih igraca iz tog drafta, tako da svaki draft krije neku novu mladu nadu, samo treba pametno izvrsiti selekciju i prepoznati talenat.
Sta mislis koji bi pik bio Faried da je na ovom draftu??
I oni su rekli da hoce provjerene igrace a ne pikove, hoce ljudi u PO ove godine...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 17:54

JHam je napisao/la:

I oni su rekli da hoce provjerene igrace a ne pikove, hoce ljudi u PO ove godine...
Farried provjeren igrac nakon jedne sezone? Daj nemoj me zajebavati brate. Sta mislis koji bi bio pick Jimmy Butler da su i on i Farried u ovom draftu? Pa recimo i Chandler Parsons? Oba bi pretekla Farrieda. Fazon je sto ce Noel biti bolji od Farrieda, a Farried ce ostati ovo sto je sada. Zbog toga je i pao toliko na draftu, jer su svi smatrali da nema lik mnogo prostora za napredak, ali vrijeme ce pokazati naravno. Nije to tako lako uporedjivati igrace sa proslog drafta sa onima koji tek trebaju da udju na draft.

Uostalom, ako Portland moze dobiti kvalitetna cetiri igraca za Aldridgea, da ih upare sa Lillardom u prvoj postavi, otici ce u PO, do tog momenta, mogu samo sanjati o PO na jakom Zapadu. Ne moze se tako lako otici u PO, oni bi htjeli biti jednu godinu u rebuildingu i da udju u PO, **** ce se to desiti, ali eto nek bi njih Farried priblizio PO iduce godine :lol: .

Mes Que Un Club!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 18:08

JHam je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ako Aldridge zeli iz Portlanda, siguran sam da cemo podebljati tu ponudu sa jos nekim pickom, mozda pickom sljedece godine (pored naseg, imamo i pick Sacramenta i pick Heata, pa i Memphisa 2014. cini mi se ili je 2015. u pitanju). Sigurno je da bi Cavsi bili bolji sa Aldridgom nego sto bi to bio Portland. Kako god, siguran sam da ni Waiters ni Tristan nece biti ukljuceni u taj trade. Mozda na kraju bude Zeller ukljucen u taj trade za Aldridgea, a uz to imamo 12 pickova (8 prve runde), pa nek biraju sta im je volja :lol: .

Farried provjeren igrac nakon jedne sezone? Daj nemoj me zajebavati brate. Sta mislis koji bi bio pick Jimmy Butler da su i on i Farried u ovom draftu? Pa recimo i Chandler Parsons? Oba bi pretekla Farrieda. Fazon je sto ce Noel biti bolji od Farrieda, a Farried ce ostati ovo sto je sada. Zbog toga je i pao toliko na draftu, jer su svi smatrali da nema lik mnogo prostora za napredak, ali vrijeme ce pokazati naravno. Nije to tako lako uporedjivati igrace sa proslog drafta sa onima koji tek trebaju da udju na draft.

Uostalom, ako Portland moze dobiti kvalitetna cetiri igraca za Aldridgea, da ih upare sa Lillardom u prvoj postavi, otici ce u PO, do tog momenta, mogu samo sanjati o PO na jakom Zapadu. Ne moze se tako lako otici u PO, oni bi htjeli biti jednu godinu u rebuildingu i da udju u PO, **** ce se to desiti, ali eto nek bi njih Farried priblizio PO iduce godine :lol: .
Priblizio samo on vjerovatno nebi, ali on, mcgee i lillard bi ganjali siguran sam to 8o mjesto+pekovic, jer ce dosta ekipa da ganja lutriju za sljedecu godinu, a Faried nije pao na 20pik zbog prostora za napredak, nego zato sto su svi mislili da ono skakanje s koledza nece moci prenjeti u nba, a on je pokazao suprotno, i da nije neka 5a opcija u napadu kod nas(ako je i 5.), siguran sam da bi napredovao jos vise ofanzivno ;) A za Noel-a ne mozes reci da ce biti bolji kad se za lika ne zna ni kakav ce se vratiti poslije povrede...sta ako bude novi Oden??

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 18:23

Ne vjerujem da će biti isti slučaj kao sa Gregom. Povrede su sastavni dio sporta, tako da će sigurno biti potpuno spreman za NBA. Eno Davis, 20-tak utakmica je propustio. Vidi se da je još nejak za ovaj nivo iako se radi o odličnom igraču.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 18:31

JHam je napisao/la: Priblizio samo on vjerovatno nebi, ali on, mcgee i lillard bi ganjali siguran sam to 8o mjesto+pekovic, jer ce dosta ekipa da ganja lutriju za sljedecu godinu, a Faried nije pao na 20pik zbog prostora za napredak, nego zato sto su svi mislili da ono skakanje s koledza nece moci prenjeti u nba, a on je pokazao suprotno, i da nije neka 5a opcija u napadu kod nas(ako je i 5.), siguran sam da bi napredovao jos vise ofanzivno ;) A za Noel-a ne mozes reci da ce biti bolji kad se za lika ne zna ni kakav ce se vratiti poslije povrede...sta ako bude novi Oden??
Siguran sam da sam pratio ova 3 drafta vise od svih na ovom forumu, jer je svaki igrac mogao biti pick Cavsa u protekle dvije godine, dok drugi forumasi nisu imali potrebe to da rade, jer su imali ekipe koje nisu u rebuildingu. Farried je izasao na draft sa 22. godine (ili 21. ali za koji mjesec nakon drafta je punio 22, nesto tako je bilo), prognoziralo mu se malo prostora za napredak i mnogo rupa u igri, a nikako to pitanje, da li ce moci skakati u NBA ligi, jer je opstepoznatoda su skok i sut dva elementa koja se vrlo dobro prenose u NBA. U NBA ligi je sve manje igraca koji brane poziciju na skoku, dok je u NCAA na tome veci akcenat, te obicno igrac koji dobro skace u NCAA, skace i u NBA ligi. Naravno mora i ojacati, to se podrazumijeva.

Dakle, mnogi scouti drafta su kao problem vidjeli u njegovom prostoru za napredak, nema post igre, osim kucanja nije neki ekstra finiser, radio mnogo gresaka, undersized je i nema tezinu da igra cetvorku, nema konstantan sut sa poludistance. Godine su takodjer uticale i na izbor Lillarda, da padne do tog 6. picka, jer se smatralo da nema toliko prostora za napredak, kao recimo Beal, koji je bio uz Obrvu i Drummonda, najmladji igrac u top 10. Zato je Lillard imao takav ucinak, jer je bio vise formiran igrac i od Beala i ostalih, bas zbog tog iskustva, kao i Farried uostalom.

Mislis da bi Zeller bio biran kao 17. pick da je imao 20 godina? SIguran sam da bi ga barem Portland uzeo prije Leonarda, ali Leonard je 2 godine mladji i odmah se smatra da ima vise prostora za napredak, iako je Zeller fakticki bolji u svakom segmentu kosarkaske igre, osim u altetici. Malo sam prosirio pricu, ali poenta je u tome, da kod izbora na draftu, najveci uticaj ima procjena, ko ima vise prostora za napredak, a ko ne. Onaj ko nema, on je obicno late first round pick, naravno greske se desavaju, ali eto, koji segment igre je Farried popravio u odnosu na rookie sezonu? Da li je bolji defanzivac? Bloker? Finiser? Skakac? Radi li manje gresaka? Suter slobodnih? Da li je dodao sut sa poludistance? Da li je ista od toga popravio ili je ostao isti, tj. slican onom Farriedu u rookie sezoni?

Mes Que Un Club!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 18:54

Pa kad pogledas kod kakvog je trenera igrao te dvije sezone(poznato da mrzi igrati rookie-e) onda ne mozes ni ocekivati neki veci napredak, iako je popravio i sut s poludistance(ne puno al prosle godine nezz jel 2x ukupno osutao) i post igru, koju opet kazem ne koristi jer nema vremena i prilika u igri za tako nesta, bar nije imao kod Karl-a, jer je bio 5-6. opcija u napadu i poene je pretezno zabijao nakon ofanzivnih skokova ili lobova, jer nam je bio takav stil igre...ja od njega tek sad ocekujem da se pokaze u pravom svjetlu u napadu, jer dok je Gallo vani mora neko da nadoknadi poene njegove, ne sve ali nekih 13-14ppg i 10-12rpg ocekujem iduce godine od njega, sto je ekstra za igraca od 2.03(sto je bio razlog njegovog pada na draftu, mislim i najveci razlog...), isto tako ocekujem od McGee-a da dodje na svoje sa Shaw-om(kojeg Stephenson i George hvale da su se popravili najvise zbog njega!!!) tako da sad nakon sto sam napisao ovaj post ni sam nebi mjenjao njih dvojicu za Aldridge-a :lol: :lol:
Shaw je rekao da nece bazirati napad na trokutu tako da slabiji sut Farieda i McGeea nece biti problem.
Al ocekujem da potpisemo nekog sutera(ako Iggy ode ganjati Redick-a, mada bi ja dao sansu Evan-u i Hamiltonu da iznesu ovu sezonu, bar dok Gallo ne dodje a onda Chandlera na 2(ako ga ne tradeujemo prije) a Evan i Hamilton da budu prve izmjene njima), imamo kvalitetnu klupu ali je steta sto Karl nije zelio koristiti ove rookie igrace osim ako nije bas primoran na to(povreda Nene-a(Faried), povreda Lawsona(Evan))...puni smo igraca koji su zbog nekog razloga ispali iz lutrije:
Faried- nizak i godine
Hamilton- govorili da je ko JR sto se tice "glave"
Miller-povreda, a predvidjali mu Top 5 pik prije toga :( :(

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 19:02

Bazirat cu se samo na Farrieda, jer je to razlog nase rasprave :lol: , a to je da Farried, u odnosu na rookie sezonu, igra 6 minuta vise, a nista nije popravio osim 2 skoka vise. Dakle, cak je i u nekim segmentima slabiji nego je bio u rookie sezoni (na procente suta mislim), kada nije igrao toliko zapazenu ulogu kod Carla. O tome ti govorim, da nema on toliko prostora za napredak, ma ko da ga trenira. Eto McGee nije mnogo napredovao, a Bgm je igrao u Wizardsima mnogo, ali nije momak dobar s glavom i to je to. Zar je bolje uzeti ludog igraca koji ima ugovor 10 miliona i igraca koji nema bas mnogo prostor za napredak, nego uzeti 1. pick, 19. pick i jos neki pick, u zavisnosti od sljedece ponude? Em im se ocisti salary cap, em mogu dodati 2 ili 3 mlada igraca, od kojih ce jedan biti prvi pick.

Mes Que Un Club!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 19:10

adriano_leite je napisao/la:Bazirat cu se samo na Farrieda, jer je to razlog nase rasprave :lol: , a to je da Farried, u odnosu na rookie sezonu, igra 6 minuta vise, a nista nije popravio osim 2 skoka vise. Dakle, cak je i u nekim segmentima slabiji nego je bio u rookie sezoni (na procente suta mislim), kada nije igrao toliko zapazenu ulogu kod Carla. O tome ti govorim, da nema on toliko prostora za napredak, ma ko da ga trenira. Eto McGee nije mnogo napredovao, a Bgm je igrao u Wizardsima mnogo, ali nije momak dobar s glavom i to je to. Zar je bolje uzeti ludog igraca koji ima ugovor 10 miliona i igraca koji nema bas mnogo prostor za napredak, nego uzeti 1. pick, 19. pick i jos neki pick, u zavisnosti od sljedece ponude? Em im se ocisti salary cap, em mogu dodati 2 ili 3 mlada igraca, od kojih ce jedan biti prvi pick.
1.)Faried je u rookie sezoni odigrao mali broj utakmica i sigurno bi pokazao vise(kao i hamilton) da ih karl nije vadio radi prve "greske" za koju bi neki igraci dobili aplauz od istog(brewer, miller...), a vjerujem da znas koliko to utice na mozak i volju igraca.
2.)Procenti mu jesu pali al opet ti kazem to je zato sto je ove godine uzimao i po koji sut sa poludistance(znaci da radi na tome i pokusava nesta), a popravio je i slobodna(pogledaj precente u PO-u, a i kad je dosao u nba imao je nekih 50% sut)
3.)McGee je kod nas napredovao ali ne po brojkama(u Wizardsima onim bi i Zimic mogao imati njegove brojke kad nemas drugog centra), vec po razmisljanju tokom igre, iako ga je Shaq uzeo na zub sto se tice "provala", kod nas ih ima dosta,dosta manje...ali nije dobijao minute jer Karl hoce da ispadne pametan(zbog ovog je i dobio otkaz) umjesto da pogura igraca i objasni mu neke stvari, a i ima probleme s astmom pa i to malo utice na njega...
a sto se tice trade-a ja bi prije uzeo dva provjerena igraca nego 2 pika s ovog drafta, da je 2014-a druga bi prica vjerovatno bila...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 19:19

JHam je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Bazirat cu se samo na Farrieda, jer je to razlog nase rasprave :lol: , a to je da Farried, u odnosu na rookie sezonu, igra 6 minuta vise, a nista nije popravio osim 2 skoka vise. Dakle, cak je i u nekim segmentima slabiji nego je bio u rookie sezoni (na procente suta mislim), kada nije igrao toliko zapazenu ulogu kod Carla. O tome ti govorim, da nema on toliko prostora za napredak, ma ko da ga trenira. Eto McGee nije mnogo napredovao, a Bgm je igrao u Wizardsima mnogo, ali nije momak dobar s glavom i to je to. Zar je bolje uzeti ludog igraca koji ima ugovor 10 miliona i igraca koji nema bas mnogo prostor za napredak, nego uzeti 1. pick, 19. pick i jos neki pick, u zavisnosti od sljedece ponude? Em im se ocisti salary cap, em mogu dodati 2 ili 3 mlada igraca, od kojih ce jedan biti prvi pick.
1.)Faried je u rookie sezoni odigrao mali broj utakmica i sigurno bi pokazao vise(kao i hamilton) da ih karl nije vadio radi prve "greske" za koju bi neki igraci dobili aplauz od istog(brewer, miller...), a vjerujem da znas koliko to utice na mozak i volju igraca.
2.)Procenti mu jesu pali al opet ti kazem to je zato sto je ove godine uzimao i po koji sut sa poludistance(znaci da radi na tome i pokusava nesta), a popravio je i slobodna(pogledaj precente u PO-u, a i kad je dosao u nba imao je nekih 50% sut)
3.)McGee je kod nas napredovao ali ne po brojkama(u Wizardsima onim bi i Zimic mogao imati njegove brojke kad nemas drugog centra), vec po razmisljanju tokom igre, iako ga je Shaq uzeo na zub sto se tice "provala", kod nas ih ima dosta,dosta manje...ali nije dobijao minute jer Karl hoce da ispadne pametan(zbog ovog je i dobio otkaz) umjesto da pogura igraca i objasni mu neke stvari, a i ima probleme s astmom pa i to malo utice na njega...
a sto se tice trade-a ja bi prije uzeo dva provjerena igraca nego 2 pika s ovog drafta, da je 2014-a druga bi prica vjerovatno bila...
Ekipa kada ide u rebuilding, nece uzeti McGee-a sa ugovorom od 10 miliona dolara po sezoni, ako to uradi, onda je ta ekipa debil i 8. mjesto ce joj biti krajnji domet dok ugovor istom ne istekne. Kada imas PG za buducnost, a dotadasnji star zeli da ode, onda se taj star mijenja za pickove, za mlade igrace, jeftine igrace, kako bi ti mladici, iskoristili svoj potencijal i zajedno rasli na terenu sa tim novim starom, u ovom slucaju Lillardom. Jedan nastup na u PO, ne mozes porediti za narednih 7 godina kada imas igraca koji je prvi pick na draftu.

Mes Que Un Club!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 19:22

Al oni ne idu u rebuilding, rekli su da napadaju PO, tako da il ce traziti neke provjerene igrace ili nece ga ni trejdovati, pogotovo ne za pik na ovom draftu :roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 19:35

JHam je napisao/la:Al oni ne idu u rebuilding, rekli su da napadaju PO, tako da il ce traziti neke provjerene igrace ili nece ga ni trejdovati, pogotovo ne za pik na ovom draftu :roll:
Jel ti fakat mislis da na zapadu ekipa sa Lillardom, Mathewsom, Farriedom, Batumom, McGeeom, te ublehama na klupi, moze do PO?

Mes Que Un Club!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 19:40

JHam je napisao/la:Al oni ne idu u rebuilding, rekli su da napadaju PO, tako da il ce traziti neke provjerene igrace ili nece ga ni trejdovati, pogotovo ne za pik na ovom draftu :roll:
Jel ti fakat mislis da na zapadu ekipa sa Lillardom, Mathewsom, Farriedom, Batumom, McGeeom, te ublehama na klupi, moze do PO?
Mislim..za nas su govorili nakon trade-a melo-a da necemo u PO uci naredne godine, isto kao sto ti imas misljenje za portland, pa mi evo udjosmo a sad i 3e mjesto uhvatismo...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 19:46

JHam je napisao/la:
Mislim..za nas su govorili nakon trade-a melo-a da necemo u PO uci naredne godine, isto kao sto ti imas misljenje za portland, pa mi evo udjosmo a sad i 3e mjesto uhvatismo...
Ja sam za vas govorio da ste jaci nakon trejda za Mela. Mnogo drugacije situacije, Portland ima Lillarda i nikog vise, Batum tu i tamo bljesne, ostalo boranija, dok je kod vas bio Nene, Lawson, bolji trener, dobili ste Galla i Chandlera, birali ste dobro na draftu i sve je ostalo historija. Poredis neuporedive situacije. Ni Farried ni McGee nisu ni blizu kvaliteti koju ima Gallo ;) .

Mes Que Un Club!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2013, 19:48

JHam je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Jel ti fakat mislis da na zapadu ekipa sa Lillardom, Mathewsom, Farriedom, Batumom, McGeeom, te ublehama na klupi, moze do PO?
Ja sam za vas govorio da ste jaci nakon trejda za Mela. Mnogo drugacije situacije, Portland ima Lillarda i nikog vise, Batum tu i tamo bljesne, ostalo boranija, dok je kod vas bio Nene, Lawson, bolji trener, dobili ste Galla i Chandlera, birali ste dobro na draftu i sve je ostalo historija. Poredis neuporedive situacije. Ni Farried ni McGee nisu ni blizu kvaliteti koju ima Gallo ;) .
Ali isto tako ni jedan igrac iz nase ekipe nema potencijal kakav ima Lillard ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.