JHam je napisao/la:
Priblizio samo on vjerovatno nebi, ali on, mcgee i lillard bi ganjali siguran sam to 8o mjesto+pekovic, jer ce dosta ekipa da ganja lutriju za sljedecu godinu, a Faried nije pao na 20pik zbog prostora za napredak, nego zato sto su svi mislili da ono skakanje s koledza nece moci prenjeti u nba, a on je pokazao suprotno, i da nije neka 5a opcija u napadu kod nas(ako je i 5.), siguran sam da bi napredovao jos vise ofanzivno

A za Noel-a ne mozes reci da ce biti bolji kad se za lika ne zna ni kakav ce se vratiti poslije povrede...sta ako bude novi Oden??
Siguran sam da sam pratio ova 3 drafta vise od svih na ovom forumu, jer je svaki igrac mogao biti pick Cavsa u protekle dvije godine, dok drugi forumasi nisu imali potrebe to da rade, jer su imali ekipe koje nisu u rebuildingu. Farried je izasao na draft sa 22. godine (ili 21. ali za koji mjesec nakon drafta je punio 22, nesto tako je bilo), prognoziralo mu se malo prostora za napredak i mnogo rupa u igri, a nikako to pitanje, da li ce moci skakati u NBA ligi, jer je opstepoznatoda su skok i sut dva elementa koja se vrlo dobro prenose u NBA. U NBA ligi je sve manje igraca koji brane poziciju na skoku, dok je u NCAA na tome veci akcenat, te obicno igrac koji dobro skace u NCAA, skace i u NBA ligi. Naravno mora i ojacati, to se podrazumijeva.
Dakle, mnogi scouti drafta su kao problem vidjeli u njegovom prostoru za napredak, nema post igre, osim kucanja nije neki ekstra finiser, radio mnogo gresaka, undersized je i nema tezinu da igra cetvorku, nema konstantan sut sa poludistance. Godine su takodjer uticale i na izbor Lillarda, da padne do tog 6. picka, jer se smatralo da nema toliko prostora za napredak, kao recimo Beal, koji je bio uz Obrvu i Drummonda, najmladji igrac u top 10. Zato je Lillard imao takav ucinak, jer je bio vise formiran igrac i od Beala i ostalih, bas zbog tog iskustva, kao i Farried uostalom.
Mislis da bi Zeller bio biran kao 17. pick da je imao 20 godina? SIguran sam da bi ga barem Portland uzeo prije Leonarda, ali Leonard je 2 godine mladji i odmah se smatra da ima vise prostora za napredak, iako je Zeller fakticki bolji u svakom segmentu kosarkaske igre, osim u altetici. Malo sam prosirio pricu, ali poenta je u tome, da kod izbora na draftu, najveci uticaj ima procjena, ko ima vise prostora za napredak, a ko ne. Onaj ko nema, on je obicno late first round pick, naravno greske se desavaju, ali eto, koji segment igre je Farried popravio u odnosu na rookie sezonu? Da li je bolji defanzivac? Bloker? Finiser? Skakac? Radi li manje gresaka? Suter slobodnih? Da li je dodao sut sa poludistance? Da li je ista od toga popravio ili je ostao isti, tj. slican onom Farriedu u rookie sezoni?