Tour de France 2013
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Tour de France 2013
Zuta majica = vodeci u generalnom plasmanu, iskljucivo se stopericom meri;
Bela majica = isto to, ali su u konkurenciji mladji vozaci (varira godiste od trke do trke, a na TdFu je to 26 godina kao gornja granica);
Zelena majica = najbolji sprinter (mada se u sprint racunaju i prolazni ciljevi i etapni ciljevi), pobedjuje ko skupi navise poena;
Tackasta majica = kralj brda, pobedjuje ko skupi najvise poena na brskim prolaznim ciljevima i finisima etapa.
Do sada se samo jednom desilo da 1 biciklista osvoji i zutu i tackastu i zelenu (a uzeo bi i belu, ali ona tada nije postojala) na istoj trci. Naravno, to je bio Eddy Merckx, najveci biciklista svih vremena u svom prvom TdFu 1969.
Bela majica = isto to, ali su u konkurenciji mladji vozaci (varira godiste od trke do trke, a na TdFu je to 26 godina kao gornja granica);
Zelena majica = najbolji sprinter (mada se u sprint racunaju i prolazni ciljevi i etapni ciljevi), pobedjuje ko skupi navise poena;
Tackasta majica = kralj brda, pobedjuje ko skupi najvise poena na brskim prolaznim ciljevima i finisima etapa.
Do sada se samo jednom desilo da 1 biciklista osvoji i zutu i tackastu i zelenu (a uzeo bi i belu, ali ona tada nije postojala) na istoj trci. Naravno, to je bio Eddy Merckx, najveci biciklista svih vremena u svom prvom TdFu 1969.
Hvala svima.Jasnije mi je sad.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
dobar ti avatarOtelo je napisao/la:Hvala svima.Jasnije mi je sad.

Zna li ko kako je Nasser Bouhani nakon danas?
Da li je Purito prosao skroz bez ozljeda ?
napokon Sagan uzeo etapnu pobjedu
Po mom mišljenju je Sagan u ovom trenutku najbolji sprinter, samo što nije imao nikoga da ga povuče na dovoljnu blizinu do cilja, a Cavendish ima jako puno dobrih momaka... I danas je Sagan na trenutak ostao zatvoren jer ga njegovi nisu mogli povući, da je bio neki malo bolji sprinter umjesto Degenkolba (ako se ne varam on je bio drugi), bojim se da Sagan nebi uzeo prvo mjesto, unatoč ogromnoj kvaliteti
Ajme koji tempo danas , moglo bi ovo kostati neke za ovaj brdski vikend.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
U čistom grupnom sprintu uz podjednaku pomoć timova po meni on nema šanse pored Marka. Čak štaviše, jučer je Mark doš'o sa 40. mjesta do 4. bez da ga je iko izveo i bio je užasno zatvoren, niotkud je došao tik iza Sagana na cilj. Mark ima najbolji tajming, uvijek krene kad treba, ne posustaje do cilja, a jučer je morao da krene ranije jer je zaostajao zbog slabog rada tima. S druge strane u nekom dužem solo sprintu Sagan bi ga bez problema uzeo, kren'o bi ranije i to je to.Hans je napisao/la:Po mom mišljenju je Sagan u ovom trenutku najbolji sprinter, samo što nije imao nikoga da ga povuče na dovoljnu blizinu do cilja, a Cavendish ima jako puno dobrih momaka... I danas je Sagan na trenutak ostao zatvoren jer ga njegovi nisu mogli povući, da je bio neki malo bolji sprinter umjesto Degenkolba (ako se ne varam on je bio drugi), bojim se da Sagan nebi uzeo prvo mjesto, unatoč ogromnoj kvaliteti
Zelena majica izgleda vec resena.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Kakav danas samo posao Cannondalea
ja mislim da je majica odlucena
Sutra ce favoriti taktizirat i pobjeđuje neko iz bijega 100% nece se rasturat sutra
Ovo sam danas gledao, kako dobra zavrsnica
[youtube][/youtube]

Sutra ce favoriti taktizirat i pobjeđuje neko iz bijega 100% nece se rasturat sutra

Ovo sam danas gledao, kako dobra zavrsnica

[youtube][/youtube]
Ja takodjer mislim da ce danas bijeg uspjeti, jer danas ce svi momci za vrh taktizirati, još je rano.. Ukoliko neko nesta i pokusa( iz vrha), to nece biti dovoljno jer ekipe su još dovoljno snažne, svježe i mislim da ce to lagano uhvatiti , ali nikad ne mozes znati kako razmišljaju pojedini vozaci a ako se danas neko odluci na napad, mislim da ce to biti neko iz Euskaltela, da li Nieve ili Anton to nisam siguran , ali cinjenica da su oni dosta izgubili na timskom hronometru, mozda i J. Rodriguez danas nešto pokusa.
Castres - Ax 3 Domaines
duzina: 195 km
mapa:

profil:

preview:
[youtube][/youtube]
duzina: 195 km
mapa:

profil:

preview:
[youtube][/youtube]
Zanimljivo je da je prvi pravi uspon na ovom Touru ujedno i najvisa tacka ovogodišnje trke.

Nisam do sada komentarisao nista, al posto vidim da ima zaista dobrih poznavaoca biciklizma da i ja ostavim svoje misljenje za danasnju etapu.
Ja mislim da nece biti mirna etapa, bijeg sigurno nece opstati, moguce je da ce neki od favorita poslati svoje vozace u bijeg, tu prije svega mislim na radioshack leopard i na bmc, te da ce na posljednjem brdu skociti ili Andy ili Evans, a mozda i Contador, jer imaju poprilican zaostatak za Froomom.
Ja mislim da nece biti mirna etapa, bijeg sigurno nece opstati, moguce je da ce neki od favorita poslati svoje vozace u bijeg, tu prije svega mislim na radioshack leopard i na bmc, te da ce na posljednjem brdu skociti ili Andy ili Evans, a mozda i Contador, jer imaju poprilican zaostatak za Froomom.

Tony Martin
Iako se slomio žestoko opet je nastavio da vozi

Mislim da Tony cea hronometar pa ce odustati poslije
Danas u bijegu oceujem oko 10-tak vozaca a na Ax3 napad Antona ili Portea 

Dakle prošla prva sedmica toura...za razliku od prošlih godina bilo je dosta zanimljivo i nadam se da če tako i ostat.Bilo je dosta padova,odustali i neki biciklisti koji su bili u širem krugu faborita
ali pravi tour počinje tek danas..do kraja če it na puno

ali pravi tour počinje tek danas..do kraja če it na puno
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sky maestralan, Froome oblači Žutu maju i nadam se ne skida je do Elizejskih polja 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sky odradio fantastičnu trku.
Porte :palacGore
Porte :palacGore
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
Vidi ovih Britanaca , polako.
SKY je jak nema sta.
Evans stradao.
A moj Španac imao srece da je Kreuziger bio sa njim jer bi otisao preko 2 minute i vise.
SKY je jak nema sta.
Evans stradao.
A moj Španac imao srece da je Kreuziger bio sa njim jer bi otisao preko 2 minute i vise.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
jel iduće godine kapetan SKY-a Richie Porte?
iako nisam fan SKY-a, ljudi razbili ostale... svaka čast...

iako nisam fan SKY-a, ljudi razbili ostale... svaka čast...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.