Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

OmarSivori
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la OmarSivori » 15 nov 2013, 09:20

Zidan sam tvrdi da je u Juventusu igrao bolje nego u Realu, u Realu je igrao atrktivnije, bacao ljude ko kifle.Samo u Italiji 90-tih to se nije moglo jer tamo u to vrijeme igrali su najbolji stoperi i volili su dobro da udare po nogama uz svu onu taktiku koju su ucili pa i previse. :mrgreen:

Samo jedna stvar takodje kad se spominje Maradona, dosta ljudi kad prica pogotovo tih "starijih" prica kao da
Maradaona nikad lose utakmice nije odigrao, a sve je to razlog jer su ti ljudi u vrijeme Maradone bili mladji pa im nostalgija i idealiziranje mladih dana pomuti rasudjivanje, jbga sve je lijepse kad si mlad. :D

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 nov 2013, 10:50

Maradona je njima heroj iz mladih dana isto kao sto ce Messi biti ovima sada (vec je). To se ne mijenja sve i kad/ako se nekad kasnije pojavi bolji.

U vremenu kad je Maradona igrao se nije ni moglo gledati bas toliko puno utakmica.
Sada svako moze gledati sta hoce i kako hoce. Tako da, svi ti ljudi koji pricaju i pamte Maradonu, pamte ga mozda po ne bas puno utakmica koje su vidjeli. Pretezno SP i mozda neke utakmice u EC1, EC2 i UEFA. Naravno, bilo je i tekmi Serije A ali pretezno samo derbiji. Svaka tekma se nije prenosila.
Malo ko je tada (osim ljudi u Italiji) mogao gledati sve tekme Serije A. Isto vazi i za ostale lige. Pitanje je da li su i ljudi u Italiji imali svaku tekmu na TVu.
Nije bilo interneta, a sada gledati po youtube nema smisla jer po klipovima sa youtube je i Lazar Popovic opasan napadac.
Jos dalje od istine su ovi koji tvrde da je Pele bio bolji ili gori, a vidjeli 3 klipa na internetu.

Mislim da nije posteno porediti. Nije ni moguce. To su samo subjektivne rasprave jer objektivno je nemoguce.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 nov 2013, 11:15

Teško je naći neku utakmicu a da je Zidane bio nevidljiv dok je igrao za reprezentaciju.

Uvijek će mi ostati u sjećanju kad je sam razbio Brazil na WC 2006, tada je vozao najbolji Brazil ikad sa Ronaldom,Kakom,Ronaldihnom,R.Carlosom i Cafuom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 15 nov 2013, 11:34

Nostalgicari od pojedinih igraca prave ideale i mitske igrace.Covjek kada se prica o Maradoni pomisli da je covjek zabijao 3 gola po utakmici ono bez problema uz to bio Xavi,Zidane,Cruyff i Messi na terenu.Nema potrebe za pretjerivanjima svi smo imali priliku DAM-a da gledamo ako nista na snimcima.

Jednoj je jasno.Messi je najkonstatniji od svih velikih igraca.U poredjenju sa Maradonom on je kompletniji igrac.Dakle u gotovo svakom mogucem segmentu igre u kojem je Diego bio Master Class , Messi je za level jos bolji.Jedina stvar koja je bila prednost Diega je fantasticno izvodjenje slobodnih udaraca mada Messi u posljednjih godinu , dvije rapidno napreduje u tom segmentu.Da je Diego veci lider to jos uvijek ne mozemo reci.Messi je lider Barcelone, sto je zaista velika stvar.Najzasuzniji lik za ove silne osvojene trofeje u posljednjih 5-6 godina.Dakle biti lider onakvim igracima nije lahko.Pod palicom novom trenera Gaucosa,Messi je pokazao sta je i ko je , dok je Diego bio tu to je bio klasicni cirkus...

Lider Argentine u svakom smislu te rijeci.Uvjeren sam da na Svjetskom Messi pokazuje dimenziju vise u odnosu na ono sto su ljudi do sada gledali.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 nov 2013, 11:55

Dok god nešto ne napravi sa Argentinom on se ne može nazvati najvećim.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 nov 2013, 11:58

Maradonu nisam pratio i ne mogu reci kakav je to igrac bio, previse sam mlad bio u njegovo vrijeme igranja ali u ovom trenutku gledajuci Messija sa sigurnoscu govorim da je to trenutno igrac broj 1 na Svijetu i da prije njega nisam gledao nikoga sa vecim potencijalom.

Inace, sto se tice zlatne lopte, Ribery ako izgura sa Francuzima ovaj baraz i plasira se u Brazil uzima loptu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 nov 2013, 11:59

Saurman je napisao/la:Teško je naći neku utakmicu a da je Zidane bio nevidljiv dok je igrao za reprezentaciju.

Uvijek će mi ostati u sjećanju kad je sam razbio Brazil na WC 2006, tada je vozao najbolji Brazil ikad sa Ronaldom,Kakom,Ronaldihnom,R.Carlosom i Cafuom.
Otkad ti pratiš nogomet? Od 2005.? :roll: Nakupina imena i nikakva momčad. A reći da je bolji od onoga sa Peleom, Didijem, Garrinchom, Niltonom i Djalmom Santosom, Gylmarom, Zitom, Vavom, Zagallom i ostatkom škvadre iz 1958. može samo notorna neznalica. Isto vrijedi i za stavljanje ispred Brazila iz 1970. sa Peleom, Rivelinom, Tostaoom, Carlos Albertom, Jairzinhom... Bolji od tog tvog Brazila je i onaj iz 2002. sa Ronaldom i Rivaldom u naponu snage, poletnim Dinhom, čvrstim zidom nazad sastavljenim od Carlosa, Lucia, Edmilsona i Cafua...
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 nov 2013, 12:10

Blaszczykowski je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Teško je naći neku utakmicu a da je Zidane bio nevidljiv dok je igrao za reprezentaciju.

Otkad ti pratiš nogomet? Od 2005.? :roll: Nakupina imena i nikakva momčad. A reći da je bolji od onoga sa Peleom, Didijem, Garrinchom, Niltonom i Djalmom Santosom, Gylmarom, Zitom, Vavom, Zagallom i ostatkom škvadre iz 1958. može samo notorna neznalica. Isto vrijedi i za stavljanje ispred Brazila iz 1970. sa Peleom, Rivelinom, Tostaoom, Carlos Albertom, Jairzinhom... Bolji od tog tvog Brazila je i onaj iz 2002. sa Ronaldom i Rivaldom u naponu snage, poletnim Dinhom, čvrstim zidom nazad sastavljenim od Carlosa, Lucia, Edmilsona i Cafua...
Kako da nije.

Znači 2006 Dinho je bio flop a zadnja linija Carlos,Cafu,Lucio i Juan su bili šta. ?

Da ne zaboravim i Ze Roberta,Juninha kao i Silvu.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 nov 2013, 12:17

Inace, sto se tice zlatne lopte, Ribery ako izgura sa Francuzima ovaj baraz i plasira se u Brazil uzima loptu.
Vec je glasanje obavljeno , il do kraja sedmice je rok(kako vec)
tako da baraz nece imati nikakvu ulogu
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 15 nov 2013, 13:05

@Monolog,glede konstantnosti Zidanea, da mi je bilo vidjeti midgeta bez Andersa i Xavia iza ledja,pa bi onda mogli o konstantnosti.Niko nije izmuzao suradnike-suigrače kao midget i ostavio ih kao mulce uzimajući nagrade.
Druga strana medalje je ta da bez sudijskih poguranaca ta ekipa ne bi osvojila ni jednu lp sve sa midgetom u njoj,dok takve stvari ne možeš reći za Zidanea.
Glede ove zadnje sezone u kojoj je Bayern sve osvojio nema puno priče da nagrada treba otić Bilalu.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 nov 2013, 13:11

Saurman je napisao/la:
Blaszczykowski je napisao/la:

Kako da nije.

Znači 2006 Dinho je bio flop a zadnja linija Carlos,Cafu,Lucio i Juan su bili šta. ?

Da ne zaboravim i Ze Roberta,Juninha kao i Silvu.
O njihovu omjeru snaga dovoljno govori činjenica da su 2002. osvojili WC sa skorom 7-0-0, a 2006. nisu odigrali poštene partije.

Dinho je na taj WC došao izrauban nakon klupske sezone u kojoj je s Barcom doživio vrhunac, te nakon nje više nikad nije bio u top izdanju.

P.S. Gdje nestade najbolji brazil ikada? ;)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 nov 2013, 13:15

madridist je napisao/la:@Monolog,glede konstantnosti Zidanea, da mi je bilo vidjeti midgeta bez Andersa i Xavia iza ledja,pa bi onda mogli o konstantnosti.Niko nije izmuzao suradnike-suigrače kao midget i ostavio ih kao mulce uzimajući nagrade.
Druga strana medalje je ta da bez sudijskih poguranaca ta ekipa ne bi osvojila ni jednu lp sve sa midgetom u njoj,dok takve stvari ne možeš reći za Zidanea.
Glede ove zadnje sezone u kojoj je Bayern sve osvojio nema puno priče da nagrada treba otić Bilalu.
FACEPALM

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 15 nov 2013, 13:27

Šta te yebe u postu,midgetovština ili Ribery?
Zidane je za midgeta Mount Everest ali ne sporim da neko drugi misli drugačije.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 15 nov 2013, 14:04

zidane pa svi ostali, cuj messi bolji :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 15 nov 2013, 14:09

[youtube][/youtube]
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 nov 2013, 14:13

Ovdje je malo ljudi koji znaju razmišljati, a ima ih i koji jednostavno nemaju čime razmišljati. Bitno je hejtati.

Alcatraz
Kontakt:

Post Postao/la Alcatraz » 15 nov 2013, 14:28

Johny je napisao/la:Ma Messi je najbolji igrac Svih vremena tu nema polemike.On kad ima losu sezonu to je opet level iznad ostalih igraca.
Odeš u WC, umiješ se, vratiš se, skontaš koliku si nebulozu napisao. Vecina forumaša nije imala priliku da gleda Maradonu ni Pelea. Primjera radi Pele je zabio preko 1000 golova, i osvajač je 3 svjetska prvenstva. Pa sad govoriti da je Messi bolji od njega ili Maradone(postoji još nekolicina boljih al nebitno.) je van svake pameti i nikako ne idu u istu rečenicu.
Maradona good,Pele better,George Best !

Glory Glory Man United !

I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 15 nov 2013, 14:38

Ovo je prosto nevjerovatno. U svom visegodisnjem forumaskom iskustvu sam zamijetio jednu zanimljivu stvar, a to je da svaku jeebenu temu gdje se spomene ime "Leo Messi", barcaboysi pretvore u "najbolji svih vremena". I tu naravno, ultimativno govore o njemu kao o reinkarnaciji samog boga, nisu spremni ni na kakav kompromis, a o postivanju tudjeg misljenja da i ne govorimo. Vrijedi samo ono po kojemu je Messi najbolji igrac svih vremena, a svako ostalo se proglasava sizofrenim.

I naravno da Zidane nije najbolji igrac svih vremena. Eto me ko culesi, izgleda jednako ultimativno... Ali po mom misljenju, nekako bi mogao naci mjesto u Top 5... Iza Maradone, Pelea, Di Stefana. Tu negdje sa Cruyffom, Beckenbauerom, Platinijem, Zicom, Puskasom. A Ronaldo i Midzet tu svakako ulaze po zavrsetku karijere.

Ova Zlatna lopta...
Ribery nije kvalitetama u rangu Ronalda i Messija. To je svima jasno, kao sto je takodjer jasno da je bio prvi medju jednakima u Bayernovom pohodu na Ligu prvaka. Ispast ce kao teorija zavjere da se ide protiv Ronalda obzirom na mijenjanje kriterija, al' ****, madridista sam, moram zastupati njegove interese i vaditi argumente koji valjaju samo jednoj strani :mrgreen:
btw. dosta mudro od strane Riberyja da po zavrsetku glasovanja kaze: "Prije sam bio dobar, sad sam najbolji" :mrgreen:
Zadnja izmjena: RickBlaine, dana/u 15 nov 2013, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 15 nov 2013, 14:39

Jel Zidane ima 1 ili 3 zlante lopte?
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 15 nov 2013, 14:43

Gdje nestadose Fenomeno, Ronaldinho i tako ti .. ?
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.