Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

HariTz
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la HariTz » 10 sep 2014, 16:41

Chinaglia je napisao/la:možda bi Ogi trebao zaigrat' umjesto Šunjića? ništa protiv Tonija, kontam da će biti mečeva gdje će podbacit' i gdje će odično odigrat', isto važi i za Ogija, ali mi Ogi izgleda više agresivniji
da ima kakav klub, igrao bi sigurno. Jeste Ogi i brži i pokretljiviji, to je sigurno :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 16:45

calcio je napisao/la:Ovo su dvije teske utakmice, po meni bi morali uzeti jednu pobjedu. Sve ispod toga mislim da je neuspjeh.
Polako treba igrati jednu po jednu utakmicu. Samo sto sada vise nema L-ekipa. Sada Pape mora motivisati igrace da daju i zadnji atom snage na terenu kao Ciro nekad sto je. Moze li to on :hmmmmm:

@ Chinaglia i HariTz slazem se za Ogija. Samo treba pronaci nekakav klub cim prije. Steta sto nije odigrao mali vise na SP mozda bi mu to pomoglo oko novog kluba.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2014, 16:48

Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ovo su dvije teske utakmice, po meni bi morali uzeti jednu pobjedu. Sve ispod toga mislim da je neuspjeh.
Polako treba igrati jednu po jednu utakmicu. Samo sto sada vise nema L-ekipa. Sada Pape mora motivisati igrace da daju i zadnji atom snage na terenu kao Ciro nekad. Moze li to on :hmmmmm:
Badava motiv kad Vranjes nema klub - nema formu, Mujdza ne igra, Salihovic ne igra, ...

Moraju se i igraci dozvati a i selektor da konacno potrefi taktiku i prvih 11.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 16:53

Elegant je napisao/la: Badava motiv kad Vranjes nema klub - nema formu, Mujdza ne igra, Salihovic ne igra, ...

Taktika je vec poznata za Wales i Belgiju 4-2-3-1. 11 ratnika kao nekad protiv Danske ili Belgije u gostima. Jedino je pitanje ko ce biti 10-ka. Pjanic, Medunjanin, Stilic, mozda Miske ostalo se manje vise zna. Lulic i Hajrovic po krilima u napadu Dzeko. Zadnji vezni Besic i Medunjanin ili Pjanic. Isti tim kao protiv Meksika, Obale i Argentine. I Spaha bi dobro dosao protiv Belgije i Walesa jer ovaj dvojac mi ne uljeva bas neko povjerenje. Sada bi dobro dosao novi trener ili neko iskusan da ovo razdrma. A zna se koji trener je doktor za motivaciju. Pape mi djeluje previse miran a to nece proci. Treba neki zajeban trener i veliki motivator.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 sep 2014, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 10 sep 2014, 16:57

Ajax je napisao/la:
Elegant je napisao/la: Badava motiv kad Vranjes nema klub - nema formu, Mujdza ne igra, Salihovic ne igra, ...

Taktika je vec poznata za Wales i Belgiju 4-2-3-1. 11 ratnika kao nekad protiv Danske ili Belgije u gostima. Jedino je pitanje ko ce biti 10-ka. Pjanic, Medunjanin, Stilic, mozda Miske ostalo se manje vise zna. Isti tim kao protiv Meksika, Obale i Argentine. I Spaha bi dobro dosao protiv Belgije i Walesa jer ovaj dvojac mi ne uljeva bas neko povjerenje.
To je rjesenje, ali problem je sto nama nema ko igrati desetku, Miske je tu bio nezamjenjiv. Pjanic nema mud.a da igra desetku tako da njega treba staviti na zadnjeg veznog sa Besicem. Jedino nam preostaje isprobati i Stilica, vala kakvi su igraci dobijali pozive zadnjih godina, Stila je bez obzira u kakvoj je trenutno formi u najmanju ruku zasluzio novu priliku.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 16:58

Pape ne djeluje previse miran, on djeluje previse glup.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2014, 16:58

Dovedosmo se u nezgodnu poziciju.Da smo dobili Kipar,remi i poraz iz ovih utakmica bi bili sasvim ok.Sada nam treba pobjeda i remi.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 10 sep 2014, 16:59

Protiv Velsa uz Besica jos jedan destruktivac neophodan, pa koji god to bio i gdje god ga naso, pa da dvojica trce a ne samo jedan. Vizionari od sinoc me nisu uvjerili da mogu drzat neki posjed samo smetaju jedan drugom. Prcic Susicu, Susic Pjanicu, Pjanic Prcicu to je smijesno bilo za gledat da cijelu utakmicu pa ni za polusansu nisu stvorili napadacima nista. Ovako maknut i Susica i Prcica i Pjanicu ostavit da pokusa bit kreativniji ali izricito on a ne da svako pametuje. Bolje imat jaca krila nego smijesnu sredinu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2014, 17:01

Kako neki prekrizise Prcica ha ha ha. :kafa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 17:02

plavalokomotiva je napisao/la: To je rjesenje, ali problem je sto nama nema ko igrati desetku, Miske je tu bio nezamjenjiv. Pjanic nema mud.a da igra desetku tako da njega treba staviti na zadnjeg veznog sa Besicem. Jedino nam preostaje isprobati i Stilica, vala kakvi su igraci dobijali pozive zadnjih godina, Stila je bez obzira u kakvoj je trenutno formi u najmanju ruku zasluzio novu priliku.
Slazem se samo dali je Stilic vrijedan utakmice protiv Walesa. Jer ako gurnes na zadnje vezne Besica i Pjanica jos uvjek ti ostaje Medunjanin. Mozda bi i Prcic to mogao samo on nazalost nije skoro nista pokazao na krilu kao ni Susic. Medunjanin ili Stilic ili mozda Miske samo za te dvije utakmice kao i Spahic :hmmmmm: Samo mislim da nema sanse da Pape odjednom pozove Stilica u prvih 11 i to ispred Medunjanina, Susica i Prcica kao i Pjanica djelomicno. Nije on takav trener previse je mekan. Izgleda kao da polako gubi konce i ide po liniji najmanjeg otpora sto je u ovom slucaju lose a jos i gure neke pogresne igrace. ( npr. Avdija )
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 sep 2014, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 sep 2014, 17:07

Vels se izgleda juce pravo mucio sa Andorom, tek u 81. minuti su poveli. Bale je dao oba gola.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2014, 17:07

Krucijalno za dvije naredne utakmice je da igraci podignu forum, da budu maksimalno spremni. Susic manje vise ce da radi po svome.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 17:09

Mm kojoj liniji najmanjeg otpora, jesil ti normalan?

Covjek prkosi citavoj drzavi, nakon najveceg i najsramotnijeg poraza u historiji drzave, on se smjeska u studiju, smjeska se ovom napacenom narodu direkt u facu.

Direktno pred milionskim auditorijem pravi od reprezentaicje tezgu, pa cak i po cijenu loseg rezultata.

Kakva je onda to linija manjeg otpora?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 17:09

Elegant je napisao/la:Kako neki prekrizise Prcica ha ha ha. :kafa:
Sta je tu smjesno. Neka momka na klupi ( Tino Susic i Avdija isto ) pa sve dok ne napreduje jos malo. Ima za njega vremena jos 10 godina a i sada je nas igrac. Jesi li ti svjestan da nema vremena za pogreske vise. Samo najboljih 11 mora igrati. Pa nije ti reprezentacija neka jaranska ili humanitarna organizacija samo kvalitet je bitan ako zelis nesto napraviti. Mislim da i Pape ima takav slican pogled kao i to sto je velika greska. Susic i Prcic nisu za prvih 11 i to su dokazali bez ikakve sumnje protiv ovih amatera kod kuce. Pa jedan Prosinecki nije igra pod Cirom glavne utakmice na SP zbog taktike isto Savicevic pod Osimom. O cemu vi ovdje pricate. Covjek je ugrozio citave **** kvalifikacije kao i Portugal samo sto Portugal ima Ronalda ( koji ce ih skoro sigurno izvuci makar u barazu ) a mi nemamo.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 sep 2014, 17:11, ukupno mijenjano 2 puta.

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 10 sep 2014, 17:10

Ajax je napisao/la:
plavalokomotiva je napisao/la: To je rjesenje, ali problem je sto nama nema ko igrati desetku, Miske je tu bio nezamjenjiv. Pjanic nema mud.a da igra desetku tako da njega treba staviti na zadnjeg veznog sa Besicem. Jedino nam preostaje isprobati i Stilica, vala kakvi su igraci dobijali pozive zadnjih godina, Stila je bez obzira u kakvoj je trenutno formi u najmanju ruku zasluzio novu priliku.
Slazem se samo dali je Stilic vrijedan utakmice protiv Walesa. Jer ako gurnes na zadnje vezne Besica i Pjanica jos uvjek ti ostaje Medunjanin. Mozda bi i Prcic to mogao samo on nazalost nije skoro nista pokazao na krilu kao ni Susic. Medunjanin ili Stilic ili mozda Miske samo za te dvije utakmice kao si Spahic :hmmmmm: Samo mislim da nema Sansi da Pape odjednom pozove Stilica u prvih 11 i to ispred Medunjanina, Susica i Prcica kao i Pjanica djelomicno. Nije on takav trener previse je mekan. Izgleda kao da polako gubi konce i ide po liniji najmanjeg otpora sto je u ovom slucaju lose a jos i gure neke pogresne igrace. ( npr. Avdija )
Ovu sam isto opciju razmatrao, sigurno da je i Medo zasluzio sansu. Jucer je manje vise dozivio nepravdu jer nije bio u prvih 11. Za njega ce biti jos veci udarac ako se bude pozvao dodatni igrac koji ce mu biti konkurencija. Nekako probati izgurati ove dvije utakmice i sto bolje odigrati pa sta bude.

Gore sam maloprije manje vise u afektu izjavio da cemo se boriti za 3. mjesto ali prakticki hladne glave mogu reci da imamo realne sanse da se vratimo u igru, tako da cemo tek u oktobru znati nasu pravu subinu, a govoriti sada da smo bez sansi je smijesno. Prije par dana sam rekao da cemo dozivjeti jedan glup poraz i da je to neizbjezno. Nazalost, to se i desilo i iskreno se nadam da se slicne stvari nece desavati.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 10 sep 2014, 17:10

da se ovo vahi desilo, on bi jos u prvom ciklusu odma onu istu vece podnio ostavku uzivo na tv-u a ne srao ko ovaj
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 sep 2014, 17:15

Imamo realne šanse da se vratimo u igru kada bi tele dobilo otkaz. Pa da nas i Borče vodi, više bi uspjeha imali, bar se ne bi kyrčio i izmišljao neke žnj taktike, dovoljno da postavi igrače na mjesta koja inače igraju, ostalo bi oni sami uradili. S ovim bilmezom, mene strah svake utakmice, a od iščekivanja da objavi sastav i formaciju sam dobio fobiju još od Nigerije.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 sep 2014, 17:16

Ako seljaktor dobije otkaz, ili da kojim slucajem bude imao obraza pa podnese ostavku, imamo se cemu nadati. U suprotnom, ne gine nam 2 poraza.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 10 sep 2014, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 17:17

Mozambik je napisao/la: Kakva je onda to linija manjeg otpora?
Pod linijom manjeg otpora mislio sam da nece imati muda da pozove Stilica iako on to mozda kvalitetom zasluzuje zbog Medunjanina i jos nekih igraca. Vidi da gubi kontrolu i mislim da ( ako ostane trener ) da ce se odluciti na ziheraske poteze ( da se nikom ne zamjeri od vaznijih igraca ) sto ce biti opet greska koju ce procitati treneri Walesa i Belgije. Trebao bi igrati kao sto smo igrali nekad protiv Danske ili Belgije u gostima, ratnicki. Mada mislim po njegovim dosadasnjim utakmicama da on to nije sposoban. Jeli ti sada jasnije.
plavalokomotiva je napisao/la: Gore sam maloprije manje vise u afektu izjavio da cemo se boriti za 3. mjesto ali prakticki hladne glave mogu reci da imamo realne sanse da se vratimo u igru, tako da cemo tek u oktobru znati nasu pravu subinu, a govoriti sada da smo bez sansi je smijesno.
Realno za ovim katastrofalnim porazom smo iza Walesa a Belgija je jos veci favorit. Minimum je da izvucemo nerjeseno protiv Walesa. A onda protiv Belgije na sve ili nista sto ce biti jako jako tesko. A preduslov svih uslova je da zaigra 4-2-3-1 kao sto mi svi to govorimo vec mjesecima. Tako je trebao i juce bar do 60 minuta igrati. Ako zaigra bez pravih krila, sa Prcicem ili Susicem ili sa dvojicom napadaca gubimo obadvije utakmice skoro sigurno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 sep 2014, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 sep 2014, 17:23

Ne vjerujem da cemo izgubit od Walesa... Papetu je ono sinoc samarcina i po, vidio je da se ne smije zayebavati sa ekipom. Ocekujem Mujdzu, Salihovica i Medunjanina u prvih 11 i pobjedu gore, ipak je Wales skromniji od nas.
Ipak mislim da nas nista ne moze spasiti protiv Belgije. Imaju prekvalitetnu ofanzivu za nasu defanzivu :hmmmmm:
Ako nas Belgija pobjedi, onda treba navijati za nju do kraja da ima sto vise bodova. Da se ne desi da im neko uzme koji bod, to nama ne bi odgovaralo.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sarun i 8 gostiju.