12.06.2015. / BiH - Izrael

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Izrael

Pobjeda
178
82%
Neriješeno
17
8%
Poraz
23
11%

Ukupno glasova: 218

Sabinho
Kontakt:

Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael

Post Postao/la Sabinho » 02 apr 2015, 15:33

rope11 je napisao/la:Formacija 433, Salihovic, Pjanic i Besic vezni, Hajrovic i Lulic po krilima. :kafa:

Sto se Zukanovica i Sea tice, zasto ne pomjeriti jednog od njih na desnog beka, pogotovo jer smo tu deficitarni i jer osim Mujdze (koji je van forme) nemamo adekvatnog rijesenja, a steta bi bilo da ijedan od njih zavrsi na klupi? Recimo, radije bih tu Seu volio vidjeti jer je Zuka ofanzivno nesto bolji, odnosno odlicno mu lezi pozicija na lijevoj strani.
Odlicna ideja.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 apr 2015, 16:04

Believe in EP :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
[youtube][/youtube]
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 apr 2015, 16:05

Da, mnogi zaboravljaju Salihovica meni se cini. On i Besa iza Pjanica, mislim da bi valjalo. Samo da bude zdrav. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 apr 2015, 16:08

Ne moze Salihovic ni blizu prvih 11 ako se ovaj trend neigranja iz ovih ili onih razloga nastavi do juna. To bi jednostavno bilo neozbiljno, i tesko ce Mesasebi dopustiti da napravi takva presedan.

Po mom misljenju, Izrael ce doci u Zenicu da se proba odbraniti (Vels i Belgija su ih spustili na zemlju) i uzeti bod kojim im pa skoro garantuje baraz. To ce biti jedna zatvorena formacija sa jednim napadacem, bez nekih ambicija u napadu.
Mislim da to nama otvara mogucnost, ali i obavezu da ipak krenemo dosta ofanzivno dako da ce vjerovatno samo Besic drzati sredinu terena.
Bilo bi to nesto kao 4-1-4-1.
Besic-Lulic Pjanic Stilic Hajrovic - Dzeko.
ili 4-1-3-2
Besic- Lulic Pjanic Hajrovic - Dzeko Ibisevic
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 02 apr 2015, 16:25

Consigliere je napisao/la:Ne moze Salihovic ni blizu prvih 11 ako se ovaj trend neigranja iz ovih ili onih razloga nastavi do juna. To bi jednostavno bilo neozbiljno, i tesko ce Mesasebi dopustiti da napravi takva presedan.

Po mom misljenju, Izrael ce doci u Zenicu da se proba odbraniti (Vels i Belgija su ih spustili na zemlju) i uzeti bod kojim im pa skoro garantuje baraz. To ce biti jedna zatvorena formacija sa jednim napadacem, bez nekih ambicija u napadu.
Mislim da to nama otvara mogucnost, ali i obavezu da ipak krenemo dosta ofanzivno dako da ce vjerovatno samo Besic drzati sredinu terena.
Bilo bi to nesto kao 4-1-4-1.
Besic-Lulic Pjanic Stilic Hajrovic - Dzeko.
ili 4-1-3-2
Besic- Lulic Pjanic Hajrovic - Dzeko Ibisevic
U pravu si izuzev ove formacije sa Stilicem. To je neozbiljnije nego staviti Salihovica koji je na klupi, mislim da Salihovic, na svjezinu i motiv, moze Stilica pronosati u zubima. Otprilike , odnos Hajrovic -Avdija, na desnom krilu. Radi se o dvije potpuno razlicite klase.
Ostalo stoji, Izraelci ce, najvjerovatnije, doci da se brane i uzmu bod koji im je kao kuca i treba se pripremati za tu opciju. To bi za nas bilo odlicno, jer imamo igrace koji mogu probiti svaki bunker. Tehnika, visina, kombinatorika, dobri suteri, slobodnjaci...ako se Izraelci zatvore, poderacemo ih. Problem je sto to i oni vjerovatno znaju.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 apr 2015, 16:35

SjeverniVjetar je napisao/la: U pravu si izuzev ove formacije sa Stilicem. To je neozbiljnije nego staviti Salihovica koji je na klupi, mislim da Salihovic, na svjezinu i motiv, moze Stilica pronosati u zubima. Otprilike , odnos Hajrovic -Avdija, na desnom krilu. Radi se o dvije potpuno razlicite klase.
Kakve veze imaju Stilic i Salihovic jedan s drugim? I sta znaci pronosat' u zubima na svjezinu i motiv? Ne razumijem fakat.. :hmmmmm:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 02 apr 2015, 16:37

Sve dupli aršini.
Salihovic grije klupu kao i Medunjanin ali on treba u prvih jedanaest a Haris nije dovoljno dobar ni za spiska.
Bicakcic isto los igrač a ognjen i Sunjic igračine.Bico već dugo vremena standardan u bundesligi a ova dvojica jos uvijek po Turskoj i Rusiji iako su obojica stariji od Bicakcica.
Hajrovic da nije postigao onaj go austriji i dalje bi bio pokušaj od igrača upitan na spisku za Izrael a sad je igracina koju moramo imati u prvih jedanaest sve i ako i dalje bude mjesečno igrao po pet minuta.
I Ibišević je u očajnoj formi pa ne znam da sam vidio dva posta u kojima se forsira formacija sa dva napadača da u njima stoji Djuric i Džeko jok sve je Ibisevic i Džeko.
Da je kojim slučajem Stilic imao više od dva dodira sa loptom imali bi bosanskog Mesija za kojeg bi se već u utorak borili real Madrid, Chelsea i ostali
Zadnja izmjena: haris92, dana/u 02 apr 2015, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 apr 2015, 16:38

Sto se tice tehnike, Stilic je potkovaniji od Salihovica dok je trkacki Salihovic bolji. Sa udarcem su tu negdje, ovo sam napisao cisto reda radi, ne vidim smisao poredjenja ova dva igraca.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 02 apr 2015, 16:39

Je li ovo Stila bolji od Salihovica. :urnebes: :lolno:
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 apr 2015, 16:41

Head je napisao/la:Je li ovo Stila bolji od Salihovica. :urnebes: :lolno:
U nekim segmentima je bolji a u nekim losiji, naravno.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 apr 2015, 16:41

I Begovic je bolji od Ibisevica :kafa:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 02 apr 2015, 16:48

Consigliere je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la: U pravu si izuzev ove formacije sa Stilicem. To je neozbiljnije nego staviti Salihovica koji je na klupi, mislim da Salihovic, na svjezinu i motiv, moze Stilica pronosati u zubima. Otprilike , odnos Hajrovic -Avdija, na desnom krilu. Radi se o dvije potpuno razlicite klase.
Kakve veze imaju Stilic i Salihovic jedan s drugim? I sta znaci pronosat' u zubima na svjezinu i motiv? Ne razumijem fakat.. :hmmmmm:
...............Besic
Hajrovic-Pjanic-Salihovic/Stilic-Lulic

Salihovic i Stilic imaju veze jer su konkurencija u veznom redu, na poziciji centralnog-ofanzivnog veznog, uz Pjanica i Besica koji su neupitni, barem za vecinu.
Pronosati u zubima, u formi karikiranja, znaci uzeti Stilica u zube i odigrati koliko Stilic objektivno moze. Na svjezinu i motiv znaci da nije umoran , potrosen i da se zeli dokazati (cesta pojava da igrac koji ne igra , u reprezentaciji odigra vise nego dobro, npr Hajrovic neku noc).

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 02 apr 2015, 16:50

Sabinho je napisao/la:
Nema tog segmenta u kojem je Stila bolji od Salihovica.
1946

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 02 apr 2015, 17:01

Nerminovic je napisao/la:Believe in EP :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
[youtube][/youtube]
Nakon onakve pruzene partije protiv Austrije ja ne vjerujem vec znam da smo mi na EP, jos ce to biti bolje kad Kolasinac i Vrancic dodju. Inace video strasan, trebao bi Mesa pokazivati ovakve video priloge u svlacionicama igracima prije svake utakmice, mislim da bi im to podiglo motivaciju.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 apr 2015, 17:05

Head je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Nema tog segmenta u kojem je Stila bolji od Salihovica.
Zar smo i do ovih gluposti dosli :facepalm:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 apr 2015, 20:36

Sve sto je dozvoljeno pa cak malo i nedozvoljenih sredstava je ok,treba uciniti da ove zidove dobijemo.Definitivno kljucna utakmica kvala.Naravno svaka naredna je kljucna ali ova prva dolazi a osim toga ostaje nam nada da ce do Septembra nasi momci podici formu,naci odgovarajuce sredine i na taj nacin puni samopouzdanja krenuti u odlucujuce utakmice kvalifikacija.Odlicna stvar je sto ce mo u Junu igrati jos jednu prijateljsku,radi uigravanja linija.Svjedoci smo da imamo male probleme u igri a oni se najlakse na taj nacin otklanjaju.I da,nisam zagovornik gomilanja novih imena ,bar ne u ovom kvalifikaciskom ciklusu.Imamo to sto imamo,probali smo sto smo probali,siguran sam da Mesa ima jasnu sliku s cim raspolaze ,nasi igraci nisu zaboravili igrati,ima materijala i moramo dobiti Izrael...MORAMO
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 02 apr 2015, 21:02

Svaka naredna je ključna, jer nije ništa u našim rukama. Zavisimo od ostalih. Oba predstavnika Azije su nas oderala (Kipar i Izrael). Može se desiti da pobijedimo sve utakmice do kraja i da ne vidimo EP.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 apr 2015, 21:19

avlami97 je napisao/la:Svaka naredna je ključna, jer nije ništa u našim rukama. Zavisimo od ostalih. Oba predstavnika Azije su nas oderala (Kipar i Izrael). Može se desiti da pobijedimo sve utakmice do kraja i da ne vidimo EP.
I ja sam naglasio da nam je svaka tekma do kraja KLJUCNA.Ali sam ubjedjenja da nam sanse rastu nakon ljeta,igraci bi se trebali konsolidovati u prelaznom roku,svjedoci smo loseg statusa nasih igraca u svojim klubovima.Samim tim bi dobili elan za nove izazove a s tim i vratili formu koja je kod vecine losa.
Jbg mozda je samo nada,mozda sam sebe furam,ali eto zato sam misljenja da su nam zidovi prekretnica,ako ih dobijemo....a hocemo aBd
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 02 apr 2015, 22:05

Salihović može igrati u sredini, ali ja sam ga gledao dva puta u repki na toj poziciji i bio mi je katastrofalan! Gledajući svaki put da on prebaci loptu na lijevu nogu da bi uputio pas....pa dok se namjesti...ne bih više to da gledam ;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 apr 2015, 22:18

Samo Avdiju i Tinu na krila,brzi,tehnički potkovani... Izrael nema šanse na Bilinom,uz dobru formu dvojca iz Hajduka,koja sasvim sigurno neće izostati!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Rimes87 i 16 gostiju.