Borba za Premijer ligu
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Borba za Premijer ligu
Daj Boze da ova sezona pocne do septembra.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Kad je bilo predvidjeno za pocetak ?Zoom088 je napisao/la:Daj Boze da ova sezona pocne do septembra.
Re: RE: Re: Borba za Premijer ligu
Za 8.8. je predviđen start prvenstvasodaacm je napisao/la:Kad je bilo predvidjeno za pocetak ?Zoom088 je napisao/la:Daj Boze da ova sezona pocne do septembra.
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Korigovao bi svoj post od ranije...mislim da metalege il kako vec ulazi i to ce sigurno zgrabit prvo mjesto...imaju kesh,ulazu i doveli su DALEKO najozbiljnija pojacanja
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
- Kontakt:
Morat cu te domentovati, staragarda. Zvijezda je do sada angazovala Mornar (GOSK), Pejic, Zvonic, Pliska, Djordjevic, Basic, Misan, Brkovic, Savic, Ristic, i to jos nije kraj... koga su oni to doveli da je igrao PL. Vjeruj prijatelju da bih volio da igramo jednu prijateljsku da vidis sa ovim gore momcima da bih se napatila i Sloboda.
Stara garda je na nasem forumu redovan kao dobronamjerni komsija.Ali kada malo proanaliziras postove vidis toliko je zavidluka s ciljem razbiti optimizam i ambicioznu euforiju,kao tu se lomi,tanka su vam pojačanja,morate kupovat,igra se po krompiristima itd....reddragon001 je napisao/la:Morat cu te domentovati, staragarda. Zvijezda je do sada angazovala Mornar (GOSK), Pejic, Zvonic, Pliska, Djordjevic, Basic, Misan, Brkovic, Savic, Ristic, i to jos nije kraj... koga su oni to doveli da je igrao PL. Vjeruj prijatelju da bih volio da igramo jednu prijateljsku da vidis sa ovim gore momcima da bih se napatila i Sloboda.
-
- Kontakt:
Ma dzaba mu sve ba, sreca pa ne ovisimo o jednom covjeku samo to mogu reci. Nego vise njih na celu sa opstinom.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
cuj ja totalno nebitan lik sa foruma razbijam optimizam i ambicioznu euforiju..ahahahavatreni je napisao/la:Stara garda je na nasem forumu redovan kao dobronamjerni komsija.Ali kada malo proanaliziras postove vidis toliko je zavidluka s ciljem razbiti optimizam i ambicioznu euforiju,kao tu se lomi,tanka su vam pojačanja,morate kupovat,igra se po krompiristima itd....reddragon001 je napisao/la:Morat cu te domentovati, staragarda. Zvijezda je do sada angazovala Mornar (GOSK), Pejic, Zvonic, Pliska, Djordjevic, Basic, Misan, Brkovic, Savic, Ristic, i to jos nije kraj... koga su oni to doveli da je igrao PL. Vjeruj prijatelju da bih volio da igramo jednu prijateljsku da vidis sa ovim gore momcima da bih se napatila i Sloboda.

Igrali smo mi Prvu ligu i nemas nam sta objasnjavati o toj ligi.Ti izgleda bolje poznajes Zvijezdu i Methallage od sami nas i njih pa već znas ko je kvalitetniji,ko vise ima para i ko je već prvakstaragarda je napisao/la:Korigovao bi svoj post od ranije...mislim da metalege il kako vec ulazi i to ce sigurno zgrabit prvo mjesto...imaju kesh,ulazu i doveli su DALEKO najozbiljnija pojacanja

- DevilsAdvocate
- Kontakt:
@staragarda po cemu si ti zakljucio da je Metalleghe doveo bolja pojacanja, ja kako sam vidio doveli su samo Helvidu i Pljevljaka kao zvucna imena i Popovica i Rovcanina kao respektabilna pojacanja dok smo mi doveli u najmanju ruku isto toliko kvalitetnih pojacanja (Mornar,Savic,Brkovic,Pejic,Misan,Pliska,Piric,Zvonic) i ne bih se slozio da su toliko dosta financijski jaci od nas, jaci jesu ali mozda za nijansu tako da ubuduce malo se bolje informisi. Zvijezda je jedan od favorita i nije glavni favorit i ja mislim da Mettalghe,Zvijezda i GOSK ce voditi borbu za ulazak do samog kraja a nikako da ce Metalleghe odma osigurat prvo mjesto kao sto ti potenciras... Zvijezda ima sigurno najjacu ekipu po imenima i zadrzali smo 7-8 mladih i perspektivnih igraca iz prosle sezone sa iskustvo igranja PL i problem ce predstavljat mozda neuigranost ali kako prvenstvo bude odmicalo bicemo sve jaci i jaci.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
-
- Kontakt:
Pa Pljevljaka i Rovčanina najavljuju kao tolika pojačanja, jeste Pljevljak za ovu ligu vrhunski igrač ako bude htio igrati kako zna, Rovčanin i ne toliko. Ove ostale igrače ne znam ali nije to niko da odskače od ovih ostalih, bitno je da igrači budu odigrali srcem, da ih trener naloži, naravno pare su glavne, ali ne mora značiti da će baš Metaleghe ili Zvijezda.. Po meni Gošk neće sigurno ući, jer oni su se ovu sezonu zajebali, a malo ko ima para da se u ovoj ligi bori dvije godine zaredom za PL. Oni para nemaju, ako ekipa bude mogla toliko jako odigrati čitavu sezonu imaju neke šanse, ali po meni su minimalne.
Ono najbitnije, nijedna ekipa u ovom rangu ne može dovesti igrača od čijeg imena "zvoni u ušima". Svi će igrati i za manje love u Premijer nego doći na prvoligaške oranice . Nijedna ekipa "favorita" za Premijer ligu nije nešto ekstar jaka da se prošeta kroz ligu. Metalleghe je možda u prednosti što ima stabilne finansije i imaju plan za narednih par godina, dok sve ostale ekipe krpe se iz godine u godinu.Mislim da Metalleghe iz općinskog budžeta ne dobije ništa, dok neke ekipe u stotina hiljada mjere tu stavku.nebeskasila je napisao/la:Pa Pljevljaka i Rovčanina najavljuju kao tolika pojačanja, jeste Pljevljak za ovu ligu vrhunski igrač ako bude htio igrati kako zna, Rovčanin i ne toliko. Ove ostale igrače ne znam ali nije to niko da odskače od ovih ostalih, bitno je da igrači budu odigrali srcem, da ih trener naloži, naravno pare su glavne, ali ne mora značiti da će baš Metaleghe ili Zvijezda.. Po meni Gošk neće sigurno ući, jer oni su se ovu sezonu zajebali, a malo ko ima para da se u ovoj ligi bori dvije godine zaredom za PL. Oni para nemaju, ako ekipa bude mogla toliko jako odigrati čitavu sezonu imaju neke šanse, ali po meni su minimalne.
Nadamo se makar da će kvalitet lige biti veći nego lani.
Pa Jedinstvo je prosle godine dovelo Ahmada Sharbinija i Safeta Nadarevica jes da su obojica vec bili u godinama ali plati i doci ce.Svi domaci mediji su to prenijeli vec su skoro svi nas bili proglasili prvacima,pa Sloboda dovela Ciru znaci mogu se i ovdje dovesti provjerena imena kad fino platis.gol-man je napisao/la: Ono najbitnije, nijedna ekipa u ovom rangu ne može dovesti igrača od čijeg imena "zvoni u ušima".
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
I koliko su doprinijeli uspjehu/neuspjehu Jedinstva? Nije problem dovesti isluženog igrača, ali šta postižeš sa tim osim što ga platiš kao trojicu ili četvoricu ovih drugih. Npr. znam da se Zajko Zeba nudio još prošle godine ali ga nisu angažovali.Bihac96 je napisao/la:Pa Jedinstvo je prosle godine dovelo Ahmada Sharbinija i Safeta Nadarevica jes da su obojica vec bili u godinama ali plati i doci ce.Svi domaci mediji su to prenijeli vec su skoro svi nas bili proglasili prvacima,pa Sloboda dovela Ciru znaci mogu se i ovdje dovesti provjerena imena kad fino platis.gol-man je napisao/la: Ono najbitnije, nijedna ekipa u ovom rangu ne može dovesti igrača od čijeg imena "zvoni u ušima".
Kao što sam rekao , nadam se da će kvalitet lige biti na većem nivou i da neće biti stadiona poput onoga u Jablanici ...
-
- Interni moderator
- Kontakt:
mozes pojasnit kome se Zeba nudio prosle godinegol-man je napisao/la:I koliko su doprinijeli uspjehu/neuspjehu Jedinstva? Nije problem dovesti isluženog igrača, ali šta postižeš sa tim osim što ga platiš kao trojicu ili četvoricu ovih drugih. Npr. znam da se Zajko Zeba nudio još prošle godine ali ga nisu angažovali.Bihac96 je napisao/la:Pa Jedinstvo je prosle godine dovelo Ahmada Sharbinija i Safeta Nadarevica jes da su obojica vec bili u godinama ali plati i doci ce.Svi domaci mediji su to prenijeli vec su skoro svi nas bili proglasili prvacima,pa Sloboda dovela Ciru znaci mogu se i ovdje dovesti provjerena imena kad fino platis.gol-man je napisao/la: Ono najbitnije, nijedna ekipa u ovom rangu ne može dovesti igrača od čijeg imena "zvoni u ušima".
Kao što sam rekao , nadam se da će kvalitet lige biti na većem nivou i da neće biti stadiona poput onoga u Jablanici ...
nudio se Zajko Zeba i nisu ga angažovali 

Ova tema bi se trebala zvati: "Borba za opstanak". Zvijezda je svjesno iskalkulisala da ove sezone ispadne iz Premijer lige,jer bi joj naredna 2015/2016 bila mnogo skuplja,neizvjesna i gotovo sigurno bi opet ispali u 1 ligu FBiH. Zato će ove sezone jednostavno osvojiti prvo mesto i obezbijediti učešće u reformisanoj Premijer ligi, a zato će se uglavnom svi drugi boriti za opstanak u 1 ligi FBiH. Znači,za sve ostale timove predstoji dramatično prvenstvo do kraja sezone. Čak bi se moglo desiti da neka ekipa i prije kraja prvenstva istupi iz takmičenja jer će se već do polusezone vidjeti da su uzalud potrošili novac na jalova pojačanja koja im nisu mogla zagarantovati opstanak.
Re: RE: Re: Borba za Premijer ligu
Nije ovo Prva liga RS gdje se ekipe teško odlučuju da budu prve pa onaj tko pokaže i malo volje na kraju i bude šampion. Zvijezda jeste prvi favorit međutim neće biti lako izboriti plasman u Premijer ligu kako ti kažeš!DrinaGZ je napisao/la:Ova tema bi se trebala zvati: "Borba za opstanak". Zvijezda je svjesno iskalkulisala da ove sezone ispadne iz Premijer lige,jer bi joj naredna 2015/2016 bila mnogo skuplja,neizvjesna i gotovo sigurno bi opet ispali u 1 ligu FBiH. Zato će ove sezone jednostavno osvojiti prvo mesto i obezbijediti učešće u reformisanoj Premijer ligi, a zato će se uglavnom svi drugi boriti za opstanak u 1 ligi FBiH. Znači,za sve ostale timove predstoji dramatično prvenstvo do kraja sezone. Čak bi se moglo desiti da neka ekipa i prije kraja prvenstva istupi iz takmičenja jer će se već do polusezone vidjeti da su uzalud potrošili novac na jalova pojačanja koja im nisu mogla zagarantovati opstanak.
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
Nije se Zeba nudio vec Jedinstvo je pregovaralo s njim one sezone kad smo se s vama borili za PL i skoro je sve bilo dogovoreno ali je u zadnji trenutak koliko se sjecam dogovorio se sa Olimpikom (neka me neko ispravi ako je drugi klub u pitanju) o tome se pisalo na forumu oko toga mislim da je cak i SS objavio clanak o tome,ali tu su ipak presudile pare tacnije mozda nedostatak novca u Jedinstvu.Ma da to nije ni bitno sad ali uglavnom bilo je dogovora izmedju Zebe i Jedinstva.Ali su se nudili mnogi drugi igraci tad jer su pomislili da se je Jedinstvo docepalo para kad smo doveli Nadara i SharbinijaChinaglia je napisao/la:nudio se Zajko Zeba i nisu ga angažovali

Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
Realno slabo koja ekipa ima kapacitet da moze igrat ligu 12..mozda Bihac kao grad i regija iz koje treba bit jedna ekipa u toj ligi 12..mozda i ova ekipa iz Jajca ako je istina ovo sto se pise o njima, da imaju jakog sponzora i velike ambicije..ovo ostalo sve sto udje odmah naredne sezone se vraca u Prvu ligu..DrinaGZ je napisao/la:Ova tema bi se trebala zvati: "Borba za opstanak". Zvijezda je svjesno iskalkulisala da ove sezone ispadne iz Premijer lige,jer bi joj naredna 2015/2016 bila mnogo skuplja,neizvjesna i gotovo sigurno bi opet ispali u 1 ligu FBiH. Zato će ove sezone jednostavno osvojiti prvo mesto i obezbijediti učešće u reformisanoj Premijer ligi, a zato će se uglavnom svi drugi boriti za opstanak u 1 ligi FBiH. Znači,za sve ostale timove predstoji dramatično prvenstvo do kraja sezone. Čak bi se moglo desiti da neka ekipa i prije kraja prvenstva istupi iz takmičenja jer će se već do polusezone vidjeti da su uzalud potrošili novac na jalova pojačanja koja im nisu mogla zagarantovati opstanak.
OFK Gradina Srebrenik