ABA Liga 2018/19

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Šampion ABA Lige za sezonu 2018/19?

Budućnost
22
31%
Crvena Zvezda
25
35%
Cedevita
6
8%
Partizan
12
17%
Olimpija
4
6%
Mornar
0
Nema glasova.
Ostali
3
4%

Ukupno glasova: 72

FoSte95
Kontakt:

Re: ABA Liga 2018/19

Post Postao/la FoSte95 » 18 apr 2019, 16:39

Pa sta su drugo očekivali u PG nakon Beograda? Da će ih cvijećem obasipati hahahah

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 18 apr 2019, 16:41

Meni su najjači oni likovi što batine dobiše, hladno im neko stori vidio :urnebes: :urnebes:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 apr 2019, 17:35

Ma očigledno da je domaći teren i naelektrisana atmosfera veliki boost za domaću ekipu, očekujem da Budućnost vrati seriju u Bg, a onda će vjerovatno Zvezda uzeti majstoricu u Pioniru.

Iskreno, Budućnost se malo prekombinovala sa strancima, a ni Repeša vala nije neki stručnjak, barem za moj ukus.

Zvezda isto tako nije neka ekipa, pogotovo bez Perperoglua i Reglanda, onako igrački mi Budućnost izgleda jača al' prevaga će vjerovatno biti taj domaći teren.

Prošle godine je Zvezda imala jaču ekipu, al' Budućnost je uspjela odmah na startu napraviti brejk i to je odredilo tok serije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 apr 2019, 18:54

FoSte95 je napisao/la:Pa sta su drugo očekivali u PG nakon Beograda? Da će ih cvijećem obasipati hahahah
Procitaj sta je momak napisao pa onda komentarisi!
Prvo su oni poceli sa proslogodisnjom serijom u PG...

Kakve seljacine jbt... :puke:

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 18 apr 2019, 19:23

[*]
alan_kardec je napisao/la:Ne, neće forsirati nacionalnu osnovu. Evo 18:40, a već se čuje ubi' Srbina :lol:
jel ovo ironija ili stav?
Grupa nikada nije pjevala i nece pjevati ubi Srbina. Vise od pola grupe su etnicki Srbi.
Seljakluka je bilo, ali ni blizu kao u trecoj utakmici u Pioniru protiv Partizana

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 18 apr 2019, 20:34

marconato je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:Pa sta su drugo očekivali u PG nakon Beograda? Da će ih cvijećem obasipati hahahah
Procitaj sta je momak napisao pa onda komentarisi!
Prvo su oni poceli sa proslogodisnjom serijom u PG...

Kakve seljacine jbt... :puke:

Brt kažeš ovo reakcija na finale prošle sezone i "otimačinu", onda je ovo reakcija na BG, pa će majstorica biti reakcija na ovo i tako sve sljedećih sezona. Ne možeš nikako za BG i atmosferu reći okej a da je ono skandalozno o.O

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 apr 2019, 21:48

Ne kazem da je ok, ali nije ni priblizno ovom seljacenju. Niko u Pioniru nije upadao na parket, a da stvar bude gora, ovaj lik je sin ministra policije Cg... :facepalm:

Niko Buducnost ne dozivljava kao nekog rivala, pogotovo ne nekog koga treba mrziti ili sta god, ali eto oni su prosle godine potencirali indijanstinu i proizveli reakciju u Bgu i evo nastavljaju po starom sa jos pojacanim obimom i intenzitetom..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 18 apr 2019, 21:54

Bit ce prezanimljivo na tribinama Pionira ako se ova serija tamo vrati jer sad vi njima morate vracati :lol:
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 18 apr 2019, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 apr 2019, 22:01

Ovo ludilo na tribinama Morace i Pionira nece stat dok neko ne pogine. Sinoc je trebalo ispraznit tribine istog trenutka kad su igraci Zvezde napadnuti. Ako se serija vrati u Beograd (a vjerovatno hoce), to ce vjerovatno biti horor, strava i uzas. Ukoliko bi tu Buducnost uspjela pobijedit ne bi me zacudilo da ekstremni dio Delija uleti na teren i puno gore napadne igrace Buducnosti od ovog sto se sinoc desilo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 apr 2019, 22:06

Epidaurus je napisao/la:Ovo ludilo na tribinama Morace i Pionira nece stat dok neko ne pogine. Sinoc je trebalo ispraznit tribine istog trenutka kad su igraci Zvezde napadnuti. Ako se serija vrati u Beograd (a vjerovatno hoce), to ce vjerovatno biti horor, strava i uzas. Ukoliko bi tu Buducnost uspjela pobijedit ne bi me zacudilo da ekstremni dio Delija uleti na teren i puno gore napadne igrace Buducnosti od ovog sto se sinoc desilo.
Nema Delija (ne prate Abu). Cak i da su tu, ne bi napadali protivnicke igrace, nikad to nisu radili, ne vjerujem ni da bi sada...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 apr 2019, 22:10

marconato je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ovo ludilo na tribinama Morace i Pionira nece stat dok neko ne pogine. Sinoc je trebalo ispraznit tribine istog trenutka kad su igraci Zvezde napadnuti. Ako se serija vrati u Beograd (a vjerovatno hoce), to ce vjerovatno biti horor, strava i uzas. Ukoliko bi tu Buducnost uspjela pobijedit ne bi me zacudilo da ekstremni dio Delija uleti na teren i puno gore napadne igrace Buducnosti od ovog sto se sinoc desilo.
Nema Delija (ne prate Abu). Cak i da su tu, ne bi napadali protivnicke igrace, nikad to nisu radili, ne vjerujem ni da bi sada...
Pa nikad i nije bila ovolika mrznja izmedju dva kluba u Abi, cak ni u najgoroj fazi netrepeljivosti izmedju Zvezde i Partizana nije bila ovolika frka. U slucaju povratka serije u Pionir bukvalno me nista s tribina ne bi zacudilo, cak ni prekid utakmice u slucaju vodstva buducnosti zbog ulaska navijaca na teren. Situacija postaje ekstremna polako i ne mislim da ce se ovo zaustavit dok neko bas ogromno sra.nje ne izbije.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 apr 2019, 22:17

Ma igrala je Zvezda odmah po osnivanju Jadranske lige sa Hr klubivima sa sve Delijama, pa nije bilo vecih incidenata.
Misljenja sam da ce se ovo zavrsiti vec naredni mec, da je Zvezda bolja ekipa i da je cak (na osnovu izjava Zvezdinih igraca nakon jucerasnjeg meca) ovaj mec mozda i pusten zbog jos jedne pune sale i zarade...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 18 apr 2019, 22:43

marconato je napisao/la:Ma igrala je Zvezda odmah po osnivanju Jadranske lige sa Hr klubivima sa sve Delijama, pa nije bilo vecih incidenata.
Misljenja sam da ce se ovo zavrsiti vec naredni mec, da je Zvezda bolja ekipa i da je cak (na osnovu izjava Zvezdinih igraca nakon jucerasnjeg meca) ovaj mec mozda i pusten zbog jos jedne pune sale i zarade...
Koliko Zvezda zaradjuje od pune Morace ?

Svabo je to...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 apr 2019, 22:49

Nista, ali u situaciji kad ima 2-0 i to sa + 50, msm da je u dobroj poziciji da ispregovara pustanje jedne tekme, zarad druge ili majstorice dobijene..
Uostalom, ovo je samo moje misljenje, vidjecemo vec sutra... ;)

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 19 apr 2019, 01:12

Ekstremni dio "Delija" bojkotuje košarkaške utakmice(ne samo ABA nego sve)već godinu i 3 mjeseca,od evroligaškog meča sa Olimpijakosom.Bili su samo na meču evro kupa protiv Galatasaraja jesenas. Mada čuo sam priču da su neki ogranci tih fudbalskih navijača iz grupe "Delije sever"bili na mečevima plej-of.a protiv Partizana u majstorici i ova 2 meča u finalu,ali bez obilježja.Bit će vjerovatno i na eventualnoj majstorici protiv Budućnosti.Teško je za očekivati da Budućnost može išta napraviti u Pioniru,baš imaju malo šansi da naprave senzaciju.Ko se imalo razumije u košarku,zna o čemu pričam. Jedina šansa Budućnosti je upravo taj "horor,strava i užas"koji pominješ,ne bi li nekako iskopali suspenziju Zvezde,zbog "nedoličnog"ponašanja navijača.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 apr 2019, 01:18

Pa vidi, Buducnost po individualnom kvalitetu ima poprilicno jacu ekipu. Pogotovo sad kad Zvezdi ne igraju ni Ragland ni Stratos. Ne bi me cudilo da se u potencijalnoj majstorici raspucaju i dobiju utakmicu al me isto tako ne bi cudilo ni da se us.eru atmosfere i opet izgube 40 razlike.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 apr 2019, 11:00

Ako ne uzmemo u obzir kao nuznu tezu da u ovakvim ambijanetima i atmosferama kakve su u Pioniru i Moraci gostujuca ekipa (koliko god da je dobra) ne smije pobijediti, a da domacini "bukvalno" moraju, i ako pricamo samo o terenu onda moram reci da se vidio pomak u igri Buducnosti koji moze biti prilicno optimistican za njihove navijace.

U srijedu su igraci Buducnosti igrali svoju najtezu utakmicu u ovoj seriji i to moramo imati u podsvijesti kada se prica o tom mecu. Morali su saprati bruku i sramotu redom svi, od trenera do igraca, a nisu imali bogzna argumenata na svojoj strani. Jedini argument je bio povreda Stratosa :D i Moraca ( koja ce im pruziti podrsku a ne izvizdati ih za katastrofalnu sezonu)
Da igraju pod stresom i ogromnim emocijama to se odmah vidjelo i takvo stanje ih je pratilo prvih 15- tak minuta susreta. Mozda taj period ne bi toliko trajao da Zvezdini igraci nisu doljevali ulje na vatru i pogadjali sve sto su bacali prema kosu. Nakon toga konacno su uhvatili ritam koji je podsjetio na pobjede protiv Euroligasa ove sezone ( izuzev protiv CSKA jer to je bilo nestvarno dobro)
Osim ritma kojeg su valjda konacno pronasli za stalno, pozitivno je sto su dobili Norris Cole-a pa i Coty Clarkea uz standardno solidne domace igrace koji u skladu sa minutazom koju dobiju nikad ne omanu ( Barovic, Gordic, Nikolic, Sehovic).
Vecerasce biti zanimljivo vidjeti da li ce se ove pozitvne stvari zadrzati odnosno mozda i dalje prosiriti.
Da li ce veceras dobar ritam Buducnosti potrajati sad vec nekih 30- tak minuta, a Cole,Coty i Jackson dodatno ustabiliti i potvrditi ?
I da li ce dobiti "natrag" jos jednog svog stranca mozda u liku Earla Clarkea? ( Gogu su svi halali pa tako i ja. Od njega ce biti dovoljno da ne pravi pretjerane gluposti)

Ako se ove stvari dogode i Buducnost seriju vrati u Beograd .... :mrgreen: Sav pritisak svijeta bit ce u Pioniru i na crvenoj petokraci, ali otom-potom

Svabo je to...

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 apr 2019, 12:38

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 apr 2019, 19:51

e kakva trojka na kraju polovremena

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 apr 2019, 19:52

Mamicu im lopovsku, u Bgu za svaku glupost gledaju snimak, a ovde ga lik marne samarom i jos njima dodijeli loptu... :evil: :facepalm:

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.