umjesto da su tu edmonton, pingvini, phila, montreal, detroit
NHL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: NHL 2011/2012
ja da sam birao ne bi mogao izabrati 4 mrža kluba u završnici sezone
inace klubove iz njujorka i la smisliti ne mogu, a ovi kojoti nigdje veze svezom majke mi
, toronto, cikago, colorado 
nema potpisa
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Imal' tebi koji da nije mrzakAdmir_Sa je napisao/la:ja da sam birao ne bi mogao izabrati 4 mrža kluba u završnici sezoneinace klubove iz njujorka i la smisliti ne mogu, a ovi kojoti nigdje veze svezom majke mi
umjesto da su tu edmonton, pingvini, phila, montreal, detroit, toronto, cikago, colorado
Pravi si hejter
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- SheldonCooper
- Kontakt:
Kovalchuk pogodi za vodstvo Devilsa. Rangersi su se dobro branili sa igračem manje pogotovo u prvoj situaciji a onda velika greška i gol.
Lundquist najviše golova prima u svoju lijevu gornju stranu
S druge strane očajna igra Rangersa u PP, u PO im je ovo najlošija karakteristika, veoma često zakažu.
Očekuje nas još puno igre ali ako se po jutru dan poznaje
Lundquist najviše golova prima u svoju lijevu gornju stranu
S druge strane očajna igra Rangersa u PP, u PO im je ovo najlošija karakteristika, veoma često zakažu.
Očekuje nas još puno igre ali ako se po jutru dan poznaje
I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
kako loša četvrtina Rangersa... nemože gore od ovoga... nadat se da se trgnu u nastavku
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Totalno slaba igra u svakom pogledu, gubimo duele, vučemo se po ledu ko kakve babe i sasvim zasluženo gubimo 1:0 nakon prvog perioda. U odbrani nismo loši, ali non stop su nam za vratom, užasni smo u neutralnoj zoni gdje trebamo iskontorlisati puck, vrlo rijetko ulazimo u ofanzivnu zonu i to sve skupa ne izgleda obećavajuće. Ne znam, možda im ova druga utakmica služi kao odmor pred gostovanje pa onda uvijek dobro odigramo u trećoj, jednostavno smo neprepoznatljivi u toj drugoj utakmici, to već postaje simptomatično. Vidjećemo, imaju još dva perioda, moramo pojačati physical, hita nismo imali kako treba, ubiše nas uz board.
I da, Hank je sjajan opet, jest primio taj gol, ali kad Kovalchuk ostane sam k'o duh i kad ima cijelu stranu onda mu ni Gušo ne bi odbranio, nema tu krivice, iako je tačno da češće prima golove na lijevi glove side, na desni je bolji, a u short sideu je neprikosnoven.
I da, Hank je sjajan opet, jest primio taj gol, ali kad Kovalchuk ostane sam k'o duh i kad ima cijelu stranu onda mu ni Gušo ne bi odbranio, nema tu krivice, iako je tačno da češće prima golove na lijevi glove side, na desni je bolji, a u short sideu je neprikosnoven.
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Puno bolji drugi period, Bog zna kako ih je Tortorella opr'o na prvom intermissionu, na led kao da je izašla druga ekipa. Sve je funkcionisalo fantastično osim PP situacija. Logično, sad će neko reći kako to kad smo oba gola dali upravo iz PP situacija. Nakon minut i pol u kojima je protivnik bio puno opasniji i iz short-handed situacije mogao vrlo lako do gola, mi smo iskontrolisali puck u zadnjih pola minute oba PP-a i više na sreću dali te golove, nisu to bile neke velike šanse. Realizacija PP-a u ovom PO-u je mnogo bolja od one u regularnom dijelu i zapravo ne otkriva stvarno stanje, a to je da je PP puno lošiji od onog u regularnom dijelu koji je bio očajan. Sreća će nam sigurno kad-tad okrenuti leđa, a onda ćemo vidjeti kako nam je PP užasan. Imamo i sreće što su Devilsi preagresivni u PP situacijama, inače su u regularnom dijelu dali najviše short-handed golova. Kažem imamo sreće, jer uvijek vrše pritisak sa dva igrača umjestos a jednim, i ako prođe pas beka za krilo to je situacija 4 na 2 i ako se brzo reaguje može se stvoriti sjajna šansa, na taj način smo bili blizu golu u prvom PP-u u prvom periodu. I nakon što je sve bilo bajno primimo redirection gol nakon što u par navrata nismo očistili zonu iz najglupljeg mogućeg razloga - faniranje pucka. Del Zotto, Stralman i Stall - stavite taj stick na led pa pucajte puck, hoće li ikad prestati vaše glupavo faniranje koje nas je već koštalo mnogo čega. Inače, primili smo gol od četvrte linije napada Devilsa.
Komentator sa hrvatske Arene je iznio par interesantnih detalja. U finalima konferencija tim koji povede sa 2-0 u seriji dobija seriju u 91% slučajeva. Također on tvrdi da su Devilsi izgubili apsolutno sve druge periode u ovogodišnjem PO-u (to moram provjeriti, zvuči mi nevjerovatno), a evo i ovaj upravo završeni su izgubili sa 2:1.
Nadam se da će Hank zaključati gol u ovom zadnjem periodu i da će naša prva linija konačno napraviti nešto večeras, Richards, Gaborik i Hagelin nisu još uvijek ozbiljnije zaprijetili Brodeuru, iako je ovaj prvi makar upisao asistenciju.
Komentator sa hrvatske Arene je iznio par interesantnih detalja. U finalima konferencija tim koji povede sa 2-0 u seriji dobija seriju u 91% slučajeva. Također on tvrdi da su Devilsi izgubili apsolutno sve druge periode u ovogodišnjem PO-u (to moram provjeriti, zvuči mi nevjerovatno), a evo i ovaj upravo završeni su izgubili sa 2:1.
Nadam se da će Hank zaključati gol u ovom zadnjem periodu i da će naša prva linija konačno napraviti nešto večeras, Richards, Gaborik i Hagelin nisu još uvijek ozbiljnije zaprijetili Brodeuru, iako je ovaj prvi makar upisao asistenciju.
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Ništa večeras, nadam se da će se historija ponoviti i u trećoj utakmici, kad je već tako navalilo da bude po ustaljenom šablonu...
kingsi sve gaze pred sobom! opet je savladan phoenix, ovaj put s 2-1 al' da su kingsi bili efikasniji pred golom gostiju pobjeda bi bilo jos ubjedljivija. u nedelju cemo vidjeti hoce li kingsi ovjeriti plasman u veliko finale..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ovi Kingsi mi djeluju nezaustavljivo
(11-1 omjer pobjeda i poraza u Playoffu
... iskreno nisam fan nijedne ekipe iz LA (uzimam u obzir sve US sportove), ali bih volio da oni osvoje, i zbog Kopitara
, a i zbog Quicka 
Doughty-Doan
Kakav save Martya
Vec je u uzem krugu za Save of the PO

Za sve Rangere

I za @Stevia

Doughty-Doan
Kakav save Martya

Za sve Rangere

I za @Stevia
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
@ rioferdy: svaka cast za GIF brate 
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Valjda nisam jedini večeras koji će vrijeme provesti gledajući Rangerse umjesto finala LP 
- SheldonCooper
- Kontakt:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Valjda nisam jedini večeras koji će vrijeme provesti gledajući Rangerse umjesto finala LP
Naravno da nisi s tim da ja imam obaveza od 9 (cuga
Za sad tvrda utakmica, najteža od svih do sad. Previše oprezni i jedni i drugi, više paze na svoj gol. Lunqvist sve pokupio
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Marty i Hank prave cuda na golu

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Ma ebo cugu odgledaj pa odi kasnije
Ova dva golmana nisu normalna, Brodeur svaku utakmicu napravi po jednu luđačku intervenciju, nakon one "golmanske" odbrane u prvoj i one "skate preko glave" odbrane u drugoj utakmici, sad je Callahanu skin'o čist zicer kad je ovaj iskosa pucao, opet u stilu fudbalskog golmana. Da je po navijačima Devilsa do sad bi već vodili 5:0, ali svako preuranjeno radovanje je pokvario sjajni Hank koji je apsolutno zaključao svoj gol i već ima mislim 25 odbrana. Devilsi agresivniji što je i logično jer igraju na domaćem ledu, ali ne može se reći da su nešto spektakularno konkretniji, biće ovo jako gusto, ja se uzdam u "dobijamo uvijek treću utakmicu" tradiciju, trebaće tu i malo sreće.
NA NBC-u će upravo naredne minute posvetiti ovom sjajnom dvojcu...
Ova dva golmana nisu normalna, Brodeur svaku utakmicu napravi po jednu luđačku intervenciju, nakon one "golmanske" odbrane u prvoj i one "skate preko glave" odbrane u drugoj utakmici, sad je Callahanu skin'o čist zicer kad je ovaj iskosa pucao, opet u stilu fudbalskog golmana. Da je po navijačima Devilsa do sad bi već vodili 5:0, ali svako preuranjeno radovanje je pokvario sjajni Hank koji je apsolutno zaključao svoj gol i već ima mislim 25 odbrana. Devilsi agresivniji što je i logično jer igraju na domaćem ledu, ali ne može se reći da su nešto spektakularno konkretniji, biće ovo jako gusto, ja se uzdam u "dobijamo uvijek treću utakmicu" tradiciju, trebaće tu i malo sreće.
NA NBC-u će upravo naredne minute posvetiti ovom sjajnom dvojcu...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Tradicija se nastavljaNedozvoljenaPozicija je napisao/la: biće ovo jako gusto, ja se uzdam u "dobijamo uvijek treću utakmicu" tradiciju, trebaće tu i malo sreće.
Al' ipak ne bi gusto
Ocekujem da Rangeri barem ovu seriju ranije okoncaju i da nece biti potrebno 7 tekmi za plasman u finale sa Kingsima
Kakav ce to okrsaj biti: East vs West, Quick vs Hank
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Vidjećemo, sad ide četvrta utakmica koju uvijek gubimo, nadam se da možemo srušiti tu tradiciju.
Velika pobjeda, iskoristili smo dobar momentum na počektu trećeg perioda i dali dva gola u manje od dvije minute. Tako smo stekli ogromnu prednost pred nastavak meča jer dva gola u ovakvoj seriji su suho zlato. Treći je opet (kao i u prvoj utakmici) bio empty netter. Ipak, biće teško protiv Devilsa, oni će iskoristiti svaku našu grešku, imaju Parisea i Kovalchuka koji su individualno strašno jaki i mogu nam napraviti ozbiljne probleme ako Hanka ne krene. A šta tek reći o tom Hanku, stekao se dojam da se igralo još 3 sata da mu ne bi mogli dati gol, kakva briljantna predstava budućeg Hall of Famera.
Uz dužno poštovanje timovima sa zapada, mislim da se na istoku igra mnogo tvrđi hockey i da Kingsi neće biti uopšte svjesni šta ih je snašlo kad dođu na megdan Rangersima ili Devilsima, ovdje nema labavo. Canucksi su ultra ofanzivan tim i tu su odlični, ali defanzivno su tanki, u forcheckingu ih nema nigdje, a u PO su to glavne stvari i zato nije nikakvo čudo što su ih izbacili Kingsi koji su ušli u odličnu formu. Što se tiče Coyotesa oni su zalutali u finale, realno nemaju kvalitet da tu budu, imali su sreće i dobrog golmana, zato su izbacili Blackhawkse koji kubure sa golmanom i odbranom, a Predatorsi su bara-bara sa njima i iskoristili su opet Smitha kao prevagu. Stoga su Kingsi unovčili svoju dobru formu. Eh sad, prolazak protiv Bluesa je pokazao da ipak imaju određeni kvalitet, Bluesi su dobri defanzivno i trebalo im je strpati te golove. Dobar su tim, ali mogu sanjati 4-0 ili 4-1 ko im god bude protivnik u finalu.
Velika pobjeda, iskoristili smo dobar momentum na počektu trećeg perioda i dali dva gola u manje od dvije minute. Tako smo stekli ogromnu prednost pred nastavak meča jer dva gola u ovakvoj seriji su suho zlato. Treći je opet (kao i u prvoj utakmici) bio empty netter. Ipak, biće teško protiv Devilsa, oni će iskoristiti svaku našu grešku, imaju Parisea i Kovalchuka koji su individualno strašno jaki i mogu nam napraviti ozbiljne probleme ako Hanka ne krene. A šta tek reći o tom Hanku, stekao se dojam da se igralo još 3 sata da mu ne bi mogli dati gol, kakva briljantna predstava budućeg Hall of Famera.
Uz dužno poštovanje timovima sa zapada, mislim da se na istoku igra mnogo tvrđi hockey i da Kingsi neće biti uopšte svjesni šta ih je snašlo kad dođu na megdan Rangersima ili Devilsima, ovdje nema labavo. Canucksi su ultra ofanzivan tim i tu su odlični, ali defanzivno su tanki, u forcheckingu ih nema nigdje, a u PO su to glavne stvari i zato nije nikakvo čudo što su ih izbacili Kingsi koji su ušli u odličnu formu. Što se tiče Coyotesa oni su zalutali u finale, realno nemaju kvalitet da tu budu, imali su sreće i dobrog golmana, zato su izbacili Blackhawkse koji kubure sa golmanom i odbranom, a Predatorsi su bara-bara sa njima i iskoristili su opet Smitha kao prevagu. Stoga su Kingsi unovčili svoju dobru formu. Eh sad, prolazak protiv Bluesa je pokazao da ipak imaju određeni kvalitet, Bluesi su dobri defanzivno i trebalo im je strpati te golove. Dobar su tim, ali mogu sanjati 4-0 ili 4-1 ko im god bude protivnik u finalu.
- SheldonCooper
- Kontakt:
Prva i treća idu Rangersima uvijek
Da sam igrao kladionicu mogao sam pare uzet
Nebi da prejudiciram ništa ali mi se čini da su Rangersi najteže igrali protiv Senatorsa iako su sve serije išle na 7 utakmica a nije isključeno da i ova isto. Jest da se visilo protiv Capitalsa u jednoj utakmici i da je bila sreća na njihovoj strani, mislim da su Senatorsi bili najtži protivnik Rangersima.
Večeras je Lundqvist odigrao fenomenalno a i mala neopreznost Devilsa je riješila utakmicu. Nisu se sabrali nakon gola a ono bum i drugi, treći je empty net tako da.
Slijedi četvrta utakmica, utakmica koju Rangersi gube u pravilu a Devilsi dobijaju
Vidjet ćemo hoćeli NY napraviti break
Nebi da prejudiciram ništa ali mi se čini da su Rangersi najteže igrali protiv Senatorsa iako su sve serije išle na 7 utakmica a nije isključeno da i ova isto. Jest da se visilo protiv Capitalsa u jednoj utakmici i da je bila sreća na njihovoj strani, mislim da su Senatorsi bili najtži protivnik Rangersima.
Večeras je Lundqvist odigrao fenomenalno a i mala neopreznost Devilsa je riješila utakmicu. Nisu se sabrali nakon gola a ono bum i drugi, treći je empty net tako da.
Slijedi četvrta utakmica, utakmica koju Rangersi gube u pravilu a Devilsi dobijaju
prvi poraz kingsa protiv coyotesa u ovoj seriji i mozda najgori mec kingsa do sad u playoffsima.
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Užasan prvi period, ovo veze nema ni sa čim, ovih 2:0 još i nije tako loše s obzirom kako smo igrali. Bekovi koda su se tek probudili, Del Zotto stalno griješi sa procjenama, Girardi spava u ofanzivnoj zoni prilikom svake kontre osim ove zadnje kad je izvrsno presjekao 2 on 1 shorthanded situaciju Devilsa, Stralman, Eminger i McDonagh ne čiste ništa. Napadači? Dosad još uvijek nisam vidio Callahana i Richardsa, primijetio sam istina Gaborika kad se jednom okrenuo leđima vidio sam broj 10, Hagelin mrtvi zicer zapucao u stativu i pokazao da je i dalje slab u realizaciji. Zato je Boyle bio jako upečatljiv sa idiotskim holdingom. Uz to sve moguće tradicije su okrenute protiv nas u ovoj utakmici...
- SheldonCooper
- Kontakt:
Ovo fakat postaje smješno. NYR drugu i četrtu utakmicu gube već treći krug. Sve je isto samo su protivnici drugačiji.
Za očekivati je da ova serija ode također u 7 utakmica i da Rangersi prođu u finale
Večeras je igra veoma loša, nema kontrole paka uopće odbija se od štap kao lopta oskočica
, odbrana loša-napad užasan
Za očekivati je da ova serija ode također u 7 utakmica i da Rangersi prođu u finale
Večeras je igra veoma loša, nema kontrole paka uopće odbija se od štap kao lopta oskočica
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.