Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

DonCorleone
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la DonCorleone » 13 jun 2014, 00:34

nedim93 je napisao/la:
Marcus je napisao/la:Susjedi bojim se pomisliti kako će vama biti protiv Argentine, s druge strane su Messi i Aguero i iskoristit će suca maksimalno ako ih ne bude išlo. Tko je sudac?
slika

:lol: :lol: :lol:
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 13 jun 2014, 00:36

Blue_He4rt je napisao/la:Ovako ce slicno biti i nama protiv Argentine.Valja trpiti dok te sudija kara.
Nemojte ništa unaprijed govorit. Argentina je drugi favorit za osvajanje titule, tj. najveći konkurent Brazilu na prvenstvu. Možda će nam domaćini sredit koji bod :mrgreen:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 13 jun 2014, 00:36

“Ako je ono bio penal, onda ova igra više nema smisla”, prokomentarisao je Kovač, kojeg će FIFA vjerovatno zbog ovog i kazniti.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jun 2014, 00:37

Lovren igra u Premier ligi i opet stavlja ruku na rame napadaču koji je okrenut leđima prema golu...ne smiješ to radit jer će pi**e iz Južne Amerike to iskoristit uvijek...ovde se stiče dojam da su sudije bukvalno rekle "ajde nemoje igrat jer će Brazil dobit" a nije ni blizu tako....a mi kakvi smo,odmah tražimo neke relacije sa našom tekmom...
A.F.C. Bournemouth!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2014, 00:39

Evo Beusana :kafa:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 jun 2014, 00:40

http://www.tarzanija.com/uzivo-i-lajv-brazil-hrvatska/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pa Bože dragi :rol:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2014, 00:42

onaj japanski klošar je veceras raznio hrvate...kakva gadost :thumbdown:

prvo, smijurija od penala...a potom i onaj poništeni gol (pri rezultatu 2-1)....navodno faul na golmanom Cezarom, a covjek bio viši od njega u skoku :facepalm:

i ko dozvoljava da ovi azijati neznalice sude na Mundijalu :?: ....doduše, to s druge strane pokazuje kolika smijurija je postala sama FIFA i SP.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 jun 2014, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 jun 2014, 00:43

DonCorleone je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:
Penal nije bio , ali je Lovren BIO GLUPPPP , ne povlaci se u petercu protiv domacina prvenstva.

Nastramu to ali rec da je Hrvatska napadala :wtf: :urnebes: :urnebes: :urnebes: , imali su par kontri i vise su sami Brazilci zbog panike bili opasni po vlastiti gol nego hrvati :roll:
Hajde ti nazad na kosarku, ispadas vise glup nego smijesan. Evo svi eksperti sirom Evrope govore da je Hrvatska bila jaca u prvoj polovini drugog poluvremena.

Ajd nazad u sumu.
Iskreno volio bih vise u sumu, da se odmorim od internet indijanaca .

Ako si navijac "lijepe njihove" tvoja stvar mojne vrijedjanja , hajde argumentovano , sta je hrvatska pokazala za 90 min ??? :roll: , uzasna postavka igre , gusenje Rakitica na def veznom, Brazil i ako pod nekim grcom i sa Gustavom (koji nema mjesta u ovoj ekipi pored Ferdaanjinja)je dominiro , pogotovo Oscar .
Kakvi ba experti govore da je hrvatska dominirala , :damn: , Kovac se zatvorio u 60 min kada je uveo Brozovica umjesto Kovacica i igrao sa 3 def vezna . 2 igraca vrijedna pomena u Hrvatskoj su Vrsajko i Perisic , Modric i rakitic 2 glavna igraca nisu mogli nista jer ij je Kovac stavio nazad pogotovo nakon autogola Brazila , sad sto je volim NBA nesta ti da ispadnes pametan , znaci ako nista imam 100-ne uzivo pracenih fudbalskih utakmica FKS da ne govorim na TV .... btw. (trenirao sam cak u pionirma Zelje :oops: jer sam sa Grbavice, a isao da gledam Sarajevo)

Hele nejse znaci penal nije bio , faul nad golmanom iz ugla sudije je tesko procijeniti a Hrvatska igra je anti propaganda fudbala , mada se ni Brazil nije sta proslavio , izvukli su na individualni kvalitet Oscara i Neimara .

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 13 jun 2014, 00:46

Brazil nezasluzeno pobijedio bas kao i 2006.Nepostojeci prekrsaj prelomio utakmicu,prgavi neymar i fred...plus zadnjih 10 minuta brazil nije disao,velika ofanziva.....
''Neka me mrze samo da me se boje''

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jun 2014, 00:47

Saša Matić: Jesil vidio penal?
- Nisam.
E pa nisam ni ja yebi ga...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 13 jun 2014, 00:48

Plameni OUT.Cist penal ko suza i mogao je svirat,a i nije HAHAHHAA
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 jun 2014, 00:48

Hrvatska je odigrala izuzetno dobro..ako je vama ono slabo protiv Brazila na njegovom stadionu onda ne znam sta ocekujete od nas protiv Argentine..daj boze da odigramo i na onom nivou ;)

sudija usro motku al ocekivano, i nama isto slijedi...

al me iznenadilo otkud odjednom ovo podrzavanje Hrvatske u ovoj mjeri hahah u Tz po kaficima raja skoci ko da je Sloboda dala go kad pade za 1-0
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jun 2014, 00:49

a na kraju krajeva...boli me qrac za hrvatskom xd
A.F.C. Bournemouth!

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 13 jun 2014, 00:49

Brazila treba dobro usrati ove godine da osvoji titulu. Oni će igrati bolje od ovog sigurno kasnije, ali već se vidi nekoliko problema koje će najbolje evropske ekipe koristiti i kažnjavati. Uostalom, ni večeras nisu pobijedili pošteno.

Zadnja linija Brazila stoji izrazito visoko i dosta široko (stoper od stopera, stoper od beka), oba beka im izlaze u napad mimo svih taktičkih rezona, a na to sve krilni igrači uopće ne igraju odbranu. Neymar ima potpunu slobodu, a sva defanzivna organizacija im otpada na jadnog Luiza Gustava koji se noćas živ prebio da zatvara iza Alvesa i Marcela pošto ovi istrčavaju kad im kod naumpadne. Paulinho je flop žestoki, kako samo užasno pozicioniranje kod gola Hrvatske, kriminal. Mora tu biti jedan Fernandinho. Oscar prolazna ocjena, radio je ono što je trebao Hulk raditi. Definitivno Willian mora igrati mjesto Hulka, puno bi balansa dobio Brazil sa njim.

Hrvatska sada, ko i mi, igra odlučujuću drugu utakmicu protiv afričke ekipe. Pletikosa večeras jako lošu noć imao, na sredini terena meni Rakitić najbolji a Kovačić je podbacio. Ispravna odluka Kovača da ga izvadi u 60. minuti. Šteta što je Olić u godinama, a Perišić pored silne trke nema tu klasu, jer su na tim već spomenutim bekovskim pozicijama imali puno prostora i prilike za složiti kontru.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2014, 00:50

Donnie Darko je napisao/la:Evo Beusana :kafa:
Upravo je izdominirao i posrao se po svima koji tvrde da se navlacilo cijelu tekmu Brazilu i da je onaj gol lafo bio regularan :rol: Pa Hrvat je objektivniji od ovih nasih forumasa.

Pogrijesio je samo kod penala. Istina velika greska, i Hrvatska je ostecena, ali ni blizu koliko se pokusava predstaviti.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 13 jun 2014, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 00:50

ultrasstyle_tz je napisao/la:Hrvatska je odigrala izuzetno dobro..ako je vama ono slabo protiv Brazila na njegovom stadionu onda ne znam sta ocekujete od nas protiv Argentine..daj boze da odigramo i na onom nivou ;)

al me iznenadilo otkud odjednom ovo podrzavanje Hrvatske u ovoj mjeri hahah u Tz po kaficima raja skoci ko da je Sloboda dala go kad pade za 1-0
U fazi odbrane jesu i opet su primili glupe golove, u napadu nisu šanse napravili, ne znam kako to može biti dobro.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 13 jun 2014, 00:51

Za Hrvatsku je dobro što je pao treći gol da ne razmišljaju više o tekmi, je li bio penal, nije li bio, je li bio faul na golmanu ili nije. Sad to sve trebaju zaboraviti i skoncentrisati se na Meksikance i Kamerunci. Nije kraj svijeta.

Kad se pogleda usporeni snimak vidi se jasno da nije bilo ni p od penala, ali ne traba sad sva drvlja i kamenja na sudiju. I meni se učinilo u prvi mah da je penal dok nisu ponovili snimak. Nije kriv sudija nego zastarjela FIFA koja ne dozvoljava da sudije pogledaju snimak kao što je to slučaj u košarci.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 13 jun 2014, 00:52

Olić je večeras bio kriminalan :crazy: :wtf:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jun 2014, 00:52

let3 je napisao/la:
i ko dozvoljava da ovi azijati neznalice sude na Mundijalu :?: ....doduše, to s druge strane pokazuje kolika smijurija je postala sama FIFA i SP.
Čovjek je sudio i na prošlom SP-u, 4 tekme, nije mu ovo prvi put da sudi ovakve tekme. Beusan reče da je penal nepostojeći, dok je kod tog skoka Olića ipak postojao faul nad Cesarom, kao i da kod onog kontakta sa Alvesom nije bilo faula jer se Olić sam sapleo kasnije.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 13 jun 2014, 00:52

FaraonTM je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:Hrvatska je odigrala izuzetno dobro..ako je vama ono slabo protiv Brazila na njegovom stadionu onda ne znam sta ocekujete od nas protiv Argentine..daj boze da odigramo i na onom nivou ;)

U fazi odbrane jesu i opet su primili glupe golove, u napadu nisu šanse napravili, ne znam kako to može biti dobro.
nisu šanse napravili ? :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.