evo tačno ono što sam naveonerminh74 je napisao/la:Konakovic je napustio Bosnu u decembru 2007 u sred sezone gdje je igran skupi Uleb kup, a nadovodio se igraca hill (najskuplji igrac u Bosni ikada), greer, byali, williams, veal, tu bili rahimic, ikonic, bavcic u zadnjoj sezoni, suad sehovic, ..., vodio zdovcKobe Bryant je napisao/la:
kakvi dugovi ? , valjda se godina zavrsava i podvuce crta , kakvi dugovi , da sa minusa 39.000 narasta na 920.000 ???
Sportska godina se planira godina za godinom budzet , kakva dugovanja Konakovica , hajde da to neko konacno NAPISE sta konkretno da je to Konakovic ostavio Bukvi ??? STA ?
A bukva preuzeo ekipu bez dinara u blagajni, a dugovi i jedan kredit na dospijecu sa januarom-februarom 2008
"U ljeto 2007. godine formirana je veoma skupa ekipa koja se trebala takmičiti u ULEB kupu. Početkom 2008. godine, kada sam preuzeo funkciju direktora, ispostavilo se da sponzori nisu ispoštovali neke od svojih obaveza i dali su mnogo manje novca nego što su obećali i našli smo se u veoma neugodnoj finansijskoj situaciji. Ako se sjećate, početkom godine su naši igrači stupili i u štrajk (igrači su bili predvođeni najskupljim košarkašima ekipe ikada Kyleom Hillom i Lanceom Williamsom, op. a.) i morali smo podići kredit u iznosu od oko 500.000 KM kako bismo isplatili njihove plaće. Otud taj veliki dug za 2008. godinu. Tada smo isplatili igrače, a zadužili se u banci. I naravno da se nije ostalo igračima iz tog perioda, ali se ostalo dužno banci. Još jednom podsjećam da se u izvještajima za 2006. i 2007. godinu nije uknjižio minus od 850.000 KM zbog potraživanja poreske uprave, a kada smo ga mi uknjižavali na to su se morale obračunati kamate", pojašnjava Bukva.