Forum
Re: Forum
psovanje nije dozvoljeno, bilo čega, tu ne diskriminiram.
postove s psovkama trebate prijaviti, moderatori će ih ukloniti.
zbog jedne psovke nisam nikog banovao, niti ću. Ovo je ipak sportski forum, emocije rade, omakne se psovka, na žalost. Forumaši koji konstatno vrijeđaju i psuju, budu banovani. U kojem trenutku, nekad mozda prekasno, nekad mozda neko i prerano... stvar je subjektivne procjene.
Sve što vi možete i trebate uraditi jeste da prijavite psovku dugmetom koje za to služi.
zbog jedne psovke nisam nikog banovao, niti ću. Ovo je ipak sportski forum, emocije rade, omakne se psovka, na žalost. Forumaši koji konstatno vrijeđaju i psuju, budu banovani. U kojem trenutku, nekad mozda prekasno, nekad mozda neko i prerano... stvar je subjektivne procjene.
Sve što vi možete i trebate uraditi jeste da prijavite psovku dugmetom koje za to služi.
A sta je s likovima koji prave duple profile? Tipa Tili koji je sad Pale?admin je napisao/la: ↑07 dec 2020, 15:46psovanje nije dozvoljeno, bilo čega, tu ne diskriminiram.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Pošteno , tako sam i bio uradio .admin je napisao/la: ↑07 dec 2020, 15:46psovanje nije dozvoljeno, bilo čega, tu ne diskriminiram.
Mortem je odmah izbrisao post . Nisam mislio na trajni ban , nego na hlađenje na sedmicu ili dvije .
Ja sam opsovao boga i dobio sam hlađenje jednu sedmicu , mislim da je to OK .
Trebalo bi i Panteliju ohladiti na sedmicu, jer je psovao djecu igraču Sarajeva , a i meni je kasnije psovao sve .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
korisnici sa duplim profilima isto budu banovani, prije ili kasnije.
inače, nemam praksu ovdje pojedinačno objašnjavati ko je kako banovan, na koliko, kada i zbog čega, te ne prihvatam sugestije za administriranje foruma niti podnosim izvještaje o onom što sam uradio. Tako da bih vas molio da ne trošite svoje vrijeme na te diskusije, neće biti nikakvog pozitivnog efekta kojem se možda nadate.
inače, nemam praksu ovdje pojedinačno objašnjavati ko je kako banovan, na koliko, kada i zbog čega, te ne prihvatam sugestije za administriranje foruma niti podnosim izvještaje o onom što sam uradio. Tako da bih vas molio da ne trošite svoje vrijeme na te diskusije, neće biti nikakvog pozitivnog efekta kojem se možda nadate.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Zbog cega je forumasu @captain4 izbrisan avatar generala Armije BiH Jovana Divjaka dok forumas @brig uredno nosi zastavu Herceg Bosne duze vrijeme?
Zar ne bi pravila trebala biti ista za sve, ili nek obojici bude skinuto ili nek obojici ostane
Zar ne bi pravila trebala biti ista za sve, ili nek obojici bude skinuto ili nek obojici ostane
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ponavljam kome smeta Jovan Divjak na avataru? Dopušta se orgijanje pojedinaca, a heroj Jovo smeta svojom pojavom?
"We need to suffer. And we need to fight."
vojnici i političari ne mogu na avatare. To je pravilo od nastanka foruma.
Ne mogu vojnici i političari, pohvala, ipak je sportski forum, ali zato može zastava pod kojom je presuđen Udruženi zločinački poduhvat na Međunardonom sudu u Hagu (drugostepena, konačna presuda), koji je na nivou Ninberškog procesa, kada su osuđeni njemački nacisti.
Zastava tzv. HB, paratvorevine unutar BiH, sud je presudio, a slavljenički su nageli jednu čašicu optuženi (jedan malo više, pa preselio). Ta paratvorevine je nastala 1991. godine i Ustavni sud RBiH je u septembru 1992. poništio akte o osnivanju tzv. Herceg-Bosne zbog kršenja tadašnjeg Ustava.
Meni, kojem je ovo struka, ovo predstavlja veliku diskriminaciju za sve žrtve agresije koji su stradali od ljudi koji su se borili pod tom zastavu (ponavljam, osuđeni su i UZP je konačan). I pored svega, zastava se ovdje viori kao da je HB forum, a ne sportski forum.
Dvostruki aršini i krajnje licemjero.
Zastava tzv. HB, paratvorevine unutar BiH, sud je presudio, a slavljenički su nageli jednu čašicu optuženi (jedan malo više, pa preselio). Ta paratvorevine je nastala 1991. godine i Ustavni sud RBiH je u septembru 1992. poništio akte o osnivanju tzv. Herceg-Bosne zbog kršenja tadašnjeg Ustava.
Meni, kojem je ovo struka, ovo predstavlja veliku diskriminaciju za sve žrtve agresije koji su stradali od ljudi koji su se borili pod tom zastavu (ponavljam, osuđeni su i UZP je konačan). I pored svega, zastava se ovdje viori kao da je HB forum, a ne sportski forum.
Dvostruki aršini i krajnje licemjero.
Može dok je to zastava jednog od kantona. Žališ se na pogrešnom mjestu. Nisam ja kriv što nam je država nakaradna, pa kanton ima zastavu koja je takva. Nisam primjetio da je ko otišao u Čapljinu, Stolac, Široki, pa krenuo skidati table sa tom zastavom sa državnih institucija. Nego ovako preko tastature i adminovih leđa, svi sve znaju i mogu.
Inače, po toj temi smo preko Vijeća za štampu pokušali dobiti neke odgovore od nadležnih institucija, da nam kazu kako treba raditi. Nismo ih dobili.
Pošto je to tebi struka, ti nam pomozi da dobijemo zvaničan odgovor i mi ćemo na osnovu njega postupati, kakav god bio.
pitanje je: Da li je u BiH zabranjeno isticanje zastave i grba HB ili ovih kantona, kako god voliš da je nazoveš.
Inače, po toj temi smo preko Vijeća za štampu pokušali dobiti neke odgovore od nadležnih institucija, da nam kazu kako treba raditi. Nismo ih dobili.
Pošto je to tebi struka, ti nam pomozi da dobijemo zvaničan odgovor i mi ćemo na osnovu njega postupati, kakav god bio.
pitanje je: Da li je u BiH zabranjeno isticanje zastave i grba HB ili ovih kantona, kako god voliš da je nazoveš.
To nije zastava Kantona 10 ili kako ga neki pokušavaju nazivati "HBŽ". Imate primjer Štefice Galić u Mostaru, pa svako priča o tome kako on nije nadležan da skine te zastave.
Uglavnom:
PRESUDU
Utvrđuje se da odredbe čl. 4, 8, 9. i 78. Ustava Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 3/96), nisu u skladu sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine. Utvrđuje se da je član 11. Ustava Hercegbosanske županije u skladu sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine. Ova presuda objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH", i u "Narodnim novinama Hercegbosanske županije".
http://ustavnisudfbih.ba/bs/open_page_n ... bs&pid=158
Imate i presudu Ustavnog suda. U svim mogućim pravnim aktima se piše Kanton 10, evo primjer iz 2017., a u linku vidimo HBZ.
http://skupstinahbz.com/public/files/presuda_gd.pdf
U Ustavu HNK na hrvatskom jeziku piše da su službeni jezici hrvatski i jezik bošnjačkog naroda, da li će svi iz Mostara i HNK pisati sa jezikom bošnjačkog naroda ili bosanskim jezikom koji je po Ustavom BiH zagarantovan (isti slučaj kršenja imamo u rs)
Da ne pametujem previše, ako oni ne poštuju odluku Ustavnog suda, red bi bio da to mi, kao građani BiH radimo, pogotovo na sportskom forumu, koji ne bi trebao služiti kao platforma za propagiranje mračnih ideologija prošlosti, kojoj je potrebna velika katarza.
PS:
U pravu ste svakako (zbog svetog trojstva države, gdje se ne poštuje Ustavni sud, pa ni Europski sud za ljudska prava), ja se izvinjavam na pisanju, htio sam samo skrenuti pažnju na ovu temu.
Uglavnom:
PRESUDU
Utvrđuje se da odredbe čl. 4, 8, 9. i 78. Ustava Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 3/96), nisu u skladu sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine. Utvrđuje se da je član 11. Ustava Hercegbosanske županije u skladu sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine. Ova presuda objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH", i u "Narodnim novinama Hercegbosanske županije".
Imate i presudu Ustavnog suda. U svim mogućim pravnim aktima se piše Kanton 10, evo primjer iz 2017., a u linku vidimo HBZ.
U Ustavu HNK na hrvatskom jeziku piše da su službeni jezici hrvatski i jezik bošnjačkog naroda, da li će svi iz Mostara i HNK pisati sa jezikom bošnjačkog naroda ili bosanskim jezikom koji je po Ustavom BiH zagarantovan (isti slučaj kršenja imamo u rs)

Da ne pametujem previše, ako oni ne poštuju odluku Ustavnog suda, red bi bio da to mi, kao građani BiH radimo, pogotovo na sportskom forumu, koji ne bi trebao služiti kao platforma za propagiranje mračnih ideologija prošlosti, kojoj je potrebna velika katarza.
PS:
U pravu ste svakako (zbog svetog trojstva države, gdje se ne poštuje Ustavni sud, pa ni Europski sud za ljudska prava), ja se izvinjavam na pisanju, htio sam samo skrenuti pažnju na ovu temu.
ja se sve slažem s tobom i volio bih da se u ovoj drzavi postuje ustav.Neutral je napisao/la: ↑11 dec 2020, 15:05To nije zastava Kantona 10 ili kako ga neki pokušavaju nazivati "HBŽ". Imate primjer Štefice Galić u Mostaru, pa svako priča o tome kako on nije nadležan da skine te zastave.
Uglavnom:
PRESUDU
U Ustavu HNK na hrvatskom jeziku piše da su službeni jezici hrvatski i jezik bošnjačkog naroda, da li će svi iz Mostara i HNK pisati sa jezikom bošnjačkog naroda ili bosanskim jezikom koji je po Ustavom BiH zagarantovan (isti slučaj kršenja imamo u rs)![]()
PS:
međutim, čitajući ovu presudu, ni zastava FK Sarajevo nije ustavna jer ne odrazava duh Federacije pa bih je trebao ukloniti?
pitanje nije da li je nešto ustavno ili ne, već da li je zabranjeno isticanje ili nije.
Dzaba mi daješ presudu o tome da nesto ne moze biti zastava kantona jer ne predstavlja sve narode koji tu žive, kad to nije problematika kojom se mi sad bavimo. Ima li negdje "zabranjeno isticanje simbola" isl?
Nije stvar u avatarima. Dozvoljava se prisustvo na forumu dokazanom četniku, ali se on ne smije udaljiti kako se ne bi uništio kodeks ravnopravnosti. A banovan je moj suparnik sa teme VolimTz koji je jednak fašista kao Ortega. Zašto su Bošnjaci diskriminirani u ovom slučaju?

Tvoj forum i tvoja pravila, znaš i sam da je Ortega provokator i četnik, al neka brata tu zbog klikova. Uživaj.

jaki su mi njegovi klikovi iz bratunca, inače veliko trziste u koje mnogo kompanija investira.
ja mogu nekog banovati jer prekrši pravila foruma, a ne mogu ga banovati zato što je eto u duši četnik i ja se s njim ne slažem po mnogim pitanjima. To su pravila mog foruma i trudiću se da ih poštujem.
ja mogu nekog banovati jer prekrši pravila foruma, a ne mogu ga banovati zato što je eto u duši četnik i ja se s njim ne slažem po mnogim pitanjima. To su pravila mog foruma i trudiću se da ih poštujem.
Svaka manifestacija četništva bi se trebala eliminisati. Kao što se eliminisala fašistička ideologija korisnika VolimTz. Nećeš ga banovati samo zato što je Srbin, ali eto. Ne slažem se niti ću se ikad slagati sa ovim stvarima jer očigledno četnički fašizam ima manji utjecaj nego balijski.
kad bih banovao svaku manifestaciju četništva (tebi je recimo korištenje ćirilice jedna od tih manifestacija), onda bih morao i svaku manifestaciju baliluka. a onda bi mi ostalo premalo forumaša, pa bih morao ugasiti forum.Captain4 je napisao/la: ↑11 dec 2020, 16:30Svaka manifestacija četništva bi se trebala eliminisati. Kao što se eliminisala fašistička ideologija korisnika VolimTz. Nećeš ga banovati samo zato što je Srbin, ali eto. Ne slažem se niti ću se ikad slagati sa ovim stvarima jer očigledno četnički fašizam ima manji utjecaj nego balijski.
VolimTz me jučer molio da ga banujem, pa sam insisitrao da nekako prekrši pravila prije nego što to učinim. Iskreno, nisam primjetio fašističku ideologiju, već je nešto tebi psovao i sam sebe prijavio, pa sam ga isključio.
Još jedan dokaz što sam u pravu kad neću nikog da banujem na molbu u pp. Eto nisu ni 24 sata prošla, a već imate neka objašnjenja kako trebam banovati još 10 ljudi ako sam njega... Kako tako brzo skontaš da je frajer banovan, samo to mi nije jasno.
Nikad ja nisam spomenuo da mi smeta ćirilica.
Mislim da na ovom forumu nema puno ni balija ni četnika, tako da bi se svaki trebao eliminisati. Ali eto, dobro je dok se ne ugasi forum.
Mislim da na ovom forumu nema puno ni balija ni četnika, tako da bi se svaki trebao eliminisati. Ali eto, dobro je dok se ne ugasi forum.
Može li cjenovnik da znam koja je cijena sedmičnog? Šta se treba opsovat? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.