8. KOLO
1 Borac 8 7 1 0 22
2 Velež 8 5 2 1 17
3 Široki Br 8 5 1 2 16
4 Sarajevo 8 3 3 2 12
5 Zrinjski 8 3 3 2 12
6 Leotar 8 4 0 4 12
7 Modriča 8 3 2 3 11
8 Olimpik 8 3 2 3 11
9 Željezničar 8 2 4 2 10
10 Sloboda 8 3 1 4 10
11 Travnik 8 2 3 3 9
12 Rudar P. 8 2 2 4 8
13 Laktaši 8 2 2 4 8
14 Zvijezda 8 2 1 5 7
15 Slavija 8 1 3 4 6
16 Čelik 8 1 2 5 5
Ovako je izgledala tabela negdje u trenutku primporedaje vlasti novoj upravi.Bili smo ubjedljivo prvi na tabeli,tim sastavljen od domaćih igrača nastavio je kontinuitet dobrih proljetnih igara,gazio sve pred sobom,euforija je bila na vrhuncu,utakmicama je prisustvovalo 10 000-13 000 ljudi,a na terenu crveno-plava mašina je mljela sve pred sobom.Od prvih dana rada nove uprave bilo je čudnih poteza,Fišer umjesto Špice,napeta mađuljudska atmosfera po odlasku Stojnića u Wales,dovođenje diskutabilnih pojačanja tipa Perić ,rađenje Stojniću o glavi,zatim i njegova smjena,rasprodaja domaćih igrača i dovođenje igrača i trenera sa strane kojima najvjerniji navijači skandiraju "Marš iz Borca", kao i još milion stvari.
Uglavnom,trebala je velika količina ili nesposobnosti,ili loše namjere da se onaj crveno-plavi tajfun zaustavi i prokocka 12 bodova prednosti u odnosu na Željezničar i napravi tim koji pruža jako blijede partije i nije ni blijeda sjenka od ovoga na ovoj tabeli.U finansijsko stanje nemam uvid,pa ne znam da li je dug smanjen imalo ili nije,mada čisto sumnjam.
Često sebe pitam,zašto je uopšte bila potrebna smjena uprave kad je sve išlo kao po loju? Protivnik sam teorija zavjere,ali da li je zaista nekome smetao prejak Borac koji bi osvojio titulu sa 15 bodova prednosti?
Da li je neko svjesno ubačen tu da rasturi sve?
Zašto pišem sve ovo?
Primjetio sam da su neki od naših članova fascinirani radom nove uprave i pišu kako smo na polusezoni bili drugi pa sad napredujemo,kako je i jesenas tim gubio po Modriči,Prijedoru i Travniku. Jeste,ali ima nas koji nismo zaboravili da ova uprava nije došla na polusezoni,i da su i ti porazi zabilježeni pod novom upravom i da je bilo dosta kontroverzi oko odnosa u svlačionici. Takođe ovo pišem da bih stavio do znanja i da ima nas kojima maketa stadiona ne znači apsolutno ništa!
I pored svega navedenog,ja bih sve ovo što ste upropastili zaboravio,samo kad bi nam napravili stadion,nemojte nas i tu prevariti,a titulu ćemo ganjati neke druge godine,nemojte nam barem uprljati obraz kupujući neke utakmice jer ovaj tim više zaista nije za titulu.