FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Борац БЛ
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Борац БЛ » 05 apr 2010, 20:10

VB 1987 je napisao/la:
& ? je napisao/la:pitanje je dali ce on poslje ove povrede biti onaj stari
Marko već dugo vuče tu povredu i igrao je sa njom čitavu prošlu jesen...

znam ja da on tu povredu vuce vec duze vrijeme ali je pitanje koliko ce mu dugo trebati da udje u formu od jesenas i dali ce moci da igra cjelu utakmicu

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 05 apr 2010, 20:31

Dosta vise sa tom bezveznom pricom.Ovdje se pise o Borcu a ne o navijanju.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 05 apr 2010, 20:41

Popravni protiv Slavije
Datum: 05.04.2010 17:12
Autor: Vedran Radenović

Nismo igrali sjajno, ali poraz od 0:3 ipak nije najbolji pokazatelj omjera snaga na terenu, rekao je Zoran Marić, trener banjalučkog Borca.
Popravni protiv Slavije

Tim sa Gradskog stadiona u subotu je savladan na gostovanju kod Zrinjskog, a trostruki strijelac bio je Krešimir Kordić. Iako su njegovi izabranici nakon Mostara ostali bez liderske pozicije, trener Marić, ističe da poraz treba što prije zaboraviti i okrenuti se narednim utakmicama.

«Mostar je prošlost i moramo se okrenuti idućim protivnicima. Naravno, nakon poraza na gostovanju sada protiv Slavije na domaćem terenu nemamo prava na kiks», ističe Marić.

Borac će u samo nekoliko dana odigrati dvije utakmice sa Slavijom. Nakon prvenstvene, koja je na rasporedu narednog vikenda, iduće srijede slijedi revanš polufinala Kupa BiH. Potom «crveno-plavi» gostuju na «Grbavici» kod aktuelnog lidera Željezničara.

«Sigurno je da do kraja sezone sledi grčevita borba za titulu. To samo znali i dosta ranije i zato se trudimo da iz utakmice u utakmicu igramo što bolje. Bodove kod kuće ne smijemo gubiti i uporedo ćemo nastojati idalje osvajati ih i na strani. Pred nama su tri izuzetno važne utakmice. Iako sa Slavijom u četiri dana igramo dve u dva različita takmičenja smatram da nemamo prostora za kalkulacije. Postoji 15-16 fudbalera koji su sigurni u kombinaciji za oba meča, ali u narednim danima ćemo još malo razmisliti za koga ćemo se definitivno odlučiti. Moguće su određene rotacije, ali ja i dalje stojim pri mišljenju da je uvek prva utakmica koja sledi najvažnija. Ne treba unapred razmišljati o nekoj narednoj bez obzira na značaj, ime protivnika ili da li je to Kup ili prvenstvo», istakao je Marić.

Zrinjski je pobjedom nad jednim od glavnih kandidata za osvajanje titule prvaka BiH, prekinuo dosta lošu seriju. Nova tri boda vratila su samopouzdanje ekipi, koja narednog vikenda gostuje tuzlanskoj Slobodi.

«Igrači su me počastili pobjedom. Moram priznati da sam očekivao trijumf, ali ne ovako ubjedljiv, jer je Borac izuzetno kvalitetna ekipa. Bili smo dominantni na terenu svih 90 minuta i zasluženo smo došli do bodova. Odigrali smo jako dobro drugi dio utakmice i sa ovom pobjedom, nadam se, pravimo iskorak prema poziciji na tabeli koja naredne sezone garantuje izlazak u neko od evropskih takmičenja», rekao je Dragan Jović.

Борац БЛ
Kontakt:

Post Postao/la Борац БЛ » 05 apr 2010, 22:10

evo jednog zanimljivog clanka u kojem pise da Borac ima utakmicu manje od Zeljeznicara neznam otkudim to .
Proteklog vikenda u Bosni i Hercegovini odigrano je 21. kolo Premijer lige.

Pobede su ostvarile ekipe Zrinjskog, Željezničara, Čelika, Širokog Brijega, Slavije i Laktaša. Mečevi Leotar – Olimpik (0:0) i Zvijezda – Sloboda (2:2). Na tabeli sada vodi Željezničar koji ima isti broj bodova kao i drugoplasirali Borac, ali Banjalučani imaju meč manje.

Fudbaleri sarajevskog Željezničara savladali su ekipu Travnika sa 2:0, golovim Bekrića u 73. i Višća u 86. minutu. Petom pobedom u prolećnom delu prvenstva "plavi" sa Grbavice preuzeli su prvo mesto na tabeli i sada imaju isti broj bodova kao i drugoplasirali Borac, koji ima utakmicu manje.

Zrinjski je u derbiju kola, u nedelju, u Mostaru pobedio banjalučki Borac sa 3:0. Tri gola za mostarsku ekipu postigao je Krešimir Kordić, koji je bio precizan u 67, 81. i 89. minutu. Novom pobedom Zrinjski se probio na četvrto mesto, dok je Borac izgubio lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 05 apr 2010, 23:27

& ? je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:
& ? je napisao/la:pitanje je dali ce on poslje ove povrede biti onaj stari
Marko već dugo vuče tu povredu i igrao je sa njom čitavu prošlu jesen...

znam ja da on tu povredu vuce vec duze vrijeme ali je pitanje koliko ce mu dugo trebati da udje u formu od jesenas i dali ce moci da igra cjelu utakmicu
Ето за 12 $ је $ са /, ? " $ $ " & " ' & за ту ", ? & $ $ $ ?.

А % се " ?, $ " ' $ у &, а у & " $ ? " прве " , па ' " " $ ", ? не " се ? " $ ".
Уф % " ? $ $ ?,? % $ " $.
"" ПУТ ""

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 apr 2010, 23:34

Hmmm pocecu s tim da nazalost stupar nece moci igrati u subotu protiv slavije jer ima tri kartona ( koliko sam ja upratio). To ce nam biti veliki hendikep.
I moram reci da u odnosu na slaviju iz sata u sat postajem sve manji optimista, bojim se da ne dozivimo katastrofu.
Slavija je prejaka ekipa, ono sto su od zelje izgubili kod kuce, moglo je i drugacije da bude nisu bili slabiji sigurno.

Kad sam prognozirao na temi 22 kolo, napisao sam da slavija nema sta raziti u banjaluci, sad nekako drugacije već mislim, da li je to strah u pitanju ili nesto drugo nemam pojma.
A opet , valjda tješeći se, možda je i bolje da ne osvojimo titulu ( koliko god to prestižno bilo) , mislim da bi lakše odigrali više utakmica u evropi, a evropa, pa više ne znam valjda nam ona ne bi trebala izmaći. Mada daleko je kraj prvenstva.

Mislim da je nakon ovog u Mostaru definitvno palo samopouzdanje ekipe , mislim da će igrati pod strašnim pritiskom i imeperativom pobjede koji će ih bojim se ukočiti.
Nadam se da je ovo sve samo rezutat noći i mojih strahova, ali nekako večeras mi sve izglda upitno, pa i evropa.
Valjda će ujutro biti bolje
TREĆI PUT ČASTIMO !

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 05 apr 2010, 23:59

Marko nece sigurno biti spreman za utakmicu sa Zeljom a velike su sanse da uopste ne zaigra do kraja polusezone.
Uskoro ce pocet sa treninzima ali kad ce dostici formu da moze izdrzati utakmicu pitanje je.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 06 apr 2010, 11:20

8. KOLO
1 Borac 8 7 1 0 22
2 Velež 8 5 2 1 17
3 Široki Br 8 5 1 2 16
4 Sarajevo 8 3 3 2 12
5 Zrinjski 8 3 3 2 12
6 Leotar 8 4 0 4 12
7 Modriča 8 3 2 3 11
8 Olimpik 8 3 2 3 11
9 Željezničar 8 2 4 2 10
10 Sloboda 8 3 1 4 10
11 Travnik 8 2 3 3 9
12 Rudar P. 8 2 2 4 8
13 Laktaši 8 2 2 4 8
14 Zvijezda 8 2 1 5 7
15 Slavija 8 1 3 4 6
16 Čelik 8 1 2 5 5

Ovako je izgledala tabela negdje u trenutku primporedaje vlasti novoj upravi.Bili smo ubjedljivo prvi na tabeli,tim sastavljen od domaćih igrača nastavio je kontinuitet dobrih proljetnih igara,gazio sve pred sobom,euforija je bila na vrhuncu,utakmicama je prisustvovalo 10 000-13 000 ljudi,a na terenu crveno-plava mašina je mljela sve pred sobom.Od prvih dana rada nove uprave bilo je čudnih poteza,Fišer umjesto Špice,napeta mađuljudska atmosfera po odlasku Stojnića u Wales,dovođenje diskutabilnih pojačanja tipa Perić ,rađenje Stojniću o glavi,zatim i njegova smjena,rasprodaja domaćih igrača i dovođenje igrača i trenera sa strane kojima najvjerniji navijači skandiraju "Marš iz Borca", kao i još milion stvari.
Uglavnom,trebala je velika količina ili nesposobnosti,ili loše namjere da se onaj crveno-plavi tajfun zaustavi i prokocka 12 bodova prednosti u odnosu na Željezničar i napravi tim koji pruža jako blijede partije i nije ni blijeda sjenka od ovoga na ovoj tabeli.U finansijsko stanje nemam uvid,pa ne znam da li je dug smanjen imalo ili nije,mada čisto sumnjam.

Često sebe pitam,zašto je uopšte bila potrebna smjena uprave kad je sve išlo kao po loju? Protivnik sam teorija zavjere,ali da li je zaista nekome smetao prejak Borac koji bi osvojio titulu sa 15 bodova prednosti?
Da li je neko svjesno ubačen tu da rasturi sve?

Zašto pišem sve ovo?

Primjetio sam da su neki od naših članova fascinirani radom nove uprave i pišu kako smo na polusezoni bili drugi pa sad napredujemo,kako je i jesenas tim gubio po Modriči,Prijedoru i Travniku. Jeste,ali ima nas koji nismo zaboravili da ova uprava nije došla na polusezoni,i da su i ti porazi zabilježeni pod novom upravom i da je bilo dosta kontroverzi oko odnosa u svlačionici. Takođe ovo pišem da bih stavio do znanja i da ima nas kojima maketa stadiona ne znači apsolutno ništa!

I pored svega navedenog,ja bih sve ovo što ste upropastili zaboravio,samo kad bi nam napravili stadion,nemojte nas i tu prevariti,a titulu ćemo ganjati neke druge godine,nemojte nam barem uprljati obraz kupujući neke utakmice jer ovaj tim više zaista nije za titulu.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 06 apr 2010, 11:47

evo da se i ja, kao inace veliki optimista, slozim s tobom, ovaj tim sa ovom igrom nije za titulu! Ne znam zasto ali nekako sam juce jos dva dana nakon utakmice izgubio povjerenje u ovaj tim, ne vjerujem vise da i slaviju kuci mozemo dobiti. Pravo sam u nekom crnjaku! Na kraju krajeva kakva korist i od nekog sredjivanja stanja u klubu, od stadiona itd, ako se na tom stadionu nema sta gledati.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 06 apr 2010, 11:55

Schlager je napisao/la: I pored svega navedenog,ja bih sve ovo što ste upropastili zaboravio,samo kad bi nam napravili stadion,nemojte nas i tu prevariti,a titulu ćemo ganjati neke druge godine,nemojte nam barem uprljati obraz kupujući neke utakmice jer ovaj tim više zaista nije za titulu.
Ovakvo je i moje stajaliste.

Samo bih se osvrnuo na drugi dio citiranog dijela. Mi nemamo od koga da kupujemo utakmice! Za domace nema potrebe a u gostima igramo sa ekipama kojima su bodovi od "zivotnog" znacaja. Ne mozemo ni ukrasti posteno. :lol:

@borcev navijac

Uh, kako se tebi mijenja raspolozenje. :mrgreen: Od najveceg optimizma do najgoreg crnjaka.
Infrastrukutra i finansijsko stanje kluba je preduslov za sve, pa i za dobru igru.
HAJ FAJV

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 06 apr 2010, 12:14

Polako momci...Vi kao da zaboravljate da smo mi uprkos nesto losijoj formi,opet u velikoj prednosti ispred Zeljeznicara,jer imamo jednu vise kod kuce.

Ja vam evo tvrdim da Borac nece do kraja kiksati kod kuce!A u gostima nam je dovoljan samo jedan bod.
Treci put castimo

rudarprijedor
Kontakt:

Post Postao/la rudarprijedor » 06 apr 2010, 12:23

e komsije aj ponudite nekakve premije za pobjedu nad zeljom jbg red bi bio :D :D :D
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 06 apr 2010, 12:25

% је ово $? :D

" $ $ је ово ? " ' " ? на вас па сте " % " :)

ја ' " " ' $ ' ја ' " $ - све " у $ :mrgreen:

ето & " $ & - 99% $ " Европу, % је супер. $ - " $ " готов на ". ? $ је % рано за ", & " са ? па - $ на ' ' ;)

ево $ " $ се ? :mrgreen:

"" ПУТ ""

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 06 apr 2010, 12:33

Saglasan sam sa Sajinom.Ajde opustite se malo...Bolje ganjajte ziranta za Evropu! :mrgreen: Inace utakmica protiv Slavije igra se u subotu u 19 casova.Nocni termin... ;)
Treci put castimo

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 06 apr 2010, 12:34

Schlager je napisao/la:8. KOLO
1 Borac 8 7 1 0 22
2 Velež 8 5 2 1 17
3 Široki Br 8 5 1 2 16
4 Sarajevo 8 3 3 2 12
5 Zrinjski 8 3 3 2 12
6 Leotar 8 4 0 4 12
7 Modriča 8 3 2 3 11
8 Olimpik 8 3 2 3 11
9 Željezničar 8 2 4 2 10
10 Sloboda 8 3 1 4 10
11 Travnik 8 2 3 3 9
12 Rudar P. 8 2 2 4 8
13 Laktaši 8 2 2 4 8
14 Zvijezda 8 2 1 5 7
15 Slavija 8 1 3 4 6
16 Čelik 8 1 2 5 5

Uhh gdje smo mi bili prije 13 kola, 12 bodova iza vas a sad smo isti, ali ipak tome je doprinjela vasa uprava kako mogu proictati sa vase teme, igaci koji su zato sto ih neki pojedinci guraju, odlazak nekoliko kvalitetnih igraca i ne dovedene adekvatne zamjene za njih, zato sto smo mi napredovali sto si svi igraci prosli zeljine pripreme osim bogicevica koji i nije imo priprema sa modricom (salim se naravno i oni su se pripremali) iz razloga sto su nam se opravila dva kvalitetna igraca, obojica veoma mladi Rovcanin i mali Visca koji je bio clan zelje na jesen ali zbog povrede nikad nije zaigrao, kad se sve sabere od tad pa da zvih 13 kola mogu reci da je borac stagnirao a zeljo napredovao i da doslo do ovakve situacije sada, i nadam se da ce do kraja sve biti korektno ida ce najbolja ekipa osvojiti duplu krunu bili to vi ili MI sad manje-vise :D (kad mislim na stagnaciju ne mislim da poziciju na tabeli nego na igre ekipa)
Mes Que Un Club

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 06 apr 2010, 12:37

tatamata je napisao/la:Saglasan sam sa Sajinom.Ajde opustite se malo...Bolje ganjajte ziranta za Evropu! :mrgreen: Inace utakmica protiv Slavije igra se u subotu u 19 casova.Nocni termin... ;)
супер % је " ", ? " $ $ $ на ", а " & је " % $ се " $ ? ?
а % се " " за Европу..'... " $ & :mrgreen: $ $ $ $ & & ? $ $ & :lol:

rudarprijedor je napisao/la:e komsije aj ponudite nekakve premije za pobjedu nad zeljom jbg red bi bio :D :D :D
е ово по " " ? $. / ' је за $ $ & за ?, " стварно не " ? ? $ $ се " " $ " & $ " :D
"" ПУТ ""

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 06 apr 2010, 12:40

mah što ćete im plaćati igrače, samo sudiju potplatite :mrgreen: :mrgreen:
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 06 apr 2010, 12:44

Evo izgleda da je Komljenović dobio nogu iz Laktaša, a vrlo blizu odlaska je i Stepanović, ako je to tako neznam šta čekamo sa tim, dovedite trenera i da rijišimo ovo prvenstvo...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 06 apr 2010, 12:48

VB 1987 je napisao/la:Evo izgleda da je Komljenović dobio nogu iz Laktaša, a vrlo blizu odlaska je i Stepanović, ako je to tako neznam šta čekamo sa tim, dovedite trenera i da rijišimo ovo prvenstvo...
Odkud to?!Pa Laktasi bas fino zaredali...Sto ti kazes oteti Stepija i dovesti ga,medjutim nema nista od toga.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 06 apr 2010, 12:51

tatamata je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Evo izgleda da je Komljenović dobio nogu iz Laktaša, a vrlo blizu odlaska je i Stepanović, ako je to tako neznam šta čekamo sa tim, dovedite trenera i da rijišimo ovo prvenstvo...
Odkud to?!Pa Laktasi bas fino zaredali...Sto ti kazes oteti Stepija i dovesti ga,medjutim nema nista od toga.
Komljenović je 99 posto dobio nogu, a na Stepiju je dal će otići ili ostati...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.