Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

let3
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la let3 » 16 nov 2015, 01:48

Kajzer10 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Nek ga Meša qrcem zabije sa klupe za pobjedu boli me briga bitna je pobjeda a ne to kako si odigrao i došao do te pobjede. Ovog našeg mentaliteta mi je pun klinac,eto kao bice važno kako smo odigrali ako ostvarimo pobjedu, :lol: da nas nema trebalo bi nas izmisliti..
Mislis tvog mentaliteta koji se ogleda u nemogucnosti da razumno procitas drugog korisnika? :kafa:

Replicirao sam ovom momku o tome kakvi ce komentari biti poslije utakmice. Nebitno skroz al nek se pise. Naravno da nam je svima nebitno na kakav cemo nacin otici u Francusku.

@let3, u pravu si. E onda cemo udariti po Mesi zbog prve utakmice :D
ha ja , logicno :mrgreen: :crazy: jbg , Meša je donji kako god okrenemo :crazy: ....jedino ga vadi da sutra bacimo petardu ircima :mrgreen:

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 16 nov 2015, 01:50

Kajzer10 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Nek ga Meša qrcem zabije sa klupe za pobjedu boli me briga bitna je pobjeda a ne to kako si odigrao i došao do te pobjede. Ovog našeg mentaliteta mi je pun klinac,eto kao bice važno kako smo odigrali ako ostvarimo pobjedu, :lol: da nas nema trebalo bi nas izmisliti..
Mislis tvog mentaliteta koji se ogleda u nemogucnosti da razumno procitas drugog korisnika? :kafa:

Replicirao sam ovom momku o tome kakvi ce komentari biti poslije utakmice. Nebitno skroz al nek se pise. Naravno da nam je svima nebitno na kakav cemo nacin otici u Francusku.

@let3, u pravu si. E onda cemo udariti po Mesi zbog prve utakmice :D
Moj komentar se nije odnosio na tebe nego na ove što poslije pobjeda govore da je to stvar sreće a poslije ovog remija sa Irskom da je selektor kriv..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 16 nov 2015, 04:09

Cuj idiota ima on opciju i za Dzeku...usta ga skrbava, Dzeko kada ne bi mogao igrati bolje da ne izlazimo na teren. Boze, po prvi put te molim, daj da prodjemo i pored ovoga majmuna na klupi, jer nam izgleda vise nista i ne moze pomoci. Amin!!!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 16 nov 2015, 07:58

Mesa legendo, ako ne krenes bar sa osam stopera nisi nista. Uz to morao bi prijaviti patent jer niko jos nije igrao u takvom sastavu i formaciji.
Covjek ce igrati na 0:0 vidjecete. Jedini ako ga Dzeko ne posavjetuje ili neko drugi. Ja krampe i selektora. :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 16 nov 2015, 08:01

Ferdinand je napisao/la:Cuj idiota ima on opciju i za Dzeku...usta ga skrbava, Dzeko kada ne bi mogao igrati bolje da ne izlazimo na teren. Boze, po prvi put te molim, daj da prodjemo i pored ovoga majmuna na klupi, jer nam izgleda vise nista i ne moze pomoci. Amin!!!!
a ja kazem ''Boze, molim te, daj da prodjemo bas zbog tog 'majmuna' na klupi''..
Volim te Bosno!!!

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 16 nov 2015, 08:18

Hajde majstore večeras stavi tačku na I
Svaka ti čast na do sad urađenom ali večeras očekujemo samo pobjedu i odlazak na EURO
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 16 nov 2015, 10:34

Blažević je komentarisao odigranu utakmicu BiH i Irske te rekao kako su se momci borili, ali je kazao i kako mora kritikovati Mešu Baždarevića. "Slabo je vodio utakmicu. Mislim da je to razlog što nismo pobijedili i nadam se da će napraviti konsultacije sam sa sobom i shvatiti gdje je pogriješio. Nogometna igra je jedna borba i u svakoj borbi strategija ima svoj osobit značaj, a ja sam u ovoj utakmici vidio mladost koja želi da pobijedi, ali sam vidio i elementarne greške koje su se radile. Kod skraćenih kornera Meša praktikuje čovjek na čovjeka. On mora imat svijest, a bojim se da je nema. Mislim da još uvijek imamo šansu jer nije negativan rezultat 1:1, jer BiH posjeduje stvarno jednu kvalitetu koja bi morala prebroditi ovaj rezultat, s tim da možemo tamo pobijediti", rekao je Blažević.
O strategiji je kazao: "Uvijek je manje-više ista strategija. Meša mora ozbiljnije prići poslu selektora jer o njemu ovisi hoće li nacija biti sretna ili deprimirana i pitam se kako Višću može vaditi na polje".
Dobro je, nisam corav Izgleda da je do Mese. Samo se nadam da je i on uvidio greske. :pray:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 nov 2015, 11:16

Ako ovakve amaterske pogreske radi u ovim godinama on na nasu zalost tesko moze u 3 dana doci do pameti. Ja se osobno ne nadam puno jer se vec 3 dana tresem od spiska prvih 11 u Irskoj i to mi govori da se vise bojim selektora nego Iraca. Ipak moram dodati i to da bi nas prolaskom sve razveselio i Zenica bi bila brzo zaboravljena. Irci su nas u onoj zadnjoj prijateljskoj u njih doslovno zgazili i bojim se nekakve reprize. Valjda ce se nesto iskemijati da ne psujemo trenera pa da ako u najgoroj varijanti i ne prodjemo ostane gorak osjecaj nesrece i dobre igre nase reprezentacije. Tako cu lakse progutati novi ugovor ovom covjeku. Neka nam je bog na pomoci. Bog sa neba a i onaj nogometni sa 9kom na ledjima. Mislim da ce se ovaj drugi veceras najvise pitati.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 nov 2015, 11:23

Mesa jeste fulao u Zenici,ali sta je tu je,desava se....Postavio se amaterski u toj utakmici,i pokazao da nije jos uvijek dorastao tako ozbiljnom poslu. Igrali smo bez sredine,bez neke ideje,traljavo i neorganizovani,u grcu bez trunke agresivnosti.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 16 nov 2015, 11:52

dubrovnik je napisao/la:Ako ovakve amaterske pogreske radi u ovim godinama on na nasu zalost tesko moze u 3 dana doci do pameti. Ja se osobno ne nadam puno jer se vec 3 dana tresem od spiska prvih 11 u Irskoj i to mi govori da se vise bojim selektora nego Iraca. Ipak moram dodati i to da bi nas prolaskom sve razveselio i Zenica bi bila brzo zaboravljena. Irci su nas u onoj zadnjoj prijateljskoj u njih doslovno zgazili i bojim se nekakve reprize. Valjda ce se nesto iskemijati da ne psujemo trenera pa da ako u najgoroj varijanti i ne prodjemo ostane gorak osjecaj nesrece i dobre igre nase reprezentacije. Tako cu lakse progutati novi ugovor ovom covjeku. Neka nam je bog na pomoci. Bog sa neba a i onaj nogometni sa 9kom na ledjima. Mislim da ce se ovaj drugi veceras najvise pitati.
bez Prvog nema ni toga drugog, ako vec vjerujemo toga Prvog.. ;)
Volim te Bosno!!!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 16 nov 2015, 12:23

Dobar Meša bio dok nas je izvlačio iz govana, a sad...

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la AsharaK » 16 nov 2015, 12:38

NYKnicks Fan je napisao/la:Dobar Meša bio dok nas je izvlačio iz govana, a sad...
Tako je prijatelju, klasicni Bosnjo ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 16 nov 2015, 12:48

NYKnicks Fan je napisao/la:Dobar Meša bio dok nas je izvlačio iz govana, a sad...
Kako kome!
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 nov 2015, 13:05

Trolovi kolo vode. Jedva docekali los rezultat, pa da opletu... :puke:

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 16 nov 2015, 13:08

SlevinKelevra je napisao/la:Trolovi kolo vode. Jedva docekali los rezultat, pa da opletu... :puke:
Jeste vala a igra fantasticna :puke:

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 16 nov 2015, 13:09

Fudo je napisao/la:
Kako kome!
A da vratimo teleći pogled pa da se beze ne sekiramo s ovim baraznim tekmama vec da nakon 4-5 kola znamo da od prvenstva nema nista, te da eventualno poklonimo jos nekoj reprezentaciji kao kipru prvu pobjedu na strani u zadnjih 10 godina ?
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u 16 nov 2015, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 nov 2015, 13:11

Fudo je napisao/la: Jeste vala a igra fantasticna :puke:
Nas'o bi ti i takvi razlog za kritikovanje i pljuvanje.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 16 nov 2015, 13:15

SlevinKelevra je napisao/la:
Fudo je napisao/la: Jeste vala a igra fantasticna :puke:
Nas'o bi ti i takvi razlog za kritikovanje i pljuvanje.
Nebi vjeruj mi. A nisam ni za kako vi nazivate teleceg pogleda, ma da je po meni bolje igra izgledala sa njim...

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 16 nov 2015, 13:27

Kakve se ovdje gluposti i bljuvotine pišu, rekao bi čovjek da smo igrali protiv Gibraltara a nismo stvorili nijedna šanse, a oni nas izdominirali da smo jedva remi izvukli.

Dominirali smo posjed i većinu utakmice (14-5 šutevi, 60% posjeda). Irci gotovo ništa nisu napravili naprijed, s loptom se nisu mogli sastaviti, a jedina kontra koju su istrčali je nažalost rezultirala golom, ali opet, može li se onolikom Šunjiću zamjeriti što je 1 na 1 izgubio duel sa znatno nižim i bržim čovjekom?
Pored toga, imali smo 4-5 mrtvih šansi, koje nismo iskoristili. O magli da ne pričam.
Nismo briljirali, ali nismo vala ni bili katastrofalni.
Irci jesu stisli sredinu i ugušili Pjanića, ali smo ih zato kažnjavali preko krila non-stop (Višća je konstantno silovao onog njihovog lijevog beka i stvorio niz dobrih situacija).

Ono što se Meši može zamjeriti je gubitak kontrole nad utakmicom u drugom poluvremenu, previše nabijanja lopte za moj ukus (dobro, ovome su i Irci doprinijeli) kao i zamjena Višća/Đurić umjesto Ibišević-Đurić.

I dalje vjerujem da Meša ima recept za večeras, iako će biti strašno teško igrati u grotlu Dublina, ali ako prvi postignemo gol 95% prolazimo.

Fakat, argumentovanu kritiku čovjek može razumjeti , ali ovdje dosta likova samo drlja bez osnova i prosto čovjek poželi da se kao selektor vrati neka ubleha a-la Blaž Slišković, pa da vidite kako izgledaju njegove taktike i njegov izbor fudbalera, ruke bi vam otpale od pljuvanja po forumu.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 16 nov 2015, 13:54

Pustite covjeka neka pokaze sta zna i umije. Pa nije ni odradio godinu dana vec ga vrijedjate. Svako napravi gresku pa i velikani, a kako necemo i mi.
Nadati se danas dobrom rezultatu za nasu repku, podrzite ih ako ne na stadionu, onda putem ovih mreza.
Treba sada da se pravi pozitivna atmosfera i da bude tako dok se tekma ne zavrsi, pa se nadam da ce i tekma tako zavrsiti.

Mozda repka ne prati ove mreze toliko ili nikako mozda, ali sigurno im familija prenese kakav je dojam i sta ljudi pricaju u sustini.
Ja sam pozitivan i mislim da mozemo izvuci pozitivan rezultat za nas.

Sretno nam! :bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: amkeivke, CAGarfia, hansbosna, Proximic, riki46, Serha, Vaya i 56 gostiju.