ha ja , logicnoKajzer10 je napisao/la:Mislis tvog mentaliteta koji se ogleda u nemogucnosti da razumno procitas drugog korisnika?Brkoo je napisao/la:Nek ga Meša qrcem zabije sa klupe za pobjedu boli me briga bitna je pobjeda a ne to kako si odigrao i došao do te pobjede. Ovog našeg mentaliteta mi je pun klinac,eto kao bice važno kako smo odigrali ako ostvarimo pobjedu,da nas nema trebalo bi nas izmisliti..
![]()
Replicirao sam ovom momku o tome kakvi ce komentari biti poslije utakmice. Nebitno skroz al nek se pise. Naravno da nam je svima nebitno na kakav cemo nacin otici u Francusku.
@let3, u pravu si. E onda cemo udariti po Mesi zbog prve utakmice
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moj komentar se nije odnosio na tebe nego na ove što poslije pobjeda govore da je to stvar sreće a poslije ovog remija sa Irskom da je selektor kriv..Kajzer10 je napisao/la:Mislis tvog mentaliteta koji se ogleda u nemogucnosti da razumno procitas drugog korisnika?Brkoo je napisao/la:Nek ga Meša qrcem zabije sa klupe za pobjedu boli me briga bitna je pobjeda a ne to kako si odigrao i došao do te pobjede. Ovog našeg mentaliteta mi je pun klinac,eto kao bice važno kako smo odigrali ako ostvarimo pobjedu,da nas nema trebalo bi nas izmisliti..
![]()
Replicirao sam ovom momku o tome kakvi ce komentari biti poslije utakmice. Nebitno skroz al nek se pise. Naravno da nam je svima nebitno na kakav cemo nacin otici u Francusku.
@let3, u pravu si. E onda cemo udariti po Mesi zbog prve utakmice
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Cuj idiota ima on opciju i za Dzeku...usta ga skrbava, Dzeko kada ne bi mogao igrati bolje da ne izlazimo na teren. Boze, po prvi put te molim, daj da prodjemo i pored ovoga majmuna na klupi, jer nam izgleda vise nista i ne moze pomoci. Amin!!!!
- Probisvjet
- Kontakt:
Mesa legendo, ako ne krenes bar sa osam stopera nisi nista. Uz to morao bi prijaviti patent jer niko jos nije igrao u takvom sastavu i formaciji.
Covjek ce igrati na 0:0 vidjecete. Jedini ako ga Dzeko ne posavjetuje ili neko drugi. Ja krampe i selektora.
Covjek ce igrati na 0:0 vidjecete. Jedini ako ga Dzeko ne posavjetuje ili neko drugi. Ja krampe i selektora.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
a ja kazem ''Boze, molim te, daj da prodjemo bas zbog tog 'majmuna' na klupi''..Ferdinand je napisao/la:Cuj idiota ima on opciju i za Dzeku...usta ga skrbava, Dzeko kada ne bi mogao igrati bolje da ne izlazimo na teren. Boze, po prvi put te molim, daj da prodjemo i pored ovoga majmuna na klupi, jer nam izgleda vise nista i ne moze pomoci. Amin!!!!
Volim te Bosno!!!
-
narodniheroj
- Kontakt:
Hajde majstore večeras stavi tačku na I
Svaka ti čast na do sad urađenom ali večeras očekujemo samo pobjedu i odlazak na EURO

Svaka ti čast na do sad urađenom ali večeras očekujemo samo pobjedu i odlazak na EURO
Dobro je, nisam corav Izgleda da je do Mese. Samo se nadam da je i on uvidio greske.Blažević je komentarisao odigranu utakmicu BiH i Irske te rekao kako su se momci borili, ali je kazao i kako mora kritikovati Mešu Baždarevića. "Slabo je vodio utakmicu. Mislim da je to razlog što nismo pobijedili i nadam se da će napraviti konsultacije sam sa sobom i shvatiti gdje je pogriješio. Nogometna igra je jedna borba i u svakoj borbi strategija ima svoj osobit značaj, a ja sam u ovoj utakmici vidio mladost koja želi da pobijedi, ali sam vidio i elementarne greške koje su se radile. Kod skraćenih kornera Meša praktikuje čovjek na čovjeka. On mora imat svijest, a bojim se da je nema. Mislim da još uvijek imamo šansu jer nije negativan rezultat 1:1, jer BiH posjeduje stvarno jednu kvalitetu koja bi morala prebroditi ovaj rezultat, s tim da možemo tamo pobijediti", rekao je Blažević.
O strategiji je kazao: "Uvijek je manje-više ista strategija. Meša mora ozbiljnije prići poslu selektora jer o njemu ovisi hoće li nacija biti sretna ili deprimirana i pitam se kako Višću može vaditi na polje".
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Ako ovakve amaterske pogreske radi u ovim godinama on na nasu zalost tesko moze u 3 dana doci do pameti. Ja se osobno ne nadam puno jer se vec 3 dana tresem od spiska prvih 11 u Irskoj i to mi govori da se vise bojim selektora nego Iraca. Ipak moram dodati i to da bi nas prolaskom sve razveselio i Zenica bi bila brzo zaboravljena. Irci su nas u onoj zadnjoj prijateljskoj u njih doslovno zgazili i bojim se nekakve reprize. Valjda ce se nesto iskemijati da ne psujemo trenera pa da ako u najgoroj varijanti i ne prodjemo ostane gorak osjecaj nesrece i dobre igre nase reprezentacije. Tako cu lakse progutati novi ugovor ovom covjeku. Neka nam je bog na pomoci. Bog sa neba a i onaj nogometni sa 9kom na ledjima. Mislim da ce se ovaj drugi veceras najvise pitati.
Mesa jeste fulao u Zenici,ali sta je tu je,desava se....Postavio se amaterski u toj utakmici,i pokazao da nije jos uvijek dorastao tako ozbiljnom poslu. Igrali smo bez sredine,bez neke ideje,traljavo i neorganizovani,u grcu bez trunke agresivnosti.
bez Prvog nema ni toga drugog, ako vec vjerujemo toga Prvog..dubrovnik je napisao/la:Ako ovakve amaterske pogreske radi u ovim godinama on na nasu zalost tesko moze u 3 dana doci do pameti. Ja se osobno ne nadam puno jer se vec 3 dana tresem od spiska prvih 11 u Irskoj i to mi govori da se vise bojim selektora nego Iraca. Ipak moram dodati i to da bi nas prolaskom sve razveselio i Zenica bi bila brzo zaboravljena. Irci su nas u onoj zadnjoj prijateljskoj u njih doslovno zgazili i bojim se nekakve reprize. Valjda ce se nesto iskemijati da ne psujemo trenera pa da ako u najgoroj varijanti i ne prodjemo ostane gorak osjecaj nesrece i dobre igre nase reprezentacije. Tako cu lakse progutati novi ugovor ovom covjeku. Neka nam je bog na pomoci. Bog sa neba a i onaj nogometni sa 9kom na ledjima. Mislim da ce se ovaj drugi veceras najvise pitati.
Volim te Bosno!!!
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Dobar Meša bio dok nas je izvlačio iz govana, a sad...
Re: Odg: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Tako je prijatelju, klasicni Bosnjo ...NYKnicks Fan je napisao/la:Dobar Meša bio dok nas je izvlačio iz govana, a sad...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Kako kome!NYKnicks Fan je napisao/la:Dobar Meša bio dok nas je izvlačio iz govana, a sad...
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Trolovi kolo vode. Jedva docekali los rezultat, pa da opletu... 
Jeste vala a igra fantasticnaSlevinKelevra je napisao/la:Trolovi kolo vode. Jedva docekali los rezultat, pa da opletu...
A da vratimo teleći pogled pa da se beze ne sekiramo s ovim baraznim tekmama vec da nakon 4-5 kola znamo da od prvenstva nema nista, te da eventualno poklonimo jos nekoj reprezentaciji kao kipru prvu pobjedu na strani u zadnjih 10 godina ?Fudo je napisao/la:Kako kome!NYKnicks Fan je napisao/la:Dobar Meša bio dok nas je izvlačio iz govana, a sad...
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u 16 nov 2015, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Nas'o bi ti i takvi razlog za kritikovanje i pljuvanje.Fudo je napisao/la: Jeste vala a igra fantasticna
Nebi vjeruj mi. A nisam ni za kako vi nazivate teleceg pogleda, ma da je po meni bolje igra izgledala sa njim...SlevinKelevra je napisao/la:Nas'o bi ti i takvi razlog za kritikovanje i pljuvanje.Fudo je napisao/la: Jeste vala a igra fantasticna
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Kakve se ovdje gluposti i bljuvotine pišu, rekao bi čovjek da smo igrali protiv Gibraltara a nismo stvorili nijedna šanse, a oni nas izdominirali da smo jedva remi izvukli.
Dominirali smo posjed i većinu utakmice (14-5 šutevi, 60% posjeda). Irci gotovo ništa nisu napravili naprijed, s loptom se nisu mogli sastaviti, a jedina kontra koju su istrčali je nažalost rezultirala golom, ali opet, može li se onolikom Šunjiću zamjeriti što je 1 na 1 izgubio duel sa znatno nižim i bržim čovjekom?
Pored toga, imali smo 4-5 mrtvih šansi, koje nismo iskoristili. O magli da ne pričam.
Nismo briljirali, ali nismo vala ni bili katastrofalni.
Irci jesu stisli sredinu i ugušili Pjanića, ali smo ih zato kažnjavali preko krila non-stop (Višća je konstantno silovao onog njihovog lijevog beka i stvorio niz dobrih situacija).
Ono što se Meši može zamjeriti je gubitak kontrole nad utakmicom u drugom poluvremenu, previše nabijanja lopte za moj ukus (dobro, ovome su i Irci doprinijeli) kao i zamjena Višća/Đurić umjesto Ibišević-Đurić.
I dalje vjerujem da Meša ima recept za večeras, iako će biti strašno teško igrati u grotlu Dublina, ali ako prvi postignemo gol 95% prolazimo.
Fakat, argumentovanu kritiku čovjek može razumjeti , ali ovdje dosta likova samo drlja bez osnova i prosto čovjek poželi da se kao selektor vrati neka ubleha a-la Blaž Slišković, pa da vidite kako izgledaju njegove taktike i njegov izbor fudbalera, ruke bi vam otpale od pljuvanja po forumu.
Dominirali smo posjed i većinu utakmice (14-5 šutevi, 60% posjeda). Irci gotovo ništa nisu napravili naprijed, s loptom se nisu mogli sastaviti, a jedina kontra koju su istrčali je nažalost rezultirala golom, ali opet, može li se onolikom Šunjiću zamjeriti što je 1 na 1 izgubio duel sa znatno nižim i bržim čovjekom?
Pored toga, imali smo 4-5 mrtvih šansi, koje nismo iskoristili. O magli da ne pričam.
Nismo briljirali, ali nismo vala ni bili katastrofalni.
Irci jesu stisli sredinu i ugušili Pjanića, ali smo ih zato kažnjavali preko krila non-stop (Višća je konstantno silovao onog njihovog lijevog beka i stvorio niz dobrih situacija).
Ono što se Meši može zamjeriti je gubitak kontrole nad utakmicom u drugom poluvremenu, previše nabijanja lopte za moj ukus (dobro, ovome su i Irci doprinijeli) kao i zamjena Višća/Đurić umjesto Ibišević-Đurić.
I dalje vjerujem da Meša ima recept za večeras, iako će biti strašno teško igrati u grotlu Dublina, ali ako prvi postignemo gol 95% prolazimo.
Fakat, argumentovanu kritiku čovjek može razumjeti , ali ovdje dosta likova samo drlja bez osnova i prosto čovjek poželi da se kao selektor vrati neka ubleha a-la Blaž Slišković, pa da vidite kako izgledaju njegove taktike i njegov izbor fudbalera, ruke bi vam otpale od pljuvanja po forumu.
Pustite covjeka neka pokaze sta zna i umije. Pa nije ni odradio godinu dana vec ga vrijedjate. Svako napravi gresku pa i velikani, a kako necemo i mi.
Nadati se danas dobrom rezultatu za nasu repku, podrzite ih ako ne na stadionu, onda putem ovih mreza.
Treba sada da se pravi pozitivna atmosfera i da bude tako dok se tekma ne zavrsi, pa se nadam da ce i tekma tako zavrsiti.
Mozda repka ne prati ove mreze toliko ili nikako mozda, ali sigurno im familija prenese kakav je dojam i sta ljudi pricaju u sustini.
Ja sam pozitivan i mislim da mozemo izvuci pozitivan rezultat za nas.
Sretno nam!
Nadati se danas dobrom rezultatu za nasu repku, podrzite ih ako ne na stadionu, onda putem ovih mreza.
Treba sada da se pravi pozitivna atmosfera i da bude tako dok se tekma ne zavrsi, pa se nadam da ce i tekma tako zavrsiti.
Mozda repka ne prati ove mreze toliko ili nikako mozda, ali sigurno im familija prenese kakav je dojam i sta ljudi pricaju u sustini.
Ja sam pozitivan i mislim da mozemo izvuci pozitivan rezultat za nas.
Sretno nam!
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...