AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Izgleda da će Biglia biti otpusten. Dakle pravi se mjesto za još 2 vezna igrača.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
-
- Kontakt:
Leao bi trebao sutra doći na preglede a predstavnici Corree su došli u grad na zaključivanje posla iako ima još zainteresovanih timova. A i Duarte je na putu.
Durate i Leao su dns valjda na pregledima i potpis ugovora, oni ce se odmah prikljuciti ekipi, a uskoro bi trebao i Correa da bude zvanicno.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Leao će uskoro stići u Milano, a u toku dana i Duarte. Dok se radi i na završetku transfera Correa i prodaji Silve.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
-
- Kontakt:
Otpustiti igraca prije nego dovedes pojacanja je suludo pogotovo u ekipi kao sto je milan gdje oskudjevamo sa veznim igracima i zasto otpustiti? zar ne mozemo ni milion na njemu zaraditi 

Problem je što su mu oni idioti dali čak 3,5 miliona plate, a i svakako mu je ostala jedna godina ugovora tako da se u vrh glave može uzeti 3-4 miliona za njega. Tako da ne bih imao ništa protiv ni da raskinu ugovor, puno bi značilo da ga za početak otkače sa platne liste sa ovolikom platom.
Očigledno se planiraju još dva vezna tako da se gleda da ga prodaju, ali izgleda da on ne želi. I šta uraditi, nego na silu otjerati.

Očigledno se planiraju još dva vezna tako da se gleda da ga prodaju, ali izgleda da on ne želi. I šta uraditi, nego na silu otjerati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Fantasista
- Kontakt:
Genoa je htjela Bigliu, stavit mu mašnu oko vrata i poklonit ga.
Traži ga Genoa i klubovi tog ranga a oni ne mogu platiti ni pola plate koju trenutno ima u Milanu.
I ne bi to bio otkaz vec sporazumni prekid ugovora. Ne bih imao ništa protiv da ostane još jednu sezonu kao opcija sa klupe ali
ako već ne računaju na njega, ne bi bilo loše da se uštede ta 3,5 mil.
Ja sam stvarno očekivao da će on biti više nego dobro pojačanje i da će se izvuci iz njega 3 dobre sezone.
I ne bi to bio otkaz vec sporazumni prekid ugovora. Ne bih imao ništa protiv da ostane još jednu sezonu kao opcija sa klupe ali
ako već ne računaju na njega, ne bi bilo loše da se uštede ta 3,5 mil.
Ja sam stvarno očekivao da će on biti više nego dobro pojačanje i da će se izvuci iz njega 3 dobre sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Kaen u Everton za 40 m, Cutrone u Wolw. za 18???
Gdje je logika?
Gdje je logika?
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Jedan igra za Juventus koji dominira u Italiji i redovno igra finala/polufinala LP a drugi je u Milanu koji ispada u grupnoj fazi EL a u ligi završava izmedju 5. i 9. mjesta.
Po Transfermarktu u sezoni 18/19
U 13 utakmice Serie A, Kean je dao 6 golova.
U 34 utakmice Serie A, Cutrone je dao 3 gola.
Po Transfermarktu u sezoni 18/19
U 13 utakmice Serie A, Kean je dao 6 golova.
U 34 utakmice Serie A, Cutrone je dao 3 gola.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Upravo to, igračevu cijenu diktira između ostalog i klub za koji igra. A i Kean je generalno veći potencijal od Curte, na papiru.
Kean ode za 30m+ bonusi, a kod Curtona će sve skupa sa bonusima izaći blizu 25m. Možda se moglo uzeti više s obzirom na današnje tržište, ali tako je kako je.
Kean ode za 30m+ bonusi, a kod Curtona će sve skupa sa bonusima izaći blizu 25m. Možda se moglo uzeti više s obzirom na današnje tržište, ali tako je kako je.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ma ne moze se porediti Kaen i Cutro, treba biti realan i reci da je prvi veci potencijal svakako, ja sam navijao da ga nasi dovedu al eto ode u englesku. A sto se cijene tice sve je to ok, pozicija kluba i uspjesi automatski podizu cijenu svakog igraca u tom klubu
- Sarrifufna
Moze se tu od Genoe uzet makar 10 milion...Fantasista je napisao/la:Genoa je htjela Bigliu, stavit mu mašnu oko vrata i poklonit ga.
...za masnu, naravno.

pocasni precjednik @ FK Formula
Kako svi peru pare sa Sasulovima, Genovama, Udineseima, samo mi ne znamo. Njega bi Jube prodao za bar 20m.
Ispade da je Leao potpisan za 25m+bonusi. Ustvari 20, kad se uzme u obzir da su u suprotnom pravcu poslali Djalu za 5m.
U suštini, ovo dođe kao zamjena Curtona za portugalca. Sentimentalnost na stranu, ovo je odličan posao i upgrade u napadu.

Ispade da je Leao potpisan za 25m+bonusi. Ustvari 20, kad se uzme u obzir da su u suprotnom pravcu poslali Djalu za 5m.
U suštini, ovo dođe kao zamjena Curtona za portugalca. Sentimentalnost na stranu, ovo je odličan posao i upgrade u napadu.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Fantasista
- Kontakt:
Koji će qrac taj klinac u Evertonu, ne razumijem te čamuge nikako. Al još mi je jače što je PSG dao silne pare za defanzivnog kloca Ganu Geya, takvog su igrača mogli naći u našoj fildžan ligi.
- Beduin
- Kontakt:
Jos kad bismo doveli Coreu, u startu bismo bili daleeeko jaci u napadu u ovoj sezoni. Silvu ne mozemo ni brojati jer nije bio kod nas prosle sezone
Corea + Leao > Cutrone
Sredina: po meni smo osjetno jaci, Benacer, Krunic i povratak Bonaventure (ogromno pojacanje ako uhvati formu) su mi bolje opcije od Maurija, Montoliva, Bertolacija, Halilovica (pola sezone) i Bakayoka(?). Ako nista, zbog sirine na klupi, jer prosle sezone u prvenstvu nabrojani nisu dobili ni minute osim Bakayoka, dok u LE su igrali ponesto malo, osim Montoliva. Za razliku od njih, Benacer i Krunic su imali dobru takmicarsku sezonu na individualnom nivou i zato su i dovedeni. Bonaventura je odlicno otvorio sezonu sa 3 gola i 1 asistencijom i onda povreda, tako da on jos moze pomoci Milanu sigurno.
Ako kojim slucajem dodje Praet ili Modric npr., a neko mora doci u sredini, onda smo sigurno znatno bolji od prosle sezone.
Odbrana: ovdje smo tanki, barem zasad. Zapata je pusten nerezonski, Abate otisao iako je barem mogao pokriti tu CB poziciju po potrebi a i odigrao je na tom mjestu par finih utakmica, a doveden je Duarte koji je i sam prosjecan CB a treba mu i adaptacija na Seria A i jace utakmice, Caldara sigurno tek na kraju godine ce poceti igrati tako da krenuti u sezonu sa Rom-Musacio-Duarte-Gabbia je samoubistvo, ali Boze moj. Vjerovatno se racuna i na RR da uskoci po potrebi, kad vec imas Thea za prvih 11 lijevo.
Lijevi bek: znatno smo pojacani dolaskom Thea, ako se po jutru dan poznaje i njegove igre u 2 tekme. Nadam se odlasku Laxalta, osim ako se ne racuna na RR kao mogucnost CB barem do polusezone i povratka Caldare.
Desni bek: sam odlazak Abatea ce nam svima skratiti nerviranje i vise prostora za Calabriu i Contia, samo da ih zdravlje posluzi. Ako budu ko prosle sezone, onda nek nam je Bog na pomoci.
Golman: isto kao i prosle godine, Donaruma godinu zreliji i iskusniji, samo me strah ove price kako ce razgovarati i produzetku ugovora u septembru, navodno i on sam to zeli. Meni to smrdi na osvetu, kad smo zeznuli njega i Raiolu oko potpisa ugovora pa je ovaj potpisao a da nije citao da ne pise kako moze ici ako ne izborimo LP cini mi se. Ako je sve to istina, onda bi Raiola lagano mogao preveslati malog pa naredne godine da ga dadnemo daleko jeftinije, a to ide u prilog Raioli gdje bi on mogao iskamciti vece pare za njega i Donarumu. Ali vidicemo.
Corea + Leao > Cutrone
Sredina: po meni smo osjetno jaci, Benacer, Krunic i povratak Bonaventure (ogromno pojacanje ako uhvati formu) su mi bolje opcije od Maurija, Montoliva, Bertolacija, Halilovica (pola sezone) i Bakayoka(?). Ako nista, zbog sirine na klupi, jer prosle sezone u prvenstvu nabrojani nisu dobili ni minute osim Bakayoka, dok u LE su igrali ponesto malo, osim Montoliva. Za razliku od njih, Benacer i Krunic su imali dobru takmicarsku sezonu na individualnom nivou i zato su i dovedeni. Bonaventura je odlicno otvorio sezonu sa 3 gola i 1 asistencijom i onda povreda, tako da on jos moze pomoci Milanu sigurno.
Ako kojim slucajem dodje Praet ili Modric npr., a neko mora doci u sredini, onda smo sigurno znatno bolji od prosle sezone.
Odbrana: ovdje smo tanki, barem zasad. Zapata je pusten nerezonski, Abate otisao iako je barem mogao pokriti tu CB poziciju po potrebi a i odigrao je na tom mjestu par finih utakmica, a doveden je Duarte koji je i sam prosjecan CB a treba mu i adaptacija na Seria A i jace utakmice, Caldara sigurno tek na kraju godine ce poceti igrati tako da krenuti u sezonu sa Rom-Musacio-Duarte-Gabbia je samoubistvo, ali Boze moj. Vjerovatno se racuna i na RR da uskoci po potrebi, kad vec imas Thea za prvih 11 lijevo.
Lijevi bek: znatno smo pojacani dolaskom Thea, ako se po jutru dan poznaje i njegove igre u 2 tekme. Nadam se odlasku Laxalta, osim ako se ne racuna na RR kao mogucnost CB barem do polusezone i povratka Caldare.
Desni bek: sam odlazak Abatea ce nam svima skratiti nerviranje i vise prostora za Calabriu i Contia, samo da ih zdravlje posluzi. Ako budu ko prosle sezone, onda nek nam je Bog na pomoci.
Golman: isto kao i prosle godine, Donaruma godinu zreliji i iskusniji, samo me strah ove price kako ce razgovarati i produzetku ugovora u septembru, navodno i on sam to zeli. Meni to smrdi na osvetu, kad smo zeznuli njega i Raiolu oko potpisa ugovora pa je ovaj potpisao a da nije citao da ne pise kako moze ici ako ne izborimo LP cini mi se. Ako je sve to istina, onda bi Raiola lagano mogao preveslati malog pa naredne godine da ga dadnemo daleko jeftinije, a to ide u prilog Raioli gdje bi on mogao iskamciti vece pare za njega i Donarumu. Ali vidicemo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Sarrifufna
Pa nisi bas 100% u pravu.Fantasista je napisao/la:Al još mi je jače što je PSG dao silne pare za defanzivnog kloca Ganu Geya, takvog su igrača mogli naći u našoj fildžan ligi.

A sig ce docii i Correa jer se i dalje radi na prodaji Silve, sa tim transferom smo u napadu def puno jaci nego prosle godine.
E sad ostaje ta sredina nedorecena, ok imamo tu Hakana, Paquetu, Kessia, Benasera, Krunica, Bonaventuru, Susa, ali nekako mi i dalje fali taj jedan koji ce vezati odbranu i napad, taj krativni CM, jedino ako to nece igrati Hakan ili Benaser, ali ako to bude Hakan onda nije dobro nikako
E sad ostaje ta sredina nedorecena, ok imamo tu Hakana, Paquetu, Kessia, Benasera, Krunica, Bonaventuru, Susa, ali nekako mi i dalje fali taj jedan koji ce vezati odbranu i napad, taj krativni CM, jedino ako to nece igrati Hakan ili Benaser, ali ako to bude Hakan onda nije dobro nikako

- Sarrifufna
A Luka?ronaldo99 je napisao/la:A sig ce docii i Correa jer se i dalje radi na prodaji Silve, sa tim transferom smo u napadu def puno jaci nego prosle godine.

Ne bih da o tome govorim, ako dodje sto se mene tice sezona nek pocne odmah sad. Toliko
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.