Hendo je napisao/la:Monolog, je li se moze tipkati o najboljoj ekipi svih vremena bez Liverpula 80-tih? Mislim, ono jedibi trener sa 3 titule LP sa jedbim klubom ( Carlo ga je dostigao po broju trofeja ali ne sa istim kluvom ) i recumo Allen Kenedy jedini igrac sa 3 titule LP? Misljenja sam da ce ga Alonso stici. A mozda vu tipkate o najboljim ekipama od 2006-te pa na ovamo.
Koliko samo dezinformacija u postu od tri-četiri rečenice. Nevjerovatno.
Znače li ti šta imena Beckenbauera, Gerda Mullera? Kad već govoriš o igračima sa tri titule? Eh, znači li ti šta Seedorf (Ajax, Real Madrid, Milan x2)? Dakle, ako ćeš pisati - piši kako jeste. Ovo sam onako iz glave, gdje je da uletim i vidim postave Reala kada su osvojili pet uzastopnih trofeja. Sigurno da je Di Stefano tu bio, za Puškaša i ostale ne bih smio staviti ruku u vatru. Dakle, nemojmo pisati neistine.
Što se tiče tog Liverpoola, ne vidim kako na listi može ispred Guardioline Barcelone. Ne mogu ga ni ispred Sacchijevog Milana.
Ja nemam nekog materijala o tom Liverpoolu. Stoga ne mogu govoriti o ljepoti igre, ali poznavajući Engleze - to sigurno nije bilo lijepo.

Eh, Pepova Barcelona se upravo zbog tih faktora smatra za najbolju ekipu (neki će je staviti iza Peleovog Brazila) svih vremena.
To što neko ne voli "ne tako direktnu igru", to je do njega. Neko voli munjevite kontranapade, neko voli posjed, neko voli staroenglesko nabijanje lopte, a neko voli i talijansku defanzivu nakon postignutog gola. Bez obzira na to šta voljeli ili ne, ona Pepova Barcelona je podigla letvicu toliko visoko u (skoro) svim segmentima fudbala, kako po učinkovitosti, tako i po ljepoti igre. Mrtvarenje protivnika sakrivanjem lopte. Braniti se napadima i posjedom. Umjetnost.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”