Meni je ovo bila najzrelija utakmica ove sezone, nedostajao je samo neki gol na vrijeme i onda bi to bila brutalna partija.
Ljudi u komentarima svaki put zanemare protivnika, a nas precijene. Ovaj isti Radnik je prije samo deset dana imao Zrinjskog na konopcima u sred Mostara. Do ovog kola su bili samo četiri boda iza nas, a ljudi se ponašaju kao da smo igrali protiv Slobode ili GOŠK-a.
Mi smo danas bili veoma dobri protiv jedne veoma ozbiljne ekipe koja ima glavu i rep. Vidjeli smo kakva im je tranzicija lopte i to nisam vidio još od Zrinjskog, u par sekundi su par puta bili ispred Muftića.
Mi se ponašamo kao da imamo neki aman zaman kvalitet pa ovakve utakmice moramo rješavati u prvom poluvremenu. Nemamo.
Što se tiče igrača, Šabić je odigrao zaista odlično, borbeno, ali Ćorić ga ubija sa promjenama pozicije i onda nekad djeluje malo pogubljeno.
Jaber je napokon odigrao odličnu utakmicu, šteta što je kod onih par šuteva loše zahvatio loptu. Boljević daleko najkorisniji igrač, njegova trka i fokusiranost su nam danas donijeli dva boda. Odinaka odradio sjajan posao i vidjećemo je li to dovoljno da počne narednu utakmicu, prošli put se nije proslavio kad je bio starter.
Od onih koje treba kritikovati samo bih izdvojio Galića i Markovića. Imam osjećaj da čitav svoj život pričam o igračima koji ne znaju centrirati loptu, kao i većna vas vjerovatno. Meni to ne ide u glavu nikako, da nešto treniraš i vježbaš cijeli život i da nikad i nikako ne uklopiš, da ne klikneš. Ona dva smiješna pokušaja centaršuta Markovića su zasjenili i Galićeve pokušaje.
Ćorić je ponovo sve pokušao, rotirao je igrače u toku utakmice, izmjene odradio na vrijeme. Veoma dobro je čitao igru i izveo one koji su bii loši. Samo mi smeta to što se Šabić šalta na sve pozicije kao da je PES a ne pravi fudbal.
Danas sam napisao, Šabić koji je ljevak - ima bolji centaršut desnom od Galića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.