FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 25 okt 2024, 20:36

1921TM87 je napisao/la:
25 okt 2024, 20:35
Dobra utakmica, smo par igrača nije bilo na nivou, ostali su dobru utakmicu odigrali, golovi na kraju dati, pa daje gorak ukus. Međutim, ako pogledate posjed lopte, šuteve, kornere, prekršaje...vidjet će te da je u stvari samo jedna ekipa bila na terenu i d je pobjeda apsolutno zaslužena.
Ima dosta stvari koje mogu i moraju bolje....ali pobjedi se ne gleda u zube.

:salut:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 25 okt 2024, 20:44

Uh dobro je..
Muku mučimo protiv ovakvih ekipa na Grbavici, ali čestitke Radniku bar se nisu valjali do kraja..
Puno lakše i kreativnije izgledamo protiv jačih ekipa, gdje te ekipe otvorenije igraju..
Negdje smo neku nafaku zaslužili pa nam pokloniše gol na tacni, inače ga ne bi zabili do sutra..
I svaka čast konačno
Šalalallalala nakon golova :opaopa

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 okt 2024, 20:49

Huso Karjasevic je jedan od nas.
Jedini dostojan zeljinog dresa.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 okt 2024, 20:58

Nevjerovatno je sta Krpic radi na terenu i konstantno vracanje lopte unazad. Filip u igri je klasa iznad, ali nazalost nikad nece spojiti 3/4 utakmice od prve minute. Galic bez komentara,odavno nisam gledqo igraca sa manje pameti na terenu.
Fk Željezničar.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 25 okt 2024, 20:59

bhsport je napisao/la:
25 okt 2024, 20:49
al hiros i njegove partije su jedna velika sramota :crazy: sa onakvim bolom izmedju nogu igrati utakmicu je necuveno jos se na izlasku satro naljuti nabi bocu i ode u svlačionicu previse je fursata uhvatio i umislio da je neka igracina a racku od ovce zadnjih nekoliko mjeseci :nene:

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 25 okt 2024, 21:09

Hiroš je na pauzi trebao produžiti, bilo je riješeno, ali mu je malo para haman, hoće još, nadam se da ipak neće produžiti.

Partije mu nisu dostojne Željinog dresa.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 okt 2024, 21:09

TefalTava je napisao/la:
25 okt 2024, 20:59
bhsport je napisao/la:
al hiros i njegove partije su jedna velika sramota :crazy: sa onakvim bolom izmedju nogu igrati utakmicu je necuveno jos se na izlasku satro naljuti nabi bocu i ode u svlačionicu previse je fursata uhvatio i umislio da je neka igracina a racku od ovce zadnjih nekoliko mjeseci :nene:
Mi znamo (ili se nadamo) da je Hiros dobar igrac ali je cinjenica da nije uvezao 2 pravo dobre utakmice kod nas.
Huso i Karamarko se popravljaju dosta.
Po meni smo bas premalo toga napravili kroz pas igru, puno hrkljusa i nabijanja.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 25 okt 2024, 21:18

Kakve se ovdje budalastine pisu. Strasno

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 okt 2024, 21:24

Izdvojio bi samo dva igraca Boljevica i Karjsevica, od ovih u polju :thumbup: Muftic se podrazumjeva.
Ostali su bili sramotni realno, a posebno bekovi Galic i Markovic :oops: sram ih bilo, a i one koji ih dovedose u Zelju. Igracki antitalenti koji ne znaju ni centrirati :oops:

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 25 okt 2024, 21:32

Odinaka je bio dobar

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 25 okt 2024, 21:35

Najvaznije da smo pobjedili. Kao svaka utakmica, neko malo bolji, neko malo gori, i svaka utakmica se imena mijenjaju.
Nisu nam nista specijalno uradili za 90 minuta, a s druge strana mi smo imali nekih suteva, pokusavali smo nesto, zato smo nagradjeni.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 okt 2024, 21:36

Tri pozicije u timu vriste za boljim igracima.
Prije svega obje bekovske pozicije, jer ovi trenutni igraci (Galic, Markovic, Radinovic itd) su zaista sramotni.
A pozicija centarfora odavno place za igracem koji ce zabijati golove. Mi takvog nemamo vec godinama. Pet godina mi nemamo centarfora !! Krpicu hvala za sve, al to je to. Ne ide vise.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 25 okt 2024, 21:45

Jednostavo jedete **** samo. Tako ste za Cosica pisali isto, pljuvali ga, a covjek ode u prosjecnu ekipu Srbije pa razvali. Ne znam kako te talente za strucnjske ne iskoristite negdje drugo. Preserevate se.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 okt 2024, 22:05

godrina je napisao/la:
25 okt 2024, 21:09
TefalTava je napisao/la:
25 okt 2024, 20:59
bhsport je napisao/la:
Mi znamo (ili se nadamo) da je Hiros dobar igrac ali je cinjenica da nije uvezao 2 pravo dobre utakmice kod nas.
Huso i Karamarko se popravljaju dosta.
Po meni smo bas premalo toga napravili kroz pas igru, puno hrkljusa i nabijanja.
Pa kad Hiroša nema mi nemamo sredinu, sav plan nam je nabij na krilo pa ide centaršut na Krpica koji sa dva jablana nije mogao nista. Dangubic je ulaskom poremetio odbranu Radnika, neobičan je igrač. Ulazi izmedju linija, brz je i nepredvidiv. Cvetko isto nije loš kad je ušao a ulaskom Odinake je bio još bolji. Odinaka je top bio. Ubio se za ovakvih utakmica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 25 okt 2024, 22:18

Ćosić je jedan od najlošijih igrača što je obukao naš dres

Ono dodavanje u aut metar od aut linije nikad zaboraviti necu dok sam ziv
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 25 okt 2024, 22:30

Ne mogu nikako od posla da rahat gledam.zadnjih par tekmi,ali najvaznija stvar da se skupljaju bodovi.
Jedna stvar u nasoj igri posebno iritira, napadacki sio ekipe,je u 90 posto slucajeva ledjima okrenut golu,ivijek u prijemu idu nazad ili,bjezenod odbrane,umjesto danidu okomito na nju,lopte iza ledja za bocne igrace,Radovac i njegovi baloni direkt golmanu u ruke....
Stilic sa 36 je korisniji bio, od ovakvog Hirosa.
Vidi se da Denis trazi,vrti... totalno ga razumijem,nema neke konstante,jedino Muftic.
Koga god da stavis uvijek isti problem.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 25 okt 2024, 22:52

Radnik je dobra ekipa, odlično vođena. Đurić mi je bio drag i kao igrač. Nisu se valjali, pokušavaju igrati okomito. Ovaj špic im je dosta dobar. Mehinović zna lopte, ali je bez trke. Ovaj dečko što je pogriješio pas je 2004 godište i nije duela izgubio.
Što se nas tiče, još uvijek nemamo automatizme nikakve. Bolji od ostalih su po meni bili Huso i Boljević. Jaber je malo podigao formu. Radovac nešto lošiji nego inače. Marković će i otići nespreman, po svemu sudeći, prvo poluvrijeme je bio dobar, drugo slabo. Karamarko je rizikovao puno. Zaplivao par puta. Odinaka je unio neku živost. Radinović baš i ne. Horoš jedan od lošijih. Krpić slabo. Galić borben, bori se, ali treba nam bolji bek. Dangubić rastrčan, ali nema tehniku, najjače je bilo kad je nabi svijeću. Cvetanoski i dalje na mahove. Nekako je izborio penal. Bezbroj ubačaja, jako teška utakmica, ali zaslužena pobjeda. Uspore nas ova pauze reprezantativne.
Protiv Leotara:
Abdulahović
Odinaka Šukilović Šemdin Marković
Jaber Karjašević
Šabić Mirčevski Cvetanovski
Dangubić
Ako ne bude išlo, na poluvremenu uvesti Boljevića, Radovca, Krpića- imamo širinu.
VTŽ

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 25 okt 2024, 23:10

bablaz1 je napisao/la:
25 okt 2024, 22:52
Radnik je dobra ekipa, odlično vođena. Đurić mi je bio drag i kao igrač. Nisu se valjali, pokušavaju igrati okomito. Ovaj špic im je dosta dobar. Mehinović zna lopte, ali je bez trke. Ovaj dečko što je pogriješio pas je 2004 godište i nije duela izgubio.
Što se nas tiče, još uvijek nemamo automatizme nikakve. Bolji od ostalih su po meni bili Huso i Boljević. Jaber je malo podigao formu. Radovac nešto lošiji nego inače. Marković će i otići nespreman, po svemu sudeći, prvo poluvrijeme je bio dobar, drugo slabo. Karamarko je rizikovao puno. Zaplivao par puta. Odinaka je unio neku živost. Radinović baš i ne. Horoš jedan od lošijih. Krpić slabo. Galić borben, bori se, ali treba nam bolji bek. Dangubić rastrčan, ali nema tehniku, najjače je bilo kad je nabi svijeću. Cvetanoski i dalje na mahove. Nekako je izborio penal. Bezbroj ubačaja, jako teška utakmica, ali zaslužena pobjeda. Uspore nas ova pauze reprezantativne.
Protiv Leotara:
Abdulahović
Odinaka Šukilović Šemdin Marković
Jaber Karjašević
Šabić Mirčevski Cvetanovski
Dangubić
Ako ne bude išlo, na poluvremenu uvesti Boljevića, Radovca, Krpića- imamo širinu.
VTŽ
Ovaj njihov stoper je najbolji stoper kojeg sam gledao zadnjih par godina nakon stopera Zrinjskog. Do gola je momak sve pokupio, jos ako je 2004 godisnje, ovo treba biti prioritet da ga dovedemo ako ikako mozemo!

Odinaka - mislim da nije dobio priliku, a ovo na malo sto je igrao, pokazao je da ima potencijala. Treba mu dati priliku i istrpiti ga koju tekmu, posebno ako ide na beka sto mu nije prirodna pozicija, brz je, jak je i ima finu tehniku, fin centarsut.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2024, 23:23

Meni je ovo bila najzrelija utakmica ove sezone, nedostajao je samo neki gol na vrijeme i onda bi to bila brutalna partija.

Ljudi u komentarima svaki put zanemare protivnika, a nas precijene. Ovaj isti Radnik je prije samo deset dana imao Zrinjskog na konopcima u sred Mostara. Do ovog kola su bili samo četiri boda iza nas, a ljudi se ponašaju kao da smo igrali protiv Slobode ili GOŠK-a.

Mi smo danas bili veoma dobri protiv jedne veoma ozbiljne ekipe koja ima glavu i rep. Vidjeli smo kakva im je tranzicija lopte i to nisam vidio još od Zrinjskog, u par sekundi su par puta bili ispred Muftića.

Mi se ponašamo kao da imamo neki aman zaman kvalitet pa ovakve utakmice moramo rješavati u prvom poluvremenu. Nemamo.

Što se tiče igrača, Šabić je odigrao zaista odlično, borbeno, ali Ćorić ga ubija sa promjenama pozicije i onda nekad djeluje malo pogubljeno.

Jaber je napokon odigrao odličnu utakmicu, šteta što je kod onih par šuteva loše zahvatio loptu. Boljević daleko najkorisniji igrač, njegova trka i fokusiranost su nam danas donijeli dva boda. Odinaka odradio sjajan posao i vidjećemo je li to dovoljno da počne narednu utakmicu, prošli put se nije proslavio kad je bio starter.

Od onih koje treba kritikovati samo bih izdvojio Galića i Markovića. Imam osjećaj da čitav svoj život pričam o igračima koji ne znaju centrirati loptu, kao i većna vas vjerovatno. Meni to ne ide u glavu nikako, da nešto treniraš i vježbaš cijeli život i da nikad i nikako ne uklopiš, da ne klikneš. Ona dva smiješna pokušaja centaršuta Markovića su zasjenili i Galićeve pokušaje.

Ćorić je ponovo sve pokušao, rotirao je igrače u toku utakmice, izmjene odradio na vrijeme. Veoma dobro je čitao igru i izveo one koji su bii loši. Samo mi smeta to što se Šabić šalta na sve pozicije kao da je PES a ne pravi fudbal.

Danas sam napisao, Šabić koji je ljevak - ima bolji centaršut desnom od Galića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, WeekendOffender i 55 gostiju.